Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24- محمود بهمنی در واکنش به اعتراض نمایندگان به رئیس بانک مرکزی در جلسه دیروز مجلس گفت: ما باید با هم تعامل داشته باشیم و با هم صحبت کنیم؛ این نوع اعتراضات کاری از پیش نمی‎برد.

 او زمانی خودش سکان بانک مرکزی را به عهده داشت؛ همان روزهایی که نرخ ارز هر دقیقه یک قیمتی بود؛ همان زمان که طنز روز شده بود «نرخ دلار؛ الان یا الان؟» هرچند آن روزها تقصیرها به گردن جمشید بسم‎الله افتاد و ماجرا فیصله پیدا کرد؛ اما بعد از چند سال رویه تقریبا ثابت نرخ ارز، دوباره نوسان، حال بازار ارز را خراب کرد و کار را به جایی رساند که نمایندگان مجلس وقتی ولی الله سیف خواست گزارشی در صحن علنی ارائه کند، به سمت تریبون رفتند تا مانع صحبت کردن او شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته جالب اینکه محمود بهمنی که ریاست بانک مرکزی را در شدیدترین دوران نوسان نرخ ارز را به عهده داشت؛ حالا خودش معترض به سیف است. اما این شیوه اعتراض را نمی پسندد.
آنچه در ادامه می خوانید، مشروح این گفت و گو است؛

علت اعتراض نمایندگان به سخنان آقای سیف چه بود؟

تراز بازرگانی و ارزی ما مثبت است یعنی مجموع واردات ارز ما به مراتب بیشتر از صادرات ارز است. این یعنی ما کمبود نداریم و تنها باید آن را مدیریت کنیم. اگر ارز ناشی از صادرات را به گونه ای مدیریت کنیم که آقایان آن را به داخل کشور بیاورند، این مسئله موجب می شود عرضه ارز بیشتر شود. باتوجه به ارز ناشی از عرضه نفت، تقاضا بیشتر می شود. اما نکته اصلی این است که ما علاوه بر اینها با موضوعات دیگری هم مواجه هستیم و آن این است که ما باید به مردم اعتماد و اطمینان بدهیم که دلار خود را به بانک بسپارند نه آنکه آنها دلار سپرده گذاری کنند و بعد بگوییم به ریال پس می دهیم.

این مسائل قطعا می تواند موثر باشد. مضاف بر این در شرایط امروز ما شاهد آن هستیم که برخی  سرمایه خود را به دلار تبدیل می کنند. برای جلوگیری از این روند لازم است اطلاع رسانی کنیم. یادمان باشد ارز باید با مکانیسم های خود کنترل شود. اینکه بگویند نرخ دلار را 4200 تومان ثابت نگه می داریم با این سوال روبرو می شود که چرا این کار را چند ماه پیش انجام ندادند؟ ما باید عرضه و تقاضا را تنظیم کنیم که شاهد این مشکلات نباشیم.

در دوران ریاست شما بر بانک مرکزی هم ما شاهد چنین نوساناتی بودیم، شما چرا نرخ ارز را ثابت نکردید؟

بله در آن دوران هم نوسانات زیادی بود اما ما با شرایط خاصی مواجه بودیم. آن زمان گزینه نظامی روی میز بود.

امروز هم بحث بر هم زدن برجام روی میز است!

هنوز که این اتفاق رخ نداده؛ وقتی نه برجامی به هم خورده و نه اتفاقی افتاده، چه عاملی سبب می شود که دلار به یکباره می شود 6000 تومان؟ به نظر من بخش اعظم این مسئله ناشی از یک بحث روانی است. متاسفانه ما اطلاع رسانی خوبی نداریم.

شما چرا به اظهارات آقای سیف اعتراض کردید؟ آن هم در حالی که خودتان در کنترل نرخ ارز موفق نبودید.

من در جلسه روز سه شنبه به سخنان آقای سیف اعتراض داشتم و گفتم چرا ارز ناشی از صادرات به داخل ایران نمی آید؟

پس کجا می رود؟

این را آقای سیف باید بگویند.

شما خودتان حساب ارزی دارید؟

من اصلا حساب ارزی ندارم و فقط همین حسابی را دارم که حقوقم را به آن می ریزند.

انتظار دارید باور کنیم؟

حق دارید باور نکنید؛ اما من اصلا و ابدا حساب دلاری ندارم. چراکه شخصا می خواهم با این رویه مبارزه کنم. چطور می توانم خودم چنین رویه ای را در پیش بگیرم؟!

طی این روزها هم نه دلاری خریدید و نه فروختید؟

اصلا و ابدا؛ ما اخلاقا نه خودمان وارد این فاز می شویم و نه مشورتی به دیگران می دهیم. ما باید فکر کنیم که اصول چیست و آن را رواج دهیم.

به طور کلی اعتراض روز گذشته نمایندگان در صحن علنی به رئیس بانک مرکزی را چطور دیدید؟

ببینید ما باید تعامل داشته باشیم و با هم صحبت کنیم؛ این نوع اعتراضات کاری از پیش نمی برد.

خبرانلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۳۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

ایسنا در گزارشی نوشت: قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902924

دیگر خبرها

  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان