Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@00:52:45 GMT

مراسم بزرگداشت روز ملی پاکستان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۲۵۱۷۸

مراسم بزرگداشت روز ملی پاکستان برگزار شد

مراسم بزرگداشت روز ملی پاکستان شب گذشته با حضور سفرای کشورهای مختلف و شخصیت های دیپلماتیک، برگزار شد.

خبرگزاری مهر: شب گذشته (سه شنبه) مراسم روز ملی پاکستان با حضور سفرای کشورهای مختلف در تهران و شخصیت‌های دیپلماتیک در محل هتل استقلال تهران، برگزار شد.

در این مراسم «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور، «علاءالدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، «ذوالفقاری» معاون امنیت انتظامی وزیر کشور و سفرایی از کشورهایی مختلف از جمله روسیه، ترکیه، رومانی، الجزایر، اندونزی، صربستان، اکوادور و همچنین برخی از شخصیت‌های دیپلماتیک و نظامی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مراسم با سخنرانی «آصف علیخان دورانی» سفیر محترم پاکستان در تهران؛ آغاز شد. وی در سخنرانی خود گفت: از همگی شما سپاسگزارم که ما را در روز ملی پاکستان مفتخر نمودید. سال نو را به دولت و مردم ایران صمیمانه تبریک می گویم. نوروز شما مبارک.

وی افزود: ما روز ملی خود را جشن می گیریم تا عهد خود را برای ارتقای جامعه ای عاری از تبعیض؛ جامعه ای که در آن مردم از فرصت های یکسان برای سعادت و زندگی بر طبق باورهای خود دارند، تجدید نماییم. ما به دنبال ارتقای صلح و شکیبایی به عنوان راهی برای پیشبرد توسعه کشورمان و همسایگان خود هستیم. ما با تروریسم و تاریک اندیشی مبارزه می کنیم و ما رو به موفقیت هستیم.

دورانی در ادامه گفت: ما با چالش های بی شماری در سال های اخیر روبه رو بوده ایم. ما ۷۰ هزار تن از شهروندان خود را از دست داده ایم؛ بیش از ۶ هزار تن از نیروهای مسلح و پلیس ما جان خود را در راه مبارزه با تروریسم از دست داده اند. امروز می توانیم با رضایت بگوییم که هیچ پناهگاه امن تروریستی در خاک ما وجود ندارد. ما امیدواریم با تلاش مشترک و همکاری بتوانیم از شر تروریسم در منطقه رهایی پیدا کنیم.

وی افزود: شکست تروریسم در خاک ما به پیشرفت اقتصادی در پاکستان سرعت بخشیده است. پاکستان یکی از در حال پیشرفت ترین بازار های روبه ظهور است. نرخ تولید خالص داخلی کشور در سال گذشته به ۶ در صد رسیده و برای سال آینده ۶.۵ درصد برآورد شده است. ما توانسته ایم کمبودهای انرژی خود را در کوتاهترین بازه زمانی در تاریخ خود برطرف کنیم.

سفیر پاکستان در ادامه گفت: خوشحالم به عرض برسانم روابط دوجانبه ما هر روز مستحکم تر می شود، بین دو کشور دیدار های سطح بالایی در سال گذشته انجام شد که همکاری دوجانبه و کشور را بیش از بیش افزایش داده است. دو کشور همکاری بی نظیری در سطح منطقه ای و بین المللی داشته اند. از سال گذشته تجارت دو جانبه ما ۳۵ درصد افزایش یافته است؛ کانال های بانکی دو کشور در حال تحکیم یافتن هستند. امیدواریم تجارت دوجانبه در سال آتی به ۵ میلیارد دلار برسد.

وی افزود: مایه بسی خوشحالی است که یادآور شوم که دو کشور ایران و پاکستان هر دو از اعضای سازمان همکاری اقتصادی هستند. این سازمان آینده روشنی داشته و پتانسیل بسیار بالایی برای یکپارچگی اقتصادی در منطقه دارد. امیدورام که تکمیل موفقیت آمیز کریدور اقتصادی چین و پاکستان به عنوان هاب های ترانزیتی برای مناطق اطراف و فراتر از آن منجر به همکاری ایران و پاکستان شود.

دورانی در ادامه گفت: از خداوند منان برای دو ملت برادرمان توفیق روز افزون را مسئلت نموده و برای هر دو ملت آروزی صلح، پیشرفت و سعادت را دارم. بار دیگر از شما برای اینکه با حضور خود ما را مفتخر نمودید، سپاسگزارم؛ پاینده باد دوستی ایران و پاکستان.

در ادامه این مراسم رحمانی فضلی وزیر کشور به ایراد سخنرانی پرداخت. وی گفت: روز ملی جمهوری اسلامی پاکستان را به ملت و دولت پاکستان و جناب آقای آصف علی خان دورانی سفیر محترم پاکستان درتهران و همکاران ایشان تبریک عرض می نمایم. افتخار دارم در جمع عزیزانی هستم که به مناسبت روز ملی پاکستان و برای اعلام تبریک و شادباش به ملت و دولت جمهوری اسلامی پاکستان گرد هم آمده اند. همچنین افتخار داریم که امسال هفتادمین سال روابط بین دو جمهوری اسلامی ایران و پاکستان، دو کشور برخوردار از اشتراکات فرهنگی، تمدنی، مذهبی و تاریخی گسترده را گرامی داریم.

دو کشور ایران و پاکستان همواره در طول ۷۰ سال گذشته در برقراری روابطی دوستانه، برادرانه و متوازن، مبتنی بر اصول احترام متقابل و منافع مشترک پیشگام بوده اند. همگان آگاه هستند که با وقوع انقلاب اسلامی و به دلیل ماهیت دینی دو کشور اسلامی، این روابط از عمق و گسترش بیشتری برخوردار گردید. علاقه و تاکید، مقام معظم رهبری به توسعه همه جانبه و عمیق روابط با پاکستان بر استحکام این روابط بیش از پیش افزوده است.

اهتمام به توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با همسایگان از راهبردهای جدی سیاست خارجی تمامی دولت های جمهوری اسلامی ایران به ویژه دولت جناب آقای روحانی بوده و خواهد بود. از همین رو است که هر روز شاهد تعمیق بیشتر پیوندهای دوستانه و برادرانه میان دو کشور هستیم. علیرغم برخی موانع در گسترش روابط اقتصادی دو کشور که امیدوارم به زودی شاهد رفع آن باشیم، حجم مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور در سال گذشته با ۳۳ درصد افزایش همراه بوده است. همچنین برگزاری موفق کمیسیون های مشترک اقتصادی، مرزی و امنیتی نیز حاکی از گسترش روابط است. توافق دو دولت برای توسعه همکاریها در تمامی زمینه ها باعث شد تا در سال گذشته شاهد حضور بیش از پیش هیات های عالی رتبه از بخشهای مختلف باشیم که خود مبین همدلی و نزدیکی بیشتر در روابط برادرانه میان دو کشور می باشد.

اطمینان دارم افزایش مبادلات تجاری به بیش از ۵ میلیارد دلار در سالهای آتی، که مورد تایید مقامات عالیه تهران و اسلام آباد قرار گرفته است با اهتمام مقامات دو کشور قابل دستیابی است. از طریق پیش نهادات ذیل می توان هر چه سریع تر به خواسته دو ملت جامه عمل پوشانید:

امضای موافقتنامه تجارت آزاد و اجرای مطلوب موافقتنامه تجارت ترجیحی، زیر ساخت های اولیه گسترش روابط اقتصادی را در کوتاهترین زمان ممکن فراهم خواهد کرد. اسناد همکاری توافق شده میان مقامات دو کشور، چراغ راهی برای پیمودن مسیر در جهت دستیابی به اهداف روابط تجاری و اقتصادی است و با برطرف کردن مشکلات موجود و احتمالی، می توانیم اهداف تعیین شده را محقق نماییم. توسعه بنادر چابهار و گوادر که مکمل یکدیگر می باشند، به گسترش تجارت میان دو کشور و همچنین اشتغال زایی و افزایش رفاه ساکنین استان های مرزی، و در نهایت امنیت بیشتر و رونق اقتصادی منطقه کمک خواهد کرد.

برقراری هر چه سریعتر روابط بانکی و استفاده از ارزهای معتبر بین المللی و همچنین پول های ملی دو کشور در تجارت دو جانبه به منظور تسهیل مبادلات و ارتقای سطح روابط اقتصادی از جمله مواردی است که در جهت توسعه همکاری های ضرورت دارد. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در این زمینه با برادران پاکستانی همکاری نماید.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که بزرگترین ذخایر تثبیت شده گاز جهان را در اختیار دارد، آماده است نیازهای انرژی کشور دوست و همسایه جمهوری اسلامی پاکستان را تامین نماید. به این منظور بر اساس توافق به عمل آمده، خط انتقال گاز IP را تا نزدیکی مرزهای پاکستان رسانده ایم و منتظر اقدامات دولت دوست و برادر پاکستان در این زمینه هستیم.

جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر ۱۰۴ مگاوات برق به پاکستان صادر می نماید و برای تامین برق مورد نیاز پاکستان تا ۳۰۰۰ مگاوات نیز اعلام آمادگی کرده است. پروژه کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) در صورت اجرای کامل می تواند باعث شکوفایی اقتصاد پاکستان شود. همانطور که وزیر محترم امور خارجه کشورمان در سفر خود به پاکستان اعلام کردند. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد، در زمینه های مختلف این طرح مشارکت نماید.

امنیت مرزی و توسعه اقتصادی مناطق و استانهای هم مرز دو کشور از دیگر اهداف راهبردی ما است. گشایش گذرگاه های مرزی جدید، افزایش ظرفیت بازارچه های مرزی کنونی، کنترل ترددهای غیر قانونی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، کالا و انسان و همچنین همکاری نزدیک دو کشور برای مبارزه مشترک با گروه های تروریستی و اشرار از مهمترین موارد همکاری در این زمینه است.
در پایان، مجددا روز ملی پاکستان را به برادران پاکستانی خود تبریک عرض نموده و بهترین آرزوها را برای ملت و دولت پاکستان از خدوند متعال خواستارم. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003MI6

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۵۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت

رئیس جمهور با اشاره به اینکه سفر به پاکستان و سریلانکا از قبل برنامه‌ریزی شده بود، گفت: اما برگزاری سفر در این مقطع این پیام را به منطقه و جهان داد که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سید ابراهیم رئیسی بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفتگویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر گفت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: علیرغم برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.

رئیسی دیدارهای صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار داشت: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه‌ همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به 10 میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در دیدارهایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت 10 میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد. همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود. بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی-مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.

رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل باشد.

رئیس جمهور همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مسئله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاوردهایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل بود. منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم "محرم علیپور" برگزار شد
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • پیام سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی
  • رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت
  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است