Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با برگزاری اولین المپیاد بین‌المللی نانو، تیم‌های ایرانی و خارجی حاضر در آن، به ارائه راهکارهایی برای چالش آب و فاضلاب با استفاده از فناوری نانو اقدام کردند.

سعید حاتمی‌خواه، دبیر اجرایی المپیاد نانو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه المپیاد بین‌المللی نانو از روز گذشته سه‌شنبه، 21 فروردین ماه  آغاز به کار کرده است، گفت: این رقابت‌ بین‌المللی تا روز یکشنبه، 26 فروردین ماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در نخستین دور این رقابت 9 تیم حضور دارند، خاطر نشان کرد: از ایران به عنوان میزبان 2 تیم، کشورهای تایوان، مالزی، روسیه و کره جنوبی هر کدام یک تیم و از اتحادیه اروپا (کشورهای انگلستان، ایتالیا و آلمان) 3 تیم در این رقابت‌ بین‌المللی نانو فناوری شرکت کرده‌اند.

حاتمی‌خواه با تاکید بر اینکه المپیاد نانو با سایر المپیادهایی که در کشور برگزار می‌شود تفاوت‌های اساسی دارد، در این باره توضیح داد: در المپیادهای علمی که در کشور برگزار می‌شود، بیشتر رویکرد تئوری است و جنبه‌های کاربرد و حل مساله و یا چالش در آن مطرح نیست، ولی در المپیاد نانو تمرکز تیم‌های شرکت‌کننده حل یکسری از چالش‌ها و مسایل است.

دبیر اجرایی المپیاد بین‌المللی نانو با تاکید بر اینکه در هر دوره تمرکز بر مساله خاصی است، یادآور شد: در دور اول تمرکز بر آب و محیط زیست است؛ از این رو موضوع این المپیاد "کاربردهای فناوری نانو در آب و فاضلاب" تعیین شده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس چند ماه قبل از حضور تیم‌ها در ایران، تیم‌ها به همراه سرپرستان خود بر روی ایده‌ای در زمینه تعیین شده از جنبه‌های "علمی"، "نوآوری" و "تجاری" مطالعه می‌کنند و با حضور در ایران این مطالعات ادامه می‌یابد.

حاتمی‌خواه ادامه داد: در نهایت این ایده‌ها را به داوران بین‌المللی این رویداد ارائه می‌دهند که بر این اساس تیم‌های برتر انتخاب خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه این المپیاد بخش تستی و آزمون ندارد، اظهار کرد: تیم‌های شرکت‌کننده باید یک گزارش قبل از رویداد به دبیرخانه المپیاد ارسال می‌کردند و ساخت نمونه اولیه اجباری نبوده است؛ ولی برخی از تیم‌ها نمونه اولیه‌ای از طرح‌ و ایده خود را ارائه کردند.

دبیر اجرایی اولین المپیاد بین‌المللی نانو در عین حال با تاکید بر اینکه ساخت نمونه اولیه می‌تواند دید مثبتی در داوران ایجاد کند، گفت: ولی آنچه که در این المپیاد مهم بوده، توجه به ابعاد نوآوری، علمی و تجاری‌سازی ایده بوده است.

به گفته وی، ایده‌های ارائه‌شده به داوران از 3 جنبه علمی، تجاری‌سازی و نوآورانه مورد داوری قرار خواهند گرفت.

حاتمی خواه ادامه داد: بر این اساس تیم‌های شرکت کننده در مدت این 6 روز در دوره‌های مختلفی که توسط اساتید بین‌المللی برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند. این دوره‌های آموزشی متمرکز بر جنبه‌های علمی، نوآورانه و تجاری‌سازی است.

وی ادامه داد: تیم‌های شرکت کننده بر اساس مطالبی که ارائه می‌شود، سعی خواهند کرد تا یک روز قبل از ارائه به داوران، ایده‌های خود را تکمیل و غنی‌تر ‌کنند.

حاتمی‌خواه با اشاره به نحوه انتخاب تیم‌های برتر خاطر نشان کرد: تیم‌های برتر بر اساس رای داوران انتخاب می‌شوند و به هر یک از تیم‌های برتر علاوه بر مدال، مبلغ 3 هزار یورو نیز اعطا می‌شود.

به گفته وی، تیم‌های برتر در زمینه‌های "بهترین ایده از جنبه علمی"، "بهترین طرح از نظر تجاری" و "برترین تیم در همه زمینه‌ها" انتخاب خواهند شد.

حاتمی‌خواه با بیان اینکه اولین دوره المپیاد بین‌المللی نانو در ایران برگزار شد، افزود: 4 کشور تایوان، روسیه، کره جنوبی و ایران از بنیانگذاران این المپیاد هستند و بعد از آن اتحادیه اروپا نیز به آن پیوست و قرار شد هرسال این رقابت بین‌المللی در یک کشور برگزار شود.

به گزارش ایسنا، این رقابت در حال حاضر در پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است. در مراسم افتتاحیه این رویداد دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه این المپیاد ماحصل دو سال برنامه‌ریزی و جلسات مستمر با کشورهای مختلف بود، از نحوه انتخاب تیم‌ها و موضوعات مورد بحث در این المپیاد ابزار رضایت کرد و روش انتخاب آن را هوشمندانه خواند.

وی ادامه داد: فناوری‌نانو همه جنبه‌های زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده و بخش‌هایی نظیر کشاورزی، سلامت و بهداشت از مواهب این فناوری بهره‌مند شده‌اند. در این المپیاد آب و محیط‌زیست به عنوان موضوعات اصلی انتخاب شده‌اند که با توجه به بحث آلودگی و نگرانی‌های موجود، می‌توان از پتانسیل‌های فناوری‌نانو برای رفع این مشکلات استفاده کرد.

سرکار، تهیه آب سالم و قابل شرب را یک نیاز جهانی دانست و خاطر نشان کرد: فاضلاب‌های خانگی در خاورمیانه مشکلات زیادی برای کشورها ایجاد کرده است که با فناوری‌نانو می‌توان رهیافت‌های مناسب برای این مشکلات به‌دست آورد.

دکتر علی‌بیت الهی، مدیر کمیته راهبری المپیاد نیز با اشاره به اهمیت موضوع آب و چالش‌های مرتبط با آن، بر ضرورت استفاده از فناوری‌نانو برای حل این مشکلات جهانی تاکید کرد.

وی از محققان جوان حاضر در این المپیاد خواست تا با توجه به ابعاد فنی، مدیریتی، ایمنی و مالکیت فکری، در مسیر تجاری‌سازی ایده‌ها تلاش کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۷۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • همه چیز درباره المپیاد ورزش‌های فناورانه + لینک ثبت نام
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد