Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@14:13:27 GMT

بررسی امکان تولید مثل جانداران در فضا

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۰۹۵۳۶

بررسی امکان تولید مثل جانداران در فضا

ناسا اسپرم گاو وحشی و انسان را به منظور مطالعه تولید مثل در فضا، به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیوچریسم، ناسا برای مطالعه تولید مثل در شرایط کم‌گرانش، نمونه‌های اسپرم انسان و گاو را به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده است.

ناسا ماموریتی را برای بررسی اینکه آیا انسانها در فضا ممکن است فرزند بیاورند، راه‌اندازی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماموریتی موسوم به "میکرو-11"(Micro-11) که طی آن ناسا نمونه‌هایی از اسپرم منجمد انسان و گاو را به ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) فرستاده است تا آزمایشات توسط دانشمندان بر روی آن انجام شود.

این پروژه توسط مرکز تحقیقات "ایمز"(Ames) ناسا رهبری می‌شود و طبق بیانیه ناسا، هدف این تحقیق، بررسی چگونگی تاثیر بی‌وزنی بر روی اسپرم است.

هدف این مطالعه، اسپرم انسان است، اما اسپرم گاو وحشی نیز فرستاده شده است، زیرا به اندازه کافی مشابه اسپرم انسان است و برای کنترل کیفیت استفاده می‌شود تا اطمینان حاصل شود محققان می‌توانند تفاوت‌های ظریف اسپرم از هر دو گونه را تشخیص دهند.

فرایندی الهام گرفته شده از داستان علمی-تخیلی

این فرایند به نظر می‌رسد که مستقیما از یک فیلم علمی-تخیلی گرفته شده است. دانشمندان ایستگاه فضایی با استفاده از دستگاه "MSG"، نمونه‌ها را برای فعال کردن حرکت اسپرم و آماده سازی برای ترکیب و امتزاج با تخمک تحریک می‌کنند و نتایج را تصویربرداری می‌کنند.

فیلم همراه با نمونه‌های مخلوط‌ شده و مواد نگهدارنده برای تجزیه و تحلیل به زمین برگردانده می‌شود.

ناسا ادعا می‌کند این مطالعه اولین گام در درک قابلیت بالقوه تولید مثل در شرایط کم‌گرانش است.

دکتر "فتحی کارویا"، دانشمند ناسا برای پروژه زیست شناسی فضایی گفت: بر اساس تجربیات قبلی، به نظر می‌رسد که عدم وجود جاذبه، تحرک اسپرم را تسهیل می‌کند. این در مقایسه با سایر تحقیقات در مدل ارگانیسم‌های مختلف است که نشان داده است که شرایط میکروگرانشی موجب بازسازی سریع‌تر سلول‌ها می‌شود.

وی افزود: این پروژه فضایی اولین بار است که به روش‌های تحلیلی اثبات شده برای ارزیابی باروری اسپرم انسان و گاو در فضا می‌پردازد.

در سال 1998، مطالعات نشان داد که بی‌مهرگان آبزی می‌توانند در فضا تولید مثل کنند. در حالی که در سال 2017، تحقیقات تایید کرد که اسپرم موش‌ها در طول سفر 9 ماهه به فضا منجمد شده و موشهای سالم را روی زمین تولید کرده است.

اگرچه این مطالعات به برخی از دیدگاه‌ها در نحوه باروری انسان در فضا کمک می‌کند، اما هنوز از تعیین شرایط برای مریخ و سیارات دیگر فاصله زیادی دارد.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۹۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سعیده شجاعی‌علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود و کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولا باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

شجاعی‌علی‌آبادی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد،  البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای 100 درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش  داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای 20 دقیقه بجوشانید.

جوشاندن کنسروهای خانگی را جدی بگیرید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی وغذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این‌صورت، در دمای یخچال (حداکثر 3 درجه ساتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد