Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@22:53:02 GMT

ساخت بازوی بیونیک FUM

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۹۸۰۳۹

ساخت بازوی بیونیک FUM

دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری دانشگاه چین و دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به ساخت دست مصنوعی شدند که کاربر می‌تواند به طور جداگانه هر انگشت را کنترل کند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جواد مهدویان، کارشناسی نرم‌افزار و یکی از اعضای گروه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: «کاربر می‌تواند این دست بیونیک را به کمک یک سری سنسور پوشیدنی به حرکت دربیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سنسورهای پوشیدنی زیر آرنج قرار می‌گیرد و یک سری سیگنال از ماهیچه دریافت می‌کنند تا بدین ترتیب کاربر بتواند دست را به حرکت درآورد».

وی ادامه داد: «این دست بیونیک یک دستبند دارد که حاوی هشت سنسور EMG است و سیگنال‌های ارسالی مغز به ماهیچه‌ها را حس می‌کند و از طریق بلوتوث و وای‌فای به کامپیوتر می‌فرستد. کامپیوتر سیگنال‌های دریافتی را پردازش می‌کند و مشخص می‌کند که کدام انگشت باید به حرکت دربیاید».

وی افزود: «ساخت و توسعه قسمت مکانیک دست حدود دو سال طول کشیده است و تقریبا شش ماه هم طول کشید تا قسمت الکترونیک این دست ساخته شود».

مهدویان گفت: «داده‌هایی که دستبند EMG برای ما می‌فرستد را توسط یک الگوریتم شبکه عصبی تحلیل می‌کنیم، نتایج این پردازش را به نرم‌افزار فرستاده می‌شود. نرم‌افزار متناسب با اطلاعات، حرکات دست را مشخص می‌کند و دستورات به دست بیونیک می‌فرستند. موتورهای این دست در حالت لازم قرار می‌گیرند و دست به حرکت درمی‌آید».

وی افزود: «متاسفانه تاکنون موفق نشدیم که به صورت بالینی این دست را آزمایش کنیم».

این تیم از 18 نفر تشکیل شده است که تمامی کارهای مکانیکی و نرم‌افزاری این دست بیونیک را انجام داده‌‌اند. برای هوشمندسازی دست بیونیک FUM از بردهای میکروالکترونیک استفاده شده است. کاربر می‌تواند با استفاده از سیگنال‌های عضلانی به صورت اختیاری دست را کنترل کند. همچنین می‌توان این دست را به رابانه شخصی متصل کرد تا عیوب سیستم شناسایی شود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۹۸۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کابل دیتا در چراغ‌های راهنمایی رانندگی

سرپرست شرکت کنترل ترافیک تهران گفت: تا پایان بهار سال جاری با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، شاهد استفاده از کابل دیتا به جای کابل سیگنال در چراغ‌های راهنمایی خواهیم بود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حمید برادران؛ سرپرست شرکت کنترل ترافیک تهران اظهار کرد: در این پروژه به جای استفاده از کابل‌های حجیم برای انتقال سیگنال از کنترلر به فانوس‌های چراغ راهنمایی، تنها یک رشته کابل دیتا به صورت لوپ در سراسر تقاطع کشیده شده و از طریق encoding و decoding عملیات انتقال سیگنال چراغ‌های راهنمایی را انجام خواهد داد.

برادران تصریح کرد: از قبل از سال جدید پروژه‌ای به عنوان تبدیل کابل‌های سیگنال به کابل‌های دیتا با همکاری تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان در این شرکت در دست انجام است که تاکنون نتایج خوبی اخذ شده است.

وی با اشاره به مزایای این طرح از جمله کاهش مصرف کابل و اختلاف انرژی، رفع احتمال برق‌گرفتگی چراغ‌های راهنمایی و نگهداشت آسان‌تر و ارزان‌تر تقاطعات و خرابی کمتر ادامه داد: حداکثر تا پایان بهار سال جاری نتیجه عملی آن را در تقاطعات شاهد خواهیم بود.

مشخصات خودروی برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی اعلام شد

سرپرست شرکت کنترل ترافیک تهران با بیان اینکه در حال حاضر در تمام شهرهای کشور، انتقال سیگنال چراغ‌های راهنمایی و رانندگی از کنترلر به فانوس‌های چراغ راهنمایی منصوبه در تقاطعات از طریق کابل‌های 16 رشته، 10 رشته و 4 رشته مسی صورت می‌گیرد، گفت: علاوه بر هزینۀ و حجم بالای کابل‌های استفاده شده در تقاطعات، برای سارقان جذاب بوده و به همین دلیل و همچنین موش خوردگی، باعث قطع شدن چراغ‌های راهنمایی تقاطعات شده و به وقت و سلامت شهروندان آسیب می‌رساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • حضور ناموفق دلار در کانال ۶۰/ سیگنال مو‌رد نظر به بازار مخابره نشد
  • ریموت کنترل جرثقیل و کاربرد آن
  • استفاده از کابل دیتا در چراغ‌های راهنمایی رانندگی
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • فیشینگ حرفه‌ای در عظیمیه کرج دستگیر شد
  • هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند
  • حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران؛ باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی؟
  • باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در عظیمیه کرج