Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-29@17:45:36 GMT

رئیس جمهور چه تکلیفی برای«سمپاد» مشخص می کند

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۰۲۸۳

رئیس جمهور چه تکلیفی برای«سمپاد» مشخص می کند

به گزارش «نماینده»، از آخرین توئیت وزیر آموزش و پرورش درباره تصمیم گیری قطعی درباره پذیرش دانش آموزان در مدارس سمپاد در پایه هفتم (که آموزش و پرورش در مصوبه ای تحت عنوان «حذف آزمون ها از دوره ابتدایی» پیش بینی حذف آن را کرده است)، ۶ روز می گذرد و هنوز تکلیف پایه ششمی های متقاضی ورود به مدارس سمپاد در هاله ای از ابهام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آخرین توئیت بطحایی آمده است: «مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در این زمینه اکنون در خدمت آقای رئیس‌جمهور است تا ابلاغ شود. در آن مصوبه به لحاظ رعایت برخی از بخش‌هایی که دانش‌آموزان ممکن است پیش از این خود را آماده کرده باشند و یا مشکلی داشته باشند یک پیش بینی انجام شده است و اجازه می‌خواهم ظرف یکی دو روز آینده اگر این مصوبه ابلاغ شد تکلیف را مشخص کنیم.» و این اولین باری بود که وزیر آموزش و پرورش درباره دانش آموزان پایه ششم که خود را برای آزمون سمپاد آماده کردند، صحبت کرد و درباره پیش بینی هایی برای این دانش آموزان در مصوبه سخن گفت. از همانجا می شد حدس زد رئیس جمهور در صورت امضا مصوبه، احتمالا اجرای آن را برای سال تحصیلی پیش رو نپذیرد و گمانه زنی های این روزها بیشتر به این احتمال دامن زده است به طوریکه برخی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز به صورت غیر رسمی این خبر را تایید کردند.

هر چند میرحمایت میرزاده سخنگوی این کمیسیون به تازگی در نامه ای خطاب به رئیس جمهور خواستار ابلاغ مصوبه حذف آزمون‌های مدارس خاص شد.

واقعیت این است که با توجه به حساسیت های بحث استعدادهای درخشان در کشور در حال حاضر سه نهاد مجلس، آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات متفاوت و در برخی مواقع هم راستا با هم دارند. همین چالش ها و از سوی دیگر دیرهنگام اعلام شدن این مصوبه در حالیکه پایه ششمی ها چندماهی به آماده کردن خود برای آزمون ورودی پایه هفتم مشغول بودند و ابهاماتی در حذف مدارس سمپاد در متوسطه اول، سبب تاخیری در تعیین تکلیف این مصوبه شده است که شاید ضربه اصلی اش را پایه ششمی های داوطلب ورود به مدارس سمپاد بخورندکه یک روز یک مسئول از برگزار نشدن آزمون می گوید و روز دیگر مسئولی دیگر از برگزاری آزمون لااقل در سال تحصیلی جدید سخن می گوید.

در این شرایط شاید بد نباشد رئیس جمهور هر چه زودتر تکلیف این مصوبه را با امضا کردن یا امضا نکردن مشخص کند.

آمادگی برای اجرای تصمیم رئیس جمهور در هر دو صورت

علی زرافشان معاون متوسطه آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این پرسش که در صورت عدم موافقت رئیس جمهور با اجرایی شدن این مصوبه در سال تحصیلی پیش رو آیا آمادگی برگزاری آزمون به موقع وجود دارد، گفت: در هر صورت مرجع تشخیص در این مورد شخص رئیس جمهور است و امضای ایشان مصوبه ما را قابل ابلاغ و اجرا می کند. اگر ایشان به هر دلیل تشخیص بدهند که مصوبه امضا نشود طبیعتا آموزش و پرورش برای آن زمان هم باید آماده باشد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در این زمینه که در صورت اجرایی شدن این مصوبه در هر زمانی، مدارس سمپاد متوسطه اول و نمونه دولتی چگونه قرار است پذیرش دانش آموز داشته باشند نیز بیان کرد: این مدارس پذیرش عادی دانش آموزان را مانند مدارس دولتی خواهند داشت و این مدارس کاملا در اختیار آموزش و پرورش است و قرار نیست هیچ کدام به غیردولتی تبدیل شوند چون عملا این اتفاق امکان پذیر نیست.

معاون متوسطه آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که این مدارس سال هاست با دریافت هزینه از والدین به نوعی خودگردان بوده اند و در صورت دولتی شدن قادر به دریافت هزینه نیستند و آیا بار مالی این مدارس را آموزش و پرورش می تواند تقبل کند نیز اظهار کرد: وقتی آموزش و پرورش می تواند ۹۰ درصد مدارس دولتی را پشتیبانی کند حتما این ۱۰ درصد را نیز می تواند پشتیبانی کند.

به گفته وی در حال حاضر ۱۱ درصد مدارس غیر دولتی، نزدیک ۵ درصد نمونه دولتی و بیش از ۵ درصد سمپاد هستند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: آموزش و پرورش حسن روحانی نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۰۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: امسال ۲۷ هزار دانش‌آموز استان در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند و اوراق امتحانی در استان تصحیح نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، ابوالقاسم اکبری امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال تحصیلی جاری ۲۶۰۱ آموزشگاه در استان با ۱۹۷ هزار دانش‌آموز در ۹ هزار کلاس فعال است.

وی افزود: ۱۷۵ هزار دانش‌آموز در مدارس دولتی و ۱۷ هزار در مدارس غیردولتی درس می‌خوانند؛ ۱۳ هزار و ۷۶۹ معلم در مدارس دولتی مشغول به کار هستند که ۷۳۳۳ نفر خانم و مابقی آقایان هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های آموزش و پرورش طی دو سال گذشته با رشد خوبی مواجه شده، گفت: ۷۰ پروژه طی این مدت به بهره‌برداری رسیده و ۸۵ پروژه با ۳۶۰ کلاس درس در حال ساخت است.

وی افزود: ساخت ۱۳ مدرسه با ۱۲۰ کلاس درس در مناطق طرح جهش ملی مسکن ساخته خواهد شد؛ اکنون ۳۷۳ کودکستان در سراسر استان مجوزهای فعالیت را از آموزش و پرورش اخذ کرده و ۳۲۶ مورد فعال شدند.

اکبری زیرساخت‌های ورزشی را نیز تشریح کرد و گفت: ساخت چمن‌های مصنوعی در خراسان شمالی نسبت به استان‌های هم طراز ۵۰ درصد بیشتر است.

اکبری گفت: ۱۸ زمین ورزشی رو باز برای دختران در حال ساخت است؛ ساخت ۲۰ اتاق درس تربیت بدنی نیز انجام شده و ۱۷ میلیارد تومان برای تجهیزات ورزشی مدارس جذب شده است.

وی با اشاره به پراکندگی بالای روستاهای استان افزود: ۴۸ درصد مدارس استان در روستاها هستند و ۱۸ مدرسه تک دانش‌آموزی و ۱۳۴ مدرسه کمتر از پنج دانش‌آموزی در خراسان شمالی فعال است که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی چه مقدار به عدالت آموزشی اهمیت می‌دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در پایه‌های دهم تا دوازدهم آزمون‌ها به صورت نهایی برگزار می‌شود؛ مجموعاً حدود ۲۷ هزار دانش‌آموز در این آزمون‌ها شرکت خواهند کرد.

وی افزود: تصحیح اوراق امتحانی نهایی در خراسان شمالی انجام نمی‌شود تا از هر گونه تخلف احتمالی جلوگیری شود؛ تصحیح نیز به صورت سوال به سوال خواهد بود و هر معلم یک سوال را بررسی می‌کند.

وی افزود: امسال ۵۰۹ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای علمی حائز رتبه برتر شدند که آماری خیره‌کننده است؛ همچنین سه مدال برنز جهانی کسب شد.

اکبری خاطرنشان کرد: ۱۳۱۱ نفر کودک شش تا ۱۱ سال بازمانده از تحصیل در استان وجود داشتند که ۱۰۱۱ نفر شناسایی و تعیین تکلیف و جذب آموزش و پرورش شدند.

وی در انتها گفت: طی دو سال گذشته حدود دو هزار ردیف استخدامی ماده ۲۸ اخذ شده است؛ از این تعداد ۱۰۸۹ نفر مربوط به امسال است که این رقم در دهه اخیر بی سابقه است.

کد خبر 748897

دیگر خبرها

  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • معاون اول رئیس جمهور: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است