Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زابل، سیستانی که پیشینه فرهنگی و تاریخی آن زبانزد ایران و جهان است و همگان آن را به زادگاه بزرگانی چون یعقوب لیث و اسطوره‌هایی چون رستم و سهراب و آیت‌الله سیستانی می‌شناسند، این روزها دچار قهر طبیعت شده و حال و روز خوشی ندارد.

با توجه به اینکه رهبری معظم انقلاب از این منطقه به عنوان تنگه احد جمهوری اسلامی ایران یاد کردند، لازم است مسؤولان در رسیدگی به مشکلات آن اهتمام بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفس‌های سیستان به شماره درآمده و مردمان آن اکثرا در حال کوچ و مهاجرت هستند، دیگر چه باید به روز این منطقه بیاید که آقایان مسؤول کمر همت ببندند و گفتار درمانی را کنار بگذارند؟

بهار امسال برای سیستانی‌ها خزان بود چراکه حاصل دسترنجشان در جلو چشمانشان تلف شد، کشاورزانی که با هزار امید به فکر کشت گندم بودند، زمین‌های خود را آماده کردند و بذر کاشتند، با نرسیدن به موقع آب، امیدشان ناامید شد و از این زمین پر برکت، امسال چیزی بجز "هیچ" برداشتند نمی‌کنند.

زمین‌های کشاورزی تنها راه درآمد مردم منطقه است که مسؤولان با عدم مدیریت صحیح آنها را هم ویران کردند.

حضور جمعیت بسیار زیاد مردم سیستان در گلستان و گرگان و سایر شهرهای شمالی کشور نشان از عمق فاجعه مهاجرت از سیستان دارد.

قطعا اگر سوءمدیریت مسؤولان نبود، امروز شاهد این حجم از مهاجرت نبودیم و سرمایه زابلی‌ها در شمال و مشهد و سایر استان‌ها هزینه نمی‌شد.

این جمعیت اندکی هم که در منطقه مانده‌اند قطعا درآمدی ندارد و اوضاع اقتصادیشان برای مهاجرت خوب نیست و لاجرم باید در لابه‌لای تلی از خاک زندگی کنند و در آخر دلشان خوش باشد که در سرزمین مادری و زادگاهشان مدفون می‌شوند.

نبود اشتغال، وجود آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی و قهر طبیعت همه و همه امانشان را بریده، شاید غیرت ملی و سیستانی‌شان اجازه ندهد بیش از این فریاد بزنند اما اگر به فکرشان نباشید روزی خواهد بود که این شکایت نزد پروردگار محاکمه‌ای سخت به دنبال خواهد داشت.

انتقاد نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان از نمایندگان

شدت مشکلات منطقه سیستان و بی تفاوتی مسؤلان و نمایندگان سیستان در هفته‌های اخیر به اندازه‌ای رسید که چند روز پیش نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در نخستین شورای اداری استان با بیان اینکه متاسفانه گندم‌کاران سیستانی به دلیل نرسیدن آب ضرر بسیاری متحمل شدند، ادامه داد: استان ما از خشکسالی رنج می‌برد و آنطور که باید مسائل استان پیگیری نمی‌شود.

آیت‌الله عباسعلی سلیمانی افزود: نمایندگان استان باید مسئله خشکسالی را با جدیت در مجلس پیگیری کرده و از ظرفیت مسؤولان محلی هم به موقع استفاده کنند.

امام جمعه زاهدان خطاب به نمایندگان افزود: نمایندگان باید به طور جدی مسئله خشکسالی را پیگیری کنند، نماینده نباید وقت خود را صرف عزل و نصب‌ها کند، بلکه باید صدای مردم منطقه خود باشد و در راستای احقاق حقوق مردم تلاش کند، دوران نمایندگی می‌گذرد و باید به گونه‌ای عمل کنند که مشکلی از مردم برطرف شود.

صندوق بیمه کشاورزی جوابگوی خسارت مردم باشد

امام جمعه زابل گفت:  باید پول کشاورزان در اسرع وقت داده شود و بانک کشاورزی و صندوق بیمه در خصوص حقوق کشاورزان کوتاهی کرده است و باید جوابگو باشد و درخواست ما این است که در اسرع وقت هم خسارت های قبلی و فعلی را پرداخت کنید و هم مسئولان به خاطر قصور و کوتاهی ها خودشان از مردم رشید، فهیم و بصیر سیستان عذرخواهی کنید.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر کیخا گفت: از استاندار درخواست ویژه داریم به عنوان نماینده ارشد دولت در استان که یک سند و چشم اندازی برای تمام موضوعات استان از جمله موضوع اقتصاد، دام، کشاورزی، ورزش، علم طراحی و تدوین کنند و هر مسئول و فرمانداری که می‌آید طبق همان چشم انداز حرکت کند.

