Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > شهری - مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از فوت ۴۷۱ نفر در سر صحنه تصادفات رانندگی طی طرح ۲۳ روزه سفرهای نوروزی و تنها یک نفر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی (اتوبوس) خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، هنوز آمار دقیقی از تلفات جاده‌ای در نوروز  ۹۷ منتشر نشده، اما به نظر می‌رسد نخستین گام در ارائه آمار را راهداری کشور برداشته و براساس آمار مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای فوت ۴۷۱ نفر در سر صحنه تصادفات رانندگی طی طرح ۲۳ روزه سفرهای نوروزی قطعی‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
این آمار اما به طور قطع آمار نهایی کشته‌شدگان تصادفات رانندگی در نوروز ۹۷ نیست. براساس آمار اولیه پلیس راهور تلفات جاده‌ای در نوروز ۹۷ حدود ۸ تا ۱۰ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش داشته است و با توجه به اینکه در سال ۹۶، ۸۷۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند، پیش‌بینی می‌شود در نوروز ۹۷ حدود ۹۰۰ نفر در جاده‌ها جان خود را از دست داده باشند.

در نمودار زیر آمار کشته‌شدگان تصادفات رانندگی طی ۱۰ سال اخیر را مشاهده کنید؛



جواد هدایتی در خصوص تعداد ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای مقصر در تصادفات فوتی بیان داشت: اتوبوس‌های مسافربری در دو فقره و مینی‌بوس‌ها نیز تنها در یک فقره مقصر بودند و سهم آن‌ها به ترتیب ۰.۵ و ۰.۳ درصد محاسبه شده‌است.

وی با بیان اینکه در ایام سفرهای نوروزی ۱۳۹۷ تعداد تلفات ناوگان عمومی اتوبوس به حداقل ممکن رسید افزود: بر اثر برخورد اتوبوس مسافربری با یک دستگاه کامیونت در کیلومتر ۹۱ آزادراه زنجان-قزوین در تاریخ ۱۰ فروردین‌ماه یک نفر از سرنشینان به دلیل نبستن کمربند ایمنی جان خود را از دست داد و این تنها تلفات ناشی از تصادفات ناوگان عمومی اتوبوس در طول طرح سفرهای نوروزی ۹۷ است.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به آمار تلفات سر صحنه در سفرهای نوروزی ۹۷ که از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی تهیه و گردآوری شده است اظهار داشت: تعداد تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در سر صحنه طی سفرهای نوروزی امسال از ۴۱۷ نفر در نورز ۹۶ با رشد ۱۲.۹ درصدی به ۴۷۱ نفر افزایش یافته است.

عوامل تأثیرگذار بر افزایش تعداد تلفات در نوروز ۹۷

وی افزود: باید توجه داشت که تعداد سفر در نوروز ۹۷ نسبت سال‌های قبل از طریق خودرو شخصی و ناوگان حمل‌ونقل عمومی افزایش داشته است و عواملی همچون طولانی بودن طرح نوروزی (از ۲۴ اسفند ۹۶ لغایت ۱۷ فروردین ۹۷)، شرایط آب و هوایی مطلوب، افزایش تعداد خودروهای شخصی، بیشتر بودن تعداد روزهای تعطیل برای سپری کردن اوقات و بهره‌مندی از انجام سفر نقش قابل‌توجهی داشته است.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بیان کرد: در حالی که طرح نوروزی سال گذشته ۱۵ روز بود اما طرح نوروزی سال جاری ۲۳ روز به طول انجامید، همچنین در نوروز سال گذشته، چند روز بارانی در استان‌های جاذب سفر سپری شد که تأثیر قابل‌توجهی در کاهش حجم ترددها حین گردشگری از جانب مردم داشته است، به‌طوری که شرایط آب و هوایی گرم و مطلوب نوروز امسال موجب تشویق مردم در جهت برنامه‌ریزی برای انجام سفرهای بیشتر شد. از طرفی طبق آمار پلیس راهنمایی و رانندگی ۱.۶ میلیون خودرو به تعداد خودروهای کشور (۱۹ میلیون خودرو) اضافه شده است.

