Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@14:48:06 GMT

در تاریخ‌نگاری، برخورد سیاسی نداشته باشیم

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۴۱۰۵۱

در تاریخ‌نگاری، برخورد سیاسی نداشته باشیم

دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: تاریخ‌نگاری اسلامی و قضاوت بر اساس آن، از مهم‌ترین مسائل است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد محبوبی در نشست بررسی مستند «ادوارد» (محمدباقر شاهین) که به‌عنوان چهارمین نشست هفته فیلم انقلاب اسلامی، دیشب در سالن سعدی برگزار شد، گفت: چیزی که پیش از همه باید بررسی کرد، عملکرد مجاهدین خلق در ابتدای انقلاب از سال ۵۷ تا سال ۶۰ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بُعد نخست، ایدئولوژی آن‌ها است. آن‌ها در ابتدا، جلسات مخفیانه‌ای برای مطالعات ایدئولوژی انقلاب‌های منطقه تشکیل می‌دادند و درنهایت به این نتیجه می‌رسیدند که مارکسیسم، علم مبارزه است، اما بعدها از این تفکر جدا شدند. البته نه این‌که به‌طورکلی از ایدئولوژی خالی‌شده باشند، اما فعالیت‌هایشان براساس ایدئولوژی نبود.

محبوبی بابیان این‌که مجاهدین خلق از ابتدای انقلاب، تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر نیرو داشتند، افزود: پس از مدتی تنها انگیزه آن‌ها قدرت بود، چراکه انقلاب را ناقص می‌خواندند، درحالی‌که می‌دانستند پس از انقلاب، صاحب قدرت نیستند.

محبوبی بیان کرد: عضوگیری انفجاری مجاهدین خلق، براساس احساسات بود و به‌صورت بادبادکی رشد شدیدی داشتند، اما رفته‌رفته درزمینهٔ نظامی، ترورهای خطرناکی از ۳۰ خرداد سال ۶۰ در کارنامه خود ثبت کردند.

وی ادامه داد: سطح ترورهای آن‌ها به دو دسته تقسیم می‌شد، به‌گونه‌ای که برخی در سطح خیابانی بود و به آن‌ها، ترور کمی می‌گفتند و برخی از ترورها هم کیفی بودند، همچون ترور امام‌جمعه‌ها یا رئیس دیوان عالی و دیگر مقامات کشور. عملیات ترورها، سازمان‌دهی می‌شد و بار عمده آن، بر نفوذ و شناسایی بود.

این دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به این‌که مجاهدین خلق، پیش از انقلاب، ترور شخصیت‌ها را در نظر داشتند، اما به دلیل ناتوانی اقدامی نمی‌کردند، گفت: در ابتدای انقلاب، دستگاه‌های امنیتی کشور زیاد نبودند و مقابله با مجاهدین خلق از سوی سپاه و نیروی انتظامی انجام می‌شد، اما در کنار آن، نیروهای خودجوش نیز حضور داشتند.

محبوبی در رابطه با کتابی که در مورد مجاهدین خلق نوشته، اظهار کرد: نگارش کتاب «عملیات مهندسی»، نزدیک به سه سال طول کشید و منابعی که از آن‌ها برای نگارش این کتاب استفاده کردم، منابع اسنادی و کتابخانه‌ای بود، اما به‌مرورزمان توانستیم اعتماد افراد درگیر با موضوع را برای بیان خاطرات شفاهی جلب کنیم. در همین راستا برای ساخت فیلم «ماجرای نیمروز» (محمدحسین مهدویان)، از چند فصل نخست این کتاب استفاده شد. البته شخصیت‌های این فیلم به‌جز یک نفر، واقعی نیستند و برای همه از اسم مستعار استفاده‌شده است.

وی در رابطه با تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی بیان کرد: مهم‌ترین مسئله، ورود به این فضا است، چراکه هنگامی‌که فضا از بیان واقعیت و حقیقت جدا ‌شود، ممکن است حقیقت از سوی گروه‌های دیگر برای مخاطب بیان شود، همچون اعدام‌های سال ۶۷ که ابهاماتی برای مخاطب ایجاد کرد.

این دانشجوی علوم سیاسی با اشاره به ارزشمندی دفاع عالمانه گفت: دومین مسئله مهم در تاریخ‌نگاری اسلامی برای حقیقت‌یابی، این است که در خواندن تاریخ، برخورد سیاسی نداشته باشیم و مسائل جناحی را دخیل نکنیم. این موضوع از آسیب‌های بزرگی است که به‌تازگی گریبان‌گیر جبهه انقلابی نیز شده، درحالی‌که باید بدانیم انسان‌ها ممکن است تغییر کنند. از سوی دیگر، اکنون جنگ نرم از نوع جنگ روایت است.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۱۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در مراسم گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه و بزرگداشت سالگرد شهادت شهید مرتضی مطهری ابراز داشت: شهید مطهری در بین شهدای روحانی و بسیاری از شهداء، برجسته و خورشید درخشان است.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام حاجی صادقی در این مراسم، بیان کرد: شهید مطهری در بین شهدای روحانی و در بین بسیاری از شهداء، برجسته و خورشید درخشان است.

وی با اشاره به تعابیر امام (ره) درباره شهید مطهری، گفت: بیانیه‌های امام همیشه مختصر بود، اما درباره شهید مطهری ۳۲ ویژگی بیان کردند که راجع به دیگران بیان نشده است.

حجت‌الاسلام حاجی صادقی در ادامه اذعان کرد: شهید مطهری به ما آموخت در بطن سیاست، اخلاق داشته باشیم، در بطن عرفان، انقلابی باشیم، (عرفان)، مطهری را از انقلابی‌گری باز نداشت، سیاست مداری، او را از مرز تقوا خارج نکرد، هر چیزی را به زمان و موقع خودش انجام میداد.

وی افزود: الگو بودن و پیام شهید مطهری برای سپاه این است که در همه ابعاد رشد کنید و لذا سپاه یک تفاوتی که با همه نهاد‌ها دارد، پاسداریش از انقلاب در یک عرصه نیست بلکه در همه عرصه هاست.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه برخی‌ها دفاع‌های متفاوتی از انقلاب می‌کنند، تصریح کرد: برخی‌ها در قالب‌های مختلف از انقلاب دفاع فرهنگی، دفاع سیاسی، دفاع نظامی، دفاع اقتصادی می‌کنند، اما دفاع سپاه از انقلاب اینگونه است، می‌گوید هرجا خطر است من هم آنجا هستم.

وی با اشاره به فلسفه همزمان بودن گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی و سالروز شهادت شهید مطهری خاطر نشان کرد: این دو مناسبت را باهم قرار دادیم که بگوییم سپاه با دو بال علم و ایمان استوار است و با وجود این دو مورد و مدیریت آنها زندگی را نمی‌بازیم.

حجت‌الاسلام حاجی صادقی با تأکید بر اینکه باید دنبال معرفتی بود که شایسته انسان باشد، عنوان کرد: نگذارید هر روزتان با هم مساوی و یکی باشند، نگذارید بصیرت و درک شما از حقایق محدود شود بلکه همواره نسبت به رشد علمی‌خود روز به روز تلاش کنید.

وی با اشاره به عملیات غرور آفرین وعده صادق اظهار کرد: این پیروزی عظیمی که هنوز زوایای بزرگ آن خیلی مطرح نشده، مانند مقاطع بزرگی که در انقلاب اسلامی داشتیم است، مثل تسخیر لانه جاسوسی که انقلاب دوم بود، این را باید گفت که گام سوم و انقلاب سوم بود که انجام گرفت و یک سدی شکسته شد.

شایان ذکر است در پایان این مراسم، کارکنان سپاه امام علی بن ابی‌طالب (ع) با حضور بر مزار استاد مطهری، به این شهید عزیز ادای احترام کردند.

دیگر خبرها

  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • هفته تعلیم و تربیت فرصتی برای دستیابی به اهداف سپاه
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت
  • مکتب شهید مطهری انقلاب را از انحراف مصون نگه داشت
  • دیدار تیم والیبال دانش‌آموزی با رهبر انقلاب
  • معلمِ متفکر
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند
  • اصول فکری شهید مطهری برای جامعه دانشگاهی بسیار کارآمد است
  • ببینید | طرح مجاهدین خلق در سال ۵۴، برای ترور آیت الله بهشتی !