Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح الله فرهی نماینده اتحادیه ماهیان سردابی در اتاق تعاون ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص اثر بالارفتن قیمت دلار همزمان با افزایش بیست درصدی دستمزد و تاثیر آن بر قیمت تمام شده ماهی قزل آلا اظهار کرد: امسال چند فاکتور است که باید در خصوص قیمت مورد توجه قرار گیرد، افزایش زیاد و چند باره قیمت غذای ماهی در سال ۹۶  به دلیل افزایش نرخ دلار، کاهش چشمگیر تولید بر اثر ورود بیماری‌های اپیدمی برای ماهیان، که یکی ازموارد ناشی از ورود تخمهای چشم زده آلوده وارداتی می‌باشد، افزایش بیست درصدی دستمزد که با سایر هزینه‌ها مثل بیمه و متعلقات تا بیست و پنج درصد هم بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با دلایل کاهش تولید تشریح کرد: کاهش تولید به لحاظ بیماری‌های اپیدمی که قسمتی از آن ناشی از واردات تخم چشم زده خارجی می‌باشد، اوضاع اقتصادی کشور، واردات تیلاپیا و قاچاق چند برابری آن و واردات سالمون نروژی بوده که در صورت استمرار شرایط موجود امکان تشدید آن وجود دارد.

فرهی افزود: در حال حاضر قیمت مرغ بسیار نزدیک به ماهی شده در صورتی که قیمت تمام شده ماهی حدودا دو و نیم برابر مرغ است.

این عضو اتاق تعاون با اشاره به نامشخص بودن میزان قاچاق انواع ماهی در کشور تصریح کرد: در سال ۹۵ فقط ۲۵۰۰تن ماهی سالمون از مبادی قانونی وارد شده و این در حالی است که امکان تامین کلیه تقاضای ماهی قزل آلا با رنگ گوشت صورتی که مشابه ماهی سالمون می‌باشد در کشور وجود دارد.

وی گفت: ماهی تولیدی در مزارع کشور دارای کیفیت مناسب بوده و دارای ارزش صادراتی می‌باشد و در حال حاضر به وفور در دسترس مصرف کنندگان است.

فرهی ادامه داد: ماهی سالمون بدون هیچ توجیه منطقی وارد بازار کشور شده و باعث تاثیر بر اشتغال و توان تولیدی موجود کشور می‌شود. میزان قاچاق انواع ماهی مشخص نیست اما بنظر می‌آید بالای پنجاه هزار تن تیلاپیا وارد کشور شده است و این را با بررسی میدانی موجودی این ماهی در بازار و در نظر گرفتن ۱۶۵ هزار تن ماهی قزل آلا تولیدی اعلام شده سازمان شیلات ایران می‌توان ملاحظه کرد.

وی افزود: در اواخر سال ۹۶ سازمان شیلات تحت فشار و در خواست تولید کنندگان و مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای در خواست ممنوعیت سه ساله واردات را داشته که بدلیل نامعلوم این نامه در وزارت جهاد کشاورزی بی‌پاسخ مانده و بعد اعلام شد تعرفه به ۵۵ در صد تغییر کرده است که این نرخ تعرفه با توجه به حضور چند برابر ی قاچاق این کالا جذابیت قاچاق را بیشتر خواهد کرد.

وی گفت: این نوع برخورد شایسته تولید کنندگان زحمت کش کشور و نمایندگان مجلس نیست.

فرهی در ادامه تصریح کرد: ضمناً مشخص نشده که آیا این تعرفه شامل هرنوع واردات تیلاپیا است و یا برای مراکز فرآوری با نرخ چهار درصد و برای سایرین با نرخ ۵۵ درصد خواهد بود. چنانچه اینطور باشد باید کلیه واردات را با تعرفه چهار درصد در نظر گرفت و در قیمت گذاری احتمالا ۵۵ در صد تعرفه لحاظ خواهد شد که این منافع وارد کنندگان و قاچاقچیان این محصول را فقط بیشتر می‌کند.

نماینده اتحادیه ماهیان سردابی ادامه داد: در هر صورت با توجه به ظواهر بازار از حضور چند برابر قاچاق این کالا به نظر می رسد تنها راه قطع کامل واردات است.

وی در رابطه با شرکت‌های فرآوری عنوان کرد: شرکت‌های فرآوری در حال تغییر بسته بندی از بسته‌های ۱۲ کیلو به ۸۰۰گرم می‌باشند و مقدار زیادی از این واردات با‌‌ همان بسته بندی وارداتی در اختیار مراکز پرمصرف مثل هتل‌ها و بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد. این در حالی می‌باشد که رسالت این مراکز فرآ وری محصولات داخلی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر و تامین انواع محصولاتی شیلاتی بوده و حتی اگر فعالیتی قرار است روی ماهی وارداتی انجام گردد نباید تغییر بسته بندی آن باشد و باید ماهی کامل شکم خالی وارد و عملیات فر آوری را روی آن انجام دهند که هم باعث ایجاد اشتغال و خروج کمتر ارز و ایجاد ارزش افزوده باشد که در حال حاضر اینطور نیست.

این عضو اتاق تعاون با انتقاد از سازمان شیلات خاطرنشان کرد: سازمان شیلات بهتر است به جای صدور انواع مجوز و پروانه‌های معیشتی به صدور مجوز‌ها بر پایه ارزش اقتصادی، بهروری و تولید پایدار مبادرت نماید تا اشتغال پایدار و تولید رقابتی و صادرات ایجاد شود.

نماینده اتحادیه ماهیان سردابی گفت: ایجاد بستر تولید با شاخصه‌های ذکر شده دارای شرایط و الزاماتی است که اگر رعایت می‌شد در حال حاضر ظرفیت بالایی از تولید را از دست نداده و باعث از بین رفتن اشتغال، منابع و سرمایه نشده بودیم.

وی ادامه داد: سازمان شیلات ایران و وزارت کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور در کنار تولید کنندگان باید تمهیداتی اتخاذ کنند تا در شرایط سخت و بحرانی کنونی، تولید با قیمت تمام شده منطقی و با کیفیت قابل رقابت جهانی صورت بگیرد. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دستمزد دلار گمرک مجلس شورای اسلامی گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۳۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

آفتاب‌‌نیوز :

بازار امروز شاهد روند صعودی قیمت‌ها در جریان معاملات نسبت به روز گذشته است.

آخرین نرخ اونس طلا

هر اونس طلا، امروز به ۲،۳۰۹ (دو هزار و سیصد و نه) دلار رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۵ درصدی داشته است.

قیمت گرم طلا ۱۸ عیار امروز

قیمت طلا افزایش یافت و هر گرم طلا ۱۸ عیار، امروز به ۳،۴۴۹،۹۰۰ (سه میلیون و چهارصد و چهل و نه هزار و نهصد) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۲.۴ درصدی داشته است.

آخرین نرخ مثقال طلا ۱۸ عیار

همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با افزایش ۲.۳۸ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۴،۹۴۰،۰۰۰ (چهارده میلیون و نهصد و چهل هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ دلار مبادله‌ای

قیمت دلار مبادله ای، امروز به ۴۴،۵۸۸ (چهل و چهار هزار و پانصد و هشتاد و هشت) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۳۳ درصدی داشته است.

آخرین نرخ یورو مبادله‌ای

یورو مبادله ای، امروز به ۴۷،۹۸۲ (چهل و هفت هزار و نهصد و هشتاد و دو) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۸ درصدی داشته است.

قیمت پوند امروز

پوند امروز با افزایش ۱.۱ درصدی، از ۷۶،۴۰۰ (هفتاد و شش هزار و چهارصد) تومان به ۷۷،۲۵۰ (هفتاد و هفت هزار و دویست و پنجاه) تومان رسید.

قیمت درهم امارات مبادله‌ای امروز

همچنین درهم امارات مبادله‌ای با افزایش ۰.۳۳ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۲،۱۴۱ (دوازده هزار و یکصد و چهل و یک) تومان معامله شد.

آخرین نرخ لیر ترکیه

لیر ترکیه، امروز به ۱،۹۰۰ (یک هزار و نهصد) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۱.۰۵ درصدی داشته است.

آخرین نرخ دلار کانادا

دلار کانادا امروز با افزایش ۰.۷۷ درصدی، از ۴۴،۵۵۰ (چهل و چهار هزار و پانصد و پنجاه) تومان به ۴۴،۹۰۰ (چهل و چهار هزار و نهصد) تومان رسید.

قیمت دلار استرالیا امروز

همچنین دلار استرالیا با افزایش ۱.۲۲ درصدی نسبت به روز قبل، ۴۰،۷۰۰ (چهل هزار و هفتصد) تومان معامله شد.

آخرین نرخ دینار عراق

دینار عراق، امروز به ۴۷ (چهل و هفت) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۲.۱۲ درصدی داشته است.

آخرین نرخ سکه امامی

قیمت سکه امامی به ۴۱،۲۰۰،۰۰۰ (چهل و یک میلیون و دویست هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۴ درصدی داشته است.

آخرین نرخ نیم سکه

نیم سکه، امروز به ۲۴،۱۰۰،۰۰۰ (بیست و چهار میلیون و یکصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۲.۰۷ درصدی داشته است.

قیمت ربع سکه امروز

همچنین ربع سکه با افزایش ۴.۵۱ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۵،۵۰۰،۰۰۰ (پانزده میلیون و پانصد هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ سکه گرمی

هر سکه گرمی در بازار داخلی هم ۷،۲۰۰،۰۰۰ (هفت میلیون و دویست هزار) تومان قیمت خورد.

دیگر خبرها

  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • قیمت طلا به ۲۳۱۷ دلار رسید
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید