Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اولین نشست خبری سخنگوی دولت در سال جدید با محوریت موضوع ارز امروز، سه‌شنبه 21 فروردین، برگزار شد.

محمدباقر نوبخت گفت: درست است که بازار ارز بازاری بسیار مهم است، ولی کل اقتصاد را تحت الشعاع قرار نمی‌دهد؛ چراکه علیرغم نوسانات اخیر، شاخص های اقتصادی در وضعیت مناسبی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: علیرغم نوسانات اخیر بازار ارز، شاخص های اقتصادی در وضعیت مناسبی قرار دارد. البته آنچه که در بازار ارز در هفته های گذشته رخ داده است، قابل دفاع نبوده است، ولی بازار ارز را نباید با سایر بازارها هم عرض کرد.

وی اظهار کرد: دشمن می‌خواهد که با عربده‌کشی‌های ترامپ، جو روانی ایجاد کرده ولی ما نباید با مارش دشمن پا بکوییم، بنابراین انتظار ندارم که غیر از واقعیت، رسانه‌ها اعلام کنند؛ البته باید قبول کرد که بازار ارز را با مماشات اداره کردیم و در نهایت، تصمیم قاطعی را اتخاذ کردیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: نرخ تورم بر اساس گزارش مرکز آماردر سال گذشته تک رقمی بوده است و صندوق بین المللی پول نیز رقم ۹.۹ درصد را تائید کرد و برای سال آینده نیز تورم دورقمی اما پایین و حدود ۱۱ تا ۱۲ درصد را پیش بینی کرد که البته ما معتقدیم آن را هم یک رقمی می کنیم. بر اساس گزارش مرکز آمار تورم نقطه به نقطه در اسفند ۷.۲ درصد بوده است.

وی در خصوص وضعیت حذف سه دهک از یارانه بگیران در سال جدید نیز گفت: سازوکار حذف ۲۴ میلیون نفر از یارانه در سال جای وجود ندارد. وی به رقم بودجه در سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: ۱۸ هزار میلیارد تومان بیشتر از لایحه دولت در بودجه ۹۷ تصویب شد و این نظر مجلس بود.

سخنگوی دولت در خصوص اقدامات دولت برای کنترل قیمت دلار و علت التهابات بازار ارز گفت: برای اینکه اوضاع پرنوسان ارز را کنترل کنیم باید بدانیم که چه عواملی باعث این بی‌ثباتی شد تا بتوانیم بازار ارز را متعادل کنیم. بازار ارز مثل همه بازارها از دو طرف عرضه ارز و تقاضا تشکیل می شود. عرضه ارز از دو محل است که بخشی از آنها از محل درآمدهای نفتی است که حدودا ۵۰ میلیارد دلار است و بخش دیگر از صادرات غیرنفتی است که حدود ۴۷ میلیارد دلار است که مجموع آنها بیش از ۹۰ میلیارد دلار است.

وی افزود: در مقابل عرضه ارز تقاضا وجود دارد که دو موضوع است. یکی برای واردات کالا و دیگری برای واردات خدمات است. بر اساس گزارش سالهای گذشته ۵۵ میلیارد دلار واردات داریم. به این مقدار واردات خدمات نیز باید اضافه کنیم که مسافران از این جمله هستند که می توان ۲۰ میلیارد دلار هم برای این بخش در نظر بگیریم. مباحث علمی و کنفرانس ها هم به آنها اضافه کنیم نهایتا واردات خدمات حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار است که جمع آن تا ۸۰ میلیارد دلار است که این ها مجموع نیازهای ارزی متعارف اقتصاد کشور است و بر این اساس نوسانی نداشتیم یا اگر نوسان هم بود مقطعی و کوتاه مدت بود، اما از نیمه دوم سال ۱۳۹۶ اتفاق دیگری افتاد. غیر از آنچه تقاضای متعارف اقتصاد که برای واردات کالا و خدمات بود نیاز بیشتری به صورت تقاضا به بازار تحمیل شد. بخشی از این مساله به افزایش تقاضای معمول برای سفرهای ابتدای سال میلادی بود؛ اما نوسانات این مدت از جنس افزایش تقاضا برای خدمات و واردات کالا نبود و از نوسان گیری و تبدیل ریال به ارز برای افزایش سرمایه حکایت داشت. این مسئله در سال گذشته خودش را نشان داد.

نوبخت افزود: بانک مرکزی برای رفع این مشکل سیاست‌های جدیدی اتخاذ کرد. برخی معتقد بودند کاهش نرخ سود سپرده بانکی که به ۱۵ درصد تقلیل پیدا کرد باعث فرار سرمایه از بانکها و در نهایت روانه شدن آن به بازار ارز شد. ما برای اینکه این نگرانی برطرف شود برای این بخش از تقاضا که به تقاضای متعارف بازار اضافه شده بود تمهیداتی داشتیم. بانک مرکزی سیاستش را بر این اساس گذاشت که به آنها پیشنهاد انتشار اوراق سپرده ریالی با نرخ ۲۰ درصد کرد و فشار خروج سرمایه از بانک ها و سرازیر سدن آن به بازار دلار از این طریق کم شد.

وی اظهار کرد: بخشی دیگر از اقدامات دولت فروش ارز مبتنی بر ریال یا اوراق سپرده ارز بود. به افراد بگوییم که ارز را به شما می فروشیم و در این ۶ ماه هم به شما ۴ درصد پرداخت می کنیم و در روز سررسید هم به قیمت روز دلار می دهیم. بخشی دیگر هم ارائه سکه بود. که آن زمان این راهکارها، راهکارهای منطقی بود. اما کم کم با توجه به مباحث داخلی و خارجی عده ای فکر کردند اینها بسنده نیست و ارزشان را از کشور خارج کنند. به همین جهت گزارش‌ها نشان می‌دهد بخشی از دارایی‌های‌مان به صورت ارزی خارج می‌شود.

نوبخت یادآور شد: بنابراین بر این اساس دولت سیاست های جدید علاوه بر سیاست‌های قبلی اتخاذ کرد که بر این اساس میزان نیاز به دلار چگونگی مصرف آن شفاف شود. بنابراین همه ارزهایی که صادر می شود باید در شبکه رسمی ثبت شود.

ادامه دارد...

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۰۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد

مدیرعامل شرکت صنایع بهداشتی ساینا مهمترین و شاخص ترین برنامه ای این شرکت در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد. - اخبار بازار -

بهنام عزت نژاد در گفتگوی اختصاصی با بیدنا، برنامه های شاخص شرکت ساینا در سال مالی جدید را تشریح کرد و گفت: در سال 1403 محصولات برند هوم لایف با جایگاه ممتاز در نقشه ادراکی مصرف کنندگان روانه بازار خواهد شد.

وی افزود: در فاز اول این طرح، مایع ظرفشویی؛ پاک کننده شیرآلات؛ گاز‌پاک کن؛ مایع لباس و نرم کننده لباس تولید و روانه بازار خواهد شد.

 مدیرعامل ساینا با بیان اینکه در سال 1403 محصولات آیروسل با برند مکتیس وارد بازار خواهد شد افزود: استراتژی رشد تولید مورد تاکید مجموعه ساینا و مدیریت شرکت توسعه صنایع بهشهر در سال 1403 است. در همین راستا برند پریمکس حضور گسترده تری در بازار های داخلی و خارجی خواهد داشت.

عزت نژاد با بیان اینکه توسعه محصول و توسعه بازار از اولویت های ساینا در سال 1403 خواهد بود ادامه داد: در راستای توسعه محصول پریمکس؛ محصولاتی همچون مایع لباس آنتی باکتریال؛ مایع ظرف حلال در آب سرد و مایع ظرف حاوی نرم کننده، پودر ماشینی و دستی، کرم کف شوی تولید و در راستای توسعه بازار؛ حضور گسترده تر در بازارهای سازمانی داخلی؛ فروشگاه های زنجیره ای  و بازارهای خارجی در دستور کار مجموعه است.

مدیرعامل ساینا با بیان اینکه برای افزایش سهم بازار برند پریمکس برنامه های ویژه ای در سال 1403 داریم تصریح کرد: سهم ذهنی و عاطفی برند پریمکس در بین مصرف کنندگان از طریق فعالیت های ترفیعی و تشویقی خلاقانه و متناسب با بودجه تبلیغاتی شرکت افزایش خواهد یافت. همچنین برای تقویت برند و نفوذ بیشتر در بازار، برنامه های ترفیعی و تشویقی در  سه حوزه پخش؛ مغازه دار و مصرف کننده را اجرایی خواهیم کرد.

وی در ادامه به رویکردهای صادراتی شرکت ساینا پرداخت و گفت: از جمله اهداف مهم صادراتی شرکتهای گروه شوینده توسعه صنایع بهشهر در سال 2023 دسترسی به بازارهای بالقوه یمن و شرق آفریقا بود که با صادرات به کشور عمان اولین قدم با موفقیت برداشته شد. همچنین صادرات به مقاصد جدید صادراتی اعم از کشورهای ترکمنستان و عمان نیز محقق شد.

عزت نژاد افزود: قدم بعدی در راستای صادرات به کشور عمان ایجاد سبد دوم محصولات صادراتی با برند هوم لایف می باشد که در سال 2024  مراحل آن طی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ساینا با تاکید بر اینکه توسعه جغرافیایی مقاصد صادراتی با جدیت دنبال خواهد شد ادامه داد: افزایش تنوع و حجم صادرات به مقاصد اصلی صادراتی آسیای میانه اعم از قزاقستان و قرقیزستان و نیز تقویت مشتری های صادراتی حوزه قفقاز اعم از گرجستان و ارمنستان از دیگر برنامه های صادراتی ساینا در سال 1403 است.

عزت نژاد در پایان با تبریک سال جدید ابراز گفت: پیش بینی می کنم در سال 1403 در حوزه تولید و فروش رکورد ده ساله شرکت شکسته شود.

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • پورابراهیمی: طرح مالیات بر سوداگری به کاهش التهابات بازار خودرو، ارز، طلا و مسکن کمک می‌کند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند