Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@19:37:50 GMT

مبارزه با سن گندم در مناطق مختلف کشور ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۴۱۱۰۴

مبارزه با سن گندم در مناطق مختلف کشور ادامه دارد

قزوین- سرپرست سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی گفت: مبارزه با سن گندم و ملخ با کمک کارشناسان و کشاورزان در همه مناطق کشور بخوبی جریان دارد و در این زمینه هیچ نگرانی نداریم.

مهدی قائمیان در حاشیه سفر به قزوین برای بازدید از مناطق سن زده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت:یکی از آفات مهم مزارع گندم و جو در کشور ما، آفت سن گندم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آفت مهاجر است و در فصل زمستان، مزارع را ترک کرده و برای زمستان گذرانی به مناطق کوهستانی  و ارتفاعات پناه می برد و در اواخر زمستان و اوایل بهار، مجدداً به مزارع برگشته و شروع به تخم گذاری می کند.

وی افزود: سن ها در مراحل لاروی تا رسیدن به مرحله سن کامل، از قسمت های مختلف گیاه تغذیه می کنند و اگر جمعیت آنها زیاد باشد، گیاه زراعی را به طور کامل از بین می برند و بیشترین خسارت این حشره در مرحله شیری و خمیری شدن دانه های گندم است.

قائمیان تصریح کرد: محصول گندمی که حتی ۲ تا ۳ درصد سن زدگی داشته باشد، ارزش نانوایی نخواهد داشت و آرد و نان حاصله کیفیت بسیار پایینی خواهد داشت و باید تلاش کنیم این اتفاق رخ ندهد.

سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور افزود: هرچند چند سالی است با خشکسالی مواجهیم اما با همت همکاران عملیات مبارزه با سن در همه نقاط کشور بخوبی پیش می رود.

وی بیان کرد: برای نتیجه بخش بودن عملیات مبارزه با سن نیازمند مدیریت هستیم تا با همکاری خود کشاورزان بتوان به هدف رسید.

قائمیان تصریح کرد: در بازدیدی که از مناطق طارم قزوین داشتیم این آفت را بررسی کردیم و نگرانی نداریم.

وی اظهارداشت: مبارزه با این آفت مهم و خطرناک، حتماً باید با نظارت کارشناسان و در زمان مناسب انجام شود تا  هم از استفاده بیش از حد سموم و خسارت به محیط زیست جلوگیری شود و هم کارایی و اثربخشی استفاده از سموم افزایش یابد.

سرپرست سازمان حفظ نباتات جهاد کشاورزی در خصوص کنترل میزان استفاده از سموم در زمینهای کشاورزی یادآورشد: استفاده از سموم مجاز در کشاورزی مهم است و ما نیز نظارت لازم را انجام می دهیم تا در کنار آموزش های تخصصی بتوانی این وضعیت را مدیریت و کنترل کرد.

وی بیان کرد: تمام وضعیت سموم توسط همکاران کنترل می شود و تلاش می کنیم تا نوع مصرف بر اساس دزهای پیشنهادی باشد اما در میزان مصرف مشکلی نیست هر چند تغییرات قیمت دلار کمی آسیب زده اما موضوع را مدیریت می کنیم.

در مبارزه با ملخ مشکلی نداریم

قائمیان در مورد مبارزه با آفت ملخ در مزارع هم گفت: در خصوص مبارزه با ملخ هیچ سطحی در کشور دچار آسیب نیست و همه همکاران جهاد کشاورزی از روز اول سال مشغول مبارزه هستند و از سنین اولیه آفت و خروج از تخم مبارزه آغاز شده است و قرنطینه دامی هم روال عادی خود را دارد.

وی در مورد اولویت برنامه های امسال اظهارداشت: اولویت سازمان حفظ نباتات در سال جاری راه اندازی سامانه سموم است سپس مراقبت و جلوگیری از خسارت وارده به کشاورزان و در کنار آن حفظ گیاهان داخلی کشور از اولویت است که تلاش می کنیم این امر محقق شود.

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قزوین سن گندم مهدی قائمیان مجله ایران مهر بوشهر کرمانشاه گردشگری گرگان شهرکرد سانحه تصادف نوروز 97 نوروز شیراز مسافران نوروزی خرم آباد سال حمایت از کالای ایرانی بیرجند اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۱۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مجید نبی‌پور گفت: هنگام برداشت محصول گندم با جبهه بارندگی مواجه شدیم که با اطلاع‌رسانی هواشناسی، نشست‌های بحران با همکاری استانداری برگزار و تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شد.   وی با بیان اینکه تاکنون ۵۰ درصد محصول گندم از مزارع خوزستان برداشت، ۸۶۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خوزستان خریداری و در ۳۱ سیلو، ۱۲ کارخانه و ۷۱ مرکز خرید روباز نگهداری می‌شوند، افزود: ۵۸ هزار تن گندم در فضای باز نگهداری می‌شد که در صورت بارندگی دچار مشکل می‌شدند و خسارت زیادی می‌دیدند.   نبی پور ادامه داد: گندم‌هایی که در فضای باز نگهداری می‌شد با همکاری استانداری و سایر دستگاه‌های اجرایی مراکز روباز با کاورکشی پوشانده و به طور کامل محافظت شد، از این رو در بارش‌های اخیر هیچگونه خسارتی ندیدند.   رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به انتقال بیش از ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف، اضافه کرد: فقط ۷ درصد گندم‌های موجود در فضای باز مورد مراقبت قرار گرفت که عملیات تخلیه و انتقال آنها به سیلوها، فضا‌های استاندارد و کارخانجات آرد در دشت آزادگان، حمیدیه، هویزه و اهواز در حال انجام است.   وی با بیان اینکه بیشترین میزان بارندگی روز‌های اخیر در دزفول، اندیمشک و شوش ثبت شده است، گفت: نگرانی‌هایی در خصوص خسارت به مزارع برداشت نشده شهر‌های دزفول، شوش، اندیمشک، مسجدسلیمان، ایذه و دزپارت وجود دارد که در حال رصد و پایش مزارع این شهر‌ها هستیم.   مجید نبی پور با بیان اینکه خسارت‌های وارده به مزارع گندم در نقاط مختلف پس از پایش و بررسی کارشناسی اعلام خواهد شد، افزود: هر کشت با بیمه محصولات همراه است که خسارت‌ها به بانک کشاورزی اعلام خواهد شد تا حق کشاورزان ضایع نشود.   وی در خصوص بسته‌های حمایتی در صورت تداوم بارندگی، می‌گوید: امروز نشستی در این خصوص برگزار و تمهیدات لازم برای حمایت از بهره‌برداران اندیشیده خواهد شد.      

دیگر خبرها

  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • خسارت به کشاورزان در پی طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • میزان بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد