Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری برنا ؛ محسن ترابی سه‌شنبه 21 فروردین در جلسه بررسی مشکلات بقعه امامزاده یحیی(ع) با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان،  گفت : اگر از سال ۷۰ خدمات و اقدامات میراث فرهنگی نبود این بقعه به طور قطع تخریب شده بود چرا که بر اساس آثار به دست آمده از آن بنا، این بقعه مربوط به دوره صفویه است و علت پابرجا ماندنش حفظ و‌ نگهداری آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اعتبارات میراث فرهنگی بسیار کاهش یافته و اعتبارات مربوط به مناطق محروم نیز از طریق اوراق تأمین می‌شود که تا امروز محقق نشده و این از دیگر مشکلات پیش‌روی مرمت بقعه‌ها نیز هست.

ترابی خاطرنشان کرد: از دهه ۷۰ مرمت داخلی بقعه، بام‌سازی و استحکام‌بخشی آن، تهیه طرح سردَر ورودی بقعه در فاز نخست، تأسیسات برقی، پاکسازی سرداب و ایجاد سرویس بهداشتی انجام شده است و در حال حاضر اقداماتی مانند تثبیت ایوان، مرمت ناودانی و ارتباط آنها به کانال‌های دفع رطوبت و بازسازی دیوارهای بقعه که نیاز به مرمت فوری دارد، باید انجام شود.

وی با اشاره به وضعیت مسجد جامع شهر همدان نیز گفت: مسجد جامع بیش از ۷ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد به طوریکه از مجموع ۱۸۰۰ اثر موجود در استان، ۵۰ درصد از آثار هر کدام 50 میلیون تومان اعتبار می‌خواهد و تأمین چنین اعتباری بسیار سخت است.

ترابی با بیان اینکه میراث فرهنگی در حوزه مرمت بقاع متبرکه با کمک اوقاف هزینه کرده است، افزود: در حال حاضر تا چند روز آینده اوراق ارائه می‌شود تا بدین ترتیب برخی از مشکلات حل شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان همدان صنایع دستی و گردشگری مسجد جامع مشکلات همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان‌شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عسکری چاوردی  مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در خصوص مرمت برخی آسیب‌ها در این محوطه اظهار داشت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ‌ داده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان‌شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

موزه‌ها شنبه تعطیل است

وی بابیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ‌ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است، اظهار کرد: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده باروهای خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش باروها و آوارهای رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

 عسکری گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • ۳۰۰ بقعه متبرکه استان میزبان عزاداران امام جعفر صادق (ع)
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • اجتماع عزاداران امام صادق (ع) در ۳۰۰ بقعه متبرکه استان