Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبر مخالفان دولت ارمنستان مجددا حتی بعد از مجروح شدن او و ده‌ها تظاهرکننده مخالف دیگر در اعتراضات اخیر این کشور علیه طرحی به نفع تداوم قدرت سرژ سرکیسیان، رئیس‌جمهور سابق ارمنستان از تظاهرکنندگان خواست تا به اعتراضات در خیابان‌ها ادامه دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیکول پاشینیان، رهبر مخالفان دولت ارمنستان در سخنرانی در یک تجمع گفت: من از همه مردم ایروان و دیگر شهرهای ارمنستان می‌خواهم که روز سه‌شنبه دوباره به خیابان‌ها بیایند و محورهای اصلی را مسدود کرده و یک اعتصاب را شروع کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در این سخنرانی، تظاهراتی را که روز دوشنبه برگزار شد یک "نقطه عطف" برای کشور توصیف کرد.

در جریان تجمع‌های اخیر معترضان علیه سرژ سرکیسیان، رئیس‌جمهور سابق ارمنستان نیروهای پلیس این کشور تلاش کردند تا با استفاده از ادوات ضد شورش نظیر نارنجک‌های گیج کننده جلوی معترضانی را که به دنبال شکستن یک مانع با سیم خاردار در مرکز شهر ایروان به منظور رسیدن به ساختمان پارلمان بوده‌اند، بگیرند.

چند روز پیش دومین دوره ریاست جمهوری سرکیسیان که یک سیاستمدار متمایل به روسیه است به پایان رسید و او بر طبق قانون اساسی دیگر نمی‌تواند برای یک دور دیگر به ریاست جمهوری برسد اما حزب حاکم دوباره او را برای پست نخست وزیری کاندیدا کرده است.

مخالفان دولت ارمنستان می‌گویند نظام دولتی پارلمانی جدید به سرکیسیان 63 ساله اجازه می‌دهد تا همچنان قدرت خود را حفظ کند.

ده‌ها نفر در اعتراضات علیه این طرح از جمله خود پاشینیان که فراخوان اعتراضات را داده بود به همراه تعدادی افسر پلیس مجروح شدند.

مقام‌ها اعلام کردند که 46 نفر شامل شش مامور پلیس بعد از این اعتراضات برای دریافت معالجات پزشکی بستری شدند.

پاشینیان که در این اعتراضات از ناحیه صورت و دست جراحت پیدا کرده بود به بیمارستان منتقل شد اما بعدا با دست باندپیچی شده از بیمارستان برگشته و متعهد شد که به اعتراضات ادامه دهد.

مقام‌ها نیز از او خواسته‌اند به اعتراضات پایان دهد در غیر این صورت برای درهم شکستن اعتراضات متوسل به زور خواهند شد.

امروز تعداد بیشتری از نیروهای پلیس به همراه تجهیزات ضد شورش مثل ماشین آب پاش در مرکز شهر ایروان مستقر شده‌اند و دادستان‌های ارمنستان نیز تحقیقات کیفری را علیه افراد دخیل در شورش‌های گسترده پایتخت گشوده‌اند.

روز دوشنبه حزب جمهوری‌خواه حاکم در ارمنستان و یک حزب هم‌پیمانش به نام حزب "داشناک تسوتیان" رسما سرکیسیان را به عنوان کاندیدای نخست وزیری به رغم این اعتراضات معرفی کردند و قرار است پارلمان ارمنستان امروز (سه‌شنبه) به او رای دهد.

پاشینیان گفت: در حال حاضر هدف ما جلوگیری از رسیدن سرکیسیان به رهبری کشور ما برای سومین بار البته بدون خشونت و استفاده از زور است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۶۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دموکراسی علیه آزادی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اعتراضات دانشگاه‌های سراسر جهان به جنگ غزه از آغاز حملات تاکنون ادامه یافته است. معترضان در این تجمعات خواستار تحریم شرکت‌ها و افراد مرتبط با اسرائیل شدند.

بیشتر بخوانید: بیانیه ۱۵ دانشگاه فلسطینی برای آتش‌بس فوری

آمریکا هم از جمله کشورهایی بود که شاهد اعتراضات شدید دانشگاهیان به جنگ غزه بود. اردوگاه‌ها و تظاهرات‌های بزرگ ابتدا در دانشگاه کلمبیا در نیویورک دیده شد و سپس در سایر نقاط کشور شروع شد. تصویر زیر پراکندگی دانشگاه‌های معترض به جنگ غزه را نشان می‌دهد؛

ایسکانیوز پیش‌تر در گزارش‌های قطع حمایت مالی دانشگاه‌ها به دلیل نداشتن موضع قوی ضد حماس، شهادت بیش از ۴۰۰ دانشجوی فلسطینی در حملات صهیونیست‌ها و قطعی برق و اینترنت دانشگاه‌ها را فلج کرده است به بیان برخی اعتراضات علیه جنگ غزه پرداخت. اعتراضات دانشگاهیان هم‌اکنون در سراسر آمریکا ادامه دارد. در این گزارش به برخی از بزرگترین آن‌ها اشاره می‌شود؛

دانشگاه کلمبیا نخستین دانشگاهی بود که شاهد تشکیل تجمعی بزرگ در حمایت از فلسطین در محوطه دانشگاه بود. همچنین این دانشگاه جزو اولین دانشگاه‌هایی بود که به یهودی‌ستیزی متهم شد.

بیش از ۱۰۰ معترض هفته گذشته دستگیر شدند. چرا که رئیس دانشگاه آیوی لیگ از پلیس خواسته بود که محوطه دانشگاه را پاکسازی کند. وی این درخواست را پس از حضور در کنگره و پاسخ به اتهام یهودی‌ستیز بودن اعتراضات مطرح کرد. برخی تظاهرکنندگان معتقدند که دستگیری‌های دسته‌جمعی، جنبش را تقویت کرده است.

ایلهان عمر نماینده حزب دموکرات که دخترش در دانشگاه کلمبیا دستگیر شد، درباره این تظاهرات گفت: این جنبش فقط با ۷۰ دانشجو آغاز شد؛ اما چون دانشگاه تصمیم گرفت آن‌ها را سرکوب کند، در سطح ملی و بین‌المللی گسترش یافت.

دانشگاه اموری اخیرا با صدور بیانیه‌ای از تجمع اعتراضی و برپایی چادر در این دانشگاه خبر داد. مدیران این دانشگاه درباره دستگیری دانشجویان گفتند که دانشگاهیان در ابتدا به معترضان پیوستند؛ اما وقتی که این افراد از متفرق شدن، خودداری کردند، پلیس تعداد زیادی را بازداشت کرد. در این بیانیه درباره تعداد دستگیرشدگان و اتهام مظنونان توضیحی ارائه نشده است.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه دیگری است که در هفته‌های اخیر با تجمعات اعتراضی به جنگ غزه مواجه بود. این دانشگاه تصمیم گرفت که یک سخنرانی دانشجویی را در ۱۰ مه ۲۰۲۴ لغو کند. انتظار می‌رفت حدود ۶۵ هزار نفر برای این مراسم به محوطه دانشگاه بیایند.

سخنرانی این دانشجو به اتهام یهودی‌ستیزی و به دلیل انتشار مطلبی از سایتی که منتقد اسرائیل بود، لغو شد. در حالی که این دانشجو علاوه بر شرکت در فعالیت‌های دانشگاهی، دارای نمرات بالا هم بود. البته دانشگاه دلیل لغو سخنرانی را تهدید علیه امنیت دانشگاه معرفی کرد.

لغو سخنرانی خشم تظاهرکنندگان موافق و مخالف اسرائیل را برانگیخت. پلیس ۹۳ نفر از معترضان را دستگیر کرد.

دانشگاه‌های منطقه واشنگتن دی سی هم شاهد تجمعات در حمایت از غزه بودند. صدها دانشجو و عضو هیئت علمی از دانشگاه جرج تاون به سمت دانشگاه جرج واشنگتن راهپمایی کردند. هفته گذشته کمپی با برپایی حداقل ۲۰ چادر در محوطه این دانشگاه تشکیل شده بود و گروهی از دانشجویان هم در مقابل دفتر رئیس دانشکده تظاهرات کردند.

۵۷ نفر از دانشگاه تگزاس هم توسط پلیس دستگیر شدند. جرج ابوت فرماندار جمهورخواه تگزاس این اعتراضات را یهودی‌ستیزانه دانست و خواستار اخراج دانشجویان معترض شد. دموکرات‌ها ابوت را به استفاده از دستگیری‌های دسته‌جمعی برای تبلیغات متهم کرد.

البته گارد ملی ایالتی با صدور بیانیه‌ای، دستگیری در محوطه دانشگاه را تکذیب کرد و گفت: گارد ملی تگزاس از اتفاقات آگاه بوده و آماده پاسخگویی بود؛ اما هیچ سربازی در طول این رویداد به محوطه دانشگاه اعزام نشد.

دانشگاه نیویورک هم دانشگاه دیگری است که شاهد برخوردهای خشن با معترضان بوده است. پلیس هفته گذشته ۱۲۰ نفر را که کمپی در محوطه دانشگاه منهتن برپا کرده بودند، دستگیر کرد.

دانشگاه هاروارد پس از تعلیق گروه دانشجویی همبستگی فلسطین این دانشگاه با اعتراضاتی روبرو شد. رئیس دانشگاه هاروارد درخواست پلیس برای برخورد با معترضان را رد کرد.

اعتراضات در چندین دانشگاه دیگر و حتی در برخی دبیرستان‌های آمریکا هم دیده شده است. برای مثال ۱۰۸ نفر در دانشگاه امرسون بوستون دستگیر شدند که باعث شد دانشگاه کلاس‌ها را لغو کند. در جریان این اعتراضات ۴ افسر پلیس زخمی شدند.

۴۸ نفر هم در دانشگاه ییل دستگیر شدند؛ اما اعتراضات در این دانشگاه همچنان ادامه دارد. همچنین دانش‌آموزان دبیرستانی در منطقه سیاتل در اعتراض به جنگ از کلاس‌های درس خارج شدند. مقامات مدرسه در نیوجرسی به دانش‌آموزان دبیرستانی این شهر در مورد شرکت در تجمعات اعتراضی هشدار دادند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228596 برچسب‌ها آمریکا

دیگر خبرها

  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • دموکراسی علیه آزادی
  • مخالفان اعتبازدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند
  • کلاس مجردها پس از ۶۰ ماه مجدداً مهمان دانشگاه تهران می‌شود
  • از «گشت ارشاد» تا «طرح نور» فقط دو نوروز فاصله افتاد/ برای زنان پرونده قضایی تشکیل می‌شود؟
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می شود
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود
  • ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!