Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا ؛ محمد رضا صالحی در نشست کارگروه آب کشاورزی استان که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد ، اظهار کرد :استان به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی نیاز جدی دارد.

وی با اشاره به اینکه 40 درصد اشتغال استان خراسان شمالی در بخش کشاورزی می باشد ، افزود : با وجود اشتغال 40 درصدی بخش کشاورزی در استان ، ارزش افزوده این بخش تنها 20 درصد می باشد که بیانگر نیاز جدی استان به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی گفت : بر اساس برنامه های دولت، توسعه پایدار روستایی را مبنای کار قرار داده ایم و در این راستا برای هر شهرستان یک روستای بدون بیکار، یک روستای سبز و یک روستای هدف گردشگری تا پایان هفته دولت امسال هدفگذاری شده و در بحث روستای سبز به موضوعاتی مثل آبخیزداری توجه می شود.


وی به میزان بارندگی های استان هم اشاره ای اجمالی داشت و افزود: بارندگی در سال آبی جاری حدود 98.5 میلی متر بوده در حالی که سال گذشته 154 میلی متر یعنی کاهش 36 درصد افت آبی ثبت شده است. هم چنین میزان آب ذخیره پشت سدها 26 درصد بوده که نشان دهنده نبود وضعیت مناسب آب در حوزه منابع آبی است. وی ادامه داد:با توجه به افت ۳۶درصدی بارندگی در خراسان شمالی، برنامه سازگاری با کم آبی در دست تدوین است.


استاندار تصریح کرد: هدفگذاری ما کاهش ۱۰درصدی مصرف آب بخش کشاورزی  تا سال ۱۴۰۰ بدون کاهش سطح زیر کشت و یا میزان تولید محصول است.


وی در ادامه سخنان خود به موارد قابل پیگیری اشاره و اظهار داشت:سازگاری با موضوع کم آبی و حمایت از بخش کشاورزی برای ایجاد اشتغال، اقدامات لازم برای بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی جزو موارد قابل پیگیری در این حوزه است.


صالحی بیان کرد: در شورای برنامه ریزی و توسعه استان 2 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت سهم باغداران در بیمه باغ های انگور در نظر گرفتیم و از این طریق 90 سهم باغداران برای بیمه پرداخت شد.


وی با تاکید بر وجود محصولات خوب در این استان، اظهار داشت: به دلیل نبود برندسازی و بسته بندی های مناسب، محصولات استان به نام استان های دیگر مشهور است به طوری که پسته بسیار مرغوب شهرستان جاجرم به نام شهر دامغان به فروش می رسد یا انگور و زعفران ما به اسم مناطق دیگر عرضه می شود.

صالحی بیان کرد: گسترش کشت و بهره برداری گیاهان دارویی، پرورش اسب اصیل ترکمن، نوغانداری و زنجیره تکمیلی آن تا فرش ترکمنی جزو ظرفیت های شناخته شده استان است و باید اهمیت بیشتری بدان داده شود.

وی با بیان این که  خشکسالی و کاهش 40 درصد بارندگی را داریم، اظهار داشت:توسعه باغات در اراضی شیب دار باید در دستور کار قرار گیرد.

صالحی از وزیر جهاد کشاورزی خواست تا برای حمایت کشاورزان ،بخشودگی دیرکرد جرائم  تسهیلات شامل حال کشاورزان شود.

وی در ادامه سخنان خود تکمیل شدن زنجیره تولید گوشت قرمز استان، توسعه شبکه آبیاری پایاب سدها و گسترش کشت گلخانه ای را خواستار شد.

صالحی اظهار داشت: سال گذشته با اعتبارات خوبی که تعریف کردیم، به صندوق حمایت از بخش کشاورزی  17.5 میلیارد تومان ،کمک به عشایر در راستای انرژی خورشیدی و اهدای کیف پنل خورشیدی، باغات انگور 2 میلیارد تومان و زیر ساخت گلخانه ای در شهرستان مانه و سملقان 3 میلیارد تومان تخصیص داده شد.

وی در بحث انسداد چاه های غیر مجاز نیز گفت: سال گذشته 300 چاه غیر مجاز در استان مسدود شد و ضمن اینکه در مرحله بعدی جلوگیری از برخورد با مصرف بیش از پروانه و کاهش میزان پروانه بهره برداری در دستور کار قرار گرفت.

 

خبرنگار : مهدی رضائی 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بخش کشاورزی خراسان شمالی خشکسالی دولت فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۰۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به عسلویه، ضمن دیدار با علمای اهل سنت و امامان جمعه عسلویه و نخل تقی از چند مجتمع پتروشیمی مستقر در عسلویه بازدید و با مدیران شرکت پتروشیمی دماوند و مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی دیدار و بستر‌های همکاری دانشگاه با صنایع را تشریح کرد.

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه‌ای در حاشیه این دیدار‌ها با تأکید بر اینکه در سه سال گذشته، گسترش حوزه فناوری در دانشگاه از تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوده، اظهار کرد: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحد‌های فناور بازدید کنند.

وی با بیان اینکه شرایط مناسب رفاه و آرامش در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار شده، عنوان کرد: هر سال شاهد رشد جمعیتی مناسب از لحاظ تعداد دانشجو در دانشگاه هستیم. ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در ۸۰۰ مدرسه در سراسر کشور در حال تحصیل بوده و ۳۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که با افزایش واحد‌های بین‌الملل، هدف‌گذاری برای ۱۰۰ هزار دانشجو صورت گرفته است. ضمن اینکه در شرایط تحصیل دانشجویان غیرایرانی با تأکید بر پاسداشت زبان فارسی، تدریس به زبان رسمی کشور صورت می‌گیرد.

سروری‌مجد با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیاز‌ها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.

دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.

سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.

وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.

دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند

مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.

غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.

وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • پمپ هیدرولیک
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • کاروانسرای ینگی امام نیازمند مرمت هر چه سریعتر است
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم