Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-25@00:30:52 GMT

علم‌الهدی: چیزی به نام طب اسلامی وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۵۱۶۲۹

صراط:  آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی صبح امروز در اولین مجمع سلامت استان خراسان رضوی که در مجتمع سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: جریان سلامت یک جریان کاملاً علمی، تخصصی و وابسته به اندیشه، فکر، علم و تخصص است. همه اقداماتی که در این زمینه انجام می‌شود، باید با مشورت و نظارت متخصص در مسئله سلامت انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: نباید مسئله سلامت، درمان و جان مردم را ملعبه برخی از مسائل اجتماعی و بعضی از بینش‌ها و گرایش‌های خاص و عام قرار دهیم.

علم‌الهدی تصریح کرد: سلامت ارتباط بسیار قوی با علم و تخصص دارد و با سایر بافت‌های اجتماعی نمی‌توان جریان سلامت را تامین و اداره کرد. با بعضی شعار‌ها و حرکت‌ها نیز این کار شدنی نیست. در عرصه اسلام و دین در تأمین سلامت و درمان افراد چه در حوزه‌های اجتماعی و چه در حوزه‌های فردی هیچ منبعی جز تخصص طب وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: برادران و خواهران متدین باید این واقعیت را بپذیرید و بدانید که اگر ما چیزی به نام طب اسلامی داشتیم خود ائمه علیهم السلام که خود مبدا اسلام هستند، به طبیب مراجعه نمی‌کردند.

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: اگر در اسلام طبی وجود داشت، آیا ممکن بود امام صادق (ع) آن را ندانند و در مقام درمان بیماری خودشان به یک طبیب کافر مراجعه کنند، در حالی که در اسلام طب وجود دارد.

وی با بیان اینکه «تامین سلامت خارج از تخصص طب با هیچ دعا، ثنا و تمسکی قابل اجرا نیست»، گفت: خدا شفا می‌دهد، اما با وسیله آن؛ این یک اصل اعتقادی ما است. عالم ما عالم خلق است و در عالم خلق همه چیز با اسباب محقق می‌شود. ما باید این واقعیت را بپذیریم و به بقیه مسائلی که به صورت شعاری ارائه می‌شود توجه نکنیم.

علم‌الهدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت توجه به سلامت، بیان کرد: پیامبر اکرم (ص) در حدیثی که معمولا به عنوان مقام ارزش‌گذاری جریان سلامت استشهاد می‌شود، فرمودند که «دو نعمت است که مجهول است؛ نعمت سلامت و نعمت امنیت». مقصود از مجهول بودن آن چیست در حالی که همه اشخاص به سلامت و امنیت خود توجه دارند؟ مقصود از مجهول‌بودن، جهل در مقام ارزش‌گذاری نیست، بلکه مجهول در مقام احساس کردن و لمس آن نعمت است.

وی ادامه داد: مسئله سلامتی در زندگانی انسان دارای چنین نقشی است که لمس و احساس آن به عنوان یک نعمت مجهول است و زمانی انسان آن را لمس می‌کند که دچار بیماری شده و یا به ناامنی گرفتار شود.

علم‌الهدی با بیان اینکه «سلامتی پس از اصل وجود و اصل زندگی واقعیتی در زندگی انسان است»، تصریح کرد: نکته‌ای که بیش از هر چیزی در زندگی بشر دخالت دارد، مسئله سلامتی است. عناصر دخیل و موثر در تأمین سلامت جامعه عوامل ارزشمندی هستند که در حیات انسان‌ها و زندگی جامعه بشری دخالت دارند.

وی خاطرنشان کرد: پزشکان بر حسب نقش‌آفرینی‌ای که با ابزار علم، دانش و قدرت اندیشه یا با فعالیت‌های امدادی، خدماتی و خیراتی در تأمین سلامت جامعه نقش دارند، ارزشمندترین عناصر و عوامل در این جهت و در زمینه حیات و زندگی انسان‌ها به حساب می‌آیند و این ارزش بزرگی برای انسان است که زندگی‌بخش و حیات‌بخش افراد بشر باشد.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه «برای ارزش‌گذاری این اقدام باید به پشتوانه این موضوع در قرآن توجه کنیم»، بیان کرد: قرآن کریم می‌فرماید که ارزش‌مندترین و برترین زندگی‌ها، زندگی افرادی است که هم ایمان دارند و هم عمل صالح انجام می‌دهند. هر کار خوبی عمل صالح نیست؛ عمل صالح کار خوب ویژه‌ای است که با ایمان آمیخته است و جدا از باورمندی ایمان، عمل صالح قابل تحقق نیست. کار‌های خوب را خیلی‌ها انجام می‌دهند، اما اینگونه نیست این کار خوب توسط هرکسی صورت گرفت عمل صالح باشد. خداوند در قرآن زندگی بهتر در حوزه اجتماع را برای جامعه باورمند به خدا و دارای عمل صالح معرفی می‌کند.

وی افزود: اگر کار خوب از پشتوانه خداباوری برخوردار نباشد حتماً با یک انگیزه مادی انجام گرفته، ولو اینکه کار خوب است، اما ارزش عمل صالح را ندارد. افرادی که کار خوب را انجام می‌دهند و خدا باور بوده و ایمان به خدا دارند، برای رضای خدا کار می‌کنند و این اقدام اگر برای خدا شد هم تضمین تداوم دارد و هم نامحدود انجام می‌گیرد. اما اگر کار خوب با منفعت مادی و با بهره سیاسی انجام گرفت، به مجرد اینکه از حالت اقتضا خارج شد، ضامن اجرا ندارد و در شرایط حساس این کار خوب قطع خواهد شد.

علم‌الهدی با اشاره به اینکه «امروزه در همه دنیا و جوامع مختلف افراد خیّر و تشکیلات خدماتی سلامت وجود دارد»، بیان کرد: آن‌ها، چون پشتوانه‌اش انگیزه‌های مادی است محدود به اقتضائات مادی و سیاسی است و بسیار محدود بوده و ممکن است در موقعیت حساسی که این کار به نتیجه برسد، به دلیل از دست دادن سود مادی ادامه پیدا نکند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه این خدمات در کشور این امتیاز را دارد که از پشتوانه ایمان و خدا باوری برخوردار است. شعار سازمان بهداشت جهانی در شکل کلی و عام خود با کیفیتی که در یک جامعه مومن مثل جامعه ما اجرا می‌شود در هیچ جای دنیا قابل اجرا نیست. چون تضمینی برای تداوم و جدی بودن این حرکت‌ها وجود ندارد. در جامعه مومن ماست که با پشتوانه خداباوری تأمین سلامت برای همه تضمین دارد و هم انجام این برای همه و هم به صورت جدی اجرا می‌شود. این از امتیازات جامعه ما است که کار خوب به صورت عمل صالح تحقق پیدا می‌کند.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۱۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پاسخ تکراری انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند
  • ماهیت برنامه‌های سلامت محور از جنس برنامه‌های فرهنگسازی است
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • علم الهدی: دشمنان اسلام از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند
  • رهبر معظم انقلاب: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری تبعیت کند/ بعضی انشاءالله خیرخواهانه توصیه می‌کنند که با آمریکا {کنار بیاییم}؛ یک چیزی می‌گویم گوش کنید، توقعات این‌ها تمامی ندارد
  • آیا رفع بی‌نظمی‌های زندگی در بهبود سلامت روان موثر است؟
  • هشدار آشکار؛ اولین مانور شبیه سازی ماشه هسته‌ای با هدایت شخص کیم جونگ اون انجام شد | کره شمالی برای چه چیزی آماده می شود؟
  • سیمونه اینزاگی پس از فتح اسکودتو: کاری باورنکردنی انجام دادیم