Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@14:11:21 GMT

گران فروشی کاغذ و تعطیلی نشریات

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۸۷۳۸۵

گران فروشی کاغذ و تعطیلی نشریات

طی هفته گذشته با افزایش ناگهانی نرخ ارز و گرانی و کمبود دلار در بازار شاهد هستیم که تمام اصناف، صنایع و بازارها تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کسب و کار، طی هفته گذشته با افزایش ناگهانی نرخ ارز و گرانی و کمبود دلار در بازار شاهد هستیم که تمام اصناف، صنایع و بازارها تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین روزنامه‌ها و نشریات برای خرید کاغذ مورد نیاز خود با مشکلات بسیاری روبه‌رو شده‌اند.

 بر اساس گزارش‌ها شوک تبدیل دلار مبادله‌ای به دلار تک‌نرخی به مطبوعات رسید و تاجران کاغذ با وجود اینکه کاغذهای موجودشان با دلار مبادله‌ای وارد شده، اما تحویل کاغذها را متوقف کرده‌اند و قیمت کاغذ را از کیلویی ۳,۶۰۰ تومان به کیلویی ۴,۱۵۰ تومان رسانده‌اند و پیش‌فاکتورها و قراردادهای کاغذ را فقط با قیمت جدید قابل انجام می‌دانند. این سود ۱۵ درصدی تاجران کاغذ بحران نشریات را بیشتر خواهد کرد، به طوری که ظرف شش ماه گذشته قیمت کاغذ دو برابر شده است. این در حالیست که دولت به‌شدت قصد دارد با گرانی کاذب مقابله کند. متأسفانه با نوسانات نرخ ارز و افزایش نرخ ارز مبادله‌ای نسبت به گذشته قیمت کاغذ در بازار تقریباً به دو برابر قیمت گذشته رسیده است. این تنها مشکل بازار کاغذ نیست، بلکه همین کاغذ گران، کمیاب هم شده است و چندان قابل دسترس برای همه نیست. البته این روالی ثابت در ایجاد همه بازارهای سیاه برای سودجویی خواص محدود است. کارشناسان بازار کاغذ می‌گویند بخش مهمی از تامین‌کنندگان کاغذ در بازار اقدام به احتکار کالا در انبارهای خود کرده‌اند. این اقدام هر دو نتیجه فعلی بازار را رقم زده است: کاغذ هم کم است و هم گران. در چنین شرایطی کار بسیاری از چاپخانه‌ها متوقف شده است چون با فرض پیدا کردن کاغذ در بازار، خرید آن با قیمت دو برابری باعث می‌شود تا دیگر این صنعت حداقل در موقعیت کنونی هیچ صرفه اقتصادی نداشته باشد. در همین رابطه محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران با اشاره به وضعیت قیمت کاغذ در یک ماه اخیر گفت: «به محض نوسان قیمت ارز و به‌دنبال آن افزایش قیمت کاغذ وارداتی، ناشران ترجیح‌شان بر این شد که با احتیاط بیشتری دست به خرید بزنند. به هر حال کوچک‌ترین افزایش قیمت ارز در بازار کاغذ تاثیر‌گذار خواهد بود. البته ذکر این نکته الزامی است که در دو دولت یازدهم و دولت فعلی کاغذ با ثبات بیشتری در مقایسه با گذشته روبه‌رو بوده است.»

تجار بزرگ اصلاً فروشی ندارند

علی محرابی، فعال بازار نوشت‌افزار

در کشور ما نرخ تمام کالاها حتی کالاهای ساخت ایران نیز به نرخ دلار گره خورده است، چراکه ما واردکننده مواد اولیه در بسیاری از صنایع هستیم. بنابراین این افزایش نرخ دلار بر کالاهای تولید داخل نیز تأثیر گذاشته است. از کالاهای وارداتی که بگذریم، چراکه امروز و در این شرایط شاهد هستیم که هر کسی هر قیمتی که می‌خواهد روی این اجناس می‌گذارد و کسی نیز جلودارشان نیست. در حوزه نوشت‌افزار نیز این تأثیرات بیشتر از هر صنف دیگری قابل لمس است، چراکه اکثر قریب به اتفاق کالاهای مربوط به این صنف وارداتی بوده و نرخ دلار تعیین‌کننده قیمت فروش آنهاست. متأسفانه بیشترین تأثیر روی قیمت کاغذ بوده است. بی‌ثباتی نرخ ارز موجب افزایش قیمت کاغذ شد و قیمت خرید کاغذ A4 به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و قیمت فروش به مشتری نیز به ۱۵ هزار تومان رسیده است. متأسفانه افزایش نرخ کاغذ به این موضوع ختم نشده و دامن نشریات و روزنامه‌ها را نیز گرفته است. تجار کاغذ به راحتی از فروش کاغذ به روزنامه‌ها به بهانه افزایش نرخ ارز سر باز زده‌اند و فروش را تنها منوط به حساب نرخ ارز به قیمت روز کرده‌اند، در حالی که این قراردادها با روزنامه‌ها مدت‌ها قبل بسته شده و نباید نرخ ارز روی آن تأثیری داشته باشد و کاغذها به همان قیمت قبل به روزنامه‌ها و نشریات تحویل داده شود. از سوی دیگر، با توجه به افزایش نرخ دلار برخی از قیمت‌ها که به آن وابسته هستند، افزایش یافته است و در نتیجه همین امر برخی از برندهای معروف که نمایندگی دارند، اصلاً فروش ندارند و تا تثبیت نرخ ارز دست نگه داشته‌اند. در تهران تجار بزرگ اصلاً فروشی ندارند چون از آینده بازار مطلع نیستند و همچنین برخی از مواد اولیه که از خارج وارد می‌شود نیز به فروش نمی‌رسد تا بازار تثبیت شود. تاجران کاغذ نیز در حالت انتظار و به نوعی سردرگمی بوده و به علت مشخص نبودن قیمت، بلاتکلیف هستند.

نرخ کاغذ را دولا پهنا حساب می‌کنند

ابراهیم ابوالحسنی، فعال صنعت چاپ

با افزایش نرخ دلار و به دنبال آن تصمیم دولت برای ارز تک‌نرخی هر روز شاهد هستیم که از روزنامه‌ای تماس گرفته می‌شود و برای کاهش صفحات روزنامه‌ها با چاپخانه هماهنگی می‌شود. متأسفانه افزایش این تماس‌ها برای صنعت چاپ که خود در رکود به سر می‌برد، اصلاً خوشایند نیست. به طور کلی برای نشریات و روزنامه‌ها و متأثر از آن چاپخانه‌ها آینده خوبی پیش‌بینی نمی‌شود. هر روز شاهد شنیدن خبری درباره بسته شدن روزنامه‌ها به دلیل فقدان و گرانی کاغذ هستیم. تاجران و واردکنندگان کاغذ این روزها از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند و با روزنامه‌ها به اصطلاح خودمان نرخ کاغذ را دولا پهنا حساب می‌کنند. بنابراین چاره‌ای جز تعطیلی و پایین کشیدن کرکره روزنامه برای صاحبان این مشاغل باقی نمی‌ماند. بنابراین این روزها شاهد کمبود و گرانی کاغذ و نیز کیفیت نامطلوب کاغذهای تولید داخل هستیم که براساس شنیده‌ها چندین روزنامه به دلیل اینکه کاغذ ندارند، تصمیم گرفته‌اند که فعلاً چاپ نداشته باشند و به چاپخانه اطلاع‌رسانی کرده‌اند و این وضعیت بقیه نشریات را هم به شکل دومینووار دربرمی‌گیرد.

برخی از فروشندگان خارجی طالب قیمت بیشتری هستند

سید حسین میرباقری، رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا

کاغذ یک کالای استراتژیک است و هرگونه تغییر و تحول در بازارهای ارزی تأثیر فراوانی را برای مصرف‌کننده در پی دارد. افزایش قیمت روزهای اخیر نرخ دلار در کشور همچنین تغییر نرخ ارز مبادله‌ای موجب شد که بازار کاغذ در بخش‌های مختلف دچار نوسان قیمت شود.

یکی از مشکلاتی که وارد‌کنندگان کاغذ در روزهای اخیر با آن مواجه شده‌اند، این است که برخی از فروشندگان خارجی از ارائه محموله‌ای که قبلاً فروخته‌اند، امتناع می‌کنند و طالب قیمت بیشتری هستند، در حالی که اگر برعکس این موضوع بود ایران را از فهرست بازرگانی آن کشور حذف می‌کردند. ما در داخل که این موضوع را پیگیری می‌کنیم، متأسفانه هیچ مرجعی وجود ندارد که این مشکلات را پیگیری کند. در حال حاضر خرید و فروش کاغذ نیز انجام می‌شود، اما بازار رونق چندانی ندارد، مصرف‌کنندگان کاغذ باید توجه داشته باشند که بار بعدی که وارد بازار شود قطعاً با قیمت‌های بالاتری خواهد بود. آن هم به دلیل سیر صعودی که قیمت کاغذ در بازار جهانی طی می‌کند‌.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نرخ ارز واردات کاغذ گران فروشی نرخ کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۷۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

امتداد - نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازارهای جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد نانوایی های استان سمنان باید دوگانه سوز شوند
  • محکومیت یک فروشگاه لبنیاتی در کرمانشاه به‌علت گران‌فروشی
  • زلف بر دیوار | بازار داغ گیس فروشی
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