Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، دلاور حیدرپور در گفت و گویی با اشاره به بحران آب و وضعیت کشت برنج مازندران اظهار کرد: الگوی کشت برنج در مازندران قابل دفاع بوده و نمی توان آن را از جامعه کشاورزی مازندران حذف کرد.

وی با شاره به این که برنج تنها در مازندران و گیلان مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی است افزود: کشت برنجی در مازندران مقرون به صرفه خواهد بود که متناسب با ظرفیت های اقلیمی و آبی استان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاد کشاورزی مازندران یاداورشد:امسال به دلیل بارش کم نزولات جوی به خصوص برف رودخانه ها آبدیدگی کمتری داشته و آب ذخیره پشت سدها نیز به حدنصاب نرسیده است.

حیدرپور با اشاره به این که امسال 30 تا 40هزار هکتار از زمین های کشاورزی مازندران با مشکل کم آبی رو برو است تصریح کرد:به کشاورزان توصیه می شود در مناطقی که خط قرمز کم آبی در آن نقاط وجود دارد از کشت برنج بپرهیزند.

وی افزود:برای عدم خسارت به کشاورزان مناطق درگیر با بحران آب توصیه می شود از کشت جایگزین مانند آفتاب گردان،سویا،کنجد،علوفه،ذرت استفاده شود.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد:کشاورزان باید محصولات خود را زیرچتر حمایت بیمه ببرند تا در مواقع بحران بیمه بخشی از خسارات وارده به آنان را جبران کند.

حیدرپور تصریح کرد:اگر کشاورزان براساس دستورالعمل کارشناسان عمل کنند 25 تا 30 درصد منابع آبی صرفه جویی می شود بدون اینکه در کیفیت محصولات مشکلی ایجاد شود.

وی با اشاره به این که کشت دوم زمانی توصیه می شود که کشاورز دارای آب مطمئنه است افزود:کشاورزان نباید به آب های زیر زمینی و چاه ها برای کشت دوم تکیه کنند،اولویت با کشت اول است.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران در ادامه در خصوص خسارت سرمای سال 95 خاطرنشان کرد:30میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض به بیش از 51هزار و 700 نفر توزیع شد.

وی گفت:200میلیاردتومان تسهیلات یک ساله با نرخ سود 10درصد نیز به خسارت دیدگان اعطا شد.

حیدرپور تصریح کرد: حدود 180هزارتن پرتقال آسیب دیده خریداری و 14هزار 500تن کیوی سرمازده به کارخانه های صنایع تبدیلی برای تبدیل به کنتسانتره ارسال شد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۵۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت

به گزارش خبرنگار مهر، «محمدعلی نیکبخت» وزیر جهاد کشاورزی، امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به رصد این وزارتخانه روی محصولات اظهار کرد: برنامه تولید و تنظیم را بررسی می‌کنیم و بر اساس پیش‌بینی‌هایی که صورت می‌گیرد، اگر مازاد بر نیاز داشته باشیم، بدون هیچ‌گونه محدودیت، صادرات محصولات کشاورزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

وی با اشاره به خرید تضمینی محصولات کشاورزی اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که محصولات کشاورزی را با صنعت، بازرگانی و تجارت گره بزنیم؛ این موضوع در سال ۱۴۰۲ در دستور این وزارتخانه بود و امسال هم با جدیت دنبال می‌شود.

نیکبخت اضافه کرد: با توجه به تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۲ به دست آوردیم، در آینده با حداقل خطا این پروژه را اجرا خواهیم کرد؛ صنایع غذایی هم به عنوان بخشی از زنجیره تولید که مسوولیت فرآوری خام محصولات کشاورزی را برعهده دارد، مورد توجه ما است و باید در خدمت تولیدکننده باشد.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با هماهنگی با صاحبان صنایع، به دنبال آن هستیم که آن‌ها به سمتی حرکت کنند که محصولات مازاد کشاورزان را خریداری کنند.

نیکبخت گفت: در مورد برخی محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای و دانه‌های روغنی، سیاست ما این است که تا می‌توانیم دولت به عنوان خرید تضمینی، ورود پیدا نکند تا بازرگان‌هایی که کار واردات این محصولات را انجام می‌دهند یا کارخانجاتی که محصولات در این حوزه تولید می‌کنند، محصولات کشاورزان را خریداری و فرآوری کنند.

کد خبر 6094180

دیگر خبرها

  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد