Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@14:13:05 GMT

لزوم هوشیاری ایران در حملات موشکی اخیربه سوریه

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۸۷۵۶۱

لزوم هوشیاری ایران در حملات موشکی اخیربه سوریه

روزنامه پیام استان سمنان روز دوشنبه در شماره چهار هزار و 738 مطلبی با عنوان' لزوم هوشیاری ایران در حملات موشکی اخیربه سوریه' به قلم روح اله ساعدی منتشر کرد.

در این مطلب آمده است : دو روز پس از حمله‌ی متجاوزانه‌ی مثلث شرارت و جنایات، یعنی امریکا و متحدانش انگلیس وفرانسه به مواضع نظامی و تحقیقاتی سوریه، به بهانه‌ی کاربرد سلاح‌های شیمیایی از سوی دولت سوریه علیه‌ی ساکنان دوما، چند نکته درباره‌ی پیامدهای این حمله‌ی موشکی و لزوم هوشیاری و تدبیر ایران دراین حوادث ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اول اینکه وقتی بحران سوریه آغاز شد، دوست و دشمن فکر می‌کردند که کار بشار اسد ظرف شش ماه تمام است، اما ایرانیان که تجربه‌ی هشت سال جنگ با عراق را داشتند و قدرت مقاومت را درک کرده بودند،سرنوشت این بحران را تغییردادند.جنگ سوریه از مراحل مختلفی گذر کرد و تمام دسیسه‌ها، یکی پس از دیگری نقش برآب شد و اندک اندک خطوط اصلی جنگ هم روشن گردید. آمریکا و اسرائیل سرگردان شدند، و عربستان هم خودرا وامانده و مغبون می‌دید.
چنین شد که ائتلاف جدیدی شکل گرفت و در ادامه نیاز به تغییر حتمی نتیجه‌ی جنگ در واشنگتن،ریاض و تل آویو احساس شد.با روی کارآمدن دونالد ترامپ و افزایش نفوذ ایران با ائتلاف روسیه و ترکیه در سوریه، ولیعهد جنجالی عربستان روانه‌ی امریکا و اروپا شد،و لابی یهودی به تکاپو افتاد و ترامپ که با پیشنهاد اخیر کره‌ی شمالی به وجد آمده بود، در برابر کسانی که او را جدی نمی‌گرفتند خود را در قامت و سیمای یک قهرمان ظاهر ساخت و سناریوی از پیش ساخته‌ی بمب شیمیایی را مطرح و دستور حمله‌ی هوایی و موشکی به سوریه را صادرکرد.اما کیست که نداندمخاطب اصلی این پیام‌ها و حملات،کسی جز ایران و روسیه نبود و نیست.لذا کشورمان ایران باید خود را برای یک رویایی جدی و آزمونی مهم آماده کند که لزوم هوشیاری ایران در وقایع اخیر در خاورمیانه امری جدی است.
دوم اینکه،روسیه پیش از حمله‌ی امریکا،انگلیس و فرانسه به خاک سوریه، دست به یک مجموعه اقدامات دیپلماتیک زد، تا مانع ازچنین حمله‌ای شود. روس‌ها در شورای امنیت دو قطعنامه پیشنهاد دادند،که هر دو از سوی امریکا وتو شد.حتی پس از حمله‌ی مثلث شرارت از فراز مدیترانه‌ی شرقی به سوریه نیز تلاش‌هایی را انجام دادکه بی نتیجه ماند. روسیه پیش از این حمله نیز حتی به زبان تهدید هم متوسل شد، تا شاید مانع انجام آن شود. حال که حمله انجام شده، به نظر نمی‌رسد،روس‌ها به دنبال دامن زدن به بحران وکشاندن آن به تقابل نظامی باشند.آنطورکه از شواهد مشخص است،روسیه و پوتین در بحران سوریه، کشش ورود به یک درگیری تمام عیار نظامی دیگر را ندارند.براین اساس،اقدام بعدی روسیه احتمالا باید بیشتریک اقدام سیاسی باشد تا یک اقدام نظامی!
اعزام کمیته حقیقت یاب سازمان منع سلاح‌های شیمیایی به سوریه و تلاش برای نهایی شدن گزارش بازرسی‌ها و انتشارآن،از این تحرکات غیرنظامی روسیه است که نشان می‌دهد، روسیه خیلی مایل به مقابله‌ی نظامی با امریکا نیست و ایران در این زمینه باید هوشیارتر اقدام کند، تا بی‌گدار به آب نزند.
سوم اینکه، خطر حضور و حمایت ایران در سوریه به حدی بوده،که عربستان سعودی ننگ همسویی و همکاری با رژیم اسرائیل را هم به جان خریده است، اما ترکیه در حملات اخیر امریکا به سوریه نشان داد که موضعی دوگانه و مغرضانه دارد و حتی از این حمله‌ی نظامی استقبال کرده است. لذا به نظر می‌رسد که اصلا به این کشور و اردوغان نمی‌توان اعتماد کرد، و ائتلاف سه جانبه‌ی ایران، روسیه و ترکیه شکننده است، که لزوم تجدید نظر در روابط دیپلماسی کشورمان با این کشور همسایه اما غیرقابل اعتماد، موضوعی جدی است،که دولت دکترروحانی باید بدان توجه کند.در پایان باید گفت که هرچند که خیلی از تحلیلگران مسایل سیاسی و بین‌المللی معتقدند،که امریکا هیچ تاثیر جدیدی بر وضع سوریه نمی‌تواند بگذارد، و حتی بشاراسدرا قادر به قربانی تجاوز خود نمی‌تواند بکند، و در واقع ایالات متحده وشرکای غربی این کشور، اشتباهات گذشته‌ی خود در دخالت در خاور میانه را تکرار می‌کنند،اما در شرایط کنونی حتی پس از حملات نمایشی اخیرکاخ سفید به اهداف مشخص شده در سوریه، باید جمهوری اسلامی ایران هوشیارتر و بیدارتر اقدام کند، تا ضمن حفظ منافع بین‌المللی کشور و درک واقعی شرایط موجود، همچنان نقش پر‌رنگ ایران در تحولات منطقه و خاورمیانه پایدار بماند.
6026/7342

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي هوشياري ايران روزنامه پيام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۷۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین پس از یک دهه تحریم اقتصادی سخت علیه ایران، رژیم صهیونیستی با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی انتظار داشت اقدام جمهوری اسلامی در زمینه واکنش به حمله به کنسولگری اش در دمشق محتاطانه باشد، اما حمله موشکی ایران نشان داد این کشور از قید و بند احتیاط فراتر رفته است.

تحولات اخیر میان تهران و تل آویو نشان دهنده تغییر راهبرد گذشته ایران در مواجهه با اسرائیل است، یعنی تغییر در آنچه مقام‌های ایرانی از آن به عنوان «صبر راهبردی» یاد می‌کردند. گستره عملیات موشکی علیه اهدافی در عمق اسرائیل نشان می‌دهد، ایران به دنبال ایجاد معادله بازدارندگی برابر سیاست‌های نظامی اسرائیل و متحدان غربی اش در منطقه عربی و اسلامی است. از این منظر، تهران نشان داد زمان تغییر فرا رسیده است و منظومه امنیتی منطقه‌ای آینده بدون حفظ منافع سیاسی و اقتصادی ایران پایدار نخواهد بود.

تحولات پس از هفتم اکتبر و تلاش اسرائیل برای نابودی حماس، اجرای رویکرد امنیتی-راهبردی جدید ایران را سرعت بخشید. نیروهای مسلح یمن در قالب ارتش و رزمندگان مقاومت انصارالله به طور مستقیم وارد درگیری با اسرائیل شدند، منافع رژیم اشغالگر را در تنگه باب المندب تهدید و به این ترتیب هشداری جدی به جهانیان ارسال کردند. گویی تهران به واسطه روابط راهبردی متمایز خود با صنعا می‌گوید دیگر تحرکات خلاف منافع خود را در منطقه تحمل نخواهد کرد.

کشورهای غربی این موضوع را به خوبی درک کرده‌اند و به دلیل نگرانی فزاینده از خسارت‌های اقتصادی ناشی از تنش در امنیت تجارت دریایی، فشار سیاسی آنها بر اسرائیل برای کاهش دامنه عملیات نظامی در غزه در هفته‌های اخیر افزایش یافته است. بیشترین آسیب از این موضوع هم به کابینه متزلزل نتانیاهو وارد شد که می‌توانست به برکناری وی در میانه جنگ منتهی شود. نتانیاهو برای عبور از این بحران تلاش کرد با حمله مستقیم به کنسولگری ایران در دمشق و گسترش تنش‌ها، حریم امن برای خود ایجاد و مخالفان داخلی را کنترل کند.

حمله موشکی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل که از یک طرف به کشته شدن هفت نفر از نیروی‌های نظامی این کشور منجر شد و از طرفی هم به گفته مقامات عالی رتبه ایران، نوعی حمله به خاک این کشور تعبیر شد، به معنای عبور از خط قرمز ایران بود و واکنش قاطعانه نظامی را به الزام برای حفظ بازدارندگی و ممانعت از تداوم رفتارهای هجومی اسرائیل تبدیل کرد.

در روزهای ابتدایی، کارشناسان در ارزیابی واکنش ایران نسبت به این حمله اختلاف نظر داشتند و معتقد بودند واکنش ایران محدود خواهد بود تا مانع تشدید تنش و شروع درگیری مستقیم نظامی با اسرائیل و آمریکا شود. برخی مقامات غربی هم با تماس با تهران تلاش کردند ایران را نسبت به تبعات هرگونه پاسخ نظامی به اسرائیل بدبین کنند، اما پاسخ ایرانی‌ها درواقع شوکی شدید بود که حاکی از ارزیابی‌ها و نگرش‌های متفاوت ایران است.

حمله گسترده موشکی و پهپادی از خاک ایران به پایگاه‌های نظامی اسرائیل موضوعی خارج از محاسبات تحلیل‌گران و مقامات جهانی بود. سامانه پدافندی اسرائیل شکست خورد و اصابت چندین موشک به پایگاه‌های اصلی نظامی به نمایش ضعف توان دفاعی اسرائیل تبدیل شد. این حمله در عمل گام بزرگی برای شکل‌دهی به موازنه جدید قدرت در منطقه بود. هشدارهای جدی ایران به واشنگتن برای مداخله نکردن در درگیری‌ها قطعه دیگری از این پازل بود که با عقب‌نشینی آمریکا تکمیل شد.

در کنار اعتماد مقامات ایران به قدرت و توان نظامی، به‌نظر می‌رسد تهران با پیش بینی تشدید تنش‌های امنیتی به عنوان یکی از سناریوها، از ماه‌ها قبل خود را برای این دوره آماده کرده بود. بعد از یک دهه تحریم‌های شدید اقتصادی، اسرائیل انتظار داشت ایران به دلیل نگرانی نسبت به افزایش مشکلات اقتصادی واکنشی غیرمتناسب در مقابل حمله به کنسولگری نشان بدهد و این عملیات کمترین خطر را به اسرائیل تحمیل کند؛ اما حمله گسترده موشکی به خاک اسرائیل نشان داد ایران بر این نگرانی فائق آمده است.

گزارش‌های زیادی در رسانه‌های داخلی ایران منتشر شده که دولت ذخایر کالایی خود را در ماه‌های اخیر به‌میزان قابل توجهی افزایش داده و بخش مهمی از وابستگی میان‌مدت به واردات را رفع کرده؛ اما کارت اصلی ایران بر روی میز مربوط به تغییر سبد دارایی‌های خارجی بانک مرکزی است. کشورهای تحت تحریم همیشه با تغییر دارایی‌های خود به طلا و فلزات گرانبهای دیگر، بخش زیادی از تحریم‌های مالی غرب را خنثی می‌کنند و عملاً مانع از شکل‌گیری بحران اقتصادی در داخل کشورشان می‌شوند.

طبق اطلاعات رسیده از منابع آگاه خارجی، بانک مرکزی ایران در یک‌سال گذشته و به ویژه در سه ماه اخیر به‌شکل بی‌سابقه‌ای ذخایر طلا و فلزات گران‌بهای خود را در خزانه از منابع خارجی افزایش داده است. بدون تردید با وجود فشارهای تحریمی آمریکا، ایران در حال ایجاد مسیر امن برای تأمین مالی تجارت خارجی است. این موضوع به تجارت غیرنفتی و بخش غیردولتی ایران نیز گسترش پیدا کرده است و تجار ایران می‌توانند برای رفع تعهد ارزی، از طلا استفاده کنند.

در همین راستا، ایجاد ثبات و کاهش قابل توجه قیمت دلار در بازار تهران بعد از دو عملیات حمله موشکی به اسرائیل و پاسخ محدود این کشور در ۱۹ آوریل نشانه موفقیت بانک مرکزی ایران در کنترل هیجانات سیاسی بازار و بازگشت اعتماد به فعالان اقتصادی است.

عملیات ۱۹ آوریل نشان داد مقامات اسرائیلی با دگرگونی در فرضیات گذشته خود نسبت به اراده نظامی ایران به پاسخگویی مواجه شده‌اند و همین موضوع باعث حرکت متزلزل اسرائیل در صفحه شطرنج صف‌آرایی دو کشور شده است.

کد خبر 6084859 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • فریز شدن رژیم صهیونیستی پس از عملیات موشکی وعده صادق
  • درخواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی
  • نگرانی اینترنشنال از تحویل سامانه اس۴۰۰ روسیه به ایران | این سامانه چه توانایی دارد؟
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی
  • دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه در کمتر از یک ساعت هدف حمله قرار گرفت
  • حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه
  • حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در دیرالزور سوریه
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی
  • حملات پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکایی در سوریه