Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای سیاسی حزب اتحاد اسلامی کردستان عراق، انتخابات این دوره پارلمانی عراق را در شرایط حساس منطقه، حائز اهمیت خواهد و گفت: این انتخابات در موقعیتی برگزار می‌شود که توطئه داعش و موضوع رفراندوم اقلیم به پایان رسیده است. ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۰ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه دفاتر خارجی خبرگزاری تسنیم،«هادی علی» رئیس شورای سیاسی حزب اتحاد اسلامی کردستان عراق در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، شرایط اقتصادی و سیاسی اقلیم کردستان را به گونه‌ای توصیف کرد که بر موقعیت آینده کردها در بغداد به ویژه درباره کرسی‌های پارلمانی مناطق مورد منازعه تاثیرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای سیاسی حزب اتحاد اسلامی کردستان عراق تاکید کرد انتخابات این دوره پارلمانی عراق، موقعیت دو حزب حاکم دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی را در بغداد تضعیف خواهد کرد و این همان موضوعی است که بر آینده حکمرانی اقلیم کردستان در نتیجه انتخابات پارلمانی محلی، تاثیرگذار خواهد بود.

هادی علی گفت کردها در چهار سال گذشته در بغداد فاقد اتحاد سیاسی بوده اند و اظهار امیدواری کرد که دوره آتی پارلمان عراق بتواند به تحقق حقوق کردها در چارچوب قانون اساسی عراق منجر شود.

مشروح این مصاحبه را در ادامه مشاهده می‌کنید:

به نظر شما انتخابات این دوره پارلمانی عراق چه تاثیر و تغییراتی را در این کشور ممکن است به دنبال داشته باشد؟

بدون شک انتخابات این دوره پارلمان عراق در شرایط حساسی برگزار می‌شود، منطقه غرب آسیا به کلی و عراق به صورت ویژه در شرایط حساسی قرار دارد، انتخابات پارلمانی عراق پس از پایان نبرد علیه تروریست‌های داعش و موضوع رفراندوم اقلیم کردستان و تحولات پیش آمده در روابط اربیل - بغداد و همچنین نظر به شرایطی که در منطقه وجود دارد، انتخاباتی سرنوشت ساز خواهد بود. در نتیجه این انتخابات، تغییراتی در موقعیت احزاب سیاسی در سطح اقلیم کردستان و عراق به کلی روی خواهد داد که بر تشکیل کابینه آینده عراق هم تاثیرگذار خواهد بود.

کردها به اعتراف اکثر کارشناسان مسائل اقلیم کردستان در شرایط ویژه‌ای پا به عرصه انتخابات پارلمانی عراق در پسا رفراندوم نهاده‌اند. کارنامه شکست خورده اقتصادی کابینه محلی و اختلافات سیاسی موجود در اقلیم، معرف این شرایط است. از دید شما این شرایط چه تاثیری بر نتیجه انتخابات برای کردها خواهد داشت؟

وضعیت اقتصادی و سیاسی اقلیم کردستان نامطلوب است و این واقعیتی است که وجود دارد، چندین سال است که ما در اقلیم کردستان با بحران اقتصادی روبرو هستیم، از سوی دیگر، اختلافات سیاسی میان احزاب و جریان‌های سیاسی این منطقه به قوت خود باقی است، روابط اربیل - بغداد هنوز به حالت عادی خود برنگشته است، این وضعیت می‌تواند بر موقعیت آینده کردها در پارلمان عراق تاثیرگذار باشد، نگرانی کردها در این وضعیت، بیشتر به مناطق مورد منازعه با دولت مرکزی به ویژه شهر کرکوک برمی‌گردد و پیش بینی می‌شود که شمار کرسی‌های پارلمانی جریان‌های کردی در این مناطق کاهش یابد.

وضعیت داخلی اقلیم کردستان عراق، اعلام رسانه ها و اعتراضات اخیر صنفی و چند ماه گذشته مردمی حاکی از آن است که احزاب حاکم دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کارنامه موفقی در مدیریت حکومت محلی این منطقه نداشته اند. انتخابات این دوره پارلمانی عراق چه تاثیری بر میزان آراء و به تبع آن موقعیت این دو حزب خواهد داشت؟

مشخص است که بحران اقتصادی و سیاسی موجود در اقلیم کردستان و شکست‌های سیاسی که متوجه ما کردها شده است نتیجه سیاست اشتباه و شکست خورده حکام اقلیم کردستان است اما به موازات آن سیاست‌های دولت مرکزی هم بر این روند تاثیرگذار بوده است. بنابراین در این دوره از انتخابات در صورتی که سطح هوشیاری رای دهندگان کرد به مرحله‌ای رسیده باشد که این واقعیات را تشخیص دهند لازم است میزان آرای این دو حزب کاهش یافته و اعتماد قبلی مردمی را نداشته باشند.

از شکست کارنامه احزاب حاکم در اقلیم کردستان عراق سخن گفتید. احزاب و جریان‌های خارج از دایره حکمرانی، برنامه‌ها و تبلیغات انتخاباتی خود را بر چه اساس و کارنامه‌ای تنظیم کرده‌اند؟

مشکل اصلی جریان‌های اپوزیسیون اقلیم کردستان عراق در این دوره از انتخابات به کثرت و تعدد آنها برمی‌گردد، در این دوره ما شاهد فعالیت دو جریان جدید هستیم، ائتلاف برای دموکراسی و عدالت و حرکت نسل جدید. تمرکز فعالیت‌های اکثر این احزاب و جریان‌ها در استان سلیمانیه است. آرای مردم اقلیم کردستان عراق در این دوره در میانه هفت جریان اصلی کردی توزیع می‌شود، به هر حال جریان‌های خارج از حکومت هم هر یک دارای اهداف و برنامه‌ای هستند که در تبلیغات کنونی انتخابات آن را به نمایش عمومی گذاشته‌اند و در نهایت مشخص خواهد شد که کدام برنامه از مقبولیت مردمی بیشتر برخوردار بوده است.

گفته می‌شود که نتایج انتخابات این دوره از پارلمان عراق به تغییرات حاکمیتی در اقلیم کردستان منجر نخواهد شد، نتایج این انتخابات چه تاثیری بر انتخابات پارلمان محلی خواهد داشت که کابینه محلی هنوز تاریخ مشخصی برای برگزاری آن هم تعیین نکرده است؟

انتخابات پارلمان محلی است که می‌تواند بر تغییر نقشه حکمرانی اقلیم کردستان عراق تاثیرگذار باشد که پیش بینی می‌شود در اواخر سال جاری میلادی برگزار شود،اما انتخابات این دوره پارلمان عراق می‌تواند موقعیت احزاب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی را در بغداد ضعیف کند و چنین وضعیتی است که بر انتخابات آینده محلی اقلیم کردستان هم تاثیرگذار خواهد بود.

تبلیغات انتخاباتی در سلیمانیه و مناطق اطراف آن بیشتر به چشم می‌خورد، عده‌ای معتقدند که سیاست‌های حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی این اجازه را به دیگر احزاب و جریان‌های سیاسی کرد نمی‌دهد که به شیوه سلیمانیه فعالیتی آزاد داشته باشند و به نوعی این حزب در پی تصاحب آرای دو استان دهوک و اربیل است. آیا آرای این دو استان به نفع حزب بارزانی خواهد بود؟

حوزه نفوذ بیشتر احزاب و جریان‌های تازه تاسیس کردی هم در منطقه سلیمانیه است، بنابراین طبیعی است که رقابت شدیدی را در این منطقه شاهد باشیم، اما این وضعیت به این معنی نیست که آرای دو استان اربیل و دهوک تنها برای حزب دموکرات کردستان عراق خواهد بود بلکه دیگر احزاب هم به نسبت در این مناطق فعالیت‌هایی دارند و دارای موقعیت اجتماعی در میان مردم هستند، به عنوان نمونه، اتحاد اسلامی کردستان عراق در اربیل و مناطق بادینان در حال رقابت با حزب دموکرات کردستان است.

مشاهده می‌کنید که احزاب و جریان‌های مخالف در اقلیم کردستان برنامه انتخاباتی خود را به شکست کارنامه حکمرانی احزاب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی و سیاست‌های اشتباه آنان در قبال دولت مرکزی عراق اختصاص داده‌اند. در فردای پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق، کردها به چه راهبری به بغداد خواهند رفت؟ آیا مخالفین با احزاب حاکم وارد یک ائتلاف متحد کردی در این دوره خواهند شد یا نه؟

اینکه احزاب و جریان‌های کردی در این دوره در پارلمان عراق دارای یک فراکسیون و ائتلاف متحدی باشند یک گزینه مهم با هدف کسب حقوقی است که در قانون اساسی عراق برای کردها در نظر گرفته شده است و می‌تواند در راستای منافع عامه در اقلیم کردستان باشد، اما تجربه چهار سال گذشته که کردها در یک افتراق و اختلاف سیاسی در بغداد بودند با توجه به چنین شرایطی ممکن است دوباره تکرار شود.

پیش بینی شما از چگونگی تشکیل کابینه آینده عراق چیست؟

در این انتخابات ما شاهد تعدد ائتلاف‌های و فهرست‌های انتخاباتی در میان شیعیان، اهل سنت و کردها هستیم و نمی‌توان پیش بینی کرد که نتایج چگونه خواهد بود بلکه واقعیت این انتخابات را رای دهندگان عراقی مشخص خواهند کرد که می‌توانند با هوشیاری اجتماعی خود نقش تعیین کننده‌ای را داشته باشند.

انتهای پیام/.

R36355/P36355/S8,90/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۲۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است

به گزارش جماران؛ «خلیل الحیه» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی (حماس) گفت: «ما آماده هستیم تا با آتش‌بسی به مدت ۵ سال یا بیشتر با اسرائیل موافقت کنیم.»

شفقنا به نقل از الجزیره نوشت: الحیه افزود: «حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است»

وی با اشاره به اینکه حماس خواهان پیوستن به سازمان آزادی‌بخش فلسطین است، اظهار داشت: «همه مبارزان با اشغالگری به هنگام استقلال و دستیابی به حقوق و کشورشان به حزبی سیاسی تبدیل و نیروهای رزمی‌شان هم به ارتشی ملی بدل شدند.»

حمله به رفح

این عضو ارشد درباره تهدیدات اسرائیل در حمله به شهر رفح گفت: «این حمله در نابود کردن حماس ناکام خواهد ماند، ارتباط و تماس‌ها میان رهبران سیاسی حماس در خارج و فرماندهان نظامی در غزه به دلیل جنگ قطع نشده است و ارتباطات، تصمیم‌ها و رویکردها با هماهنگی دو طرف اتخاذ می‌شود.»

الحیه تصریح کرد: «نیروهای اشغالگر اسرائیلی تنها توانسته ۲۰ درصد از توانمندی‌های انسانی یا میدانی حماس را از بین ببرد.»

مذاکرات آتش‌بس

این رهبر حماس مورد مذاکرات تبادل اسرا تاکید کرد: حماس از قطر می خواهد نقش میانجی‌گری را ادامه دهد، ما قصد نداریم دفتر سیاسی خود را از دوحه پایتخت قطر منتقل کنیم»

الحیه توضیح داد «حماس در مورد تعداد اسرای فلسطینی که می‌خواهد در ازای آزادی باقی‌مانده اسرای اسرائیلی آزاد کند، امتیازاتی داده است اما جنبش دقیقاً نمی‌داند چه تعداد اسرا هنوز در غزه هستند و چه تعداد در قید حیات‌اند.»

وی با تاکید بر اینکه حماس از خواسته‌های خود در آتش‌بس دائمی و خروج کامل نیروهای اسرائیلی عقب نخواهد نشست،گفت: «پیش از اطمینان نیافتن از پایان جنگ، تحویل اسرای موجود نزد مقاومت، چه سودی دارد؟»

دیگر خبرها

  • خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد