Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ سال 97 از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است و این نامگذاری نشان از اهمیت موضوع اقتصاد از دیدگاه رهبر انقلاب است.اگر چه سال ها است که رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد و حمایت از تولید ایرانی تاکید دارند اما در پی سال های اخیر برخی از نامهربانی ها و مشکلات موجب سنگ اندازی در سر راه تولید و تولیدکننده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش سال ها است که تولیدکنندگان نالان از وضعیت اقتصادی موجود هستند و فعالان اقتصادی بارها سعی کردند مشکلات خود را به گوش دولت برسانند اما نه تنها مشکلات از سر راه تولید برداشته نشد بلکه برخی از سیاست های غلط موجب تنومند شدن برندهای خارجی و ریشه دواندن آنها در اقتصاد ایران شد.

شاید بتوان گفت پوست اندازی اقتصاد ایران بعد از برجام شروع شد .زمانی که مسئولان وعده رفع همه تحریم ها را بعد از برجام به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان دادند و این بخش از اقتصاد که تاکنون با مشکلات ناشی از تحریم ها و بسته بودن بازارهای دنیا و مشکل در نقل و انتقال پول دست و پنجه نرم می کردند کمی امیدوار شدند.اما با امضای برجام موضوع رنگ دیگری به خود گرفت و داستان به شیوه جدیدی نوشته شد.

این گزارش می افزاید، پس از برجام تولیدکنندگان و صادرکنندگان انتظار داشتند تا راهشان به سوی بازار های جهانی گشوده شود و مشکلات نقل و انتقال پول از سر راهشان برداشته شود اما این موضوع تنها به یک رویا تبدیل شد و در حد وعده مسئولان باقی ماند و در حالی که مسئولان در حال وعده دادن به تولیدکنندگان و صادر کنندگان برای رفع مشکلاتشان بودند فرش قرمز برای برندهای خارجی در ایران پهن شد .

اگر چه فعالان بخش خصوصی به امید تصاحب بازارهای جهانی و سهم خواهی از این بازارها میزبان هیات های تجاری اروپایی در ایران شدند اما تنها نتیجه ای که سیاست های دولت دربرابر سفر هیات های تجاری داشت کسب سود برای خارجی ها از بازار ایران بود.

شیرینی بازار ایران در دهان برندهای خارجی

این گزارش می افزاید، این روزها رنگ و روی شهر نیز به تبعیت از اقتصاد عوض شده و در حالی که تولیدکنندگان با سیلی صورتشان را سرخ نگه می دارند برندهای خارجی در بازار ایران در حال سرخاب هستند.شاید کمتر از پنج سال اخیر اصناف و مغازه های محلی حرف اول را در تامین مایحتاج مردم از جمله خوراک و پوشاک را می زدند و برخی از خیابان های شهر با توجه به این که مرکز فروش کالای خاص مانند مبل یا فرش بود شناخته می شد.اما کم کم اقتصاد ایران پوست انداخت و به جای اینکه این تغییر ظاهر در جهت حمایت از تولید کننده و کالای ایرانی باشد در جهت پروار کردن برند های خارجی بود.

بر اساس این گزارش کم کم مغازه های محلی تعطیل شدند و در هر خیابان و محله یک مرکز خرید بزرگ سبز شد. مرکز خریدی که دیگر درآن خبری از کاسب خوش روی محل نبود و در پشت ویترین های خوش رنگ و لعاب مانکن ها با پوشاک وارداتی و خارجی به مصرف کننده دهن کجی می کردند.

اگر چه تنوع اجناس را می توان یکی از مزایای مراکز خرید عنوان کرد اما اکنون پس از چند سال این سوال در ذهن مصرف کننده نقش میبندد که این همه نمایندگی برند خارجی در بخش پوشاک و کفش و لوازم منزل چگونه در ایران مجوز گرفتند و اکنون چندین شعبه در تهران و سایر شهرهای بزرگ دارند؟

گزارش میدانی خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز حاکی از آن است که بسیاری از برندهای معروف ترک و حتی اروپایی در شهرهای اصلی ایران مانند تهران،اصفهان،قم،مشهد نمایندگی فروش دارند و اکثر این نمایندگی ها در مراکز خرید گران قیمت و در مغازه هایی با متراژ بسیار بالا در حال فعالیت هستند.

نکته جالب این است که در کنار راه یافتن پوشاک وکیف و کفش خارجی به کشور لوازم مصرفی منزل مانند مبلمان و روتختی و انواع چراغ های تزیینی و شمع و حتی زیور آلات نیز جایگاه ویژه ای در بازار ایران برای خود کسب کرده اند به نوعی که در شهرهای مختلف مشتریان خاص خود را دارند و حتی اگر نمایندگی رسمی نباشند با نشان دادن نمونه اجناس از روی کاتالوگ در بازه زمانی 20 روزه کالا را به مشتری تحویل می دهند.این در حالی است که تولیدکنندگان داخلی همچنان چرتکه به دست در حال حساب و کتاب مالیات و بدهی های خود به بانک ها هستند.

گفتنی است حال این سوال پیش می آید که پس از برجام چرا در حالی که تولیدکنندگان همچنان با مشکلات بسیار دست و پنجه نرمی کنند چرا برندهای خارجی این قدر سریع مجوز حضور در بازار ایران را پیدا کردند و نکته دیگر این است که در در پایان سال حمایت از کالای ایرانی آیا شاهد رونق مراکز خرید لوکس با برند ایرانی هستیم یا خیر ؟


400

برندهای خارجی حمایت از تولیدکننده ایرانی حمایت از کالای ایرانی پس از برجام مایحتاج مردم تولیدکنندگان مراکز خرید لوکس برند ایرانی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۶۰۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم

آقای علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به نقش راهبردی مسئله تأمین انرژی در جهان گفت: برای همه فعالیت‌ها نیاز به انرژی وجود دارد، اما آثار استفاده از انرژی گاهی مخرب است؛ مانند انرژی‌های فسیلی که گاز‌های گلخانه‌ای تولید می‌کند و بر شرایط اقلیمی اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به مسئله افزایش یک و نیم درجه‌ای دمای کره زمین، افزود: این گرمایش کره زمین، خود را به صورت آثار مخرب زیست محیطی مانند بارش‌های سیل‌آسای اخیر در حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد؛ بنابراین، بشر باید هر چه سریعتر برای تأمین انرژی بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی و با انرژی پاک اقداماتی انجام دهد.

این استاد دانشگاه با بیان این که منظور از انرژی پاک، نوعی از انرژی است که کمترین میزان گاز‌های گلخانه‌ای را تولید کند و تا حد ممکن تجدیدپذیر باشد، ادامه داد: انرژی هسته‌ای نوعی از انرژی‌های پاک است، اما تجدیدپذیر نیست؛ پاسخ نهایی بشر به تأمین انرژی، به سمت انرژی هسته‌ای از نوع گداخت حرکت می‌کند.

ترامپ مانع از حضور ایران در طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای شد

وی تأکید کرد: اگر بشر بتواند نیروگاه‌های هسته‌ای از نوع گداخت را احداث کند، پاسخ نهایی را به تأمین انرژی پایدار، حداقل در بخش برق، داده و وقتی برق باشد، تقریبا همه کار‌ها قابل انجام است. رسیدن به این مرحله زمان می‌برد و ایران هم در حال کار کردن روی آن است.

آقای صالحی اظهار کرد: کشور‌های مختلف برای رسیدن به این هدف، طرح مشترکی را در فرانسه با عنوان ایتر (ITER) پیگیری می‌کنند که ایران هم قرار بود بعد از برجام عضوی از این طرح بین‌المللی باشد، اما ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) مانع از آن شد.

وی با تأکید بر این که یکی از موضوعات مهم برای کشور‌های مختلف امنیت انرژی (Energy Security) است، گفت: اگر کشور به دنبال توسعه پایدار است، باید از تأمین انرژی پایدار هم مطمئن باشد؛ قیمت انرژی باید به گونه‌ای تعیین شود که در دسترس باشد و فناوری‌های مربوطه هم باید در اختیار یک کشور قرار داشته باشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که تصمیم گرفته شده بود که ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در ایران احداث شود، گفت: اکنون به دلایلی مثل جنگ تحمیلی و مسائل بین‌المللی و شرایط تحریمی، هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در کشور وجود دارد و دو هزار مگاوات نیروگاه جدید نیز در دست تأسیس است.

وی بیان کرد: کلنگ احداث این دو هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال ۱۳۹۵ در بوشهر بر زمین خورد و اکنون در شرف تکمیل است؛ بسته به نوع مطالعه در مورد سبد انرژی کشور، بین ۸ تا ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای باید در ایران تولید شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

صرفه‌جویی حداقل ۱۰ میلیون بشکه‌ای در نفت‌ خام با تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای

این استاد دانشگاه همچنین گفت: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای در مصرف ۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی می‌کند؛ یعنی اگر اکنون ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور تولید می‌شد، می‌توانستیم معادل ۲۴۰ میلیون بشکه نفت خام در مصرف سوخت فسیلی صرفه‌جویی کنیم.

