Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادر انتصار در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در پاسخ به این سوال که دستور حمله به سوریه از سوی ایالات متحده پس از مدت‌ها کشمکش و تاخیر صادر شد. دلیل این تاخیر چه بود؟ گفت: تاخیر در اجرای این نوع تصمیمات عادی است چون اول باید نحوه اجرای حملات معلوم شود بعد حملات نظامی صورت گیرد. 

وی ادامه داد: البته حتما تعدد و تضاد آرا در دولت ترامپ در نحوه اجرای این حملات وجود داشت ولی به طور کلی هیچ یک از افراد بالا رتبه دولت ترامپ مخالف حمله به سوریه نبودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آمریکا نمی‌خواست با فرستادن نیروی زمینی با روسیه و ایران درگیر شود 

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که چرا دولت امریکا تنها به حملات موشکی بسنده کرد و نیروهای زمینی خود را عازم سوریه نکرد؟ اظهار داشت: دولت ترامپ مایل به درگیری عمیق در سوریه نبود و نمی‌خواست با فرستادن نیروی زمینی با روسیه و ایران درگیر شود و در باتلاق جنگ سوریه غوطه‌ور شود.

انتصار در پاسخ به این سوال که آیا احتمال تداوم حملات موشکی به سوریه در آینده به بهانه ادعای استفاده دولت بشار اسد از تسلیحات شیمیایی وجود دارد؟ تصریح کرد: این احتمال همواره وجود خواهد داشت. البته عکس‌‌‌العمل روسیه در مقطع کنونی و آینده روی تصمیم دولت آمریکا تاثیر خواهد داشت.

وی درباره واکنش‌ها به حملات موشکی ایالات متحده در درون امریکا خاطرنشان کرد: به‌‌طور کلی واکنش‌های حملات موشکی ایالات متحده به سوریه هم مثبت بوده است و هم منفی. اگرچه در میان نخبگان سیاسی واکنش‌ها تاکنون مثبت بوده است. 

استاد بازنشسته دانشکده علوم سیاسی و امور جزائی دانشگاه آلاباما جنوبی افزود: جالب این است که چند گروه محافظه‌‌‌کار مردمی طرفدار ترامپ از حمله به سوریه انتقاد کرده‌‌‌ و این عمل را مخالف قول‌های ترامپ در زمان دوره قبل از پیروزی انتخاباتی او تحلیل کرده‌‌‌‌اند. یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه طرفدار ترامپ از ایالت کنتاکی انتقاد کرده که ترامپ قانون اساسی آمریکا را نادیده گرفته چون به طور شخصی و بدون مشورت با کنگره تصمیم به حمله نظامی به سوریه گرفته است. 

حملات اخیر موشکی تاثیر چندانی بر روند تحولات میدانی و سیاسی سوریه ندارد

انتصار در پاسخ به این سوال که حملات امریکا، انگلیس و فرانسه چه تاثیری که بر روند تحولات میدانی و سیاسی سوریه می‌گذارد؟ ابراز داشت: حملات اخیر موشکی آمریکا، فرانسه و انگلیس تاثیر چندانی بر روند تحولات میدانی و سیاسی سوریه نخواهد داشت. البته با در نظر گرفتن پشتیبانی لفظی ترکیه از این حملات امکان تغییر برخی از معادلات موجود در سوریه در آینده وجود دارد. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا ما باید شاهد تشدید تنش میان ایران و امریکا و انگلیس و فرانسه در سوریه باشیم؟ بیان کرد: حملات صورت گرفته تا اندازه‌‌‌ای محدود بوده ولی اگر این نوع حملات نظامی در سوریه تکرار شوند، ما باید منتظر تشدید تنش میان ایران با سه کشور امریکا، انگلیس و فرانسه نه تنها در سوریه بلکه در عراق و لبنان هم باشیم.

رئیس سابق دانشکده علوم سیاسی و امور جزائی دانشگاه آلاباما جنوبی اضافه کرد: اگر ما در آینده شاهد تعداد بیشتری از این گونه حملات به سوریه باشیم و روسیه و ایران نتوانند جواب قاطع و بازدارنده به این گونه حملات داشته باشند نه تنها نقش و نفوذ ایران در سوریه بلکه نقش روسیه هم در آن کشور کاهش پیدا خواهد کرد و منجر به از بین رفتن هزینه‌هایی که ایران در هفت سال گذشته در سوریه کرده است، می‌شود. 

روس‌ها به واکنش زبانی بسنده کرده‌‌ و بلوف‌‌‌های قبلی خود را اجرا نکرده‌‌‌اند

انتصار درباره انفعال روسیه در زمان حملات و سناریوهای سه‌گانه موجود مبنی بر مسئله عقب‌نشینی مسکو یا ناتوانی روس‌ها در پاسخگویی یا معامله پشت پرده یادآور شد: ما نمی‌دانیم که واکنش روس‌ها در هفته‌‌‌های آینده چه خواهد بود ولی تا امروز عکس‌العمل آنها زبانی و نه عملی بوده است. البته در زمان حاضر نمی‌شود گفت دلیل این مسئله عقب‌نشینی مسکو یا ناتوانی روس‌ها در پاسخگویی یا معامله پشت پرده بوده است. شاید روس‌ها دلایل دیگری داشته باشند ولی تاکنون آنها به واکنش زبانی بسنده کرده‌‌ و بلوف‌‌‌های قبلی خود را اجرا نکرده‌‌‌اند.

وی درباره سیاست اسرائیل در تحولات اخیر عنوان کرد: اسرائیل تاکنون نقش پشت‌‌‌پرده بازی کرده است ولی شکی نیست که آمریکا و اسرائیل عملیات آینده خود را با یک دیگر موازن خواهند کرد و نقش اسرائیل در سیاست آمریکا در قبال سوریه مهم خواهد بود. 

احتمالا عربستان پول حملات اخیر به سوریه تقبل کرده است

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره رایزنی‌های محمد بن سلمان در واشنگتن، لندن و پاریس و تاثیر این مسئله در حملات اخیر به سوریه گفت: اینکه حملات آمریکا، فرانسه و انگلیس بر ضد سوریه باعث خشنودی محمد بن سلمان شده و اینکه او درصدد ضربه زدن به مواضع ایران در سوریه است، شکی نیست ولی من نمی‌دانم که تا چه حد ولیعهد عربستان در حملات سه کشور به سوریه نقش برجسته‌‌‌ای ایفا کرده است. 

انتصار ادامه داد: به احتمال زیاد عربستان مقدار زیادی از پولی را که در این حملات خرج شده است را تقبل کرده و نقش یک گاو شیرده را برای آمریکا بازی کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که ایران در شرایط کنونی باید چه سیاستی را در سوریه در پیش بگیرد؟ اظهار داشت: به نظر من ایران در شرایط کنونی باید سیاست محکوم کردن این حملات از کانال‌های بین‌‌‌المللی را دنبال کند چون تهران گزینه‌‌‌های چندانی در مقابله مستقیم با متجاوزان به سوریه ندارد. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نادر انتصار حمله موشکی امریکا به سوریه حمله موشکی آمریکا به سوریه حمله آمریکا به سوریه تجاوز سه کشور غربی به سوریه حمله سه کشور غربی به سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۶۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • روز ۲۰۷ طوفان‌الاقصی|تداوم حملات هوایی اسرائیل به غزه
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه
  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