Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-03-28@16:13:06 GMT

عامل ژنتیکی بیماری آلزایمر شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۵۹۱۲۸

عامل ژنتیکی بیماری آلزایمر شناسایی شد

محققان آمریکایی توانستند عامل ژنتیکی بیماری آلزایمر را که ژنی به نام apoE4 است و همچنین روش احتمالی درمان این بیماری را شناسایی کنند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، محققان با وارد کردن مجموعه ای از ترکیبات به درون این ژن توانستند آن را به ژن بی خطری شبیه به apoE3 تبدیل کنند. 
این محققان برای اولین بار تاثیر apoE4 را روی مغز انسان آزمایش کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای این منظور با استفاده از سلول های پوست اهداشده توسط بیماران مبتلا به آلزایمر، نورون هایی را با دو نسخه از این ژن ساختند. همچنین با استفاده از سلول های پوست داوطلبان سالم، نورون هایی را ساختند که دارای دو نسخه از ژن apoE3 بودند.
به گفته محققان یک نسخه از ژن شناسایی شده، احتمال ابتلا به آلزایمر را دوبرابر می کند و وجود دو نسخه از آن احتمال ابتلا به این بیماری را تا 12 برابر افزایش می دهد. در نورون های انسان وقتی این پروتئین به درستی کار نمی کند، تجزیه شده و مولکول های بیماری زا تولید می کند. این فرآیند منجر به انباشت پروتئین تاو و پپتیدهای آمیلویید می شود که معمولا نشانه بیماری آلزایمر است. 
این سلول های مورد آزمایش هیچ نوعی از پروتئین apoE را تولید نکردند. اما زمانی که apoE4 به آنها اضافه شد، پاتوژن های مربوط به بیماری آلزایمر را تولید کردند؛ بنابراین محققان نتیجه گرفتند وجود این ژن عامل بروز بیماری آلزایمر است.
به رغم پیشرفت علم در زمینه پیشگیری و درمان زوال عقل، آمار مرکز بین المللی آلزایمر نشان می دهد که در حال حاضر 47 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می رسد. 

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلزایمر محققان بیماری ژنتیکی فراموشی پاتوژن عامل ژنتیکی اختلال ژنتیکی نورون انباشت پروتئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۹۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند

«پاتریشیا کاسانو»، مدیر بخش علوم تغذیه در دانشگاه کرنل و یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: «ما چیز‌های زیادی در مورد نقش رژیم غذایی در سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی می‌دانیم، اما نقش رژیم غذایی در بیماری مزمن ریوی کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است.»

به گزارش مهر، کاسانو گفت: «این مطالعه به شواهد فزاینده‌ای اضافه می‌کند که اسید‌های چرب امگا ۳، که بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند، ممکن است برای سلامت ریه نیز مهم باشند.»

مطالعات گذشته نشان داده است که اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است به حفظ سلامت ریه‌ها به دلیل اثر ضد التهابی ثابت شده شأن کمک کند.

برای درک بهتر این موضوع، محققان یک مطالعه دو قسمتی را انجام دادند.

بخش اول یک مطالعه شامل بیش از ۱۵۰۰۰ آمریکایی از مطالعه انستیتوی ملی قلب، ریه و خون بود. این مجموعه بزرگ به محققان کمک می‌کند تا عوامل تعیین کننده خطر شخصی برای بیماری مزمن ریوی، مانند آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه را بررسی کنند.

شرکت کنندگان در زمان شروع مطالعه عموماً سالم و بدون شواهدی از بیماری مزمن ریوی بودند. محققان شرکت کنندگان را به طور متوسط هفت سال دنبال کردند.

این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر اسید‌های چرب امگا ۳ در خون با کاهش سرعت کاهش عملکرد ریه مرتبط است. قوی‌ترین پیوند‌ها در اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) مشاهده شد که می‌توان آن را در ماهی سالمون، ماهی تن و ساردین یافت.

بخش دوم این تحقیق شامل تجزیه و تحلیل داده‌های ژنتیکی از مطالعه بیش از ۵۰۰۰۰۰ بیمار اروپایی از بریتانیا بود. محققان برخی از نشانگر‌های ژنتیکی در خون به عنوان معیار غیرمستقیم سطح اسید چرب امگا ۳ در رژیم غذایی بررسی کردند. هدف این بود که ببینیم چگونه آن‌ها با سلامت ریه ارتباط دارند.

تحقیق نشان داد که سطوح بالاتر اسید‌های چرب امگا ۳، از جمله DHA، با عملکرد بهتر ریه مرتبط است.

دستورالعمل‌های غذایی فعلی وزارت کشاورزی آمریکا توصیه می‌کند که مردم حداقل دو وعده ماهی در هفته بخورند. سایر منابع اسید‌های چرب امگا ۳ عبارتند از آجیل و دانه‌ها، روغن‌های گیاهی، غذا‌های غنی شده و مکمل‌های غذایی.

دیگر خبرها

  • این شش دلیل عامل مهم ریزش مو هستند
  • محققان آلمانی: سد کالپوش عامل زلزله روستای حسین آباد
  • کشف سرنخ های جدید برای شناسایی بیماری‌های خودایمنی
  • فناوری نانو به کمک درمان بیماری‌های خودایمنی می‌آید
  • مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند
  • ساخت حسگری دقیق برای نظارت بر سلول‌های قلب
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • توسعه ایمنی درمانی سلول‌های تی برای درمان سرطان خون
  • فضا محیطی ایده‌آل برای درمان سرطان
  • چرا فضا به محیط ایده‌آل برای تحقیق در مورد بیماری سرطان تبدیل شده است؟