وی تأکید کرد: این اعداد به معنای این است که می‌توانستیم هر روز حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام را صادر کنیم، اما اکنون این میزان را به اشکالی مثل گاز، گازوئیل و مازوت، برای تولید برق، مصرف می‌کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای از انتشار حدود ۷ میلیون تن گاز آلاینده در محیط زیست پیشگیری می‌کند؛ یعنی اگر با تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای می‌توانستیم ۱۴۰ میلیون تن تولید گاز‌های آلاینده را کاهش دهیم، اکنون وضعیت کیفیت هوا و شرایط آب و هوایی کشور تا این حد نامطلوب نمی‌شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید:

رکوردشکنی نیروگاه اتمی بوشهر در تولید برق هسته‌ای برنامه ریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق

نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای مصرف آب کمتری دارند

وی با تأکید بر این که بخش عمده خشکسالی‌ها به علت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، افزود: زمانی که در سازمان انرژی اتمی مسئولیت داشتم، اعلام کردم که بهتر است برای توسعه برق هسته‌ای، به سمت استفاده از نیروگاه‌های کوچک مقیاس برویم؛ زیرا ایران یک کشور خشک است و احداث نیروگاه‌های بزرگ هزار مگاواتی، به حجم زیادی از آب نیاز دارد که چنین امکانی را نداریم.

آقای صالحی با بیان این که تأمین چنین حجمی از آب نیازمند احداث نیروگاه در نزدیکی سواحل کشور است، گفت: در شمال ایران به علت فراوانی جمعیت، شرایط طبیعت و وجود کانون کشاورزی، نمی‌توان چنین کاری کرد؛ ضمن این که خزر یک دریاچه است، اما در حوزه خلیج فارس، تنها جایی است که امکان احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس هسته‌ای وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر نیروگاه‌ها کوچک مقیاس باشند؛ یعنی در حد ۵۰ مگاوات به جای هزار مگاوات، میزان آب مورد نیاز برای خنک کردن آن‌ها، ناچیز است. اگر از برج‌های خشک در این نیروگاه‌های کوچک استفاده شود، باز هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کاهش هدرفت در انتقال برق با توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس

آقای صالحی با بیان این که­ با احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس، دیگر نیازی به احداث نیروگاه در جنوب کشور برای تأمین برق نقاط مرکزی و شمالی کشور وجود ندارد، تأکید کرد: تأمین برق از فواصل طولانی باعث می‌شود که در طول مسیر، افت ولتاژ و هدررفت در شبکه رخ دهد.

وی افزود: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای، سرمایه‌گذاری اولیه کمتری هم نسبت به نیروگاه‌های بزرگ مقیاس نیاز دارد. ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی، هزینه شبانه پنج میلیارد دلاری نیاز دارد، اما ساخت چنین نیروگاهی یک شبه شدنی نیست و این رقم در طول مثلا ۷ سال ساخت نیروگاه به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

بخش خصوصی و صنایع داخلی توان ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای را دارند

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: اگر یک نیروگاه کوچک مقیاس که هزینه کمتری دارد، راه اندازی شود، می‌تواند تأمین مالی ساخت نیروگاه کوچک مقیاس بعدی را انجام دهد که بخش خصوصی می‌تواند این کار را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی همچنین اظهار کرد: صنایع داخلی توان ساخت­ تجهیزات و اجزای مورد نیاز برای نیروگاه‌های کوچک مقیاس را دارند، اما برای تأمین تجهیزات نیروگاه‌های بزرگ، باید صنایعی در همان حد به وجود بیاید که صرفه اقتصادی ندارد؛ به طور مثال، به علت صرفه اقتصادی نداشتن، ساخت مخزن تحت فشار نیروگاه را فقط چند کشور انجام می‌دهند­.

آقای صالحی بیان کرد: این نیروگاه‌های کوچک مقیاس می‌توانند در محل صنایع آماده و در محل مصرف، فقط نصب شوند که قیمت را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد و از نظر ایمنی هم فوق العاده هستند.

وی در پاسخ به علت این که چرا تاکنون چنین اتفاقی در ایران رخ نداده، توضیح داد: دنیا هم تازه در حال حرکت به سمت ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای است؛ البته اوایل در آمریکا و روسیه با نیروگاه‌های کوچک کار را آغاز کردند، همچنین تأمین انرژی بسیاری از زیردریایی‌های نظامی و ناو‌های هواپیمابر با این نیروگاه‌ها انجام می‌شود، اما به صورت تجاری، این مسئله تازه در حال اجرا است و ایران هم ان شاءالله در این زمینه، قدم‌های مؤثری را برخواهد داشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • کرواتها ایرانی هستند نه خارجی! (عکس)
  • اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات