Web Analytics Made Easy - Statcounter

آران و بیدگل - مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل گفت: کشاورزی زارعی با توجه به کمبود شدید آب در دشت کاشان و منطقه آران و بیدگل به هیچ وجه مقرون به صرف نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین فتاحی ظهر یکشنبه در جمعی کشاورزان آران و بیدگل  برای پیشگیری از مصرف بی رویه آب، اظهار داشت: آران و بیدگل ۲۴۰ چاه مجاز برداشت آب کشاورزی دارد که قرار است تا پایان خردادماه امسال به سیستم کنتورهای حجمی مجهز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه کشاورزی زارعی با توجه به کمبود شدید آب در دشت کاشان و منطقه آران و بیدگل به هیچ وجه مقرون به صرف نیست، ابراز داشت: کشاورزان شهرستان برای داشتن کشاورزی پایدار و همچنین ارزش افزوده مناسب به سراغ کشت های باغی با ارزش افزوده بالا بروند.

مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل تاکید کرد: هم اکنون ۲۵ درصد از جمعیت ۱۰۳ هزار نفری آران و بیدگل را کشاورزان و دامداران تشکیل داده اند اما تاکنون با وجود بحران آب در منطقه هیچ گامی برای جایگزینی کشاورزی در آران و بیدگل برداشته نشده است.

وی تصریح کرد: بخش کویرات و بخش مرکزی آران و بیدگل به جز شهر آران و بیدگل که دارای صنعت تک محصولی فرش ماشینی است هیچ گونه صنعت و جایگزینی برای کشاورزی ندارد که با توجه به بحران شدید آب حتی در بخش شرب، این به معضلی اساسی برای مردم تبدیل خواهد شد.

فتاحی با اشاره به اینکه تا سال ۱۴۰۴ باید بیش از چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در آران و بیدگل به کشاورزی باغی تبدیل شود، گفت: کشت صیفی جات، گندم و کلزا هیچ منفعت اقتصادی برای مردم ندارد.

وی از کاشت پسته و گیاهان دارویی به عنوان اولویت های کشت در آران و بیدگل نام برد که در کنار مقاوم بودن در برابر خشکی و نیاز پایین آب دارای ارزش افزوده مناسبی نیز است.

آران و بیدگل ۱۴ هزار هکتار باغ و مزرعه دارد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۰۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، کشت به روش نوین سیب زمینی با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه، در خصوص روش جای گذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.
وی گفت: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و گفت: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توصیه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل برای مشاوره و رعایت توصیه فنی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کاشت محصول خود افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همچون سال‌های گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • غبارروبی قبور شهدای فرهنگی در شهرستان آران و بیدگل
  • افتتاح دفتر کانون بسیج رسانه در شهرستان آران و بیدگل
  • شرکت بیش از ۲۳ هزار نفر در مسابقات قرآنی آران و بیدگل
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • مشارکت ۳۴ هزار آران و بیدگلی در مسابقه زندگی با آیه‌ها
  • پایانه صادراتی قوی برای زنجیره ارزش کشاورزی مازندران نداریم
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • تحقق ۷۰ درصدی مصوبات حوزه درمان سفر رئیس‌جمهور به کاشان
  • توقیف کامیون حامل ۶۱۹ کارتن میوه قاچاق در کاشان