Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@03:57:53 GMT

رابطه و نسبت عدل و شرّ از منظر فلسفه و کلام بررسی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۶۱۰۴

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد علیجانی، رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی اصفهان در گفت‌و‌گو با ایکنا از اصفهان اظهار کرد: با بررسی سؤالاتی که مخاطبان از کارشناسان مرکز جویا می‌شدند، 16 موضوع به عنوان پر تکرارترین موضوعات مورد سؤال مشخص شدند که یکی از آنها، بحث عدل الهی و شرّ است؛ بنابراین با توجه به پر بسامدترین موضوع بخش کلام در مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی، مقدمات برگزاری کرسی آزاداندیشی «عدل و شرّ از منظر فلسفه و کلام» را فراهم کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: رویکرد این کرسی آزاداندیشی به صورت تقابلی است و موضوع عدل الهی و شر از منظر فلسفه و کلام با رویکردهای متفاوتی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی اصفهان بیان کرد: هر مسلمان به عدل الهی اعتقاد داشته و آن را یکی از اصول دین خود می‌شمارد، از طرف دیگر در جهان پیرامون ما انواع شرور طبیعی و اخلاقی وجود دارد که ممکن است این ناسازگاری را در اذهان به وجود بیاورد که چرا با وجود خداوند عادل، این همه شرور در جهان وجود دارد و اگر خداوند عادل است، پس وجود شرّ برای چیست؛ بنابراین هدف از برپایی این کرسی، پاسخگویی به چنین شبهاتی است و اینکه رابطه عدل الهی با شرور موجود در جهان از دیدگاه اسلام و از منظر فلسفی و کلامی مورد بررسی قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، کرسی علمی-ترویجی «عدل و شرّ از منظر فلسفه و کلام» با حضور حجت‌الاسلام جعفر شانظری، معاون فرهنگی-اجتماعی و عضو هیئت علمی گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه اصفهان و محمدحسن یعقوبیان، استاد دانشگاه علوم قرآن و حدیث وابسته به دارالقرآن الکریم در روز پنجشنبه 30 فروردین‌ماه، از ساعت 10 الی 12 صبح در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ویژه کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی اصفهان و گروه فلسفه و کلام اسلامی مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند

عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر این نکته که شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتما به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند گفت: من می‌توانم به ضرس قاطع بگویم در شرایط حاضر، شورای نگهبان نمی‌تواند جلسه مهمی در بررسی لوایح و طرح‌ها داشته باشد مگر اینکه حتماً کار پژوهشکده آنجا ارائه شود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سید محمدرضا مدرسی یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان با حضور در پژوهشکده شورای نگهبان، از آخرین دستاورد‌های پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد و ضمن تشکر از دکتر کدخدایی، رییس پژوهشکده شورای نگهبان و مدیران و کارکنان این پژوهشکده بابت تلاش‌های صورت گرفته در زمینه‌های مختلف، افزود: امیدوارم خداوند متعال، زحمات شما را به خوبی بپذیرد، رشد دهد و هم ذخیره برای دنیای خودتان و آخرت خودتان و هم ذخیره برای جمهوری اسلامی باشد.

این عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر اینکه قانونگذاری، اساس حرکت یک ملت و کشور است، گفت: قانون‌گذاری معمولا نیاز به پایش دارد. قانون اساسی هم که انصافاً راهنمای بزرگی است برای اینکه نظام یک کشور منحرف نشود، پیش‌بینی کرده است که شورای نگهبان با معیار‌های شرع و قانون اساسی که معیار‌هایی جامع هستند قوانین را بررسی کند و شورای نگهبان نیز از روز‌های ابتدای تاسیس کار خودش را بر بنیانی قوی و متین بنانهاده است و فقها و حقوقدانان ادوار مختلف این شورا بنای مستحکم و روش دقیقی را برای بررسی مصوبات پایه‌گذاری کرده‌اند.

آیت‌الله مدرسی یزدی در ادامه ضمن ارزشمند برشمردن پژوهش‌ها و نظرات کارشناسی پژوهشکده شورای نگهبان، گفت: مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان نیز که در شهر قم تشکیل می‌شود از صاحب‌نظران برجسته‌ای تشکیل شده است که نظرات‌شان برای اعضای شورای نگهبان کارآمد است و البته گسترش ارتباط پژوهشکده شورای نگهبان و مجمع مشورتی فقهی بر غنای نظرات این دو مجموعه خواهد افزود.

دیگر خبرها

  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان
  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • افتتاح همزمان چند پروژه بهداشتی در شهرستان فیروزکوه
  • شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • بارش باران بهاری در فولادشهر اصفهان + فیلم
  • مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران در آکادمی علوم روسیه بررسی شد
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلف در آزادراه شیراز اصفهان