Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: نرخ رشد اقتصاد کشور در سال 96 با احتساب نفت 4 و 4 دهم درصد و بدون احتساب آن 4 و 7 دهم درصد بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز خود با عنوان عملکرد و مصارف عمومی در بودجه 96 و مقایسه با لایحه مصوب و عملکرد سال 95 صحبت می کرد خاطرنشان کرد: البته طبق گزارش صندوق بین المللی پول با بررسی 40 شاخص رشد اقتصاد کشور 4 و 3 دهم درصد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره درآمدهای عملکرد 320 هزار میلیارد تومانی گفت: سه محل درآمدی فرا درآمدها(عمده آن از محل مالیاتها و حقوق گمرکی)، واگذاریهای دارایی های سرمایه ای(عمده آن نفت و بقیه از محل واگذاریهای اموال منقول و غیرمنقول دولتی) و اوراق که نوعی تامین مالی است تشکیل داد. این مقام مسئول گفت: البته ما میزان درآمدهای کشور را از سه محل یادشده 159 هزار میلیارد تومان در لایحه پیش بینی کردیم که این میزان با 5 درصد افزایش به 167 هزار و نیم میلیارد تومان رسید.
نوبخت ادامه داد: پیش بینی 112700 میلیارد تومان از محل مالیاتها بود که این میزان نیز با 2 درصد افزایش به 115600 میلیارد تومان رسید ولی چون دولت 3 هزار میلیارد تومان تهاتر داشت سال 96همه این مبلغ دست دولت را نگرفت. متوسط فروش نفت در سال گذشته 53 دلار بود
­رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: متوسط فروش هر بشکه نفت در سال گذشته 53 دلار و هر بشکه میعانات 55 دلار بود.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری در سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران افزود: در نیمه اول سال گذشته قیمت نفت در هر بشکه به 40 دلار هم رسید و ما در سال گذشته به طور متوسط هر بشکه نفت را 53 دلار فروختیم.
وی ادامه داد: فروش نفت را در دو سناریو در سال گذشته به مجلس دادیم یعنی فروش هر بشکه نفت بین 50 تا 55  دلار را پیش بینی کردیم.
نوبخت افزود: پیش بینی می شد 309 هزار میلیارد تومان براساس فروش هر بشکه نفت 50 دلار کسب شود و در صورتی که هر بشکه نفت 55 دلار به فروش برسد 10 هزار میلیارد تومان به این رقم اضافه می شود.
وی گفت: آنچه محقق شد فروش نفت با قیمت 53 دلار در هر بشکه بود و 92 هزار و 200 میلیارد تومان از محل فروش نفت در سال گذشته درآمد کسب کردیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: تمام 320 هزار میلیارد تومانی که دولت برای منابع در بودجه سال گذشته در نظر گرفته بود محقق شد.
نوبخت درباره مصارف دولت گفت: مصارف دولت به چند بخش تقسیم می شود که هزینه به دستگاه ها برای امور جاری و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای از موارد مصارف دولت هستند.
وی ادامه داد: دولت 243 هزار و 600 میلیارد تومان به صورت هزینه پیش بینی کرده بود که این رقم را در لایحه بودجه 236 هزار و 300 میلیارد تومان ارائه کرده بود و مصوب مجلس برای این هزینه 253 هزار و 800 میلیارد تومان بود.
نوبخت گفت: در خصوص اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای دولت در سال گذشته در مجموع بیش از 50 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی اختصاص داده است که  این میزان 10 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت.
وی افزود: از 50 هزار میلیارد تومان پولی که به طرح های عمرانی داده شده 42 هزار و 100 میلیارد تومان آن از خزانه، هزار و 200 میلیارد تومان طبق ماده 10 و 12 از خزانه و بیش از 6 هزار و 300 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای آب های مرزی اختصاص دادیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای پرداخت بدهی خود به پیمانکاران 21 هزار میلیارد تومان برای انتشار اوراق مشارکت پیش بینی کردیم که 20 هزار و 900 میلیارد تومان آن محقق شد. ورود 836 هزار نفر به بازار کار در 9 ماه
­رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در 9 ماهه اول سال گذشته 836 هزار نفر وارد بازار کار شدند که از این تعداد 819 هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شد.
نوبخت افزود: با توجه به اینکه سال گذشته سال تولید و اشتغال نامگذاری شده بود بودجه ما توانست در تولید ناخالص داخلی  4 و 4 دهم درصد با نفت رشد داشته باشد و 4 و 7 دهم درصد بدون نفت رشد را نشان می دهد که این آمار مربوط به 9 ماهه ابتدای سال گذشته است.
وی گفت: در 9 ماهه اول سال گذشته 836 هزار نفر وارد بازار کار شدند که از این تعداد 819 هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شد.
نوبخت با اشاره به اینکه ما 4 بازار مهم در کشور داریم افزود: اولین بازار مهم بازار کالاست که در کشور ما نسبتاً متعادل بوده و ما کمبود کالا نداریم، دومین بازار مهم بازار کار که ما در این بازار بیکاری را مهار کردیم که البته باید کار بیشتری انجام شود، سومین بازار مهم بازار سرمایه که یک بازار قابل ثبات در کشور است و شاخص ها هیچ تنزلی نکرده، چهارمین بازار مهم بازار پول است که این بازار دچار تزلزل شده البته این تزلزل در بازار فرعی آن یعنی بازار ارز است.
وی ادامه داد: بازار ارز بازار بسیار مهمی است اما نباید نابسامانی آن را با کل اقتصاد در نظر بگیریم زیرا در شرایط حاضر جهان هم معتقد است که اقتصاد کشور ما در حال رشد است و مسیر ما در اقتصاد رو به اصلاح و بهبود است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: شرایط بازار ارز ما قابل دفاع نیست اما حساب بازار ارز را با حساب سه بازار دیگر معادل نکنید.
نوبخت با اشاره به اینکه ما در جنگ اقتصادی بزرگی هستیم، افزود: رسانه های بیگانه معتقدند که اقتصاد ما فروپاشیده شده است و ما نباید با مارش بیگانگان پا بکوبیم.
وی گفت: روی سخنم با رسانه هایی است که در این موارد با حساسیت روبرو هستند و ما انتظار داریم که عین واقعیت را بیان کنند.***نوبخت: از این پس واردکنندگان کالا در صف خرید ارز دیده نخواهند شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تمامی ارز مورد نیاز برای واردات کالا از طریق بانک مرکزی تامین خواهد شد گفت: از این پس هیچ واردکننده‌ای را در صف خرید ارز نخواهیم دید.محمدباقر نوبخت در نشست خبری که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد اظهار داشت: بازار ارز از دو قسمت عرضه و تقاضا تشکیل می‌شود که عرضه از محل درآمدهای نفتی 50 میلیارد دلاری و همچنین از محل صادرات غیرنفتی 47 میلیارد دلاری تامین می‌شود.

وی افزود: تقاضا هم از دو محل است. تقاضا برای واردات که رقم آن حدود 55 میلیارد دلار می‌باشد و همچنین تقاضای دیگر برای واردات خدمات می‌باشد که مهمترین آن ارزهای خارج شده توسط مسافران می‌باشد. رقم واردات خدمات سالیانه 20 تا 25 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

نوبخت گفت: برای کنترل ارزهای حاصل از صادرات دولت روز گذشته مصوب کرد تا تمام ارزهای حاصل از صادرات باید در یک سامانه ثبت شده و برای مصارف داخلی مورد استفاده قرار گیرد.

سخنگوی دولت گفت: درست نیست به صادرات تسهیلاتی از جمله معافیت داد اما صادرکنندگان ارز حاصل از فروش محصولات را در خارج از کشور نگهداری کنند.

وی تاکید کرد: دولت تلاش کرده هر دو سمت عرضه و تقاضای ارز را مدیریت کند. با توجه به تسهیلات در نظر گرفته شده همه ارزهای حاصل از صادرات در یک شبکه رسمی ثبت می شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در طرف تقاضا برای نیازهای مردم باید کالا و خدمات وارد شود بر این اساس سالیانه 70 تا 80 میلیارد دلار ارز برای تقاضا اعم از واردات و خدمات وجود دارد که برای هر نوع واردات کالایی ارز 4200 تومان با ثبت سفارش‌های قانونی پرداخت خواهد شد.

نوبخت افزود: بانک مرکزی اعلام کرده فعلا با دلار 4200 تومانی از طریق نظام بانکی در صرافی مجاز تقاضای 75 میلیارد دلاری واردات وخدمات را تامین خواهد کرد.

* احتمال کاهش نرخ دلار از 4200 تومان هم وجود دارد

محمد باقر نوبخت در نشست خبری که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد با اشاره به سیاست جدید دولت در خصوص تک نرخی کردن ارز گفت: در روش جدیدی که دولت در بازار ارز اعمال کرده هر فردی که به دنبال واردات کالا باشد می‌تواند از طریق شبکه بانکی و صرافی‌های مجازی که بانک مرکزی اعلام کرده اقدام کند و آنطور که رئیس کل بانک مرکزی گزارش داده شبکه بانکی آمادگی کامل برای تامین ارز با نرخ 4200 تومان برای واردات کشور را دارد.

وی افزود:‌ بنابراین از این به بعد هیچ واردکننده‌ای نباید در صف ارز قرار بگیرد چرا که بانک مرکزی ارز مورد نیاز واردات کشور را تامین خواهد کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: باید تاکید کنم از امروز هرگونه خرید و فروش ارز در غیر از صرافی‌های مجاز بانک مرکزی قاچاق محسوب شده و با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.

نوبخت در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چرا نرخ 4200 تومان برای نرخ ارز در نظر گرفته شد گفت: مبانی محاسباتی متعددی در جلسات ستادی برای نرخ ارز مطرح شد و نرخ‌هایی مانند 3900 تومان، 4500 و 4600 تومان نیز اعلام شد اما نرخی که در نهایت توانست اعضای حاضر در جلسه را قانع کند و می‌تواند در آینده هم کاهش داشته باشد 4200 تومان است.

وی افزود: اعلام این رقم از سوی دولت در واقع باعث شد تا تک‌نرخی ارز نیز محقق شود و از این پس ارزی تحت عنوان ارز مبادله‌ای توزیع نخواهد شد.

سخنگوی دولت درباره اینکه چرا به جای دلار نرخ نهایی یورو اعلام نشد گفت: در حال حاضر رئیس کل بانک مرکزی فرصت‌هایی که برای تسهیل مبادلات ارزی با اروپا در قالب مذاکراتی انجام داده‌اند رسانه‌ای نکردند اما به زودی گزارش‌هایی در این حوزه ارائه خواهد شد اما اینکه چرا به جای دلار برای یورو تعیین نرخ نشد باید گفت برای تعیین نرخ دلار باید از قواعد تبدیل نرخ ارزها استفاده کرد.



منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۰۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت طلا در روز دوشنبه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و افزایش خوشبینی نسبت به آسان شدن سیاست‌های پولی فدرال رزرو آمریکا افزایش یافته است.

براساس گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۴۵ درصد افزایش به ۲۳۱۲ دلار و ۱۹ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش ۰.۵۱ درصدی به ۲۳۲۰ دلار و ۳۰ سنت رسیده است.

قیمت طلا در اولین ساعات تجارت در روز دوشنبه ۰.۴ درصد کاهش یافت. سرمایه‌گذاران در حال بررسی اطلاعات اشتغال آمریکا هستند که حاکی از آرام شدن رشد اقتصاد این کشور است.

آستان گولسبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو در روز جمعه گفت سیاست‌های پولی بانک مرکزی در سال جاری میلادی آسان‌تر خواهد شد. نرخ بالای بهره به ضرر فلزات گرانبها از جمله طلاست، چون هزینه نگهداری آن به عنوان یک سرمایه غیرسودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

از طرف دیگر، آرام شدن تنش‌ها در خاورمیانه و امید به جلوگیری از یک جنگ تمام عیار تمایل به خرید طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن پایین آورده است.

تسنیم در گزارشی نوشت: قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی علی رغم تورم بالا و بی‌ثباتی نسبت به زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، ۱۲ درصد افزایش یافته است. قیمت طلا در ماه آوریل به یک رکورد جدید رسید که از دلایل اصلی آن می‌توان خرید بالای بانک‌های مرکزی، تقاضای بالا از سوی بازارهای آسیا و درگیری‌های ژئوپلیتیکی در اوکراین و خاورمیانه دانست.

در میان سایر فلزات گران، قیمت نقره با ۱.۷۶ درصد افزایش به ۲۷ دلار و ۱۶ سنت رسید. پلاتین هم با یک کاهش ۰.۷ درصدی ۹۵۵ دلار و ۸۰ سنت معامله می‌شود.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903330

دیگر خبرها

  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • بلاتکلیفی فعالان بازار برنج
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان