Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید حسام چهره سال هنر انقلاب اسلامی در مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب از لزوم گذشتن از خود و فعالیت در گمنامی سخن گفت. ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۵ فرهنگی ادبیات و نشر حماسه و پایداری نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب در حوزه هنری گفت: جهاد در لغت به معنای تلاش است اما در فقه اسلامی معانی مختلفی دارد و مهم‌ترین معنای آن مبارزه با دشمن درونی و بیرونی است؛ طبق گفته پیامبر(ص) مبارزه با دشمن بیرونی به معنای جهاد با دشمنان خارجی یا همان جهاد اصغر است و مبارزه با دشمن درونی به معنای جهاد نفس یا همان جهاد اکبر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انقلاب ما مبارزه با طاغوت بود، مبارزه با کسانی که سردمداران رژیمی دست‌نشانده بودند و روش آنها انطباق با دین نداشت به همین سبب جهاد علیه آنان صورت گرفت.

حجت‌الاسلام خاموشی با بیان این که نفس وقوع انقلاب برای انقلابی‌ماندن کافی نیست؛ خاطرنشان کرد: ما باید به آنچه بر ما تکلیف شده است عمل کنیم تا انقلابی باقی بمانیم. در طول تاریخ افراد زیادی بودند که علی‌رغم مجاهدتهای بسیار بر علیه دشمنان خدا به جبهه باطل پیوستند و این مسئله در انقلاب ما نیز اتفاق افتاد؛ ریشه‌یابی این امر نیاز به مطالعات عمیق تاریخی دارد. به همین خاطر امام راحل و رهبر معظم انقلاب این قدر بر مسئله بصیرت و دشمن‌شناسی تاکید داشته‌اند.

وی اذعان کرد: امروز مقابله با دشمنان مستلزم دشمن‌شناسی خاصی است؛ طراحی جنگ اقتصادی و رسانه‌ای که امروز بر علیه نظام اسلامی ما به راه افتاده است با طراحی جنگ فیزیکی تفاوت بسیاری دارد؛ شهدای مدافع حرم در نقطه اوج این دشمن‌شناسی و بصیرت قرار داشتند که به خاطر آرمان انقلاب اسلامی و محبت اهل بیت به جهاد در خارج از مرزهای کشور پرداختند؛ ما نیز باید سعی کنیم که هر روز بصیرت خود را افزایش دهیم.

در ادامه این مراسم از مسئولین حوزه هنری استان ایلام به خاطر احداث «برج هنر ایلام» تقدیر به عمل آمد.

جنگ حمید حسام‌ها را پیدا می‌کند

همچنین در این مراسم مرتضی سرهنگی نویسنده درباره شخصیت حمید حسام یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: جنگ، میدان واقعیات است و نویسندگان جنگ می‌خواهند حقیقت را نشان دهند و آنها همیشه زنده هستند. بهترین شیوه توصیف جنگ از زبان شاهدان عینی انجام می‌شود. در جنگهای دفاعی مثل جنگ ما همان‌طور که جنگ فرماندهان خود همچون همت‌ها و خرازی‌ها را پیدا می‌کند نویسندگان خودش مثل حمید حسام‌ها را هم پیدا می‌کند.

دوست‌محمدی متخلق به اخلاق اسلامی است

مسعود نجابتی گرافیست انقلابی نیز درباره محمدرضا دوست‌محمدی یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: آقای دوست‌محمدی حضور بسیار فعالی در فضای مطبوعاتی کشور دارند و طرح روی جلد ماهنامه همشهری از کارهای ایشان است و این طرحها به حدی عالی است که یکی از دوستان به من می‌گفت: «من ماهنامه همشهری را فقط برای طرح روی جلدش می‌خرم.»

نجابتی ادامه داد: بیشترین جذابیت در شخصیت آقای دوست‌محمدی به خاطر متخلق‌بودن به اخلاق اسلامی است؛ ایشان مانند یک طلبه از رفتار و گفتار خویش مراقبت بسیاری می‌کند که شاید این امر به خاطر تربیت در خانواده‌ای روحانی و حضور در محضر اساتید حوزوی در قم بوده است.

در ادامه این برنامه کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به دکلمه یک قطعه ادبی درباره شهید آوینی پرداخت.

از تماشای آثار روح‌الامین نفسم بند آمد

همچنین آریا عظیمی‌نژاد آهنگساز درباره حسن روح‌الامین یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: سالها پیش در زمانی که من حسن روح‌الامین را نمی‌شناختم یک بار ایشان با من تماس گرفت و از من برای دیدن آثارش دعوت کرد اما در آن زمان این سعادت نصیب من نشد. مدتها بعد در فضایی حقیر آثار هنرمند بزرگی را دیدم که از تماشای آنها نفسم بند آمد. در آنجا روح‌الامین برای من توضیح داد که این آثار را با الهام از آلبوم موسیقی «ساقی سرمست» خلق کرده است.

مهدویان هنرمندانه حرف می‌زند

در ادامه سیدمحمود رضوی تهیه‌کننده درباره محمدحسین مهدویان یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: زمانی به امثال من انتقاد می‌کردند که شما هنرمندانه حرف نمی‌زنید و نمی‌توانید مردم را پای صحبتهای خود بنشانید اما خوشحالیم که امروز محمدحسین مهدویان را داریم که هم هنرمندانه حرف می‌زند و هم می‌تواند مردم را پای حرفهایش بنشاند.

ویژگی برجسته آثار نقویان روایت‌گریِ بی‌نظیر است

سلیم غفوری مدیر شبکه مستند نیز درباره مهدی نقویان یکی از نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفت: یکی از عرصه‌هایی که پی از پیروزی انقلاب خوش درخشید عرصه مستند بود و مستندسازان متعهد و انقلابی توانستند توانمندیهای خود را در این عرصه به اثبات برسانند از هنرمندان قدیمی تا جوانانی که امروز مسیر شهید آوینی را ادامه می‌دهند.

وی ادامه داد: مهدی نقویان از مستندسازان جوان و دغدغه‌مند ماست؛ ویژگی برجسته آثار وی قصه‌گویی و نحوه روایت‌گریِ بی‌نظیر است. در شرایطی که غبار فتنه فضای کشور را احاطه کرده بود نقویان با آثارش سعی کرد این غبار را فرونشاند.

سال 96 سال جوانان بود

در ادامه محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: سال 96 سال جوانان بود و جوانان ما در این سال خوش درخشیدند. در چهارمین دوره هفته هنر انقلاب هستیم؛ 55 نفر از بزرگان و صاحب‌نظران عرصه فرهنگ و هنر در هیئت انتخاب نامزدهای چهره سال هنر انقلاب حضور داشتند و 14 نفر را به عنوان نامزد معرفی کردند که نهایتاً 5 نفر نامزد دریافت عنوان چهره سال هنر انقلاب شدند. شاخصه‌هایی همچون تولید آثار در گفتمان انقلاب اسلامی، استقبال مردمی از آثار و جریان‌سازی در انتخاب نامزدها موثر بودند؛ پنج نفر از لحاظ این شاخصه‌ها بیشترین رای را کسب کردند.

در پایان این مراسم جایزه چهره هنر انقلاب در سال 1396 به حمید حسام نویسنده دفاع مقدس تعلق گرفت و لوح، تندیس و 22 قطعه سکه بهار آزادی به وی تقدیم شد؛ حسن روح‌الامین، محمدرضا دوست‌محمدی، مهدی نقویان و محمدحسین مهدویان دیگر نامزدهای دریافت این عنوان بودند که از همگی آنها ضمن اهدای لوح و تندیس تقدیر به عمل آمد.

اولین خاکریزی که باید از آن عبور کنیم «خود» ماست

حمید حسام چهره هنر انقلاب اسلامی در سال 96 گفت: من دو «خود» را  در زندگی‌ام تجربه کرده‌ام؛ یکی خودی که دور از دیده‌شدن و متعلق به نسل زلال و جاری در اندیشه تاریخ بود و دیگری خود امروز که در دهه 90 زندگی می‌کند که میان این دو خود فاصله بسیاری وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: طبق فرمایشات امام راحل و رهبر معظم انقلاب اولین خاکریزی که باید از آن عبور کنیم خود ماست. از شهید محمود شهبازی یاد می‌کنم که تیپ 27 را در دی‌ماه سال 60 تاسیس کرد و در آستانه ورود به خرمشهر به شهادت رسید؛ ایشان معلم قرآن و نهج‌البلاغه بود و همیشه به ما می‌گفت: «اگر می‌توانید طوری زندگی کنید که دیده نشوید این‌طور باشید.»

تصاویری از مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب را مشاهده می‌کنید:

انتهای پیام/

مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶سیدمحمود رضوی و محمد حسین مهدویان یکی از کاندیداهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶رضا برجی در مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶سخنرانی مومنی رئیس حوزه هنری در مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مومنی رئیس حوزه هنری و رضا برجی در مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶سخنرانی سیدمحمود رضوی در مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶محمد حسین مهدویان یکی از کاندیداهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶سخنرانی مرتضی سرهنگی در مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶محمد حسین مهدویان یکی از کاندیداهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مهدی نقویان مستندساز یکی از کاندیداهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶محمدرضا دوست محمدی گرافیست و محمد حسین مهدویان یکی از کاندیداهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶اننتخاب حمید حسام نویسنده دفاع مقدس به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶اننتخاب حمید حسام نویسنده دفاع مقدس به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶سخنرانی حمید حسام نویسنده دفاع مقدس به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶حمید حسام چهره سال هنر انقلاب اسلامی شد / حسام: اولین خاکریزی که باید از آن عبور کنیم «خود» ماستمراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۶ R1489/P1361/S4,35,38,40/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۵۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد

به گزارش جماران؛ در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد

گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» که با مشارکت جمعی از مدیران سابق، نظریه‌پردازان، متخصصان، کارشناسان و فعالان دانشگاهی و دانشجویی، زیر نظر سید محمد خاتمی انجام شده است، ارائه و منتشر شد.

سید محمد خاتمی در نشستی که در آستانه روز معلم و با حضور جمعی از استادان و متخصصان دانشگاه و مدیران پیشین آموزش عالی برگزاری شد، ضمن اشاره به شرایط دشوار و حساس سیاسی و اجتماعی و اقتصادی کشور و گرامی‌داشت روز معلم به تبیین ضرورت‌ و زمینه‌های شکل‌گیری و تدوین این گزارش کارشناسانه و تجربه‌های پیشین مشابه آن پرداخت.

خاتمی گفت این متن چهارمین تلاش پس از گزارش‌های «آسیب‌شناسی اصلاحات»، «مسأله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» و «مسائل آموزش و پرورش» است که در تدوین آن عرف کارشناسانه و تجارب و دیدگاه‌های متخصصان بنای گفت‌وگوی میان نخبگان و جامعه قرار گرفته است. 

رئیس دولت اصلاحات گفت: من در این دوره به دوستان گفتم به جای مسائل خیلی کلی، بنیادین و اساسی که باید روی آن فکر کرد، مورد به مورد مسائل را بررسی کنیم؛ مسأله‌شناسی کنیم و اعلام کنیم راه‌حل‌های مسأله چیست.

وی تأکید کرد: ما در این عرصه برنامه ارائه نمی‌دهیم زیرا ارائه برنامه را باید کسانی انجام دهند که امکانات اجرایی در اختیارشان است. رویکرد این گزارش‌ها بیشتر ناظر به شناخت و حل مسأله است. 

 

باید از تجربه‌ها درس گرفت

 

خاتمی با اشاره به پژوهش آماده شده دربارهٔ آموزش‌عالی ابراز امیدواری کرد که انتشار آن زمینه را برای بحث‌های گسترده‌تر صاحب‌نظران فراهم ‌کند. 

خاتمی گفت: باید از تجربه‌ها درس گرفت و رهیافت‌های افق‌گشا را با فهم و نقد عملکردهای گذشته در مقاطع مختلف پیدا کرد. ما در هیچ‌جا خاتم‌الفلاسفه یا خاتم‌العلما نداریم. حتی اندیشه متفکرانی مثل ملاصدرا هم کاملاً رنگ و بوی زمانه خودش را داشته و دارد. یعنی وقتی زمانه عوض شد، ممکن است این تفکرات هم تغییر پیدا کند. بر اساس همین دیدگاه باید تأکید کنم که این متن نهایی نیست، چارچوبی از یک رویکرد است و تلاش شده که مسائل از دیدگاه کارشناسی دیده شوند و راهکارهایی ارائه شوند و اگر دستگاه‌های اجرایی، یا سیاست‌گذاران و سیاست‌ورزان فعلی مسائل آموزش عالی بخواهند به اینها توجه کنند باید از دل این دست گزارش و گفت‌وگوهای پس از آن‌ها برنامه‌هایی اجرایی درآورند.

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ضرورت بررسی نقادانه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی در همه زمینه‌ها از جمله حوزه علوم و فناوری به روند تدوین چشم‌انداز بیست ساله کشور و سپس برنامه چهارم توسعه پرداخت که بر مبنای آن‌ها در سال‌های پایانی دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای ارائه یک مسیر مدون برای توسعه کشور بر پایه توسعه علمی شده بود. 

خاتمی در ادامه یادآور شد: افرادی با این دیدگاه و رویکردها مخالف بودند، اولین کاری که کردند، برنامه چهارم را که یک برنامه بسیار مترقی و خوب بود و با لحاظ دیدگاه‌های چشم‌انداز تنظیم شده بود کنار گذاشتند و مسائلی که می‌بینید پیش آمد؛ از جمله بحث طبیعی کردن قیمت‌ها که قرار بود در کل برنامه پنج ساله با یک شیب ملایمی انجام شود تا اثر منفی در جامعه نداشته باشد و در عین حال با سیاست‌های جبرانی، درآمد آن صرف کسانی شود که درآمد کمتری دارند یا بهای حامل‌های انرژی بهبود پیدا کند.

 

تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم

 

رئیس دولت اصلاحات در ادامه افزود: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند. تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم.

خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش عالی از مهمترین نهادهای امروز جامعه ما است، اظهار داشت: دانش همیشه در عرصه حیات اجتماعی انسان جایگاه خودش را داشته است، ولی اولاً دانش به معنای جدید کلمه امر تازه‌ای است و ثانیاً باید توجه داشت که ضرورتاً متصدی امر دانش مجموعه آموزش عالی و افراد تشکیل دهنده این نهادها هستند و باید این موضوع مسأله اصلی و واقعی نهاهای تصمیم‌گیری‌ برای دانشگاه و جامعه باشد. مثلاً در آن زمان ما دیدگاهی در زمینه اداره دانشگاه‌ها بر پایه هیأت امنا و انتخاب مدیران داشتیم، این رویکرد اگرچه کامل نبود ولی قبول داشت که اعضای هیأت علمی افرادی را برای ریاست دانشگاه به وزیر علوم معرفی کنند و او در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند و فردی برای ریاست دانشگاه انتخاب شود که حمایت عموم دانشگاهیان را با خود داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد. 

 

نباید با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت

 

اصل دوم «کارشناسی» است یعنی باید به مسائل و تنگناها و بحران‌های موجود کارشناسانه پرداخت و کارها را به کاردانان آگاه و روشن و بیدار سپرد، نه آنکه با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت. حداقل این است که زمینه‌های آزادانه و مؤثر گفت‌وگو را در جامعه، میان اهل نظر و فن فراهم شود که بتوانند نظرشان را مطرح کنند و این فکرها به مرحله عمل برسانند. 

خاتمی در پایان افزود: این روزها کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد، ان‌شاء‌الله خداوند شرّ دشمنان را کم کند و در موقعیت کنونی ما دیگر شاهد تنش تازه‌ای در عرصه حیات منطقه‌ای و ملی نباشیم؛ و جامعه ما بتواند راه توسعه مردم‌سالار را با سلامت و امنیت طی کند. به هرحال چشم امید ما همیشه برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها در همه زمینه‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان عزیز است.

متن کامل این گزارش در ادامه قابل دریافت و مطالعه است:

دانلود مسأله دانشگاه در ایران

دیگر خبرها

  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • عکس| تغییر چهره باورنکردنی حسام نواب صفوی
  • اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف /اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • چهره برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد
  • چهره برتر سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد
  • برگزاری مراسم پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی خوزستان
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس