Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری برنا، «حمید بعیدی‌نژاد»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن، جمعه شب در مصاحبه با بخش خبری شبانه تلویزیون بی‌بی‌سی انگلیس گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان قربانی سلاح‌های شیمیایی، استفاده از این سلاح‌ها را خیلی جدی تلقی می‌کند.

وی اضافه کرد: دهه‌ها تلاش برای مذاکره پیرامون کنوانسیون جهانی ممنوعیت سلاح‌های شیمیایی برای همین بوده است که استفاده از این سلاح‌ها ممنوع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعیدی‌نژاد با ذکر این نکته که استفاده از اینگونه سلاح‌ها اول از همه باید توسط بازرسان بین‌المللی سازمان کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی راستی آزمایی شود، گفت: در کنوانسیون برای مقابله با استفاده کننده‌ از این سلاح‌ها اقدامات تنبیهی جمعی نیز پیش بینی شده است. بنابراین ما دارای یک سازوکار چندجانبه بین‌المللی برای بررسی ادعای استفاده از سلاح‌های شیمیایی هستیم.

بعیدی‌نژاد گفت: کشورها حق ندارند با اتکا به شواهد شخصی خود وارد اقدام یکجانبه شوند و باید خود را متعهد به سازوکار جهانی بدانند.

سفیر ایران در لندن گفت: امروز برخی از بازیگران ادعا می‌کنند که از سلاح شیمیایی در سوریه استفاده شده است اما هیچ سند متقنی که چنین ادعایی را تائید کند، ارائه نکرده‌اند. خوشحال هستیم که تیم بازرسی سازمان ممنوعیت سلاح‌های شیمیایی شنبه (امروز) برای جمع آوری شواهد استفاده از سلاح‌های شیمیایی وارد شهر دوما در سوریه خواهند شد و کار خود را به سرعت شروع خواهند کرد.

وی بیان کرد: کشورها باید خویشتنداری کنند تا قبل از هرگونه اقدامی، اول از همه نتایج تیم بازرسی اعلام شود. اقدام یکجانبه توسط آمریکا و دیگر کشورها خارج از سازوکار چندجانبه بین المللی علیه سوریه، صراحتا خلاف قوانین بین‌المللی است.

بعیدی‌نژاد با بیان اینکه مشاوران نظامی ایران به دعوت دولت قانونی سوریه برای مقابله با تروریسم به سوریه اعزام شده‌اند، گفت: مقابله با تروریسم وظیفه ذاتی همه کشورها است.

سفیر ایران اظهار کرد: خوشحالیم که با همکاری‌های بین‌المللی، داعش رو به شکست گذارده است. باید همه کمک کنند که دیگر گروه‌های تروریستی هم در سوریه با شکست کامل مواجه شوند.

وی ادامه داد: ترامپ رئیس جمهور آمریکا خصمانه‌ترین مواضع را در قبال ملت ایران اتخاذ کرده است؛ ملت ایران را تروریست خوانده و تندترین اظهارات را علیه ملت و دولت ایران و همچنین توافق هسته‌ای که دستاورد دیپلماسی چندجانبه میباشد به عمل آورده است.

بعیدی‌نژاد درباره آزادی نازنین زاغری گفت: هرگونه تغییر در حکم و یا آزادی وی منوط به تصمیم قوه قضاییه است. وزارت امور خارجه ایران درخواست‌هایی مبنی بر امکان آزادی خانم زاغری به دلایل انساندوستانه را با توجه به آنکه وی فرزند کوچکی هم که دارد، به قوه قضاییه منعکس کرده و موضوع در حال بررسی است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران سوریه قوه قضاییه لندن مصاحبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۶۱۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟

سهمیه حج کشورها هر سال براساس جمعیت ساکن مسلمان در آن کشورها تعیین می‌شود. با این حال، عوامل دیگری هم تاثیر دارد، آنچنان که اندونزی، پاکستان و هند به ترتیب بیشترین سهمیه حج را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، هر سال صدها هزار نفر مسلمان در شهر مکه گردهم می‌آیند و مهمترین زیارت‌ مسلمانان را انجام می‌دهند. مناسک اصلی حج حدود یک هفته طول می‌کشد و در آن زمان صدها هزار نفر مسلمان از کشورهای مختلف جهان به شهر مکه سفر می‌کنند.

عربستان سعودی هر سال بر اساس میانگین جمعیت مسلمانان مقیم کشورها، سهمیه حج را اختصاص می‌دهد. به عبارتی هر چه تعداد مسلمانان ساکن در یک کشور بیشتر باشد، احتمال دارد آن کشور سهم بیشتری به دست آورد. با این حال، عوامل دیگری می‌تواند بر سهمیه یک کشور تأثیر بگذارد. نگاهی به سهمیه برخی کشورها نشان می‌دهد، سطح روابط دیپلماتیک با عربستان به عنوان کشور میزبان، در سال‌های گذشته بر تعیین این سهمیه بی‌تأثیر نبوده است.

در سال‌های اخیر براساس آمارهای عربستان، بیشترین تعداد زائران حج به کشور اندونزی تعلق داشته است و در سال گذشته، پاکستان و هند نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشتند.

نام کشور تعداد سهیمه حج (۲۰۲۳ - ۱۴۰۲)
۱.اندونزی    ۲۲۱.۰۰۰ نفر
۲.پاکستان ۱۸۰.۰۰۰
۳.هند ۱۷۵.۰۲۵
۴.بنگلادش ۱۲۷.۱۹۸
۵.نیجریه ۹۵.۰۰۰
۶.ایران ۸۷.۵۵۰
۷.الجزایر ۴۱.۳۰۰
۸.ترکیه ۳۷.۷۷۰
۹.مصر ۳۵.۳۷۵
۱۰. سودان ۳۲.۰۰۰
۱۱.مالزی ۳۱.۶۰۰
۱۲.روسیه ۲۵.۰۰۰
۱۳. سوریه ۲۲.۵۰۰
۱۴. اتیوپی ۱۹.۶۱۹
۱۵. مراکش ۱۵.۳۹۲
۱۶.عراق ۱۵.۲۵۲
۱۷.عمان ۱۴.۰۰۰
۱۸.افغانستان ۱۳.۵۸۲
۱۹.سنگال ۱۲.۸۰۰
۲۰.انگلستان ۱۲.۳۴۸


حج اگرچه سهمیه‌بندی شده است و این سهم گاه سال به سال متفاوت است، اما بنا بر نظر کارشناسان حج، اعمال آن مزایایی دارد؛ از جمله اینکه اختصاص یک سهمیه به هر کشور به تسهیل عدالت کمک می‌کند، زیرا هر مسلمان تشویق می‌شود در مقطعی از زندگی خود، صرف نظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، این زیارت را انجام دهد. این سهمیه‌ها همچنین کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که زائران هر سال می‌توانند سفر خود را با خیال راحت انجام دهند. سهمیه‌ها به جلوگیری از احتمال ازدحام بیش از حد نیز کمک می‌کند.

ایده کلی میزبان این بوده است که تا حد امکان از زائران استقبال و در عین حال تدارکات مدیریت شود و بر این اساس، سالانه به صدها هزار نفر اجازه می‌دهد در مدت زمان کوتاهی به مکه و خارج از مکه سرازیر شوند.

بر این اساس، ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از رفع محدودیت‌های کرونا، تقریبا یک سهم مشخص داشته است. سال گذشته و امسال سهم حج ایران تفاوت چندانی نداشته و حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ هزار نفر بوده است که در سال گذشته ششمین کشور با بیشترین سهم بود. با این حال ایران از عربستان خواسته مطابق با رشد جمعیت، این سهم را تا ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد، که تا کنون اتفاق نیفتاده است.

طبق اعلام آخرین سازمان حج و زیارت، حدود ۹۰۰ هزار نفر در ایران در نوبت حج واجب هستند که با درنظر گرفتن سهمیه کنونی ایران و افزایش نیافتن آن، اعزام تمام آنها به حج تمتع نزدیک به ۱۰ سال طول می‌کشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه
  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی وجود دارد
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • تابع فضاسازی ها تصمیم قضائی نمی گیریم
  • تابع فضاسازی‌ها تصمیم قضائی نمی‌گیریم/ قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • رئیس قوه قضائیه : به افکار عمومی بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی ها تصمیم قضایی نمی‌گیریم
  • بیرانوند به بازی با سپاهان نمی‌رسد
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • شکایت پرسپولیس از دو پرسپولیسی | تبعات اقدام علیه درویش