Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@13:10:13 GMT

بازدید پرفسور علی خاکی صدیق از نسخ خطی کتابخانه مجلس 

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۰۷۴۱۸

بازدید پرفسور علی خاکی صدیق از نسخ خطی کتابخانه مجلس 

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانه مجلس، پرفسور علی خاکی صدیق،‌ رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر‌الدین طوسی، در کتابخانه مجلس حضور یافت. وی نخست با حجت‌الاسلام و المسلمین عماد دیدار کرد و در این جلسه صمیمانه درباره مسائل فرهنگی کشور و ظرفیت‌ها و قابلیت‌های کتابخانه برای توسعه علمی و فرهنگی و کمک به دانشجویان گفت‌وگوهایی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سپس برای مطالعه نسخ خطی مربوط به آثار خواجه نصیر‌الدین طوسی به بخش نسخ خطی رفت. در این بخش پس از توضیحات مبسوط محمود نظری در مورد نسخ خطی، جایگاه علمی و فرهنگی نسخ خطی و فعالیت‌های صورت ‌گرفته درباره نسخ خطی کتابخانه؛ کتاب‌های خطی مربوط به خواجه از جمله  نسخه خطی کتاب «غنیة النزوع» که در آن دست‌خط خواجه و همچنین سند اجتهاد فقهی علامه خواجه نصیرالدین طوسی در سال 619 ق. (22 سالگی خواجه) موجود است، کتاب «تحریر اقلیدس»، «رساله معینیه»،‌ «اوصاف الاشراف»، «شرح اشارات ابن سینا»،‌ «اساس الاقتباس» و کتاب خطی «التفهیم لأوائل صناعة التنجیم» را که در حافظه جهانی یونسکو هم به ثبت جهانی رسیده است مورد مداقه و تورق قرار داد.

در این ارتباط، سیدحجت‌الحق حسینی، استاد دانشگاه (خواجه‌پژوه و پژوهشگر برگزیده جشنواره بین‌المللی فارابی، دی 1396) و از نسخه‌پژوهان و پژوهشگران کتابخانه مجلس نیز توضیحات مفصلی پیرامون آثار علمی خواجه ارائه کرد. استاد اسد‌الله عبدلی آشتیانی، سند‌پژوه و استاد خط سیاق و از پژوهشگران کتابخانه نیز ایشان را همراهی می‌کرد.

پرفسور خاکی صدیق، اولین مهندس کشور در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است. ایشان تاکنون در سه دوره، ریاست‌ دانشگاه صنعتی خواجه نصیر‌الدین طوسی را عهده‌دار بوده‌ است و از شخصیت‌های بین‌المللی در رشته مهندسی کنترل به شمار می‌آید. وی همچنین در دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه‌های معتبر صنعتی کشور نیز تدریس دارد و 15 جلد کتاب تالیفی و 150 مقاله معتبر جهانی در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • عضو هیئت‌علمی واحد علوم و تحقیقات، نشان ملی قانون را دریافت کرد
  • دستگیری باند سرقت از کتابخانه‌ها!
  • اجرای پویش بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند در چهارمحال و بختیاری
  • پویش «بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند» در چهارمحال و بختیاری
  • کتابخانه ویژه دفاع مقدس در مازندران دایر می شود