Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@17:45:04 GMT

مأموریت غیر ممکن

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۰۵۴۹۹

مأموریت غیر ممکن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه جام جم در یادداشت امروز خود به قلم محمدرضا عرفانیان با عنوان مأموریت غیر ممکن نوشت:

آمریکا ، انگلیس و فرانسه ساعات اولیه بامداد روز شنبه با یکصد موشک نقاطی ازسوریه را هدف قرار دادند. حمله به تاسیسات نظامی و کشوری سوریه از ساعت 3 و42 دقیقه تا ساعت 5 و 10 دقیقه به وقت محلی به‌طول انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامانه دفاع هوایی سوریه 71 فروند از موشک های پیشرفته کروز را قبل از رسیدن آنها به اهداف منهدم کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده در پیامی تلویزیونی، آغاز این حملات را اعلام کرد و ساعاتی پس از حمله نظامی نیز در توییتی نوشت: «ماموریت انجام شد».

این توییت رئیس جمهور آمریکا ، بسیاری از سیاستمداران و رسانه ها را حتی در آمریکا حیرت زده کرد. بنابراعلام رسانه های رسمی و کارشناسان نظامی، بیش از 70 فروند از این موشک‌ها توسط دفاع ضد هوایی سوریه رهیگیری و نابود شد و بقیه موشک‌ها نیز به نقاط غیراستراتژیک اصابت کرد و حتی خسارت نظامی چندانی نیز برای دمشق به همراه نداشت.

براین اساس، سوال مهم این بوده و هست که رئیس جمهور آمریکا از انجام کدام ماموریت سخن می‌گوید؟

روزنامه نیویورک تایمز نوشت «ماموریت در سوریه انجام شد، ولی ماموریت در سوریه چه بود؟»

بسیاری از فعالان سیاسی و کاربران شبکه های مجازی نیز با توییت های تمسخر آمیز از این جمله دونالد ترامپ استقبال کردند.

سناتور برایان شاتز نیز در توییتی نوشت: این جمله رئیس جمهور آمریکا حیرت آور بود. در این حمله که بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل انجام شد ، هیچ خسارتی به مراکز نظامی سوریه وارد نشد و تلفاتی نیز برای این کشور نداشت؛ اما این، همه واقعیت نیست. نتیجه مهمی که از حمله هوایی اخیر آمریکا، انگلیس و فرانسه به دست می آید توان بالای دفاع موشکی سوریه است. دفاع ضد موشکی سوریه نشان داد بخوبی می تواند موشک‌های پیشرفته غربی را رهگیری و نابود کند.

این واقعیت حکایت از آن دارد که آمریکا و برخی متحدان غربی این کشور نمی توانند با عملیات نظامی توازن قوا را در منطقه به هم بزنند و ژئواستراتژیک خاورمیانه را تغییر دهند.

به بیان دیگر، توازن قوا در این منطقه براساس نیروهای داخلی شکل گرفته و متغیرهای خارجی ممکن است بتوانند در این ناحیه مزاحمت ایجاد کنند، ولی قادر به برهم زدن ساختارها و مناسبات استراتژیک این بخش از خاورمیانه که براساس ظرفیت‌های محلی شکل گرفته نیستند.

آمریکا و متحدان غربی این کشور طی دهه های گذشته مناطق متعددی از جهان و بویژه در خاورمیانه را هدف حملات نظامی قرار داده اند ولی حمله هوایی اخیر به سوریه آزمون دیگری بود که با اقدامات نظامی گذشته آمریکا تفاوت مهمی داشت.

لشکرکشی آمریکا به افغانستان در سال 2001، حمله نظامی به عراق در سال 2003، عملیات مستمر پهپادهای آمریکایی طی دو دهه گذشته بر فراز پاکستان، افغانستان ، یمن، لیبی و سومالی هزینه های سرسام آوری برای واشنگتن به همراه داشته است، ولی واقعیت این است حمله اخیر هوایی به سوریه از تمامی جنگ افروزی های آمریکا طی دو دهه گذشته برای این کشور پرهزینه تر بود.

مقامات واشنگتن 15 دسامبر سال 2011 زمانی که بخشی از نیروهای این کشور، عراق را ترک می کردند، رسما اعلام کردند حمله به عراق، 750 میلیارد دلار هزینه روی دست مردم آمریکا گذاشته و 4500 نفر از نیروهای نظامی و تخصصی این کشور در این جنگ کشته و 32 هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند.

سوریه شنبه گذشته نشان داد به تنهایی و با تکیه بر ظرفیت های داخلی خود می تواند توان نظامی و موشکی آمریکا و متحدانش را به چالش بکشد و در برابر آنها مقاومت درخشانی داشته باشد و این هزینه هنگفتی برای سیاستمداران کاخ سفید دارد.

دو فرض برای جمله «ماموریت انجام شد» دونالد ترامپ متصور است. این کلام می تواند ناشی از نا آگاهی رئیس جمهورآمریکا به امور نظامی باشد یا این که بعکس ، این کلام حکایت از مواجهه تیم نظامی کاخ سفید با یک واقعیت انکار ناپذیر دارد و آن این که اگر سوریه بتواند دو سوم موشک های کروز آمریکا را رهگیری و منهدم کند ،در آن صورت کشورهای قدرتمند دیگر که از ظرفیت های بالای دفاعی و عمق استراتژیک بیشتر برخوردارند به مراتب نتیجه بهتری در برابر این گونه حملات به دست خواهند آورد.

بنابراین جمله «ماموریت انجام شد» یعنی آزمایش انجام شد. ماموریت غیر ممکن است.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۵۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود

ایتنا - راهبران ناسا و بوئینگ به خبرنگاران گفتند که اولین ماموریت استارلاینر که کپسول دو فضانورد را به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌برد، به سمت تاریخ پرتاب تاریخی 6 مه نزدیک می‌شود.
ناسا و بوئینگ به این نتیجه رسیدند که این کپسول پس از تکمیل بررسی آزمایشی حیاتی پرواز در روز پنجشنبه آماده پرتاب است. بدون هیچ مشکلی، فضانوردان بوچ ویلمور و سونی ویلیامز عصر روز 6 مه سوار استارلاینر خواهند شد و با موشک United Launch Alliance Atlas V  به فضا خواهند رفت.

به گزارش ایتنا، حدود 24 ساعت بعد، دو فضانورد به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رسند و حدود یک هفته در آنجا می‌مانند. استارلاینر به ایستگاه متصل خواهد ماند و این دو نفر از آن برای بازگشت به زمین استفاده خواهند کرد. در مجموع پنج چتر نجات، استارلاینر را از سرعت مداری فوق‌العاده کم می‌کنند تا فرود نرم در جایی در غرب ایالات متحده را امکان‌پذیر کنند.

این دومین پرواز استارلاینر به ایستگاه فضایی بین‌المللی است؛ اولین پرواز، یک ماموریت بدون خدمه به نام آزمایش پرواز مداری-2، در ماه مه 2022 انجام شد. اگر بوئینگ و ناسا نتوانند ماموریت تاریخ 6 می را انجام دهند، فرصت‌های پرتاب دیگری در 7، 10 و 11 می وجود دارد.

اهمیت این ماموریت را نمی‌توان دست کم گرفت. ناسا در سال 2011 برنامه خدمه تجاری (CCP) را برای خرید خدمات حمل و نقل فضانوردان از صنایع خصوصی ایجاد کرد. ناسا اسپیس‌ایکس را تحت یک قرارداد چند میلیارد دلاری انتخاب کرد. اما برخلاف اسپیس ایکس که هر شش ماموریت را طبق قرارداد اصلی به همراه موارد دیگر تکمیل کرده است، استارلاینر بوئینگ به دلیل مشکلات فنی متعدد به شدت به تعویق افتاده است.

بوئینگ به دلیل این تاخیرها بیش از 1.5 میلیارد دلار هزینه‌های اضافی را متحمل شده است. این غول هوافضا اخیراً  به دلیل خرابی در واحد هواپیمای تجاری خود با نظارت تجاری مواجه شده است. اوایل سال جاری اعلام شد که دیو کالهون، مدیرعامل بوئینگ در پایان سال 2024 از سمت خود کناره گیری می‌کند.

برای ناسا، یک فضاپیمای جدید به معنای دوبرابر کردن منابع حمل و نقل فضانوردان آمریکا و معرفی درجه‌ای از افزونگی مورد نیاز به برنامه پروازهای فضایی انسانی آژانس است. اگر بوئینگ این آزمایش را انجام دهد، استارلاینر به گواهینامه نهایی خود دست خواهد یافت و می‌تواند ماموریت‌های منظم خود را تحت قرارداد CCP آغاز کند.

ناسا تشخیص داد که احتمال از دست دادن خدمه با این ماموریت استارلاینر 1 در 295 است که بالاتر از احتمال 1 در 270 مورد نیاز ناسا است. جیم فری، معاون ناسا، گفت: « جان اعضای خدمه ما، سونی ویلیامز و بوچ ویلمور، در خطر است. ما اصلاً آن را ساده نمی‌گیریم.»

دیگر خبرها

  • وظیفه یگان‌های تکاوری در مناطق کویری، تامین امنیت است
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • آمریکا: ۵ واحد نظامی اسرائیل مرتکب نقض قوانین شده‌اند
  • آمریکا ۵ یگان نظامی اسرائیل را ناقض حقوق بشر تشخیص داد
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه
  • انجام بیش از ۲۴ هزار عملیات امدادرسانی فوریت‌های پزشکی در استان اصفهان
  • حمله مستقیم نظامی ایران به رژیم صهیونیستی یک شاهکار نظامی بود
  • مهمترین لحظه در تاریخ ورزش کشور همسایه؛ افغانستان یک گام تا انجام ماموریت غیرممکن!