  حسینعلی شهریاری به نمایندگی از نمایندگان استان پیشقدم شد و روز یکشنبه ١٩فروردین ماه جاری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سیاست لبخند دولت در مقابل فاجعه خشکسالی و مهاجرت مردم سیستان را فاجعه دانست.

*فریاد نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس

حسینعلی شهریاری به نمایندگی از نمایندگان استان پیشقدم شد و روز یکشنبه 19 فروردین ماه جاری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی سیاست لبخند دولت در مقابل فاجعه خشکسالی و مهاجرت مردم سیستان را فاجعه دانست و در تذکر شفاهی اظهار کرد: مزارع سیستان در حال سوختن است، بی توجهی به این معضل مهاجرت مردم را در پی دارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: عدم تحقق و سوءتدبیر حقابه سیستان از افغانستان و سیاست لبخند در سیاست خارجی تبدیل به فاجعه ای گردیده که مرزداران غیور باید مهاجرت و مرز را تحویل کسانی دهند که دولت باید صدها میلیارد تومان برای تامین امنیت آن هزینه کند.

وی بیان کرد: مزارع سوخته حتی مورد استفاده دام‌ها نیز نمی‌شود، پرداخت فوری خسارات وارده به سیستانی‌ها راهکار موقتی جلوگیری از مهاجرت است.

نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز 21 فروردین ماه جاری در نشست علنی مجلس در تذکر شفاهی اظهار کرد: نمی‌دانم با چه زبانی حرف بزنم تا مسئولان صدای مردم را بشنوند، مردم به دلیل بی‌آبی و خشکسالی و قطع آب هیرمند جان خود را از دست می‌دهند.

 احمدعلی کیخا افزود: به خدا قسم وزارتخانه جهاد کشاورزی خواب است، مدیر بحران شما می‌گوید از مدیران استانی تقاضای رسیدگی دریافت نکردیم، این پدیده قابل پیش‌بینی بود، چرا اقدامی انجام نشده است، چرا وزیر جهاد کشاورزی به استان سفر نمی‌کند.

وی خطاب به وزیر امور خارجه گفت: آقای ظریف آیا از افغانستان می‌ترسید، چرا سفیر افغانستان را احضار نمی‌کنید؟ چرا سخنگوی شما ساکت مانده است، مگر این موضوع مسئله ملی نیست.

کیخا ادامه داد: چگونه است صدا و سیما هزار متر باغ گل محمدی سیستان را نشان می‌دهد اما مزارع خشک و سوخته مردم را نشان نمی‌دهد، چرا این مشکلات را به مقام معظم رهبری منعکس نمی‌کنید، چرا وقتی با مقام معظم رهبری جلسه تشکیل می‌دهید حتی یک نفر از نمایندگان استان را با خود همراه نمی‌کنید.

خشکسالی ادامه زندگی را برای کشاورزان سخت کرده است

نماینده مردم خاش در مجلس نیز در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: خشکسالی سبب شده تا اکثریت منابع آبی خشک شوند و شرایط ادامه زندگی برای کشاورزان و دامداران در مکان های فعلی از بین برود و به حاشیه شهرها کوچ کنند.

علی کرد با انتقاد از عملکرد دولت در هماهنگی و شناخت ظرفیت‌های روستاها تصریح کرد: به دلیل عدم توجه دولت به روستاها تعداد زیادی از روستاهای سیستان و بلوچستان تخلیه می‌شود و مردم به حاشیه‌نشینی روی می‌آورند و برای امرار معاش به فروش مواد مخدر و گسترش معضلات اجتماعی می پردازند.

نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس خاطرنشان کرد: نداشتن طرح و برنامه مناسب برای اشتغال باعث شده تا بسیاری از مردم در خیابان‌ها، جایگاه‌های سوخت، معابر سطح شهر و در ازدحام جمعیت به تکدی‌گری روی بیاورند.

 

 

و اما تیرخلاص مدیرکل دفتر ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان بر دل کشاورزان: دولت باید مجوز بدهد وگرنه بدون بیمه، پرداخت خسارت به کشاورزان بسیار سخت است.

غلامرضا اربابی به خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد: آن دسته از مزارع کشاورزی که بیمه بوده خسارت‌ها ارزیابی و پیگیری لازم برای پرداخت خسارت انجام خواهد شد.

وی افزود: قانون می‌گوید باید مزارع بیمه باشد تا خسارت پرداخت شود و بابت آن بخش از مزارع که بیمه بودند خسارت به کشاورزان پرداخت می شود، آن دسته از مزارع کشاورزی که بیمه نبودند کار بسیار سخت است، اما پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد، باید دولت مجوز بدهد وگرنه بدون بیمه پرداخت خسارت بسیار سخت است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: مردم در بیمه کردن مزارع کشاورزی کوتاهی کردند، بیمه موضوع جدیدی نیست و باید موقع کشت بیمه می‌کردند، مردم از بیمه استقبال نکردند و این کار را سخت کرده، همه مسؤولان استان تلاش می‌کنند اما کار بسیار سخت است.

و اما درد دل مردم سیستان را هم ضمیمه این گزارش کردیم تا مسؤولان مربوطه بهتر عمق فاجعه در سیستان را درک کنند.

 

انتهای پیام/ج/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار و انجام کارهای نو سرلوحه کار مسوولان کردستان باشد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی عصر چهارشنبه در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر سنندج اظهار کرد: امسال سال آخر دولت سیزدهم و شوراهاست لذا می‌طلبد که در این سال پایانی تلاش بیشتری در خدمت به مردم صورت بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان افزود: مسؤولان باید از این فرصتی که در اختیار دارند به نحو احسن در راستای خدمت به مردم استفاده نمایند.

حجت‌الاسلام پورذهبی تصریح کرد: مسؤولان باید مردم را همانند فرزندان خود دوست داشته باشند و دلی به آنها خدمت نمایند و با این روند موجب امیدآفرینی در جامعه شوند.

وی تاکید کرد: مسؤولان وقت بیشتری برای خدمت و پاسخگویی به مردم بگذارند و با شناخت و مطالعه کافی و اولویت‌بندی نیازها در مسیر خدمت به جامعه گام بردارند.

وی گفت: در سال جاری با هدف شناخت بیشتر از وضعیت و احصای ظرفیت‌ها و مشکلات شنیدن مطالبات مردم، بازدیدهای میدانی و حضور در شهرستان‌های را دنبال خواهیم کرد.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان تصریح کرد: هدف‌گذاری امسال بازدید از بخش‌ها و شهرها با اولویت بخش‌هایی است که کمتر مسؤولان آن سرکشی کرده‌اند.

حجت‌الاسلام پورذهبی با بیان اینکه راهبرد و استراتژی ما به عنوان نماینده ولی فقیه این است که برای مردم و خدمت به آنها بیشتر وقت بگذارم، گفت: عمر مسؤولیت‌ها کوتاه است و اگر آنگونه که باید در خدمت مردم نباشیم، پشیمان خواهیم شد.

وی اضافه کرد: ابتکار و انجام کارهای جدید و نو که به چشم مردم می‌آیند اولویت تک تک مسؤولان و مدیران در سطح استان باشد لذا هرآنچه در توان دارید در مجموعه شورا و شهرداری در این راستا بکار بگیرید.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان توسعه و ارتقای فضاهای عمومی به ویژه حوزه کتاب‌خوانی و توسعه کتابخوانی از نکاتی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد، اذعان کرد: در احداث پارک‌ها اقدامات فرهنگی و توسعه و تقویت کتابخوانی با ایجاد ظرفیت‌های مختلف مد نظر قرار گیرد چرا که تقویت و توسعه کتاب و کتابخوانی و اقدامات فرهنگی در هر جامعه‌ای رونق همه جانبه را به دنبال خواهد داشت.

وی تاکید کرد: در اجرای پروژه‌های مختلف باید پیوست‌ها فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 6063750

دیگر خبرها

  • باید مردم را در فعال‌سازی منطقه آزاد سیستان مشارکت دهیم
  • عضویت ۱۰ هزار همدانی در صندوق بیمه کشاوران، روستائیان و عشایر
  • عضویت  ۱۰ هزار روستایی،کشاورز و عشایر همدانی در صندوق بیمه اجتماعی
  • نوروز از جایگاه بالایی در آداب و رسوم سیستانی های گلستان برخوردار است
  • سازمان ملل: ۷۰ درصد مردم شمال غزه با گرسنگی فاجعه بار روبرو هستند
  • آبرسانی به بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس
  • ابتکار و انجام کارهای نو سرلوحه کار مسوولان کردستان باشد
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در آذربایجان‌غربی برای سومین سال
  • آیین «رمضونیکه» سیستانی‌های گلستان
  • باران عید امسال، پاداش نیکوکاری مردم در سیل ۹۸ بود