Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@17:59:40 GMT

فصلنامه «کلام، فلسفه، عرفان» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۰۸۳۵۸

فصلنامه «کلام، فلسفه، عرفان» منتشر شد

به گزارش ایسکانیوز از موسسه خانه کتاب، پانزدهمین و شانزدهمین شماره از «فصلنامه نقد کتاب کلام، فلسفه، عرفان» ویژه پاییز و زمستان ۱۳۹6 به سردبیری مالک شجاعی‌جشوقانی با بیش از بیست عنوان نوشتار علمی و پژوهشی منتشر شد.

مالک شجاعی جشوقانی، سردبیر این فصلنامه در سرمقاله این فصلنامه با عنوان « تاملی در باب شرایط مواجهه با فلسفه و تجدد» نوشته است:«اگر بخواهیم با اصطلاحات رایج در سنت اسلامی سخن بگوییم مواجهه با فلسفه و اندیشه اروپایی مستلزم نوعی اجتهاد فکری- اندیشه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فرایند اجتهاد محتاج پیش نیازهایی چون تسلط به روح فرهنگ و اندیشه مبدا از سویی و توجه به ظرفیت و ظرائف فرهنگ مقصد از سوی دیگر است.

فروغی چنان که خود تصریح کرده است کتاب سیر حکمت در اروپا را برای فهم فلسفه دکارت نوشته است، یعنی از رهگذر مطالعه تاریخ فلسفه کوشیده تا مرادات و مقاصد دکارت را برای جهان فرهنگی-زبانی ایرانیان مانوس و مفهوم کند.
به نظر می‌رسد که ترجمه فرهنگی مقولات فلسفه و تجدد اروپایی و تامل در باب شرایط آن، شاید این مسیر را با پرسش‌هایی جدی مواجه کند؛ پرسش‌هایی که تامل در باب آن می‌تواند برای فضای فکری-فرهنگی ایران معاصر حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد...».

خوانندگان پس از مطالعه سخن سردبیر، در بخش "نقد شفاهی"، گفت وگوی مالک شجاعی جشوقانی با حجت الاسلام دکتر محمدتقی سبحانی درباره «وضعیت‌شناسی مطالعات کلامی در ایران معاصر» را از نظر می‌گذرانند.

در بخش نقدپژوهی، نوشتاری با عنوان «جریان‌شناسی فلسفه اسلامی معاصر، درآمدی کتاب‌شناختی» ترجمه اکرم صفر نورالله آمده است.

در ادامه و در بخش «نقد تالیف» مقاله‌های «پرسش از امکانات و محدودیت‌های فلسفه علوم اجتماعی تطبیقی» نوشته محمدعلی مرادی، «تاملی درباره وضعیت مطالعات فلسفه علوم در ایران» نوشته علیرضا منصوری، «تحلیلی کتاب‌شناختی بر وضعیت مطالعات دین و فناوری» نوشته حسین مطیع، «نگاهی به مضامین فلسفی کتاب ما و لیبرالیسم» نوشته رضا محمدنژاد، «جلوه‌های نقد فلسفی در ادبیات روسیه» نوشته رضوانه حکیمیان و... پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.

«نقد آثار ترجمه‌ای» دیگر بخش‌های این فصلنامه است. مصطفی ملکیان در این بخش نوشتاری با عنوان «تاملاتی انتقادی درباب فلسفه اندیشه دینی در اسلام و مسیحیت» دارد. مقاله «آیا علوم طبیعی در تمدن اسلامی برگرفته از اسلام بود؟» نوشته امیرمحمد گمینی و فاطمه کیقبادی، فضایل ذهن به روایت زگزبسکی» نوشته علی صادقی، «معنای زندگی در تعامل خلق و کشف» نوشته محسن آزموده و...از دیگر مقاله منتشر شده در این بخش است.

بهنام اکبری و سپیده رضی مقاله‌های «بنیادهای فلسفه و کلام مسیحی» و «راهنمای روش‌شناسی فلسفی آکسفورد» را در بخش «شایسته ترجمه» به علاقه‌مندان معرفی کرده‌اند.

