Web Analytics Made Easy - Statcounter


یک نویسنده و استاد دانشگاه آمریکا گفت که لابی رژیم صهیونیستی در ایالات متحده از هر زمان دیگری قوی‌تر است.

به گزارش گروه بین‌الملل امتداد نیوز و به نقل از افق نو، ای. مایکل جونز (E. Michael Jones) نویسنده، استاد دانشگاه و تحلیلگر رسانه و مدیر مسئول مجله Culture Wars است. این شخصیت دانشگاهی بارها در شبکه‌های راشاتودی و پرس تی وی به عنوان تحلیلگر و کارشناس حضور یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدرک دکترای خود را از دانشگاه Temple کسب کرده و در کالج Saint Mary (نتردام – ایندیانا) مشغول به تدریس می‌شود. در فوریه 2008 به دنبال شکایتی که از وی به تهمت یهودی ستیزی زده می‌شود، کنفرانس‌هایی که در مدرسه معماری دانشگاه کاتولیک آمریکا داشته، منحل می‌شود.

دکتر ای. مایکل جونز سردبیر مجله جنگ‌های فرهنگی است. او تاکنون کتابهای زیادی نوشته که آخرین آن با عنوان فلز بایر: تاریخ سرمایه داری به عنوان مناقشه میان کار و ربا به چاپ رسید.

جونز مولف بیش از ۴۰ کتاب من جمله کتاب ۱۴۵۰ صفحه‌ای «بارِن متال: تاریخچه سرمایه داری همچون مناقشه بین دستمزد و ربا»، کتاب 660 صفحه‌ای «آزادی جنسی و کنترل سیاسی» و کتاب 1200 صفحه‌ای «روح انقلابی یهودی» و چندین مجلد بیش از 1000 صفحه‌ای دیگر نیز می باشد که همزمان با انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف که برای 14 می هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی برنامه ریزی شده است، به همراه 50 تن از نخبگان و چهرهای آکادمیک، سیاسی، رسانه‌ای و ضد جنگ غربی میهمانان ششمین کنفرانس بین‌المللی افق نو می باشند.

دکتر جونز میهمانان ششمین کنفرانس بین المللی افق نو است که همزمان با روز تعیین شده جهت انتقال سفارت آمریکا به قدس (۱۷ می که هفتادمین سالگرد تاسیس اسرائیل می باشد) در ایران با حضور ۵۰ شخصیت علمی، سیاسی، هنری و فرهنگیِ غربی برگزار خواهد شد.

آنچه در ذیل می خوانید مصاحبه دبیرخانه کنفرانس افق نو با دکتر جونز در خصوص کتاب «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» و نفوذ فعلی صهیونیسم در بدنه تصمیم ساز آمریکا می‌باشد.

-در ابتدا قصد دارم نظر شما را درباره اینکه آیا حملات یازده سپتامبر و دیگر جنایات آمریکا در ایجاد طرح اولیه کتاب نقش داشته است ؟ بدانم.

ایده اولیه این کتاب در فاصله زمانی کوتاه بین حملات یازده سپتامبر و جنگ عراق ریشه دارد که نو محافظه کاران از آن به عنوان توجیه آن کتاب استفاده می کنند. افکار اولیه این کتاب از همان دهه ۱۹۹۰ در ذهن نویسنده های آن نقش بسته بود اما حمله به برج های مرکز تجارت جهانی در یازده سپتامبر سال ۲۰۰۲ همچون محرکی بود که آن ها را به انتشار این اثر ترغیب نمود. این حملات بهانه ای برای اشغال عراق بدل شد. اشغال عراق که هیچ نوع سلاح کشتار جمعی نداشت و ارتباطی هم بین آن با حملات یازده سپتامبر مشاهده نمی شد کاملا نشان داد که منافع آمریکا دیگر کنترل کننده سیاست خارجی آن کشور (مخصوصا در خاورمیانه) نیست.

-با توجه حساسیت دولت آمریکا در خصوص لابی اسرائیل در آمریکا چگونه این کتاب منتشر شد؟ و واکنش مردم نسبت به انتشار آن چه بود؟

تابستان سال ۲۰۱۷ دهمین سالگرد انتشار کتاب لابی اسرائیل و خط مشی م خارجی ایالات متحده به قلم استفان والت و مارشمیر بود. در سال ۲۰۰۲ و پس از طرح این موضوع توسط میرشایمر در جلسه انجمن علوم سیاسی آمریکا در بوستون، مجله The Atlantic Monthly مقاله ای در این مورد به تحریر در آورد. هنگامی که والت و میرشایمر مقاله خود را برای چاپ تقدیم به دفتر مجله نمودند، مجله ناگهان با بی اعتنایی به آن نگاه کرد و آن را در نطفه خفه کرد و دو محقق را در انتظاری بیهوده گذاشت تا اینکه London Review of Books نسبت به آن ابراز علاقه نمود و سر انجام آن را در سال 2006 منتشر کرد که به گفته والت، انتشار آن بلافاصله طوفانی از آتش به پا نمود. در همان زمان بود که مجله بر روی اینترنت قرار گرفت و بدین ترتیب به موضوعی بین المللی بدل گردید.

به گفته میرشایمر:

اینترنت برای قرار دادن مجله در اختیار مردم در سراسر جهان ضروری و لازم بود. اگر این مقاله در سال ۱۹۸۵ یا ۱۹۹۰ که اینترنت وجود نداشت در London Review of Books به چاپ می رسید، کمتر کسی بدان توجه می کرد. اما در عصر اینترنت، این مقاله به سرعت در سراسر جهان منتشر شد … رشید خالدی در دانشگاه کلمبیا به من گفت صبح روز بعد از انتشار این مقاله در اینترنت، 14 فرد مختلف لینک آن را برای او ارسال کرده بودند. انتشار این مجله همچون بمبی بزرگ و پر سر و صدا بود.

-پشتوانه سیاسی میرشایمر و والت برای تالیف کتابی در خصوص یکی از جنجالی ترین مسئله ایالات متحده چه بود ؟ و آیا آنها خسارتی برای طرح این موضوع پرداخت کرده اند؟

میرشایمر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو بود و والت، در مدرسه کندی در دانشگاه هاروارد روابط بین الملل تدریس می کرد؛ تمام محافل علمی و آکادمیک آمریکا را تحت سیطره خود در آوردند. شاید به دلیل اینکه آن ها به واسطه قدرت و امنیت شغلی در مناصب کاری خود احساس میکردند درباره نیرویی که در میان سیاستمداران آمریکایی بسیار قدرتمند بود و کسی حتی جرات نمی کرد از وجود آن سخن به میان آورد را نقد کنند (و از تاثیرات منفی آن بر منافع آمریکا حرفی بزنند)همچنین آن ها را به چالش بکشند. واکنش ها به این کتاب درست همانطور که خود مولفین هم پیش بینی کرده بودند بسیار تند و شدید بود. همانطور که شاید همگان انتظار داشتند، آلن درشویتز، همکار والت در دانشگاه هاروارد او را به خاطر پرداختن به این موضوع یک یهودی ستیز خطاب کند.

البته در نهایت هیچ کدام از آن دو استاد از کار اخراج نشدند اما ترکش های انتشار کتاب آن ها را نیز هدف قرار داد. هر چند این کتاب توانست به یکی از آثار پر فروش نیویورک تایمز بدل گردد و زمینه های جدید برای افکار مردم ایجاد کند، اما کتاب لابی اسرائیل فرصتی که آن دو برای خدمت به دولت و یا سطح مدیریتی دانشگاه داشتند را از بین برد.  چون آنطور که والت گفته است هر دو دانشگاه در مورد عواقب این کتاب بسیار نگران بودند و همین امر باعث شد آن دو نتوانند در کار خود چه در دولت و چه در دانشگاه پیشرفتی داشته باشند. احساس پشیمانی که آن دو نفر داشتند در قیاس با حس وظیفه شناسی که آن ها را به نوشتن آن وادار نموده بود بسیار ناچیز بود. “اگر ما اقدامی برای نوشتن این کتاب نمی کردیم، بعید بود کس دیگری سراغ نوشتن آن برود. ما نمی توانستیم مشاغل مان را از دست بدهیم. ما الزاما به مشاغل دولتی برای پرداخت وام های مان نیاز نداشتیم

-والت و میرشایمر آیا به نتایجی که از انتشار این کتاب داشتند، رسیدند؟/ آیا انتشار این کتاب بر سیاست خارجه آمریکا موثر بود؟/ نظر والت و میرشایمر درباره سیاست های آمریکا بعد از انتشار کتاب لابی اسرائیل چه بود؟

والت و میرشایمر به این نتیجه رسیدند که موفقیت در انتشار یک ایده الزاما به اجرای آن به عنوان بخشی از اصول دولتی منتهی نخواهد شد. میرشایمر که ۱۰ سال دستی بر مسائل سیاسی داشت گفت فکر نمی کنم که ما (یا هر کس دیگر) تاثیر چندان زیادی بر خط مشی و سیاست داشته ایم:

به نظر من این لابی هنوز مانند گذشته خود قوی و قدرتمند است. اکنون این لابی آشکارا در جامعه دیده می شود و این الزاما چیز خوبی برای لابی نیست، اما لابی هنوز به شکلی چشمگیر، تاثیرگذار و دارای نفوذ است. به همین دلیل بود که همه جمهوری خواهان در سال ۲۰۱۶ در انتخابات درون حزبی در حمایت از اسرائیل سعی می کردند از هم سبقت بگیرند، چون آن ها متوجه این موضوع شده اند که نباید از لابی به راحتی عبور کنند.

-با توجه به تعاملات جدید ایران و آمریکا در سال های اخیر و تصویب برجام، به نظر شما وضعیت لابی اسرائیل در دولت آمریکا چگونه است؟

با تصویب برجام در دولت آمریکا در زمان اوباما، لابی ضربه ای مهلک خورد اما درس نهایی آن بود که لابی اکنون از هر وقت دیگر قدرتمندتر است. با این وجود، جایگاه اسرائیل اکنون در قیاس با قبل از اشغال عراق توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳ بسیار شکننده تر و خطرناک تر شده است. چطور چنین چیزی ممکن است؟

-آیا ترامپ برای خاورمیانه قصد و برنامه‌ای دارد؟ اگر پاسخ شما مثبت است، به نظر شما با توجه به مسائل منطقه تا چه حد می‌تواند به اهداف خود نزدیک شود؟

برنامه‌ای وجود دارد، اما ترامپ معمار و تعیین کننده آن نیست. همانطور که من قبلا نیز چندین بار در مصاحبه با پرس تی وی گفتم، خداوند از دونالد ترامپ استفاده می کند تا امپراتوری آمریکا را به پایان خود برساند. این برنامه و نقشه خداست که در مورد همه امپراتوری های روی زمین (گذشته، حال، آینده) درست از آب در آمده است. ایالات متحده زمانی که جمهوری آمریکا را رها کرد و در مسیر امپراتوری افتاد در این دام و نقشه گرفتار شد. مسیر و حرکت هر امپراتوری در کتاب دانیال و سپس توسط آگوستین مقدس در شهر خداوند توصیف شده است و او همه امپراتوری ها را به ماهیت هایی جنایت کار تشبیه نمود. اگر واقعا نقشه ای در اینجا وجود داشته باشد کشف آن بسیار سخت خواهد بود. لیدل هارت گفت مهم ترین موضوع در یک استراتژی این است که رقیب خود را بر روی شاخ های معما قرار دهیم. اما تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا خودش را بر روی شاخ های معمایی قرار داد که خودش آن را درست کرده بود. پس از حمله ترکیه به سوریه اندکی بعد از سخنان وی، تیلرسون دو گزینه پیش روی خود داشت: او می توانست به ترکیه که یکی از اعضای ناتو بود حمله کند و بدین ترتیب یکی از ستون های امپراتوری آمریکا را نابود نماید و یا با دشمن خود یعنی بشار اسد که 5 سال برای سرنگونی اش تلاش نموده بود متحد گردد. یک بار دیگر، خط مشی و سیاست آمریکا دقیقا بر عکس آن کاری را کرده بود که به دنبالش بود. بعد از دو جنگ که آمریکا در یک پیروز و در دیگری شکست خورده بود، هلال شیعه از هر زمانی قوی تر شده بود.

هگل نیز با استناد به این دو منبع، از طرح و برنامه خداوند برای تاریخ با عنوان die List der Vernunf یاد نمود که در ترجمه اش می توان از آن با عنوان زیرکی عقل یاد نمود. Vernunft معادل آلمانی اصل یا منشا عقل عالم وجود است. این حرف و این نقل برای اصل یا منشا عقل عالم وجود گفته شده است که زمان و مکان و بدین ترتیب کیفیت تاریخ انسان را ایجاد نمود. این ادعا که خدا دارد از ترامپ استفاده می کند تا امپراتوری آمریکا به زوال برود تنها حرفی است که می توانیم در مورد دولت او و ارتباطش با لابی اسرائیل تا به امروز به میان آوریم.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۵۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علل، انگیزه‌ها و نتایج خیزش دانشگاهیان آمریکا ضد اسرائیل

صحنه‌های کنونی در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا، از فداکاری دانشجویان گرفته تا سرکوب وحشیانه آنها توسط دولت، بیانگر تحولی بزرگ در رویکرد نسل جدید آمریکا و غرب مقابل صهیونیسم بوده که همین امر مقامات صهیونیستی و لابی یهودی را به وحشت می‌اندازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه الجزیره در تحلیل جدیدی که درباره جنبش دانشجویی عظیم در آمریکا ارائه داده به بررسی علل و انگیزه‌ها و نتایج مورد انتظار این جنبش پرداخته و نوشت، دانشگاه‌های آمریکایی که ستون‌های علم و دانش این کشور را تشکیل می‌دهند در اعتراض به صحنه‌های جنایت و وحشی‌گری اسرائیل در نوار غزه و ادامه حمایت‌های نامحدود دولت آمریکا از تجاوزات اسرائیل، به میدان آمده و قیام کردند.

آغاز جنبش دانشجویی برای حمایت از غزه در آمریکا

در اینجا باید توجه کنیم کسانی که این جنبش‌های مسالمت آمیز را رهبری می‌کنند دانشجویان دانشگاه‌های نخبه آمریکا مانند کلمبیا، بیل، نیویورک و هاروارد هستند که از معتبرترین و بزرگترین دانشگاه‌های کل جهان محسوب می‌شوند.

سپس موج این اعتراضات و اعتصابات برای حمایت از مردم غزه از دانشگاه‌های مذکور به سایر دانشگاه‌های آمریکا و نیز کل جهان کشیده شد و در حال حاضر بیش از 75 دانشگاه بزرگ آمریکایی شاهد اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از مردم فلسطین هستند. این جنبش بزرگ دانشجویی به دانشگاه‌های دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی همچون فرانسه و استرالیا و انگلیس که دولت های آنها حامی تجاوزات صهیونیست‌ها هستند نیز کشیده شده است.

در این میان کاملاً روشن است که دولت آمریکا چنین جنبشی را یک تهدید بزرگ می‌داند و در پاسخ به درخواست‌های کابینه اسراییل به ریاست بنیامین نتانیاهو شروع به سرکوب این اعتراضات مسالمت آمیز کرده است.

در همین زمینه لازم است که علل و نتایج این جنبش دانشجویی و برخوردی که مقامات آمریکایی با آن دارند و نیز تاثیرات آن بر آینده آمریکا و سیاست ایالات متحده که همواره خود را موظف به حمایت از اسرائیل و تجاوزات آن می‌دانسته بررسی کنیم.

بیداری جهان در جنگ غزه

در روزهای ابتدایی آغاز جنگ غزه رژیم صهیونیستی در کنار حامیان آمریکایی و غربی خود تلاش زیادی برای شیطان جلوه دادن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین کرد و در ادعاهای بی‌اساس و واهی مقاومت فلسطین را متهم به اعمال خشونت آمیز همچون سربریدن کودکان و حمله به غیرنظامیان و ... کرد. اما دروغ بودن این ادعاها بلافاصله فاش شد و مردم جهان با مشاهده تصاویر جنایات ضد بشری و وحشی‌گری نظامیان صهیونیست علیه مردم غزه متوجه حقیقت چیزی که در غزه می‌گذرد شدند.

تجاوزات وحشیانه اشغالگران در بمباران بیمارستان‌ها ، مدارس، مساجد ، موسسات آموزشی و بهداشتی و ... و قتل عام علنی و عامدانه کودکان و زنان از همان هفته‌های ابتدایی جنگ کافی بود تا افکار عمومی دنیا بیدار شود و علیه اسرائیل اقدام کند.

از همین رو از هفته‌های ابتدایی جنگ غزه خیابان‌ها و میادین آمریکا و کشورهای غربی مملو از تظاهرات کنندگانی شد که جنایات اسرائیل را محکوم می‌کردند و خواستار توقف جنگ بودند. در این میان دانشگاه‌های آمریکایی نیز در این فعالیت‌ها غایب نبودند اما فعالیت‌های آنها به شکل گسترده‌ای که امروز شاهد آن هستیم نبود.

انگیزه‌های جنبش دانشجویی آمریکا در حمایت از غزه

اما به مرور و با دهن کجی اسرائیل به همه اقدامات بین‌المللی و نادیده گرفتن همه درخواست‌ها جهت توقف جنگ وحشیانه علیه غیرنظامیان غزه، نخبگان دانشگاه‌های آمریکا پیشروی اعتراضات را به دست گرفتند و آن را تبدیل به یک جنبش بزرگ کردند و با وجود خشونت‌هایی که علیه آنها اعمال می‌شود و اقدامات سرکوبگرانه دولت ایالات متحده ضد این دانشجویان اما آنها حاضر به عقب نشینی نیستند.

دانشجویانی که در این اعتراضات مسالمت آمیز شرکت کرده‌اند خواستار پایان جنگ غزه و قطع همکاری بین دانشگاه‌های آمریکا با موسسات آموزشی اسرائیل و خروج سرمایه‌گذاری‌های آمریکا از شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی هستند.

به دنبال آن اعتراضات شهروندان آمریکایی به حمایت مالی نامحدود دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی نیز تشدید شد و آنها تاکید می‌کنند که نمی‌خواهند پولی که مردم آمریکا به عنوان مالیات به دولت می‌دهند به جیب اسرائیلی‌ها برود و در کشتار مردم بی‌گناه استفاده شود.

اینجا نباید قدرت شبکه‌های اجتماعی را نادیده بگیریم. در شرایطی که رژیم صهیونیستی و حامیان آن تلاش داشتند در روند جنگ غزه بر فضای مجازی مسلط شوند و از آن در پیشبرد اهداف خود و نشر روایت‌های دروغینشان استفاده کنند اما امروز شبکه‌های اجتماعی به شکل گسترده تبدیل به بستری برای افشای حقیقت تجاوزات و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین شده‌اند که چهره واقعی و جنایتکار اسرائیل را برای مردم دنیا آشکار می‌کند.

از سوی دیگر نسل جدید آمریکا خودش را تحت فشارهای سیاسی و وسوسه‌های رشوه‌های مالی لابی صهیونیسم که به شخصیت‌های سیاسی و اعضای کنگره پرداخته می‌شود تا روایت دروغین اسرائیل را بپذیرند، نمی‌بیند. نسل جدید آمریکا حتی می‌خواهد دانشگاه و دولت کشورش از این فشارهای لابی صهیونیسم رهایی یابند و به حقیقت آنچه که در فلسطین می‌گذرد توجه کنند.

10 پیام یک خیزشخیزش دانشگاه‌های آمریکا علیه محور شرارت آمریکایی-اسرائیلیخیزش دانشجویی در آمریکا؛ سرکوب در کشور مدعی دموکراسی

پیام‌های خیزش دانشگاهیان آمریکا؛ آمریکای ضد صهیونیسم

از همین رو شاهدیم که شعارهای بی‌سابقه‌ای مانند «آزادی فلسطین از خشکی تا دریا» و «فلسطین آزاد» بر سر زبان این جوانان آمریکایی افتاده است و آنها به نوعی عملکرد و نقش مقاومت و استواری افسانه‌ای مردم فلسطین در برابر ماشین کشتار اسرائیل را تحسین می‌کنند.

در این میان مقامات آمریکایی اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویان را «یهودی ستیزی» خوانده و به این بهانه به وحشیانه‌ترین شکل ممکن شروع به سرکوب دانشجویان و ارعاب و بازداشت آنها کردند. اما با این وجود تلاش‌ها برای شکستن تحصن‌ها و متفرق کردن معترضان به ویژه در دانشگاه کلمبیا به نتیجه نرسید، بلکه شعله‌های این اعتراضات را بیشتر کرد و به بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ و معتبر آمریکا گسترش یافت که نشان دهنده عمق اعتقاد این دانشجویان به آرمان آنها در تحقق عدالت است.

این اتفاقات همچنین بیانگر عمق تغییر افکار عمومی جامعه آمریکایی به سمت محکومیت و رد روایت دروغین اسرائیل و فرار از فشارهای لابی صهیونیسم است و نشان می‌دهد که مردم آمریکا ادامه سیطره صهیونیسم در سیاست خارجی آمریکا را تحمل نمی‌کنند.

در این زمینه سامی العریان، دانشگاهی فلسطینی با انتشار توییتی اعلام کرد که من چهار دهه است که در ایالات متحده زندگی می‌کنم و 28 سال در محافل دانشگاهی آن بوده‌ام و در تمام این سال‌ها مشاهده کردم که ارائه یک روایت ضد صهیونیستی در آمریکا چه اندازه دشوار است، اما امروز می‌بینیم که جامعه آمریکایی در حال تغییر رویکرد خود نسبت به صهیونیسم می‌باشد.

اصرار دانشجویان آمریکایی برای پیشبرد اعتراضات خود موجب شد تا بسیاری از اساتید دانشگاه‌ها نیز با آنها همبستگی کنند و کنارشان بایستند و حتی در تظاهرات‌ها حضور داشته باشند. همچنین شاهد ایجاد موانع انسانی در برابر پلیس آمریکا هستیم تا اجازه ندهد پلیس به دانشجویان نزدیک شود.

آمریکا؛ از شعار دموکراسی تا حقیقت دیکتاتوری

اما یکی از صحنه‌های جالب توجه در اعتراضات مسالمت آمیز دانشگاهیان آمریکا برای حمایت از غزه که بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است دستبند زدن به دستان خانم نوئل مک‌آفی، رئیس گروه فلسفه دانشگاه «اموری» در آتلانتاست و فداکاری وی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین الگویی الهام بخش برای دانشگاهیان آمریکایی است.

اما خشونت بیش از حدی که دولت آمریکا علیه اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویان و دانشگاهیان انجام می‌دهد بیانگر آن است که ایالات متحده در واقع یک کشور دیکتاتوری است که هرگونه آزادی بیان را سرکوب می‌کند و همین مسئله تردیدهای زیادی درباره شعارهای دموکراسی و آزادی بیان در ایالات متحده به وجود می‌آورد.

بر باد رفتن سرمایه‌‌گذاری لابی صهیونیسم در دانشگاه‌های آمریکا

صحنه‌هایی که امروز در دانشگاه‌های آمریکا می‌بینیم بیانگر شکست فاجعه بار تبلیغات صهیونیستی است؛ جایی که لابی صهیونیسم از زمان تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی در سال 1948 تاکنون میلیاردها دلار در دانشگاه‌های آمریکا از جمله دانشگاه کلمبیا سرمایه‌گذاری کرده بود و بسیاری از نمایندگان کنگره و مقامات سابق و کنونی آمریکا از جمله باراک اوباما، رئیس جمهور سابق این کشور از این دانشگاه فارغ التحصیل شده بودند. در واقع تلاش لابی صهیونیسم بر این بود که گروهی از رهبران حامی اسرائیل را در دانشگاه کلمبیا پرورش دهد اما امروز می‌بینیم که همین دانشگاه تبدیل به یک بستر ضد صهیونیستی شده و رهبرانی که قرار است از آن فارغ التحصیل شوند علیه صهیونیسم هستند نه کنار آن.

سرکوب وحشیانه اعتراضات مسالمت آمیز دانشگاهیان آمریکایی نشان می‌دهد که جامعه یهودی در ایالات متحده تا چه اندازه احساس خطر می‌کند. باید به واکنش نهادها و مقامات صهیونیستی به جنبش دانشجویی آمریکا در حمایت از غزه نیز توجه داشته باشیم؛ جایی که سرویس جاسوسی موساد وقیحانه دانشجویان آمریکایی را تهدید می‌کند و نتانیاهو خواستار سرکوب تظاهرات کنندگان آمریکایی شده و مدیریت دانشگاه‌های آمریکا را به شکست در مقابله با یهودی ستیزی متهم می‌کند.

مدیریت دانشگاه‌های آمریکا نیز با تبعیت از دولت این کشور وحشیانه در حال سرکوب دانشجویان هستند و از طرف دیگر اعضای کنگره از بایدن خواسته‌اند تا گارد ملی آمریکا را برای مقابله با معترضان اعزام کند.

اما با وجود همه این اقدامات سرکوبگرانه و با وجود بازداشت صدها نفر در دانشگاه‌ها و اخراج برخی از دانشجویان از دانشگاه‌های معتبر که به معنای از دست دادن مدرک خود در این دانشگاه‌ها و از بین رفتن فرصت‌های شغلی آنهاست همچنان شاهد گسترش فعالیت‌های این دانشجویان در حمایت از مردم فلسطین هستیم که هیچ ترسی از اخراج شدن و یا افتادن به زندان ندارند.

این بدان معناست که یک تغییر عمیق در میان نسل جوان غرب و آمریکا رخ داده که رویکرد حاکمان خود را نمی‌پذیرند و به جای حمایت از صهیونیسم در مقابل آن ایستاده‌اند و از مظلومان فلسطینی دفاع می‌کنند. از سوی دیگر با ادامه این اعتراضات و سرکوب آن توسط دولت آمریکا برای همه جهانیان بیش از پیش آشکار می‌شود که شعار دموکراسی و آزادی بیان در ایالات متحده دروغی بیش نیست.

بدون شک این وضعیت پیامدهای زیادی در سطح مردمی و سیاسی آمریکا خواهد داشت جایی که جایگاه اسرائیل در میان مردم آمریکا تنزل کرده و نفوذ لابی صهیونیسم کاهش یافته و نسل جوان در آمریکا و اروپا هیچ ترسی از مترسک یهودی ستیزی و اتهاماتی که در این زمینه به آنها وارد می‌شود ندارند.

این نسل جوان از دانشگاه‌هایی فارغ التحصیل خواهند شد که از آنجا به کنگره و نهادهای سیاسی آمریکا منتقل می‌گردند و این به معنای آن است که باید شاهد تحولی اساسی در سیاست آمریکا در برابر رژیم صهیونیستی بعد از به قدرت رسیدن رهبران جدید ایالات متحده در آینده باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • علل، انگیزه‌ها و نتایج خیزش دانشگاهیان آمریکا ضد اسرائیل
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»
  • آیپک؛ اتاق فرمان سرکوب بیداری دانشجویی
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند