Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-24@17:36:02 GMT

آغاز ساخت خانه‌های ضد زلزله +عکس

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۲۹۹۹۵

از جمله ویژگیهای منحصر به‌فرد سازه‌های ضدزلزله اختراعی دکتر صائبی که در دنیا به اسم (SABS (Saebi Alternative Building System شناخته می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1. وزن سبک؛ بیشتر حجم این سیستم را "پلی‌استایرن" منبسط‌شده تشکیل می‌دهد که در حدود 95.8 درصد آن هوا است.

2. عایق حرارتی و صوتی

3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقاوم در برابر زلزله

4. صددرصد قابل بازیافت (سازگار با محیط زیست)

5. مقاوم در مقابل طوفان

6. قابلیت طراحی و اجرا به‌هرشکلی

7. سرعت عمل و اجرای بسیار بالا.

دکتر ناصر صائبی مخترع سازه های نوین ضد زلزله

این مخترع ایرانی در سال 2004 یعنی 14 سال پیش موفق به ساخت نخستین خانه خود با استفاده از این تکنولوژی در امریکا و در سال 2008 موفق به اخذ گواهی ICC امریکا شده و تا به امروز با استفاده از این تکنولوژی نوین، خانه‌های متعددی را در کشورهای مختلف جهان از جمله مکزیک، فیلیپین، چین، ژاپن، هائیتی ساخته است؛ وی از سال 93 درخواست خود برای دریافت مجوز فعالیت در ایران را به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارائه کرد و پس از 3 سال پیگیری پیاپی، موفق به اخذ مجوز خود از این مرکز در وزارت راه و مسکن شد.

خانه های ضد زلزله دکتر صائبی

اما پس از اخذ مجوز اصولی و فراهم شدن امکان فعالیت این مخترع بزرگ در کشورمان، یکی از سؤالات اساسی این بود که وی کدام نقطه از ایران را برای آغاز فعالیت خود در ساخت خانه‌های ضدزلزله انتخاب خواهد کرد؛ دکتر صائبی به صراحت پاسخ به این سوال را داده است: "کرمانشاه و مناطق زلزله‌زده سرپل ذهاب" انتخاب نخست این مخترع است تا مردم دردمند این مناطق پس از تحمل ضایعات سنگین جانی و مالی زلزله سال گذشته، اکنون طعم شیرین صاحب خانه‌های ضدزلزله شدن آن هم با پیشرفته‌ترین سازه‌های نوین دنیا را بچشند.

استارت ساخت "خانه‌های ضد زلزله با سازه‌های نوین مخترع ایرانی" زده شد

سرانجام پس از این قول دکتر صائبی، در هفته جاری نخستین سفر وی به مناطق زلزله‌زده سرپل ذهاب در استان کرمانشاه انجام شد و وی به گرمی مورد استقبال مردم دو روستای "مشکنار قلعه شاهین و سراب ذهاب" قرار گرفت.

این مخترع کشورمان پس از بازدید از این مناطق و گفتگو با دهیار و اهالی این روستاها خطاب به مردم خون‌گرم این مناطق گفت: به امید خدا با اجرایی شدن سازه سبز (‌SABS) در این مناطق دیگر امنیت جانی شما و خانواده‌ها تامین می‌شود و تحولی بزرگی در منطقه و کشورمان را شاهد خواهیم بود همچنین امکان صادرات این سازه‌های نوین به کشورهای همجوار، آسیای مرکزی و دیگر کشورهای جهان فراهم خواهد شد.

سازه‌های ضدزلزله دکتر صائبی

دکتر صائبی تاکید کرد: نیاز به سرمایه‌گذاری جدی و فوری از طرف دولت‌، بنیاد مسکن‌، بخش خصوصی و خیران در این مناطق وجود دارد و باید هر چه سریع‌تر این مناطق بازسازی شود و امید است بودجه لازم در اختیار مردم منطقه قرار گیرد تا عملیات ساختمانی روستاها تکمیل شود تا در زلزله‌های آینده دیگر شاهد چنین مخاطراتی نباشیم.

مردم مناطق زلزله‌زده سرپل ذهاب نیز با درخواست مجدانه از دکتر صائبی برای آغاز هرچه سریعتر ساخت خانه‌های ضدزلزله خواستار همراهی هرچه بیشتر مسئولان امر و نهادهای متولی در این حوزه شدند.

درباره زمان مورد نیاز برای ساخت خانه‌ها با استفاده از این تکنولوژی و سازه‌های نوین باید گفت که در صورت فراهم بودن امکانات و شرایط در منطقه موردنظر، واحدهایی با متراژ 55 تا 85 متر ظرف مدت یک تا سه روز و واحدهایی با متراژ 250 تا 1000 متر بین یک تا سه ماه قابل ساخت و تحویل هستند.

سازه‌های ضدزلزله دکتر صائبی

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: وزن جهان هائیتی ایران مسکن زلزله کشورهای جهان بخش خصوصی بودجه خانه زلزله ساختمان خانه های ضد زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۹۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مریم ملی؛ همه چیز در آن اعماق زمین، جایی در زیر خانه‎های ما رخ می‎دهد، شاید هم زیر اقیانوس‎ها و جنگل‎ها و کوه‎ها. زمین‎شناس‎ها می‎گویند زمین چهار لایه دارد از داخل به بیرون اسم این لایه‎ها هسته داخلی، هسته بیرونی، گوشته و پوسته است.

پوسته خودش از صفحه‎هایی به نام «تکتونیک» تشکیل شده که گاهی اوقات حرکت‎های کندی روی گوشته زمین دارند. این صفحه‌ها نسبت به یک‎دیگر در سه جهت مختلف حرکت می کنند؛ از یک‎دیگر دور می‌شوند که در این حالت مواد بخش گوشته‌ زمین به سطح زمین فوران می‌کند، به یک‎دیگر نزدیک می‌شوند که لایه‌ها روی هم قرار می‌گیرند و حرکت می‌کنند و در حالت سوم لایه‌ها در کنار هم‎دیگر می‌لغزند.

در واقع انرژی زیادی که در زمین و در لایه‎های مختلف پوسته جمع می‎شود باعث حرکت صفحات می‏‌شود و اگر آن‎ها در حین حرکت با هم تصادفی هم داشته باشند این انرژی آزاد می شود و ما در سطح زمین می‎بینیم که خانه‎ها ویران شدند، درخت‎ها از جا در آمدند و حتی بخش‎هایی از کف خیابان‎ها ترک برداشتند!

اما این انرژی زیاد از کجا می‎آید؟ آن ورقه‎ها و صفحه‎هایی که در لایه‌های بالایی زمین است را به یاد بیاورید، آن‎ها سال‎هاست در حال وارد کردن نیرو به یگدیگر هستند و در این مدت کلی تحت فشار بوده‌‏اند و با کوچک‌ترین حرکت ممکن است بشکنند یا حرکتی بزرگ و غیر منتظره داشته باشند. سطوح خاصی که در آن‎ها قسمت‎هایی از زمین به هم برخورد می‎کنند، گسل نامیده می‎شوند. وجود گسل‌های فراوان در یک منطقه باعث به وجود آمدن زلزله می‎شود . این زلزله به نوبه خود باعث ایجاد گسلی تازه می‌شود و تعداد شکستگی‎ها زیادتر شده و به این ترتیب یک منطقه خاص «زلزله‌‏خیز» خواهد شد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سایبان خودرو بدون پایه
  • مشکلات باقیمانده مناطق زلزله‌زده خوی حل شوند
  • آغاز ساخت خانه عالم روستای کرچ در بویین میاندشت
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • لیست قیمت لوله جدار چاه کالوپ در ضخامت های مختلف
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • آغاز طرح واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق پرخطر استان کرمانشاه
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