Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت؛ کاظم لطفی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان گفت: از مجموع یک هزار و ۷۱ کیلومتر از نهرهای نیازمند لایروبی در گیلان، تا کنون ۷۵۲ کیلومتر نهر لایروبی شده است.

وی افزود: لایروبی نهر برای مدیریت بهینه مصرف آب کشاورزی و تسریع در فرآیند آبرسانی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان حجم ذخیره آب سد سفید رود را تا کنون ۸۶۸ میلیون متر مکعب اعلام و خاطر نشان کرد: حجم آب سد سفید رود نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۹۰ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می‌دهد.

کاظم لطفی افزود: دبی ورودی آب سد در حال حاضر ۶۲ متر مکعب بر ثانیه است که در مدت مشابه سال گذشته ۳۴۱ متر مکعب بر ثانیه بوده است.

وی سطح زیر کشت اراضی شالیزار‌های گیلان را ۲۳۸ هزار هکتار عنوان کرد واظهار داشت: از این مجموع ۱۷۱ هزار هکتار از اراضی در داخل شبکه آبیاری و زهکشی سد سفید رود و حدود ۶۶ هزار هکتار خارج از شبکه قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان حداقل حجم آب مورد نیاز برای مصارف مختلف در محدوده شبکه سد سفید رود را در یک دوره آبیاری را ۲ میلیارد و ۸۹ میلیون متر مکعب دانست و افزود: از این مقدار یک میلیارد و ۹۸۵ میلیون متر مکعب مورد نیاز شالیزار‌ها و و حدود ۱۰۴ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز در استخر‌های پرورش ماهی است.

کاظم لطفی گفت: پتانسیل حجم آب ذخیره در آب بندان‌های استان برابر با ۱۰۰ میلیون متر مکعب است که تا کنون حدود ۸۰ درصد از این حجم ذخیره سازی انجام شده است.

وی افزود: از تعداد ۴۱۸ ایستگاه پمپاژ آب در سطح استان تا کنون ۳۰۳ مورد آماده بهره برداری است که پتانسیل تأمین آب از محل ایستگاه‌های پمپاژ در سطح شبکه ۱۱۰ میلیون متر مکعب و از محل برداشت از زهکش‌ها و باز چرخانی آب و آورد رودخانه‌ها حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان تعداد کل چاه‌های مجاز و غیر مجاز سطح شبکه به صورت عمیق و سطحی را ۲۵ هزار مورد اعلام کرد و افزود: با توجه به بهره‌برداری از آن‌ها پتانسیل تأمین آب در سطح شبکه حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب و در کل استان حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید.

کاظم لطفی خاطر نشان کرد: تعداد چاه‌های عمیق نیازمند سرویس و راه اندازی ۲۸۸ مورد است که از این تعداد ۲۲۲ مورد سرویس و راه اندازی شده است.

وی اظهار داشت: بر اساس شرایط موجود، تأمین نفت و گازوییل کشاورزان برای استفاده از ظرفیت‌های چاه‌های نیمه عمیق، زهکش‌ها و رودخانه‌ها ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان تصریح کرد: با توجه به خشکسالی و بحران آب، کشاورزان باید برای جبران خسارت نسبت به بیمه کشاورزی اقدام کنند.

 

انتهای پیام/م.ع

مدیریت بهینه مصرف آب کشاورزی با لایروبی نهر در گیلان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آب کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۹۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با آغاز دولت سیزدهم و توجه این دولت به تامین آب شرب روستاها ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال آبرسانی و شبکه در قالب پروژه محرومیت زدایی استان خوزستان اجرا شده است.

صابر علیدادی در گفت و گو با ایسنا پروژه‌های در حال اجرای طرح محرومیت‌زدایی جهاد آبرسانی استان را ۲۳ پروژه در قالب ۷۶۶ روستا و ۲۱ شهرستان عنوان کرد.

وی افزود: ۲۳ پروژه آبرسانی طرح محرومیت زدایی در ۲۱ شهرستان شادگان، شوشتر، هندیجان، رامشیر، امیدیه، آبادان، خرمشهر، ماهشهر، اندیکا، اندیمشک، هفتکل، حمیدیه، اهواز، شوش، کرخه، مسجدسلیمان، سوسنگرد، هویزه، بستان، بهبهان و ایذه در حال اجرا است.

علیدادی با اشاره به اینکه پیشرفت فیزیکی طرح‌های محرومیت‌زدایی استان ۴۳ درصد است، در خصوص آخرین وضعیت پیشرفت پروژه‌های محرومیت‌زدایی جهاد آبرسانی استان گفت: با اقدامات انجام شده در حال حاضر علاوه بر اجرای  ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال آبرسانی و شبکه، احداث ۳ باب ایستگاه پمپاژ، احداث ۵ باب مخزن ذخیره بتنی جمعا به ظرفیت ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب، حفاری و تجهیز ۶ حلقه چاه آب شرب و افتتاح آبرسانی به ۱۸۰ روستا را می‌توان به عنوان عملکرد پروژه محرومیت زدایی استان عنوان کرد.

وی یادآور شد: علاوه بر شرکت آب و فاضلاب خوزستان، قرارگاه کربلا و بسیج سازندگی نیز به عنوان معین در اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی استان همکاری می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳۰۰طرح ارتباطی طی دو سال اخیر در کهگیلویه و بویراحمد اجرا شده است
  • ایجاد اشتغال برای ۲۵۶۰ نفر توسط بسیج سازندگی گیلان
  • حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی
  • وضعیت جاده‌ها / محور کندوان یکطرفه شد
  • کندوان یکطرفه شد
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان