Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم توسعه تخت‌های روانپزشکی به منظور سهولت در ارائه خدمت بستری به بیماران، گفت: امیداست همانطور که در سال گذشته بیش از هزار تخت روانپزشکی به مجموع ظرفیت تخت‌های روانپزشکی کشور افزوده شد، در سال ۹۷ نیز طبق پیش بینی‌ها، در این زمینه پیشرفتی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، علی اسدی درباره برنامه‌ها و اولویت‌های حوزه سلامت روان در سال ۹۷ گفت: یکی از برنامه‌هایی که در اولویت قرار دارد، برنامه شناسایی، تشخیص و درمان اختلالات روانپزشکی در نظام PHC (مراقبت‌های بهداشتی اولیه) است، به این صورت که افرادی که به مراکز جامع سلامت مراجعه می‌کنند، شناسایی شده و مداخلات درمانی توسط پزشک و مداخلات روانشناختی توسط کارشناس سلامت روان به آنها ارائه می‌شود.

وی پیشگیری از خشم را دومین اولویت دفتر سلامت روان خواند و گفت: این برنامه در حوزه پیشگیری قرار دارد که در سرفصل‌های آموزشی گنجانده شده است و علاوه برآن مدیریت خشم در سطح جامعه، مدارس و رسانه‌های جمعی نیز آموزش داده شده و فرهنگسازی می‌شود.

اسدی یادآور شد: مهارت مدیریت استرس نیز یکی دیگر از اولویت‌های سال ۹۷ است که ذیل مهارت‌های زندگی در سطح جامعه آموزش داده خواهد شد. این برنامه از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی، رسانه‌ها، تولید بسته‌های آموزشی و آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها اجرایی خواهد شد.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌ها در حوزه کاهش آسیب ناشی از مصرف مواد است. در این حوزه برنامه‌هایی داریم که به کمک دانشگاه‌ها و مراکز کاهش آسیب انجام می‌شود؛ به این طریق که افراد در معرض خطر شناسایی می‌شوند و یک سری خدمات در قالب بسته به آنها ارائه می‌شود.

وی افزود: در کنار ارائه بسته آموزشی و خدماتی به افراد در معرض خطر، ترغیب افراد مصرف کننده مواد مخدر به استفاده از داروهای نگهدارنده مانند متادون نیز قرار دارد تا این افراد مصرف مواد را کاهش داده و به مرور دوز آن را کم کنند.

اسدی در خصوص سایر برنامه‌های دفتر سلامت روان در حوزه بهداشت و درمان گفت: پیشگیری از خودکشی، خودمراقبتی در حوزه سلامت روان، پیشگیری از خشونت‌های خانگی، حمایت روانی در حوادث و بلایا، پیشگیری از اعتیاد برای گروه‌های خاص مانند مادران یا گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال و برنامه فرزندپروری نیز از جمله برنامه‌های عملیاتی سال ۹۷ است.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در خصوص افزایش تخت‌های روانپزشکی تصریح کرد: توسعه تخت‌های روانپزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز دانشگاهی نیز از جمله برنامه‌های سال ۹۷ است. بنابراین امید است همانطور که در سال گذشته بیش از هزار تخت روانپزشکی به مجموع تخت های روانپزشکی کشور اضافه شد، در سال ۹۷ نیز طبق پیش بینی‌ها، در این زمینه نیز پیشرفتی صورت گیرد تا کمبود تخت‌های روانپزشکی به خصوص در بیمارستان‌های عمومی جبران شود و دسترسی مردم به خدمات بستری نیز آسان‌تر صورت گیرد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۳۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز،‌ ناخن جویدن یک عادت بیمارگونه در نظر گرفته می شود که با ناخن جویدن تکراری و به ظاهر کنترل نشده مشخص می شود.

در کنار سایر رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن، جویدن ناخن در DSM-IV تحت عنوان «سایر اختلالات وسواسی اجباری» طبقه‌بندی می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد که اونیکوفاژی با چندین اختلال روانپزشکی مرتبط است، از جمله:

اختلال کمبود توجه بیش فعالی: با تکانشگری و بیش فعالی و همچنین مشکل در توجه مشخص می شود.
اختلال نافرمانی مخالف: با سرپیچی و نافرمانی نسبت به افرادی که در موقعیت های قدرت هستند مشخص می شود.
اختلال اضطراب جدایی: با اضطراب بیش از حد در هنگام جدا شدن از افراد یا حیوانات خاص مشخص می شود.
سندرم تورت: با حرکات و صداهای غیر ارادی مشخص می شود.

رفتارهای مرتبط شامل کندن مزمن پوست، کشیدن مو، گاز گرفتن گونه و دندان قروچه است.

علائم اختلال جویدن ناخن چیست؟
اونیکوفاژی ممکن است علائم زیر را داشته باشد:

احساس تنش قبل از گاز گرفتن (که می تواند به صورت اضطراب، ناراحتی، هیجان و غیره ظاهر شود)
احساس هایی مانند خارش، سوزن سوزن شدن یا درد
احساس لذت و آرامش بعد از گاز گرفتن و کندن ناخن
احساس گناه یا شرم از جویدن ناخن
آسیب به بافت های اطراف انگشتان و کوتیکول ها
آسیب به دهان یا مشکلات دندانی
در حالی که جویدن ناخن در کودکان شایع‌تر است، اونیکوفاژی می‌تواند در نوجوانان و حتی بزرگسالان رخ دهد که ممکن است این عادت را به عنوان یک تیک عصبی داشته باشند.

اگر می‌خواهید آلزایمر نگیرید، این ۴ ادویه خانگی را مصرف کنید

چه چیزی باعث اونیکوفاژی می شود؟
در حالی که علت دقیق ناخن جویدن هنوز موضوع بحث علمی است و شناخته شده نیست، مطالعات نشان داده اند که ناخن جویدن ممکن است توسط عوامل زیر ایجاد شود:

کمال گرایی
کسالت
فشار
تنهایی
بلوغ
اکثر محققان بر این باورند که افرادی که رفتارهای تکراری مانند ناخن جویدن دارند، کمال گرا هستند. آنها ممکن است نتوانند یک کار را با سرعت متوسط به پایان برسانند و زمانی که به اهداف خود نمی رسند مستعد ناامیدی، بی حوصلگی و نارضایتی می شوند.

افرادی که ناخن های خود را می جوند معمولاً این عادت را از روی کسالت یا به عنوان واکنشی به یک موقعیت استرس زا انجام می دهند، اما این رفتار می تواند ناخودآگاه شود و در طول فعالیت های معمول مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه روی آنها تأثیر بگذارد.

به طور معمول، ناخن جویدن در دوران نوجوانی و زمانی که نوجوان تجربیات و احساسات جدیدی را تجربه می کند، ایجاد می شود. دانشمندان معتقدند که اکثر مردم در نهایت از آن عبور می کنند.

گزینه های درمانی اونیکوفاژی چیست؟
اونیکوفاژی می تواند باعث اضطراب، استرس عاطفی و مشکلات جسمی شود. درمان آن نیز بستگی به شدت بیماری دارد. به عنوان مثال، اونیکوفاژی خفیف نیازی به درمان ندارد زیرا کودکان اغلب این عادت را ترک می کنند. نکاتی برای جلوگیری از جویدن ناخن عبارتند از:

اجتناب از تحریک بیش از حد که ممکن است محرک جویدن ناخن باشد.
مشغول نگه داشتن دهان و دست ها (مانند جویدن آدامس)
مدیریت استرس و اضطراب (مانند ورزش)
کوتاه نگه داشتن ناخن ها، مانیکور کردن یا پوشاندن آنها برای کاهش وسوسه جویدن
استفاده از ترکیبات تلخ مزه روی ناخن برای جلوگیری از جویدن ناخن (بیشتر پزشکان این روش را توصیه نمی کنند)
در برخی موارد رفتار درمانی ممکن است برای رسیدگی به هر گونه مشکل زمینه ای سلامت روان یا اختلالات روانی مورد نیاز باشد.

کد خبر 848261 برچسب‌ها سلامت بهداشت روانی خبر مهم

دیگر خبرها

  • کمبودهای درمانی استان بوشهر رفع شود
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد+فیلم
  • ارائه بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد