Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- براساس آخرین آمار منتشره، بارش‌ها در کل کشور نسبت به دوره مشابه سال قبل با کاهش ۵۴ درصدی روبرو بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، میزان بارش‌ها از ابتدای سال آبی ۹۶-۹۷ تا ۲۱ فروردین ماه امسال نشان می‌دهد ارتفاع بارش‌های جوی بالغ بر ۹۳.۸ میلیمتر بوده است.

در این میان میزان بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۰۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ میلیمتر) ۵۳.۵ درصد کاهش داشته و نسبت به دوره مشابه سال گذشته (۲۰۵.۳ میلیمتر) ۵۴.۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

لازم به ذکر است که حجم بارش‌ها از اول مهر ماه سال ۹۶ تا ۲۱ فروردین ماه سال جاری معادل ۱۵۴.۵۸۵ میلیارد مترمکعب گزارش شده است.

بررسی بارش‌های جوی در استان تهران نشان می‌دهد که در سال آبی جاری تا ۲۱ فروردین ماه سال ۹۷ بالغ بر ۲۳۶.۳ میلیمتر بارش گزارش شده است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۶۱.۲ میلیمتر بوده است که کاهش ۵۱.۶ درصدی بارش‌ها را نشان می‌دهد.

دراین میان میزان بارش در حوضه آبریز دریای خزر در سال آبی جاری تاکنون ۲۴۱.۱ میلیمتر گزارش شده، که این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته ۱۱.۱ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۴۹ ساله ۱۵.۵ درصد کاهش داشته است.

در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان، میزان بارش‌ها ۱۳۳.۵ میلیمتر گزارش شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۰.۹ درصد و در مقایسه با متوسط ۴۹ ساله ۵۸.۸ درصد کاهش داشته است.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه شاهد ۲۳۳.۴ میلیمتر بارش بوده که این رقم در سال گذشته ۲۱۴.۱ میلیمتر ثبت شده، از همین رو در مقایسه با سال آبی گذشته این حوضه آبریز با ۹ درصد رشد و در دراز مدت ۴۹ ساله با ۳.۲ درصد اُفت روبرو بوده است.

میزان بارش در فلات مرکزی ایران با ۶۸.۲ درصد کاهش نسبت به سال گذشته ۴۵ میلیمتر بارش را برای خود به ثبت رسانده است.

گفتنی است این حوزه در مدت مشابه سال گذشته ۴۱۴.۳ میلیمتر بارش داشته و همچنین میانگین متوسط بارش در ۴۹ ساله گذشته این حوضه ۱۳۵.۱ میلیمتر گزارش شده است.

حوضه مرزی شرق در سال آبی جاری ۱۱.۷ میلیمتر بارندگی داشته و این در حالی است که این منطقه در مدت مشابه سال آبی گذشته ۵۷.۵ میلیمتر بارش را تجربه کرده بود که نشان می‌دهد بارش‌ها در مقایسه با سال آبی گذشته با کاهش ۷۹.۷ درصدی و در دراز مدت ۴۹ ساله با اُفت ۸۶.۴ درصدی مواجه بوده است.

لازم به ذکر است که در حوضه آبی قره‌قوم تاکنون ۶۹.۲ میلیمتر بارندگی به ثبت رسیده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته که ۱۶۹.۲ میلیمتر بوده و با کاهش ۵۹.۱ درصدی روبرو بوده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ

رئیس حوضه‌آبریز کارون بزرگ بر لزوم استفاده از روش‌های جدید از جمله تصاویر ماهواره‌ای در تدقیق مؤلفه‌های بیلان این حوضه آبریز تأکید کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فراز ،رئیس حوضه‌آبریز کارون بزرگ شرکت مدیریت منابع آب ایران در  هشتمین جلسه راهبری پروژه به‌هنگام‌سازی بیلان منابع آب حوضه آبریز کارون بزرگ که به منظور نهایی کردن نتایج بیلان منابع آب محدوده‌های مطالعاتی تشکیل شد،‌ با اشاره به لزوم توجه به نقش و جایگاه بیلان منابع آب در برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری برای آینده این حوضه آبریز اظهار داشت: در ارائه نتایج محاسبات بیلان، علاوه بر دستورالعمل موجود، باید از روش‌های جدید از جمله تصاویر ماهواره‌ای نیز در تدقیق مؤلفه‌های بیلان بهره‌مند شد. 

وی افزود: دلیلی ندارد که حتماً خطای معادله بیلان محدوده‌های مطالعاتی با اعمال ضرایبی صفر شود؛ بلکه باید با تدقیق اجزاء و مؤلفه‌های بیلان، میزان خطا در هر محدوده مطالعاتی نمایان شود؛ در این صورت است که می‌توان برنامه‌ریزی و تصمیمات مناسب‌تری برای حوضه آبریز اتخاذ کرد. 

رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ تصریح کرد:‌ برای تهیه گزارش بیلان فعلی باید سه سناریو تعریف شود و علاوه بر پوشش محاسبات بیلان با دستورالعمل‌های موجود، نسبت به تدقیق، تبخیر و تعرق واقعی محدوده‌های مطالعاتی بر اساس چند روش معتبر و شناخته شده و نیز تدقیق مصارف آب بر اساس نقشه‌های کاربری اراضی و الگوی کشت مؤسسه تحقیقات آب (استخراج شده از تصاویر ماهواره‌ای) اقدام لازم به‌عمل آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد