Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@11:08:40 GMT

غوطه شرقی؛ پیروزی اراده مقاومت- امیرحسین رجبی معمار*

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۵۷۵۹

غوطه شرقی؛ پیروزی اراده مقاومت- امیرحسین رجبی معمار*

تهران - پایان حضور آخرین نفرات گروه تروریستی جیش الاسلام در شهر دوما، آغاز روزهایی نوین برای مردمان این شهر و دیگر 43 شهر و روستای منطقه ی راهبردی غوطه ی شرقی دمشق است که از سال 2012 در چنگال مزدوران جنایتکار سلفی- تکفیری گرفتار بودند.

خیلی دور نیست روزهای سال 2013 که بزرگراه منتهی به فرودگاه دمشق زیر آتش قرار داشت، پایتخت در محاصره ی بیش از هفتاد هزار تروریست مسلح و آموزش دیده بود و هر لحظه بیم آن می رفت که با سرنگونی دولت سوریه همه چیز از دست برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروز اما پس از شش سال و با مجاهدت های رزمندگان ارتش و مقاومت سرانجام غوطه ی شرقی بار دیگر به آغوش سوریه بازگشت و طعم آزادی را چشید. این پیروزی بزرگ و راهبردی آن اندازه برای تروریست ها و حامیان منطقه ای و فرامنطقه ای آن ها تلخ و گران بود که حتی از شلیک موشک به خاک سوریه به بهانه ی واهی حمله ی شیمیایی ارتش به شهر دوما دریغ نورزیدند.
در نوشتار پیش رو تلاش می کنیم تا با بررسی وضعیت کنونی نبرد در سوریه، پیامدهای آزادی غوطه ی شرقی را واکاوی کنیم.

تامین امنیت پایدار دمشق:
با وجود همه ی پیروزی های چشمگیر ارتش سوریه و محور مقاومت در این سال ها که از حلب در شمال تا مرز التنف و البوکمال در جنوب و شرق سوریه امتداد داشت، حضور چندین گروه تروریستی در همسایگی پایتخت همواره خطری بالقوه به شمار می آمد و همچون اهرم فشاری علیه دولت قانونی این کشور عمل می کرد به ویژه آن که شلیک خمپاره و موشک از غوطه ی شرقی به سوی دمشق علاوه بر تلفات انسانی اثر روانی ناخوشایندی نیز در پی داشت.
در این راستا آزادسازی غوطه ی شرقی اگر بیشتر از مناطق دیگر اهمیت نداشته باشد قطعا کمتر نیز اهمیت ندارد و پیروزی در غوطه دست تروریست ها را بیش از پیش بست.

افزایش توان رزمی در دیگر جبهه ها:
ناگفته پیداست که نگه داشتن محاصره ی غوطه ی شرقی از سال 2014 هم بخشی از نیروی رزمی ارتش و مقاومت را زمین گیر کرده بود و هم هزینه ی مادی برای دولت سوریه در بر داشت، اما اکنون با آزادی و پاکسازی نهایی منطقه، بخشی از این نیروها با آرامش خاطر و توان بیشتری برای ادامه ی عملیات مبارزه با تروریسم به دیگر مناطق سوریه فرستاده خواهند شد.
در حال حاضر تنها بخش های کوچکی از اردوگاه آوارگان فلسطینی یرموک و مناطق اطراف آن در جنوب دمشق در اشغال تروریست های داعش باقی مانده که در محاصره ی ارتش به سر می برند و خطر چندانی نداشته و به زودی تکلیف آنان نیز یکسره خواهد شد.

ارزش راهبردی اقتصادی و نظامی:
غوطه ی شرقی حاصل خیزترین منطقه ی پیرامون پایتخت به شمار می آید که تا پیش از آغاز جنگ داخلی بخش زیادی از نیاز غذایی دمشق را برآورده می ساخت. تسلط دوباره ی دولت بر این منطقه یک پیروزی اقتصادی مهم است.
پیروزی ارتش سوریه و هم پیمانانش در غوطه در حالی با تقدیم حداقل شهدا و زخمی ها رخ داد که این منطقه با انواع جنگ افزارهای غربی به شدت تقویت شده و تروریست های آموزش دیده ای در آنجا حضور داشتند. این امر بار دیگر نشان داد که نیروهای رزمنده ی سوری پس از هفت سال نبرد سنگین میدانی و شهری نه تنها دچار فرسایش نشده اند بلکه با تجربه اندوزی، پیوسته شیوه ها و تاکتیک های رزمی خود را به روز کرده و با بهره گیری از تمام توان بیشترین تلفات را بر دشمن تحمیل می کنند.

تقویت توان سیاسی- دیپلماتیک دولت سوریه:
هر وجب از خاک سوریه که آزاد می شود تاثیری مستقیم بر باز شدن هرچه بیشتر دست مقامات سیاسی و دیپلمات های سوری و کشورهای دوست ایشان در چانه زنی ها و گفتگوها درباره ی آینده ی سوریه خواهد داشت. پیروزی در غوطه ی شرقی نیز با توجه به نکاتی که در بالا بدان ها اشاره شد از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و آثار آن به زودی روشن تر خواهد شد.
نتیجه گیری:
نوار پیروزی های جبهه مقاومت در سوریه همچنان ادامه دارد و اوضاع در این کشور به گونه ی غیر قابل بازگشتی به سود دولت این کشور و هم پیمانانش دگرگون شده و هر روز بیشتر به زمان تعیین تکلیف نهایی و سرنوشت بحران سوریه نزدیک می شویم.
آزادسازی غوطه ی شرقی و بر باد رفتن آرزوهای شوم محور غربی- عربی برای سوریه و رویای خلافت جیش الاسلام، به قدری برای آنان سنگین بود که با تدارک دیدن حمله ی شیمیایی صوری به دوما بهانه ای برای موشک پراکنی به سوی مراکز پژوهشی و نظامی سوریه پیدا کردند هرچند که طرفی نیز نبستند و به نتیجه ای نرسیدند.
با پیشروی ارتش سوریه به سوی جنوب و نزدیک شدن به مرز جولان، زنگ خطر برای سران رژیم صهیونیستی به صدا درآمده و بدیهی خواهد بود که با فروکش فتنه ی تکفیری و گرد و غبار تروریست ها بار دیگر مساله ی نخست جهان اسلام یعنی فلسطین در دستور کار کشورهای اسلامی قرار خواهد گرفت.
--------------------------------------------------------------------------------------
* کارشناس امور بین الملل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي غوطه شرقي سوريه مقاومت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت

بشار اسد رئیس جمهور سوریه با تاکید اینکه موضع کشورش از زمان ظهور مساله فلسطین در سال ۱۹۴۸ ثابت بوده است، افزود که با وجود شرایطی که سوریه از سر گذرانده است، یک لحظه یا تحت هر شرایطی که بوده موضعش دچار تزلزل نشده است.

وی تصریح کرد هر آنچه می‌تواند در حد امکانات موجود ارائه کند، بدون هیچ تردیدی در اختیار فلسطینی‌ها یا هر مقاومتی در برابر رژیم صهیونیستی قرار خواهد داد.

اسد همچنین خاطرنشان کرد که موضع دمشق در قبال مقاومت، «به عنوان یک مفهوم یا عمل، تغییر نخواهد کرد، بلکه تثبیت‌تر خواهد شد».

وی اشاره کرد رویداد‌ها ثابت کرده است که هر کسی که تصمیمی ندارد هیچ امیدی به آینده ندارد و هر که صاحب قدرت نباشد در این دنیا ارزشی ندارد و هر که در دفاع از وطن مقاومت نکند، در درجه اول لایق وطن نیست.

اسد در سخنرانی خود در نشست گسترده کمیته مرکزی حزب بعث سوسیالیست عربی که روز شنبه در کاخ کنفرانس در دمشق پایتخت این کشور برگزار شد، تاکید کرد که سوریه «امروز تسلیم نخواهد شد، زیرا ماهیت موضوع تغییر و خود دشمن نیز تغییر نکرده است».

براساس گزارش روزنامه الوطن سوریه، رئیس جمهور سوریه در این زمینه با تاکید بر اینکه «تن‌ها متغیر، رویداد‌ها به شکل بیرونی» است، توضیح داد که کشتار‌ها با رفتار رژیم اشغالگر چه تعداد روند کشتار افزایش یا کاهش یابد، اتفاقی نیست.

اسد همچنین با اشاره به اینکه «سوگیری کورکورانه کشور‌های غربی نسبت به صهیونیسم چیز جدیدی نیست» تاکید کرد: «تا زمانی که وضعیت تغییر نکند و حقوق فلسطینی‌ها و سوری‌ها به دست نیاید، هیچ چیزی موضع ما را حتی به اندازه جابجا کردن یک تار مو تغییر نخواهد داد.

وی همچنین تاکید کرد که تسلیم، احساس کاذب امنیت، شاید قدرت و گاهی موجودیت می‌دهد، اما اسد توضیح داد که این تا زمانی است که ماموریت لازم به پایان برسد و پس از آن مردم، کشور‌ها و ملت‌ها کنار گذاشته می‌شوند.وقتی از وطن صرف نظر می‌شود این به معنای نابودی و از بین رفتن آنها است.

رئیس جمهور سوریه با بیان اینکه جنگ غزه حامیان تقلید از غرب را در جهان عرب و سوریه آشکار کرد، خاطرنشان کرد: ما نشنیدیم که آنها در مورد جنگ غزه صحبت کنند یا به موضع غرب در قبال غزه توجه داشته باشند. حمایت سیاسی از اسرائیل و مشارکت مستقیم نیرو‌های نظامی و امنیتی غربی در جنگ و ارسال اسلحه به اسرائیل رخ داد و ما هیچ حرف و بیانیه و اظهارنظری از آنها نشنیدیم. همچنین نه در مورد دموکراسی مربوط به سرکوب دانشجویان در دانشگاه‌ها و ... درحالیکه همه این اعتراضات مطابق قانون اساسی و قانون بودند، اما ما حرفی از آنها نشنیدیم.

رئیس جمهور سوریه عنوان فلسطین را مهم‌ترین و برجسته‌ترین عنوان امروز دانست و افزود: برجسته‌ترین موضوع در این عنوان، بازگشت دوباره مساله فلسطین به منصه ظهور است به گونه‌ای که تاکنون دیده نشده است.

وی افزود: امروز عدالت این موضوع روشن شده است و جنگ غزه حقیقت بسیاری از رژیم‌ها را برملا کرده است و صداقت را در برابر نفاق و دورویی متمایز می‌کند و موضع در قبال مساله فلسطین را به عنوان مرجع در ارزیابی آن مواضع مطرح می‌کند.

اسد ادامه داد: مهمترین مدلی که امروز می‌بینیم، مدل ترکیه (رجب طیب اردوغان)، رئیس جمهور ترکیه است، علیرغم اینکه یک فرد واقعاً باهوش باید این حقیقت ساده را بداند هوش جمعی مردمی قوی‌تر از هر فردی است، اما اردوغان معتقد است که می‌تواند مردم ترکیه را فریب دهد، با زبان خود به اسرائیل حمله کند، اما با دستش از اسرائیل حمایت کند. مردم ترکیه در انتخابات به او درس بزرگی دادند. درس این است که قدرت جایگاه رسمی و حزبی در همذات پنداری با جایگاه مردمی است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه منهدم شد
  • اسد: در کمک به مقاومت تردید نخواهیم کرد
  • بشار اسد: موضع سوریه در مورد فلسطین تغییر نکرده است
  • انهدام ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در قبال مقاومت و فلسطین
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق