Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ "رابرت برنز وودوارد" (Robert Burns Woodward)، در 10 آوریل 1917 (21 فروردین) در بوستون متولد شد. او سهم بزرگی در کمک به شیمی آلی مدرن به خصوص در سنتزها و تعیین ساختار پیچیده مواد طبیعی داشت. به موجب خدمات علمی این دانشمند، جایزه نوبل شیمی در سال 1965 به او اهدا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر بسیاری، وودوارد، برترین شیمیدان آلی قرن بیستم است.

در سال 1934، رابرت وودوارد توانست وارد دانشگاه "ام‌آی‌تی"(MIT) شود، ولی به دلیل نتایج ضعیف، از ادامه‌ تحصیل محروم شد. در ترم پاییز 1935، دانشگاه مجددا به وی فرصت ادامه تحصیل داد تا اینکه توانست از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شود. وودوارد، اولین کار تحقیقاتی مهم خود را در اوایل دهه‌ چهل میلادی با انتشار چندین مقاله در خصوص توضیح کاربرد طیف‌بینی فرابنفنش در تشریح ساختار مواد طبیعی انجام داد. او اطلاعات تجربی بسیاری را جمع‌آوری کرد و سپس با مطالعه و بررسی آن‌ها، قوانینی را مشخص کرد که به نام خود وی یعنی "قوانین وودوارد" (Woodward's rules) شهرت یافته‌اند.

در سال 1944، وودوارد به کمک محقق دوره‌ی فوق دکترای خود، "ویلیام ون اگرز دورینگ"(William von Eggers Doering)، گزارشی را در خصوص ترکیب "آلکالوئید کینین"(alkaloid quinine) تهیه کرد که برای درمان بیماری مالاریا از آن استفاده می‌شد. در خلال دهه‌ 40 میلادی، وودوارد توانست بسیاری از ترکیبات پیچیده‌ طبیعی شامل کینین، کورتیزون، استریکنین، لیزرجیک اسید، رزرپین، سبزینه یا کلروفیل، سفالوسپورین و کلشیسین را مشخص کند. همچنین موفق شد دوران جدیدی را در علم شیمی آلی خلق کند که برخی اوقات از آن به عنوان "عصر وودواردین" ('Woodwardian era') نیز یاد می‌شود.



رابرت وودوارد در خلال جنگ جهانی دوم به عنوان مشاور در پروژه‌ی پنیسیلین فعالیت می‌کرد. او روش طیف بینی فروسرخ را برای خوردگی شیمیایی جهت مشخص کردن ساختار مولوکول‌های پیچیده به کار برد. او با استفاده از این روش توانست ساختار مولکول‌های پیچیده‌ای چون کربومیسین و اکسی تتراسایکلین را مشخص کند.

وودوارد در طول عمر خود بیش از 200 مقاله‌ علمی منتشر کرد و تحقیقات گسترده‌ای در علم شیمی آلی از خود به یادگار گذاشت. او توانست دانشجویان دکترا و فوق دکترای بسیاری را آموزش دهد که بسیاری از آنان از دانشمندان و اساتید بزرگ دنیای علم محسوب می‌شوند.

سطح عمیق دانش شیمی و همچنین قابلیت بی‌نظیر وودوارد در به کارگیری مفاهیم آکادمیک بصورت کاربردی، وی را به بزرگترین دانشمند شیمی آلی قرن بیستم میلادی تبدیل کرد. وودوارد توانست بیش از 20 مدرک علمی افتخاری شامل هفت دکترای افتخاری از دانشگاه‌های بزرگی چون هاروارد و کمبریج دریافت کند. او در کنار تمام این افتخارات، موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی در سال 1965 شد.

رابرت وودوارد در 8 جولای 1979 و در ۶۲ سالگی، چشم از جهان فروبست.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۹۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب حمایت رابرت دنیرو از اسرائیل

یکی از خبرهای فیک هفته پیش مربوط به حمایت رابرت دنیرو از اسراییل بود که توسط این بازیگر و نتفلیکس تکذیب شد.

به گزارش مشرق، ویدیویی که نشان می‌دهد رابرت دنیرو در حال تمرین برای سریال نتفلیکس است و گفته شده سر معترضان ضداسراییلی فریاد می‌زند، یک خبر نادرست و فیک است.

در حالی که ادعا شد رابرت دنیرو بازیگر فیلم در حال فریاد زدن بر سر معترضان ضداسراییلی در شهر نیویورک است، سخنگوی نتفلیکس به آسوشیتدپرس گفت: دنیرو در حال تمرین صحنه‌ای برای سریال آینده خود در نتفلیکس با عنوان «روز صفر» در حال فیلمبرداری در خیابانی در شهر نیویورک بود. نظرات او بخشی از فیلمنامه است و ربطی به جنگ اسراییل و حماس یا اعتراضات پیرامون آن و مسایل دیگر ندارد.

با سرکوب اعتراض‌های دانشگاهی در سراسر آمریکا توسط پلیس، ادعاهای نادرست پیرامون این ویدیو در فضای مجازی پخش شد.

یکی از نسخه‌های برجسته این ویدیوی نادرست با برچسب «رابرت دنیرو در کنار اسراییل ایستاده است!» منتشر شد تا نشان دهد بازیگر محبوب برنده ۲ جایزه اسکار دارد از اسراییل حمایت می‌کند.

دنیرو در این کلیپ می‌گوید: این یک فیلم نیست. این یک فیلم نیست، این واقعی است.

وی به جمعیت می‌گوید که باید گوش کنند و اجازه دهند مردم کارهایشان را انجام دهند. او مردم را تشویق می کند که حمایت خود را ارایه دهند، اما پشت سنگرها بمانند.

دنیرو در ادامه می‌گوید: اگر می‌خواهی به حرف‌های بیهوده ادامه بدهی، پس باید به خانه برگردی. آنها می‌گویند دوباره این کار را می‌کنند! از نو! ما این را نمی‌خواهیم.

عنوانی که به ویدیو اضافه شده به ذهن مبتادر می کند که «این کار» که دنیرو به آن اشاره می‌کند، حمله مرگبار حماس در ۷ اکتبر به اسراییل است که حملات اسراییل را برانگیخت و «آنها می‌گویند دوباره این کار را می‌کنند!» را به ۷ اکتبر ارجاع می‌دهد.

در یکی از پست‌های X که ویدیوی با شرح نادرست را به اشتراک گذاشته، آمده است: «مایلم از هواداران تروریست #حامی حماس تشکر کنم که اعصاب همه را به هم ریختند. رابرت دنیرو هم موافق است و به آنها برای کشتارهای #۷ اکتبر هشدار می‌دهد!»

همچنین در پست‌هایی به دروغ مطرح شده که این ویدیو در دانشگاه کالیفرنیا - لس‌آنجلس، جایی که «درگیری‌های فیزیکی» بین گروه‌های معترضان در هفته پیش رخ داد، فیلم‌برداری شده است.

اما واقعیت این است که دنیرو نه معترضان را نصیحت می‌کرد و نه از وقایع واقعی صحبت می‌کرد. این بازیگر در حال تمرین صحنه‌ای برای «روز صفر» بود، سریالی که برای نتفلیکس ساخته می‌شود و از آن به عنوان یک «ماجرای مهیج توطئه‌آمیز» یاد شده است.

این شرکت پخش با اشاره به پخش آنلاین ویدیو به آسوشیتدپرس گفت: این تمرین صحنه‌ای از سریال نتفلیکس است که روز شنبه، ۲۷ آوریل فیلمبرداری شد و این سخنان بخشی از تولید بود.

نتفلیکس همچنین تایید کرد که سخنرانی دنیرو مربوط به فیلمنامه سریال بود و به تظاهرات پیرامون جنگ اسراییل و حماس ارتباطی ندارد.

این فیلم در نیویورک گرفته شده و یک ورودی مترو به وضوح در پس‌زمینه ویدیو دیده می‌شود که شماره آن دارای کد منطقه نیویورک است.

استن روزنفیلد سخنگوی دنیرو نیز ادعاهای رسانه‌های اجتماعی را کذب محض خواند و تایید کرد که این ویدیو صحنه‌ای از «روز صفر» را نشان می‌دهد.

جسی پلمونز بازیگری که در کنار دنیرو به عنوان دستیار شخصیت وی بازی می‌کند، پشت سر دنیرو در این ویدیو دیده می‌شود.

با گسترش اخبار جعلی در شبکه‌های اجتماعی، آسوشیتدپرس در پایان هر هفته به بررسی اخبار فیک می‌پردازد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • تکذیب حمایت رابرت دنیرو از اسرائیل
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • استقبال اوسمار از زنی که قبل از شیمی درمانی به دیدن بازی پرسپولیس رفت+ ویدئو | صحبت های احساسی در تمرین سرخ ها
  • سِمت دقیق همسر رئیسی مشخص شد
  • سمت دقیق همسر رئیسی مشخص شد
  • تمدید ثبت کد اعتبار سنجی کارت هوشمند اتباع+ جزئیات
  • شاگردان امام صادق (ع)؛ از پدر علم شیمی تا ائمه اهل سنت + فیلم
  • رئیس جمهور بیستم اردیبهشت به قم سفر می‌کند