نشست نقد و بررسی کتاب «گفتوگویی میان هگل و فیلسوفان اسلامی» با حضور سید حمید طالب‌زاده، استاد دانشگاه تهران، شمس‌الملوک مصطفوی، دانشیار فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی و محمدتقی طباطبایی، استادیار فلسفه دانشگاه تهران در بخش «نشست‌های تخصصی کتاب» آمده است.

«منظومه نقدپژوهی، با معرفی کتاب نقد در تراز جهانی» نوشته سیدحسین حسینی و «جوانه‌های خشکیده و میوه‎های کال» اثر محمدمهدی اردبیلی از جمله مطالب منتشر شده در شماره جدید فصلنامه «کلام، فلسفه، عرفان» است.

فصلنامه نقد کتاب «کلام، فلسفه عرفان» از سوی موسسه خانه کتاب و با سردبیری مالک شجاعی‌جشوقانی منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند این فصلنامه را به بهای 10 هزار تومان از کتابفروشی‌ها خریداری کنند.

502

خانه کتاب فصلنامه نقد کتاب مالک شجاعی‌جشوقانی فلسفه دکارت

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۸۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نشان سبز» درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «نشان سبز» نوشته دریا چوبین درباره زندگانی پیامبر اکرم (ص) به‌تازگی توسط انتشارات جمکران منتشر و راهی بازار نشر شده است.

کتاب «نشان سبز» داستانی برگرفته از ویژگی‌های رسول اکرم (ص) است و نویسنده‌اش خطاب به بچه‌ها می‌گوید در این داستان ما وقتی علی را می‌بینیم که دلش برای گربه و سگ توی کوچه‌شان می‌سوزد، ته ذهنمان دنبال سرچشمه این ماجرا می‌گردیم. کتاب با پیش بردن قصه سبز قبا در زمان رسول خدا (ص) این سرچشمه را نشان ما می‌دهد.

نوجوان قصه که همان علی است که یکی از ویژگی‌های نیکوی نبوی را در دل ماجرا نشان‌ می‌دهد. هرچند ماجرا به این سادگی‌ها هم نیست. علی قصه اگر بخواهد مراقب حیوانات دور و برش باشد، مشکلاتی هم مقابل راهش قرار می‌گیرد. شاید حتی دیگران به خوبی درک نکنند که او چرا این کارها را انجام می‌دهد؟! اما یک اتفاق ماجرای ما را از این رو به آن رو می‌کند. اتفاقی که شاید در زندگی هرکسی بیفتد و بی‌تفاوت از کنار آن عبور کنیم. اما اینجا و در دل قصه «نشان سبز»، این اتفاق می‌تواند سرآغاز فهمیدن باشد.

تصویرگری این کتاب بر عهده امین دریانورد بوده است. دریا چوبین درباره «نشان سبز» می‌گوید اگر دل‌تان می‌خواهد فرزندان‌تان بی‌نصیحت و بحث زیاد، با پیامبر ما آشنا شوند، این‌کتاب هدیه خوبی است.

این‌کتاب با ۴۰ صفحه مصور رنگی و قیمت ۶۵ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6081179 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • قرآن منبع اصلی علوم انسانی اسلامی است
  • «نشان سبز» درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) منتشر شد
  • برتری نشریات دانشجویی واحد رودهن میان سایر واحد‌های دانشگاهی
  • انتشار شماره پنجم سمرقند با ویژه‌نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»
  • اخذ مجوز راه‌اندازی فصلنامه پژوهشی در دانشگاه آزاد مرودشت
  • کتاب های عجیب و غول پیکر یک کشیش! (+عکس)
  • کتاب آبی آتشین منتشر شد
  • «تاریخ طب در ایران» بررسی می‌شود
  • نگاهی به اندیشه‌های عرفانی اُشو، در «کتاب فرهنگ»
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود