Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > آموزش - معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش می‌گوید

با وجود حذف آزمون مدارس سمپاد و مدارس خاص، اما هنوز حرف و حدیث‌ها برای این تصمیم آموزش و پرورش زیاد است. این درحالی است که معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش معتقد است آزمون مدارس خاص، از کنکور هم بی‌رحمانه تر است.

رضوانه حکیم‌زاده درباره وضعیتی که آزمون مدارس خاص برای دانش‌آموزان ابتدایی بوجود می‌آورد، به خبرآنلاین گفت: اتفاقی که می افتد این است که شما به اکثریت عظیم دانش آموزانی که وارد دوره ابتدایی می شوند و قرار است اینها را طبق سند تحول بنیادین تریت کنیم و تغییراتی را در رفتارها و نگرش هایشان به وجود بیاوریم و یک سری مهارت ها در آنها ایجاد کنیم، تحت الشعاع قرار گرفته بود؛ هم معلم تحت تاثیر قرار می گرفت که ببیند بچه را چقدر برای تیزهوشان آماده کرده و هم خانواده ها این انتظار را داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: خانواده های ما بسیار علاقمند بودند که فرزندانشان در این آزمون ها پذیرفته شوند؛ دلیلش هم اولا یک بحث روانشناختی است. به عنوان پدر و مادر اگر به شما بگویند دوست دارید بچه شما با چه صفتی شناخته شود از بین چندین صفتی که ممکن است کسی برای بچه ها به کار ببرد، مثل مهربان بودن، مسوولیت پذیر بودن، بخشنده بودن یا تیزهوش بودن، این صفت تیزهوش خیلی به ما حس و حال خوبی می دهد و بیشتر خوشمان می آید. از بین همه صفت های خوبی که ممکن است وجود داشته باشد این صفت بیشتر ما را راضی می کند؛ بنابراین حاضریم از همه چیز چشم پوشی کنیم تا این برچسب را به بچه مان بزنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: البته از این غفلت می کنیم که آیا واقعا اگر بخواهیم دانش آموز تیزهوش را از نظر علمی تعریف کنیم، تعریفش این می شود که اگر شما به موسسه ای رفتی و پول خرج کردی تا فرزندت مهارت تست به دست بیاورد، لاجرم تیزهوش است؟ این یک چالش اساسی است که ما داریم و تعریف تیزهوش از نظر علمی این نیست و در حقیقت ما با یک تعریف غلط و با ابزاری که ابزار درست نیست تیزهوش شناسایی می کنیم.

او گفت: در هر حال اتفاقی که می افتاد این بود که این برچسب به این دانش آموز می خورد. خانواده احساس خیلی خوبی داشت، سالن هایی اجاره می شد برای اینکه بچه مان قبول شده، پلاکاردهایی که می زدند و تبریک هایی که می گفتند، بعد تمام دانش آموزانی که در همسایه و فامیل اطراف این دانش آموز بودند به نوعی پیام تحقیر دریافت می کردند که فلانی تیزهوشان درس می خواند.

حکیم‌زاده گفت: من برای اینکه نمونه ای به شما بگویم از اتفاقاتی که افتاده، یکی از معاونین استان های ما تعریف می کرد که بعد از خبر حذف آزمون ها یک خانم که پزشک متخصص بودند، به ما مراجعه کردند و گفتند ما، زن و شوهر، پزشک متخصص هستیم و یک بچه داریم. بچه ما در این آزمون ها شرکت کرده بود، هزینه هم کرده بودیم ولی قبول نشده بود و بعد یک نامه نوشته بود و اقدام به خودکشی کرده بود که ببخشید پدر و مادر که من نتوانستم انتظارات شما را برآورده کنم و می گفت الان آن بچه تحت نظر روانپزشک است. آن بچه هایی که قبول نمی شدند در حالی که همه بچه هایی بودند که عالی بودند، ما در حقشان جنایت خاموش می کردیم.

او گفت: ما نمونه پیام های بسیار زیادی داریم که به ما رسیده و اشخاصی از تجربه هایشان صحبت کردند. خانمی که گفته بود وقتی من این خبر را شنیدم از خوشحالی جیغ زدم و گریه کردم برای اینکه علیرغم اینکه شاگرد اول بودم در آزمون این مدارس قبول نشده بودم و همیشه این حس را داشتم که بغل دستی من که با من وضعیت تحصیلی یکسانی داشت قبول شد و من قبول نشدم و علیرغم این که در زندگیم توانسته بودم موفقیت هایی را کسب کنم اما هیچوقت احساس حقارتی که داشتم در من کم نشد. این آزمون ها این آسیب اجتماعی را ایجاد می کرد و از سوی دیگر شما یک پیام به اکثریت می دادید؛ اکثریت معلمان و دانش آموزان مدارس دولتی، که اینها در یک شرایط خیلی سخت کار می کنند و کارهای خیلی خوبی هم انجام می دهند. شما فرض کنید معلم مدرسه دولتی من آقای گنگوزهی که وقتی برای نجات بچه ها از زیر آوار جان خودش را از دست داده، جز این معلم ها لیبل نمی خورد که معلم عالی است، چون در مدرسه تیزهوشان درس نمی داد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: این رقابت حتی به معلم ها هم رسیده برای اینکه معلم ها هم تقسیم شده بودند به معلمانی که در این مدارس درس می دهند و معلمانی که در مدارس عادی درس می دهند. در حالی که من با قاطعیت می خواهم بگویم و براساس تجربه یکساله ای که دارم که تقریبا به تمام نقاط کشور سفر کردم به جز دو سه استان که باقی مانده؛ در مناطق محرومی که من رفتم، واقعا بیشترین تلاش و کوشش را معلمان مدارس دولتی ما در کلاس های چندپایه در کانکس های عشایری انجام می دهند بدون اینکه دیده شوند.

او گفت: هوش یک توزیع نرمال در جهان خلقت دارد. خداوند عادل است. اینطور نیست که مثلا به پولدارها هم پول بدهد هم هوش بدهد. در تمام جمعیت های بشر، یک درصد کمی تیزهوش می بینید، یک درصد کمی مشکلات یادگیری دارند، بقیه متوسط هستند. چرا هر چه مناطق مرفه تر می شوند تعداد تیزهوشان ما بیشتر می شود؟ پس این تیزهوشی نمی تواند باشد.

مشروح این گفتگو را در خبرآنلاین بخوانید.

۴۷۴۷

کلید واژه‌ها : وزارت آموزش و پرورش - دانش‌آموز - بهره هوشی - مدرسه -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش دانش آموز بهره هوشی مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۹۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب

به گزارش خبرنگار مهر، جواد واعظ ظهر پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم ضمن یادآوری این مطلب که استخر دانش آموزی این شهرستان جز پروژه‌هایی محسوب می‌شود که طی سالیان گذشته بلا تکلیف باقی مانده بود، اظهار کرد: تکمیل آن حدود ۴۰ میلیارد تومان نیاز داشت که از طریق منابع ملی انجام گرفت و اعتبارات ۱۴ میلیاردی نیز لازم بود که ۸ میلیارد آن از طریق اعتبارات نماینده تأمین شد.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان پیشرفت فیزیکی این پروژه را ۹۵ درصد اعلام کرد و ادامه داد: نصب سایت گاز تا یک ماه و نیم آینده انجام می‌شود اما مهمترین مشکل نصب انشعاب آب است که ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان باید تأمین اعتبار شود.

وی یادآور شد: سال گذشته آب و فاضلاب رقم ۴ میلیارد تومانی برای نصب انشعاب آب استخر اعلام کرده بود که با رایزنی به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید اما پس از تعطیلات نوروزی بر اساس تعرفه جدید این رقم به ۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که با رایزنی‌های انجام شده رقم نهایی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام شد.

واعظ با بیان اینکه از آب و فاضلاب درخواست تقسیط این رقم شده اما تنها با ۵۰ درصد آن موافقت شده است، گفت: تمام تجهیزات و امکانات این استخر آماده بوده و اگر آب و فاضلاب با تقسیط بهتری مساعدت کند می‌توان این استخر را سریع‌ترین زمان ممکن افتتاح کرد.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان استفاده از اُزون به جای کلر را یکی از ویژگی‌های بارز این استخر دانست که از فرسودگی و آسیب به موتور خانه جلوگیری می‌کند و تصریح کرد: علاوه بر اختصاص ۲۴۰ متر مربع فضای موتور خانه و یک هزار و ۲۷۰ متر سالن اصلی استخر، ۳ هزار و ۱۲۰ متر مربع نیز برای محوطه آن پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه دغدغه آموزش به عنوان یک اولویت بیشتر در میان مردم وجود دارد، گفت: برای اولین بار و پس از ۴ سال تعطیلی در پژوهش سرا این شهرستان در ۲۶ رشته مقام استانی و در ۲ رشته مقام کشوری از آن دانش آموزان این شهرستان شد.

واعظ متوسطه دوم را پیشانی مقاطع آموزشی دانست و خاطر نشان کرد: تعداد قابل توجهی از دانش آموزان این شهرستان در کنکور سال گذشته در رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و … قبول شدند و برای اولین بار نیز ۳۲ پذیرفته شده دانشگاه فرهنگیان داشتیم که این رقم تا کنون اتفاقی رخ نداده است.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به اینکه دغدغه فرهنگی نیز یکی از مسائل مورد توجه آموزش پرورش در این شهرستان بوده، افزود: برای اولین بار اعتکاف دانش آموزی با حضور یک هزار و ۶۰۰ دانش آموز از میان ۲ هزار و ۲۰۰ ثبت نام کننده برگزار شد که از نظر تعداد دانش آموز حاضر در این مراسم معنوی جایگاه سوم کشور را از آن خود کردیم.

وی تاکید کرد: دانش آموزان با علاقه وصف ناپذیری در این مراسم حضور پیدا کردند و نیروهای متخصص موزه و دانشگاه علاوه بر طرح مسائلی همچون جهاد تبیین موضوعات مذهبی در قالب محتوایی جدید و متناسب با سن شرکت کنندگان به صورت مسابقه محور آموزش دادند.

واعظ با اشاره به رایزنی‌های انجام شده در اسفند سال گذشته برای استفاده بهینه از دانش آموزان رأی اولی و مشارکت حداکثری در انتخابات گفت: ۵۰ دانش آموز نهم تا دوازدهم به عنوان ناظر افتخاری پای صندوقهای اخذ رأی حاضر شدند و در جریان روند برگزاری انتخابات قرار گرفتند.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با بیان اینکه بیش از ۴۵۰ مدرسه شهری و روستایی در این شهرستان وجود دارد، تاکید کرد: حدود ۷۰ درصد مدارس در قوچان فرسوده هستند که نیاز به نوسازی دارند و این مسئله به تدریج در حال انجام است.

وی یکی از سیاست‌های آموزش و پرورش را جمع آوری بخاری از سطح مدارس برشمرد و خاطر نشان کرد: نصب پکیج و شوفاژ در دستور کار همه مدارس قرار دارد اما اگر برای واحد آموزشی پیش بینی نشود به دلیل فرسودگی مدرسه است.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان ادامه داد: امسال ۲ میلیارد تومان برای اصلاح سیستم گرمایشی ۲ آموزشگاه ۲۲ بهمن و شهدای بانک ملی پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه ۲ هزار ۶۴۸ معلم رسمی و غیر رسمی وظیفه آموزش به ۳۶ هزار دانش آموز در این شهرستان را بر عهده دارند، اضافه کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده هر دانش آموزان به صورت میانگین بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان هزینه دارد در صورتیکه سال تحصیلی گذشته به ازای هر دانش آموز سرانه ۱۲ هزار تومانی واریز شده است.

کد خبر 6095255

دیگر خبرها

  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!