خودروی سواری رکورددار مقصران تصادفات فوتی در نوروز ۹۷

هدایتی در ادامه با اشاره به تعداد خودروهای شخصی مقصر در تصادفات فوتی طی سفرهای نوروزی ۹۷ گفت: از مجموع ۳۶۷ فقره تصادفات فوتی، ۲۷۳ فقره مربوط به خودروهای سواری است که طبق نظر پلیس ۷۴.۴ درصد این‌گونه تصادفات را شامل می‌شود. موتورسیکلت‌ها با ۳۵ فقره (۱۵ فقره در سال ۹۶) و وانت‌بار با ۲۵ فقره در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی در سال ۹۶ یادآور شد: طبق آمار رسمی پزشکی قانونی ۸۷۴ نفر در تصادفات رانندگی درون و برون‌شهری در آن برهه زمانی جان خود را از دست دادند که ۶۴۰ نفر مربوط به حوادث برون‌شهری و ۵۵ نفر حوادث روستایی و ۱۷۹ نفر در حوادث برون‌شهری است؛ که نسبت به نوروز ۹۵ از کاهش ۱۲.۱ درصدی برخوردار بود.

۲۷۰ میلیون نفر در سال ۹۵ در جاده ها تردد کردند

وی خاطرنشان کرد: ناوگان حمل‌ونقل عمومی با توجه به حجم جابه جایی که انجام می‌دهد در واقع جزو ایمن‌ترین شقوق حمل‌ونقل به شمار می‌رود. به‌طور مثال از مجموع ۲۷۰ میلیون مسافر جابه جا شده در سال ۹۵ حدود ۱۰۰ نفر از متوفیان جزو سرنشینان اتوبوس‌ها بودند. اگرچه هیچ‌کسی منکر نیست که یک کشته در ترددهای جاده‌ای نیز زیاد است، اما در جابجایی بالغ‌بر ۴ برابر جمعیت کشور بروز حادثه طبیعی و پایین نگه‌داشتن آن کار بسیار سخت و دشواری است.

هدایتی با توجه به مشکلات متعدد بخش خصوصی حمل‌ونقل مسافر، تصریح کرد: با این حال دستیابی به حد اقل ممکن در تلفات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس قابل‌توجه است و در سنوات گذشته نیز علی رقم تمام تلاش‌ها و زحمات بخش خصوصی، ‌رانندگان و کارکنان خدوم حمل‌ونقل مسافر و ایمنی جاده‌ها از ماموران پلیس‌راه گرفته تا سایر ناظران، از سوی فضای مجازی مورد هجمه قرار گرفت.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به تمهیدات اتخاذ شده پیش از سفرهای نوروزی برای کاهش تصادفات و تلفات ناوگان عمومی اتوبوس‌های مسافربری بیان داشت: پیش از آغاز طرح سفرهای نوروزی امسال، برگزاری جلساتی با اصناف، تکمیل سامانه سپهتن به‌عنوان ابزار نظراتی پلیس، راه‌اندازی ۲ هزار سامانه FMS در ناوگان اتوبوس‌های اسکانیا برای عیب‌یابی اشکالات فنی اتوبوس و ارسال برخط گزارش، برگزاری دوره‌های آموزشی برای رانندگان و کمک‌رانندگان دو ماه قبل از شروع سفرهای نوروزی در استان‌های بزرگ و جاذب مسافر، برگزاری جلسات کارشناسی با پلیس راهور با محور نظارت بر کار مدیران فنی در ایام نوروز و اجرای طرح ضربتی شبانه‌روزی در ۱۰ گلوگاه اصلی کشور اجرا شد و در طول ایام نوروز این کنترل‌ها و نظارت‌ها امتداد یافت.

 

 

 

۴۲۴۲

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۷۲۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود

ایسنا/گیلان معاون سازمان راهداری، خواستار تحلیل تصادفات در سطح استان ها شد و بیان کرد: متولیان حوزه ایمنی راه ها، لکه های حادثه خیز را شناسایی کنند و محور به محور به تحلیل آمارهای سه ساله تصادفات بپردازند.

رضا اکبری امروز، ۸ اردیبهشت ماه در جلسه ایمنی راه های استان گیلان، با اشاره به نقش موثر مدیران و راهداران در کاهش سوانح جاده ای، اظهار کرد: متولیان حوزه ایمنی راه ها اقدام به بررسی آمارهای سه ساله سوانح و تصادفات جاده ای در استان مربوطه کنند.

وی با تاکید بر لزوم ارائه راهکارهای جدید برای کاهش تلفات در تصادفات جاده ای، افزود: استان های گردشگری مانند گیلان نیازمند ایمنی راه ها هستند.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور با اشاره به گزارش های بین المللی، سهم جاده در تصادفات را زیر ۱۰ درصد دانست و تصریح کرد: جاده در سوانح ترکیبی سهم بالایی دارند و سهم عامل انسانی را تشدید می کند.

اکبری، هزینه کرد در حوزه زیرساخت های راه را موجب افزایش ایمنی دانست و عنوان کرد: جاده های استاندارد راننده استاندارد می سازد و لذا متولیان حوزه راهداری باید بیشترین مسئولیت پذیری را داشته باشند تا شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن باشیم.

وی ماموریت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و پلیس راه و دستگاه های حوزه حمل و نقلی را خطرشناسی و نجات بخشی دانست و یادآور شد: باید اعتبارات را به سمت رفع نقاط پر خطر ببریم.

معاون سازمان راهداری، خواستار تحلیل تصادفات در سطح استان ها شد و بیان کرد: متولیان حوزه ایمنی راه ها، لکه های حادثه خیز را شناسایی کنند و محور به محور به تحلیل آمارهای سه ساله تصادفات بپردازند؛ روسای ادارات راهداری و حمل و نقل جاده ای باید این آمارها را در شهرستان خود استخراج و بهترین و موثرترین راهکار برای کاهش تصادفات را اعلام کنند.

وی یکی از مشکلات حوزه ایمنی راه در استان گیلان را کمبود علائم راهنمایی و رانندگی و یا جانمایی غیر اصولی آنها دانست و خاطرنشان کرد: تابلوهای راهنمایی و رانندگی به کاربران جاده کمک می کند و لذا نباید در بین تابلوهای تبلیغاتی کنار جاده محو شود.

غلامعلی نیک فهم، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان نیز، این استان را دارای بالغ بر ۱۳ هزار کیلومتر راه همسنگ دانست و اظهار کرد: ۹۲۰۰ کیلومتر راه روستایی داریم و مابقی راه اصلی و بزرگراه و فرعی است.

وی با اشاره به کوهستانی بودن گیلان، هزینه های راهداری را بسیار بالا دانست و گفت: افتتاح هشت کیلومتر باقی مانده آزادراه قزوین - رشت کمک بسیار بزرگی به ورودی های استان کرد و شاهد کاهش ترافیک در پیک سفرها هستیم.

مدیرکل راهداری گیلان همچنین به افتتاح تقاطع میدان گیل لاهیجان اشاره کرد و یادآور شد: محور سنگر به سیاهکل نیز دارای پیشرفت ۹۰ درصدی بوده و به زودی تکمیل می شود.

نیک فهم از رفع هفت نقطه پر حادثه استان در قالب آشکارسازی و نصب روشنایی و ایمن سازی طی سال گذشته خبر داد و بیان کرد: در طرح نوروزی امسال یک میلیون و ۷۳۴ هزار و ۹۱۸ دستگاه خودرو وارد استان شد، اما شاهد کاهش تصادفات بودیم.

وی بالغ بر ۵۰ درصد تلفات در حوادث جاده ای را مربوط به عابران پیاده و موتورسواران دانست و اضافه کرد: از فردا آموزش ایمنی تردد این دو قشر را از شهرستان شفت آغاز می کنیم و این روند ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • کاهش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در ابتدای امسال
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • نقاط حادثه خیز جاده‌های گیلان شناسایی و رفع شود
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان با اجرای ۷ پروژه
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • توسعه و بهسازی بزرگ‌راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس