Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهدی گویا در گفت‌وگو با ایلنا درباره شیوع بیماری سالک در مناطق زلزله‌زده گفت: بیماری سالک در سرپلذهاب در استان کرمانشاه یک بیماری بومی است. قبل از وقوع زلزله این بیماری در آن منطقه وجود داشته است.

وی با بیان اینکه پس از وقوع زلزله احتمال شیوع بیماری سالک به دلیل برخی اتفاقات افزایش می‌یابد، خاطرنشان کرد: تخریب ساختمان ها یکی از مهمترین علل شیوع بیماری سالک است، چراکه پشه ای که ناقل بیماری سالک است در نخاله های ساختمان و آوارها رشد و تکثیر می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین عدم جمع آوری فاضلاب و زباله در اسرع وقت نیز باعث افزایش شیوع بیماری سالک می شود.

 رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش جمعیت جوندگان در مناطق زلزله زده نیز عامل دیگری برای افزایش شیوع بیماری سالک است تصریح کرد: وجود جوندگان در مناطق زلزله زده باعث می شود عامل بیماری به صورت غیرمستقیم شیوع پیدا کند. 

گویا با اشاره به اقدامات پیشگیرانه وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع بیماری سالک خاطر نشان کرد: از بهمن ماه سال گذشته اقدامات کنترل سالک در منطقه آغاز شده و در چندین جلسه استانی اهمیت این موضوع مطرح شده و اقدامات لازم از جمله آواربرداری، کنترل فاضلاب و جمع‌آوری به موقع زباله مورد تاکید قرار گرفته و مسئولان ذیربط نیز اقدامات مناسب را در این زمینه انجام می‌دهند. 

وی ادامه داد: معتقدم با اقدامات انجام شده قطعا موارد احتمالی شیوع سالک کمتر از آن چیزی است که احتمال می‌دهیم اما به هر حال نمی‌توان از این مساله به سادگی عبور کرد و باید همه تلاش‌ها صورت بگیرد و اقدامات پیشگیرانه با سرعت بیشتری انجام شود تا مشکل شیوع بیماری سالک را نداشته باشیم. اگر گندزدایی فاضلاب و جمع آوری زباله و نخاله‌های ساختمانی به موقع انجام نشود قطعا خطر احتمال شیوع بیماری سالک در این منطقه وجود دارد و این طور نیست که تصور کنیم این بیماری در این منطقه با اقداماتی که تاکنون صورت گرفته تمام شده است. 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت معتقداست؛ اقدامات بسیار خوبی تاکنون در زمینه مسائل بهداشتی در این مناطق صورت گرفته و در این مدت اخیر تلاش‌های زیادی برای برطرف شدن مشکلات این منطقه شده است.

گویا با بیان اینکه منطقه زلزله زده وسعت زیادی را در برمی‌گیرد و از لحاظ آب و هوایی مناطق مختلفی را شامل می‌شود گفت: منطقه سرپل ذهاب یک منطقه بسیار گرمسیری است در حالی که مناطق ثلاث باباجانی و روستاهای اطراف آن یک منطقه معتدل است و مشکلات این مناطق با هم متفاوت است اما اقدامات ما با توجه به شرایط منطقه صورت می‌گیرد و این گونه نیست که تصور شود تاکنون اقدامی انجام نشده بلکه همه دستگاه‌ها به صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا مشکلات این منطقه را برطرف کنند. 

وی درباره شیوع دیگر بیماری های واگیردار در منطقه زلزله زده یادآور شد: بیماری‌های گوارشی در این منطقه برای ما بسیار مهم است بیماری‌هایی که از طریق آب و غذا منتقل می‌شوند به خصوص اگر کنترل‌ها روی آب آشامیدنی چه در منطقه روستایی و چه در منطقه شهری سرپل ذهاب به درستی انجام نشده و کاهش پیدا کند احتمال شیوع بیماری‌های گوارشی به ویژه اسهال خونی و وبا وجود دارد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: مهمترین اقدام این است که آب آشامیدنی این مناطق با دقت بیشتری کنترل و علاوه بر سازمان آب و فاضلاب روستایی و شهری که مسئول اصلی تامین آب آشامیدنی این مناطق هستند وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نیز نظارت بیشتری بر آب شرب این منطقه داشته باشند. همچنین مواد غذایی که وارد منطقه می‌شود کنترل شده و خوشبختانه تاکنون نیز این اتفاق افتاده است و مواد غذایی که وارد منطقه می‌شود کنترل و سلامت آن نیز تایید می‌شود. یک سری مواد غذایی تولیدات خود منطقه است مانند سبزیجات، میوه‌جات که این محصولات نیز باید به دقت مورد کنترل قرار گیرند.

گویا با تاکید براینکه مهمترین اقدام برای جلوگیری از شیوع بیماری ها در این منطقه آموزش مردم است گفت: باید به مردم آموزش دهیم تا مراقبت های لازم را انجام داده تا از طریق آب و غذا دچار بیماری نشوند. 

وی همچنین به موضوع مارگزیدگی و عقرب گزیدگی در این مناطق اشاره کرد و توضیح داد: منطقه گرمسیری است و احتمال مارگزیدگی و عقرب گزیدگی در منطقه بعد از وقوع زلزله افزایش پیدا کرده است چراکه مردم در شرایط غیرمعمول زندگی می کنند و در چادر و کانکس هستند بنابراین احتمال اینکه مورد گزش قرار بگیرند بسیار زیاد است. 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: سرم و دارو برای گزیدگی در همه مراکز این منطقه وجود دارد و مشکل و کمبودی برای دارو وجود ندارد و به کارشناس هایمان آموزش ویژه داده ایم تا به محض مشاهده فرد گزیده شده اقدامات لازم را انجام دهند. خوشبختانه تاکنون نیز همه افرادی که مورد گزش قرار گرفته اند به موقع درمان شده اند.

گویا درباره شیوع شپش در این منطقه گفت: شپش یک بیماری نیست بلکه نوعی آلودگی است و طبیعی است که در صورت عدم رعایت بهداشت فردی و نبود امکانات استحمام و شستشوی البسه برای مردم به اندازه کافی، احتمال آلوده شدن توسط شپش و دیگر حشرات موزی وجود دارد.

وی ادامه داد: قطعا در این منطقه مردم به شپش دچار شده اند و این چیز غیر معمولی نیست البته اگر دسترسی مردم به حمام افزایش پیدا کند قطعا در کاهش این موارد تاثیرگذار خواهد بود البته دارو و شامپوهای ضد شپش به میزان کافی در منطقه وجود دارد و از این لحاظ کمبودی در منطقه وجود ندارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۹۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار بارش‌های شدید در چند استان

سازمان هواشناسی از تداوم فعالیت سامانه بارشی در برخی مناطق کشور طی امروز و فردا خبر داد و اعلام کرد: در ۵ استان بارش‌های شدید روی می‌دهد.

به گزارش مشرق، پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز چهارشنبه در استان‌های کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد، جنوب خراسان رضوی، برخی مناطق فارس، نیمه جنوبی و شرق اصفهان و ارتفاعات زاگرس مرکزی رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در برخی مناطق تگرگ پیش‌بینی شده است.

بیشترین بارش‌های امروز برای استان‌های کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و یزد است.

فردا پنجشنبه در برخی مناطق شرق، جنوب شرق و جنوب، جمعه در مناطقی از شمال غرب، ارتفاعات و دامنه‌های زاگرس شمالی و مرکزی و البرز مرکزی، شنبه و یکشنبه آینده در برخی مناطق شمال غرب، غرب سواحل دریای خزر، بخش‌هایی از مرکز، جنوب، ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی، زاگرس شمالی و مرکزی بارش روی می‌دهد.

امروز شرق خلیج‌فارس،‌ تنگه هرمز، دریای عمان مواج و طوفانی و جمعه شرق دریای عمان مواج است.

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۹

نوع مخاطره: رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و احتمال تگرگ.

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۹: خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، یزد، جنوب اصفهان، ارتفاعات استان‌های تهران و مازندران.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال و درختان آسیب‌پذیر.

توصیه: احتیاط در سفرهای برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی، امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: اواخر وقت چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۹

نوع مخاطره: بارش شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، گردوخاک، تگرگ.

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۹: نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان.

اثر مخاطره: بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، رعدوبرق و تگرگ، آب‌گرفتگی معابر به‌صورت گسترده، سرریز سدها، انسداد راه‌ها و احتمال تخریب پل، اختلال جدی در سفرهای بین شهری و داخل شهر،خسارت به محصولات باغی و زراعی، خسارت به برخی زیرساخت‌های خطوط انتقال برق و غیره، تخریب تأسیسات و سازه‌های واقع شده در حریم و بستر رودخانه، تخریب سازه‌های موقت و سبک در اثر وزش باد شدید و اختلال در سفرهای هوایی و دریایی.

توصیه: عدم توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بازگشایی کانال‌ها و آبروهای درون و برون‌شهری، آمادگی کامل دستگاه‌های اجرایی و امدادرسان، بازگشایی دهانه پل‌ها، اجتناب از سفرهای برون‌شهری، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی، خروج شهروندان از تفرج‌گاه‌ها و سکونت‌گاه‌های واقع در حریم و بستر رودخانه، مدیریت زمین‌های کشاورزی، عدم تردد دامداران و عشایر در ارتفاعات و حاشیه رودخانه‌ها، انتقال محصولات کشاورزی دپو شده در فضای باز به مکان‌های مسقف.

دیگر خبرها

  • شورای امنیت باید ریشه جنگ و نسل کشی در غزه را فوراً پایان دهد/ هشدار نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی رژیم صهیونیستی
  • هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران
  • هشدار آتش سوزی در جنگل های مازندران
  • هشدار به اسرائیل: خطا کردید و زلزله شد | زلزله الاقصی متوقف نخواهد شد، اگر...
  • احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع به دلیل غنی شدن پوشش گیاهی منطقه
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • هشدار بارش‌های شدید در چند استان
  • اجرای طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور بومی در خمینی‌شهر
  • جزیره کیش هشدار قرمز گرفت
  • هشدار قرمز هواشناسی در این جزیره