Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت اله میرزایی معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با بیان اینکه تیم تدوین برنامه سوم شهر تهران از سه ماه گذشته هماهنگ شده است، گفت: تیم برنامه ریزی و تدوین برنامه سوم شهر پایدارترین بخش از مدیریت شهری تهران است و فرایند تدوین برنامه فراگیر و پرشتاب به کار خود ادامه می دهد، اظهار کرد: هیچ یک از اعضای تیم تدوین برنامه سوم تا پایان کار تصویب برنامه از گروه جدا نخواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برنامه ریزان باید خودمختاری علمی داشته باشند و در بالاترین سطح پشتیبانی حرکت کنند، عنوان کرد: هر هفته با برگزاری نشست‌های کارگاهی، پیشرفت‌های برنامه را مرور خواهیم کرد.

وی با اشاره به اهمیت تدوین مشارکتی، اجتماع محور و گفتگو مدار برنامه سوم شهر تهران اظهار داشت: در برنامه ریزی فرآیند مهمتر از فرآورده است. میرزایی با بیان اینکه باید تعلق آفرینی و ایجاد مشارکت حداکثری در برنامه ریزی تحقق پیدا کند، خاطرنشان کرد: کار برنامه ریزی همچون حرکت قطاری در یک مسیر است که در طول این مسیر در هر ایستگاه کسی از قطار پیاده نمی‌شود، بلکه افراد جدیدی به قطار سوار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در هر منطقه باید افرادی سوار قطار شوند، تصریح کرد: اینکه تنها یک فرد یا یک گروه بسته برنامه را بنویسند، نهایت بی هنری است؛ در هر منطقه باید از حوزه منابع انسانی تا فنی و عمرانی و حمل و نقل و ترافیک در کار تدوین برنامه مشارکت کنند تا همه شهروندان به کار انجام شده احساس تعلق و مشارکت داشته باشند.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران افزود: باید دامنه مشارکت از شهرداری تهران فراتر رفته و همه شهروندان و نخبگان شهری را پوشش دهد؛ زیرا یکی کارکرد‌های برنامه ایجاد امتداد، انسجام، ثبات و وفاق همگانی است.

وی گفت: مشارکت، خطا‌های گذشته را نشان خواهد داد بنابراین باید دایره‌های مشارکت را به همه صاحبان اندیشه و تجربه با هر گرایش سیاسی و وابستگی فرهنگی و قومی باز کرد.

میرزایی با اشاره به اینکه در ماه‌های آینده یک سند توسعه کلان شهر و ۲۲ سند منطقه تهیه می‌شود که این اسناد دست به دست خواهد چرخید و اگر ذینفع نداشته باشد به دلیل حساسیت‌های بیش از حد اعتراض‌های جدی مطرح خواهد شد، اضافه کرد: برنامه، بودجه و همه سیاست‌های توسعه شهر تنها در کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران ارزیابی نمی‌شود بلکه در مقیاس چند میلیونی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: باید برای آنچه تولید می‌شود یک حلقه نقد قدرتمند از ذی نفعان خارج از شهرداری و شورای شهر ایجاد شود.

وی با بیان اینکه اجازه دهید هر طرح جدیدی با حداکثر بی رحمی نقد شود، خاطرنشان کرد: این مساله راه ارزان دریافت کمک‌ها و نظرات شهروندان است. توسعه شهر توسعه انتزاعی و در خلأ نیست بلکه در پیوند با توسعه منطقه‌ای و ملی اتفاق می‌افتد.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با تأکید بر اینکه باید کمک کنیم تا توسعه شهر اتفاق افتد، عنوان داشت: وجود ۵۲ هزار میلیارد تومان بدهی در شهرداری تهران فارغ از اینکه توسط چه کسانی و در چه زمانی ایجاد شده با شرایطی که ۲۰ هزار میلیارد تومان بدهی وجود داشته باشد و به رژیم مالی متفاوتی نیازمند است.

وی افزود: هیچ برنامه‌ای بدون تئوری توسعه محقق نمی‌شود. توسعه یک کل به هم پیوسته است و باید شهر را به عنوان یک سیستم زنده، پویا و یکپارچه و با همه ابعاد و ملاحظات آن دید.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه در برنامه ریزی یک قاعده مهم به نام امکان پذیری سیاسی و اجتماعی وجود دارد، یادآور شد: این امر به معنای آن است که با اجرای هر سیاستی عده‌ای منتفع و عده‌ای متضرر خواهند شد، به همین دلیل هر برنامه علاوه بر داشتن زیان بران و نفع برندگان، مدافعان و مخالفانی هم دارد. هر چه سیاستی دامنه پوشش بیشتری داشته باشد ملاحظه درباره آن سیاست بیشتر است و باید ابعاد مختلف موضوعات در برنامه ریزی‌ها و اتخاذ سیاست‌ها دیده شود.

معاون شهردار تهران تأکید کرد: توسعه یک فرآیند مستمر و مفهوم سیستمی است که تنها با توسعه شبکه حمل و نقل، توسعه معابر و احداث بوستان‌های بزرگ ایجاد نمی‌شود، بلکه یک مفهوم انسانی و ارتباطی و در برگیرنده اهداف هنجاری عینی بوده که با اهداف کاملا عینی قابلیت اندازه گیری دارد.

وی در ادامه به کارکرد‌های دیگر برنامه اشاره و اظهار کرد: برنامه الزام پیچیدگی و شتاب تغییرات است و به دلیل دانش محدود نسبت به گذشته و آینده راهی جز استفاده از برنامه نداریم.

وی تصریح کرد: مسائلی از جمله چگونگی پرداخت ۵۲ هزار میلیارد تومان بدهی، اتمام پروژه‌های ناتمام، و نحوه جذب سرمایه گذاری برای تکمیل پروژه‌هایی همانند شهرآفتاب کار اصلی ما در آینده را مشخص می‌کند.

میرزایی با اشاره به تهیه سند تحویل و تحول شهرداری تهران اظهار داشت: این گزارش نقطه عزیمت است نه از منظر مچ گیری بلکه از این نظر که در کجا ایستاده ایم.

شهرداران گذشته سرمایه‌های اصلی تدوین برنامه توسعه شهر هستند

معاون شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه در برنامه ریزی دعوای سیاسی نداشته و پرچم ما سفید است، گفت: یکی از کارکرد‌های برنامه ایجاد پیوستگی و امتداد بین گذشته و آینده است، بنابراین شهرداران گذشته سرمایه‌های اصلی تدوین برنامه توسعه شهر هستند.

وی افزود: تاکنون ملاقاتی با کرباسچی انجام شده و برای دیدار با قالیباف نیز درخواست شده و مصمم به دریافت تجارب ایشان هستیم.

میرزایی با بیان اینکه کار ما اصلاح فرآیندها، ساختار‌ها و رویه هاست، ادامه داد: بین اینکه کجا هستیم و کجا باید بایستیم شکاف توسعه چه عمقی و دامنه‌ای دارد که باید با برنامه ریزی این شکاف را پر کنیم.

وی تأکید کرد: اگر برنامه خیلی فنی دیده شود کار سخت خواهد شد، اما اگر برنامه را فرآیند روشن پاسخگویی جمعی به مسائل جمعی ببینیم کار بسیار ساده خواهد بود.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با اشاره به اینکه شهر یک پدیده در هم تنیده‌ای از چند عامل است، یادآور شد: روند‌های جهانی، ملی، منطقه‌ای و شهری را باید در برنامه ریزی دید.

وی با اشاره به انجام مطالعات تطبیقی به منظور تدوین برنامه سوم شهر تهران گفت: در طول تاریخ مطالعات اقتصادی ایران برای اولین بار جدول داده ستانی شهر و چگونگی تعاملات اقتصادی شهر تهران با سایر شهر‌های استان و استان البرز تهیه و مشخص شده است.

به گفته میرزایی در ابتدای دوره فعالیت نجفی در شهرداری تهران یک تیم پرسشگری حرفه‌ای مسائل مهم شهر را استخراج کرده و در نهایت سه موضوع آلودگی زیست محیطی، ناکارآمدی شبکه حمل و نقل و بی عدالتی در شهر به عنوان مسائل مهم شهر معرفی شد.

وی افزود: علاوه بر آن ۱۰۰ مصاحبه عمقی با نخبگان انجام شد و این افراد نیز ناکارآمدی مالیه شهری و توسعه نیافتگی اقتصاد شهری را به عنوان مسایل اصلی شهر مطرح کردند.

معاون شهردار تهران گفت: در هر منطقه باید گزارشی از تحلیل ذی نفعان و اینکه مهمترین مسأله منطقه چیست و کدام یک استعداد تبدیل به بحران را دارد، ارائه شود.

وی به برخی از اقدامات انجام شده در طول مدیریت شهری جدید از جمله ایجاد خزانه داری کل، حذف هولوگرام و راه اندازی سامانه شفافیت اشاره کرد و ادامه داد: می‌دانیم این اقدامات محدودیت ساز است، اما باید آن‌ها را انجام داد تا بتوانیم در این شهر زندگی کنیم.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه نباید تنها امروز را دید بلکه باید آینده شهر را هم در نظر گرفت، یادآور شد: امروز همه یک حرف داریم و آن این است که چگونه باید با فساد مقابله کنیم، چطور امید را برای شهروندان زنده نگه داریم و چگونه شهری ماندگار داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۳۵۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای تحقق توسعه پوشش‌های بیمه‌ای در خوزستان

عبدالرضا روشنی مدیرکل تأمین اجتماعی خوزستان با اشاره به اینکه بر اساس ماده یک قانون این سازمان، توسعه و گسترش پوشش‌های بیمه‌ای به اقشار مختلف با اولویت گروه‌های فاقد بیمه، با هدف استقرار عدالت اجتماعی و ایجاد آرامش خاطر و امنیت روانی افراد جامعه مأموریت اصلی این مجموعه تلقی می‌گردد، گفت: در همین راستا از سال ۱۴۰۱ طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی به اجرا درآمده است و از استقبال خوبی برخوردار بوده و در سال جدید نیز با جدیت دنبال خواهد شد.

او با بیان اینکه تمامی صاحبان حرف و مشاغل آزاد، دارندگان سوابق بیمه‌ای از گذشته که در حال حاضر به هر دلیل دارای ارتباط بیمه‌ای نیستند، زنان خانه‌دار و دختران بالای ۱۸ سال و تمامی دانشجویان می‌توانند در قالب انعقاد قرارداد‌های اختیاری و مشاغل آزاد تحت پوشش این سازمان قرار گیرند، می گوید: عدم نیاز به مراجعه حضوری و انتخابی بودن نرخ بیمه و سطح دستمزدی از ویژگی‌های این قرارداد‌ها می‌باشد.

روشنی ادامه داد: قرارداد‌های گروه مشاغل آزاد و زنان خانه دار در سه نرخ با امکان بهره مندی از دو درصد سهم دولت منعقد شده و مخاطبان میتوانند با انتخاب دامنه تعهدات مورد انتظار خود با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی es.tamin.ir نسبت به ثبت قرارداد با امکان پرداخت آنلاین حق بیمه اقدام نمایند.

مدیر کل تأمین اجتماعی خوزستان گفت: نرخ حق بیمه اختیاری نیز ۲۷ درصد و مبنای پایه آن ۱/۲ برابر حداقل دستمزد سال می‌باشد.

در حال حاضر ۱۲۰ هزار نفر بیمه شده در گروه‌های حرف و مشاغل آزاد و اختیاری در سطح استان خوزستان تحت پوشش می‌باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای تحقق توسعه پوشش‌های بیمه‌ای در خوزستان
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • ابلاغ سند توسعه دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است
  • تکمیل برنامه عملیاتی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ ذیل برنامه راهبردی ۱۴۱۰ اصفهان
  • چشم‌انداز گلستان؛ دروازه اوراسیا
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی
  • بررسی اولویت‌های امسال هرمزگان در نشست شورای برنامه ریزی