Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به استان زنجان به عنوان پایلوت تولید محصولات گواهی‌شده در کشور انتخاب شد گفت: تولید محصول گواهی شده در استان از هفت محصول سیب، انگور، زردآلو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، خیار و پیاز که عمدتا مصرف تازه خوری دارند، آغاز شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; حسین جعفری امروز در جمع خبرنگاران از انتخاب استان زنجان به عنوان پایلوت طرح تولید محصولات گواهی‌شده در کشور خبر داد و تصریح کرد: طی جلسه تخصصی "تامین امنیت غذایی" که روز سه شنبه 21 فروردین ماه جاری با حضور اسکندر زند، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان، عسکری مدیر برنامه امنیت غذایی، خشنود عضو هیئت امنای انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان زنجان، مروتی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، دکتر باغستانی و تعداد دیگری از کارشناسان در سازمان تحقیقات برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ابراز کرد: در این جلسه مباحث مختلفی همچون تعیین و تبیین فرآیند و روش اجرای پایلوت در این استان و استفاده از ظرفیت‌های متقابل در تولید، نظارت و فروش محصولات کشاورزی گواهی شده و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در سال حمایت از تولید ملی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد استان زنجان به عنوان پایلوت تولید محصول گواهی شده انتخاب و از سال جاری کار خود را آغاز کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان سوابق کاری موفق استان و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز در این زمینه، مصرف پایین سموم در روند تولید محصولات در استان، تهیه دستورالعمل‌های فنی در استان، استقرار آزمایشگاه رفرانس فلزات سنگین و باقی مانده کود کشور در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان را از جمله دلایل انتخاب این استان به عنوان پایلوت تولید محصولات گواهی‌شده در کشور برشمرد.

جعفری وجود انجمن مهرانه در استان و حمایت‌های این انجمن را از دیگر دلایل انتخاب استان زنجان به عنوان پایلوت برشمرد و بیان کرد: فعالیت‌های انجمن مهرانه در گذشته عمدتا در حوزه درمان متمرکز بوده است اما این انجمن اخیرا در حوزه پیشگیری نیز ورود پیدا کرده و در این راستا هزینه های اولیه مربوط به انجام آزمایشات استاندارد (بالغ بر 1.5 میلیون تومان برای هر محصول) در روند تولید محصول گواهی شده در استان را متقبل شده است.

وی با اشاره به استقرار دفتر سلامت غذا و محیط زیست در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان و پیگیری برنامه‌ها با حضور مستمر کارشناسان در این دفتر خاطرنشان کرد: بنا شده فعلا کار تولید و توزیع محصول گواهی شده در استان زنجان با برند مهرانه انجام گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: تولید محصول گواهی شده در استان از هفت محصول سیب، انگور، زردآلو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، خیار و پیاز که عمدتا مصرف تازه خوری دارند، آغاز شده و امید است تا پایان سال عملکرد خوبی در این زمینه حاصل شود.  

جعفری با بیان اینکه در اجرای طرح تولید محصول گواهی شده در استان زنجان اولویت با کشاورزانی خواهد بود که کد 16 رقمی برای محصول خود دریافت کرده‌اند، از اعطای 17 مورد استاندارد تشویقی و 4 هزار کد 16 رقمی در استان زنجان خبر داد.

وی عنوان کرد: سال گذشته نیز با اعطای یک هزار و 800 مورد کد 16 رقمی به محصولات مختلف، بالغ بر 65 هزار تن محصول نظارت شده در استان زنجان تولید شد.

گفتنی است، کد 16 رقمی به محصولاتی اعطا می شود که بر صفر تا 100 تولید محصول توسط کلینیک های گیاه پزشکی و کارشناسان به طور دقیق نظارت شده و این محصولات در بسته بندی های خاصی که مشخصات محصول از جمله کد مربوط به کلینک نظارت کننده و کد کشاورز تولید کننده بر روی آن درج شده است، در بازار عرضه می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۷۹۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود