Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-16@08:22:29 GMT

درباره انگل آسکاريس چه ميدانيم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۶۵۶۱

درباره انگل آسکاريس چه ميدانيم؟

خبرگزاري آريا -

درباره انگل آسکاريس چه ميدانيم؟
آسکاريس مشهورترين کرم حلقوي است که بعد از کرمک بالاترين نسبت آلودگي را در سطح جهان دارا مي باشد . کرمي است بزرگ و گرد شبيه کرم خاکي ، به رنگ زرد که در درون روده کوچک بسر مي برد و اندزه آن بين 35 . 15 سانتيمتر است.
کرم‌هاي‌ گرد در لوله‌ گوارش‌ رشد مي‌کنند اين‌ انگل‌ها مسري‌ بوده‌ و در همه‌ سنين‌ ديده‌ مي‌شوند، ولي‌ در کودکان‌ شايعترند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عوارض آسکاريس
وجود تعداد زياد کرم آسکاريس ،‌ مهاجرت و يا تجمع آنها در روده‌ها گاهي سبب ايجاد عوارض شديد مي‌شود. اين عوارض عبارتند از انسداد روده‌ها ، ابتلاي کيسه صفرا ، آپانديست و سوراخ شدن روده‌ها. علايم انسداد روده ها شامل درد ناگهاني و پيچش شکم همراه با استفراغ و مشاهده انسداد در عکس‌برداري است.
سير تکاملي
اگر تخمهاي بوسيله ميزبان ضمن غذا يا آب خورده شود، به طرف معده حرکت مي‌کند و در آنجا لاروها از تخم بيرون مي‌آيند و به داخل سياهرگها يا عروق ديواره روده نفوذ مي‌نمايند.سپس به طرف کبد و قلب و ريه به گردش در مي‌آيند ظرف چند روز لاروها به داخل راهها يا گذرگاههاي هوايي آمده از ناي ، مري و معده مجددا به طرف روده حرکت مي‌کنند.
در روده به صورت کرم رسيده و بالغ در مي‌آيند. براي تکميل و اتمام دوره زندگي کرم روده ميزبان واسطه لازم نيست.
علائم را به دو مرحله تقسيم کرد:
1 – مسير حمله و مهاجرت لارو
عبور لاروها از کبد بر اين عضو تأثير مي گذارد و گاهي باعث بزرگي و دردناکي آن مي شود ،‌جايگزني آنها در ريه ، ناراحتي هاي تنفسي ايجاد مي کند علائم آن عبارتند از سرفه هاي خشک ،‌تنگي نفس و ‌تب. اين مسير بيشتر از دو هفته طول نمي کشد.
در طي مهاجرت ريوي ،‌لارو ممکن است با توليد حساسيت ميزبان سبب بروز تظاهرات آلرژيک مانند ‌حملات آسمي گردد.
2 – مرحله استقرار کرم بالغ در روده
علائم معمولي اين مرحله درد ناحيه شکم ، بي اشتهايي و سوء‌هاضمه مي باشدعلائم ديگر شامل بيخوابي ، تشويش و ساييدن دندانها هنگام خواب است.شايعترين شکايت بيماران مبتلا به آسکاريس ، درد مبهم شکمي است.
نکاتي درباره انگل آسکاريس
1- تشخيص دقيق بر ديدن تخم در مدفوع يا دفع کرم بالغ استوار است.
2- آسکاريس در مناطق معتدل و گرم شايعتراست.
3- در مناطقي که بهداشت ناکافي است شيوع فراواني دارد.
4- بيشترين در سن 5 تا 9 سال يعني کودکان سنين دبستان و قبل از دبستان ديده مي شود.
5- شيوع آلودگي در دختر و پسر تقريباً يکسان است.
6- طبقات فقيرتر شهري و روستا بدليل بهداشت نامناسب ‌بيشتر مبتلا مي شوند.
7- در صورتي که يک فرد خانواده مبتلا شود بقيه هم مبتلا مي شوند.
8- در مناطقي که از کود انساني در مزارع سبزيجات استفاده مي شود ، آلودگي در تمام سنين از مصرف سبزيجات آلوده ايجاد ميشود.
9- تخمها به نور مستقيم خورشيد و گرما حساسند
پيشگيري و کنترل انگل آسکاريس :
موثرترين راه کنترل انگل آسکاريس تأمين بهداشت عمومي ،تامين آب بهداشتي و سالم ، دفع مناسب فاضلاب و رعايت اصول زير مي باشد.
1 – دفع بهداشتي مدفوع و جلوگيري از آلودگي خاک ، بخصوص در اطراف محل بازي و ورزش کودکان
2 – محفوظ نگه داشتن غذاها از آلوده شدن با فضولاتي که امکان دارد به تخم انگل آلوده باشند .
3 – کوتاه کرد ن مرتب ناخن ها بخصوص در کودکان،و جلوگيري از وارد کردن دست به دهان در کوردکان
4 – از آنجا که انسان ميزبان نهايي آسکاريس مي باشد تشخيص و درمان افراد آلوده نه تنها موجب بهبود آنان مي شود ، بلکه اقدام موثري در جهت قطع زنجيره انتقال بيماري است.
اصول کلي درمان
6- نواحي مقعد و تناسلي را حداقل روزي دوبار با صابون و‌ آب گرم بشوييد.
7- در صورت امکان همه لباسهاي راحتي ، لباسهاي خواب ،‌زير پوشها و حوله هاي آلوده را که توسط فرد مبتلا استفاده شده بجوشانيد.
منبع:pezeshkan.org


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرار سیر برملا شد؛ آیا سیر واقعا برای سلامتی مفید است؟ | چه کسانی نباید سیر بخورند؟

می‌گویند سیر علاج سرما‌خوردگی است و فشار خون و میزان کلسترول را پایین می‌آورد و درمان درد‌های دیگری هم هست. آیا این گفته‌ها پشتوانه علمی دارد؟ چطور می‌توان در برنامه غذایی روزانه سیر بیشتری مصرف کرد؟

آیا سیر برای سلامت عمومی مفید است؟

باهی ون‌دی‌بور، متخصص تغذیه کودکان و سخنگوی انجمن تغذیه بریتانیا، می‌گوید: «سیر مقدار فراوانی پتاسیم، فسفر، روی، سولفور و مقدار متوسطی منزیم، منگنز و آهن دارد. می‌شود گفت گیاهی شگفت انگیز است».

«در سیر خام مقدار زیادی آلیسین هست؛ ترکیب آلی گوگرد که خاصیت‌های سلامتی‌بخش فراوانی دارد. در سیر نه فقط دامنه وسیعی از مواد مغذی ضروری برای بدن هست، بلکه به عنوان منبع سرشار فیبر پری‌بیوتیک هم اهمیت دارد. چیزی که برای تأمین مواد‌غذایی لازم برای باکتری‌های روده حیاتی است. این میکروب‌های بی‌ضرر برای رشد و تأمین سلامت کل دستگاه گوارش به این فیبر نیاز دارند.»

آیا سیر کلسترول و فشار خون را پایین می‌آورد؟

در پژوهشی که سال ۲۰۱۶ در دانشگاه پزشکی اصفهان در ایران انجام شد، شرکت‌کنندگان در آزمایش به مدت هشت هفته روزانه ۲۰ گرم ترکیب سیر و یک قاشق غذا‌خوری آب‌لیمو مصرف کردند و نتیجه پژوهش مثبت بود و میزان کلسترول و فشار خون آنها کاهش پیدا کرد.

پژوهش دیگری، که در همان سال انجام شد، نشان داد که مکمل‌های غذایی سیر می‌توانند فشار خون را کم کنند.

هرچند اگر نظر دانشگاه استنفورد را بخواهید پاسخ دیگری دریافت خواهید کرد. در سال ۲۰۰۷، پژوهشگران این دانشگاه نتیجه پژوهشی را منتشر کردند که خط بطلان بر «باور دیرین» کاهنده کلسترول بودن سیر می‌کشید.

در این پژوهش مصرف شش ماه سیر روی ۲۰۰ فرد بزرگسال سالم با میزان کلسترول معمولی هیچ اثری بر کاهش کلسترول خون (ال‌دی‌ال یا کلسترول بد) آنها نگذاشت.

دکتر گاردنر مؤلف این پژوهش چنین توضیح می‌دهد: «میزان سیر مورد استفاده در پژوهش روزانه یک پره بود».

آیا پژوهش‌هایی که نشان می‌دهد سیر شاید برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی مفید باشد تغییری در نظر دکتر گاردنر ایجاد کرد؟ او می‌گوید: «پژوهش ما با شرکت ۲۰۰ نفر و به مدت شش ماه با اعتبار بالا و نیرو‌های متخصص انجام شد و مؤسسه ملی بهداشت آمریکا ۱.۴ میلیون دلار بودجه آن را تأمین کرد».

«باعث شگفتی من خواهد بود اگر از زمان انجام پژوهش ما پژوهش دیگری به این اعتبار و دقت انجام گرفته باشد و اگر چنین پژوهشی انجام شده باشد مایلم از آن مطلع شوم».

دکتر گاردنر در ادامه می‌گوید: «پذیرفتنی است که سیر خواص فراوانی برای سلامتی ما داشته باشد. نشان دادن این فواید به صورت پژوهش معتبر و با طراحی صحیح و علمی کار آسانی نیست».

آیا سیر خاصیت ضدّ سرطان دارد؟

ماریت اوترلی و همکارانش در دانشگاه علوم و فناوری نروژ به‌عنوان بخشی از پژوهش‌های این دانشگاه درباره سرطان این موضوع را هم بررسی کرده‌اند.

«ما دریافتیم که عصاره سیر تازه (و همچنین سیر تازه) باعث فعال شدن مکانیسم استرس سلولی می‌شود که برای پاکسازی یا نابودی سلول‌هایی که برای تجدید و تولید پروتئین مشکل ایجاد می‌کنند (وضعیتی که افراد مبتلا به سرطان تجربه می‌کنند) مفید است. ما فکر می‌کنیم تأثیر مثبت بیولوژیکی سیر بر سرطان اهمیت فراوانی دارد».

گروه پژوهش عصاره سیر را با ترکیب سیر تازه و اتانول تهیه می‌کرد. نتیجه این بود که دریافتند برای چندین نوع از سرطان مفید و مؤثر است.

«چندین پژوهش اپیدمیولوژی یا همه‌گیر‌شناسی نشان داده است که سیر بر سرطان‌های روده، روده بزرگ، پستان و پروستات اثر مثبت دارد. ما عصاره سیر را روی سرطان پستان در موش‌ها آزمایش کردیم و اثرات ضد سرطان آن را مشاهده کردیم».

هرچند نتایج این پژوهش هم مخالفانی دارد. برای مثال ترکیب سیر «فرّار» است و اگر فرآیند خشک‌کردن انجمادی روی آن انجام شود تأثیر آن کاهش پیدا می‌کند. «بسیاری از محصولات بهداشتی با روش خشک‌کردن انجمادی تهیه می‌شوند و این نکته مهمی است».

نکته دیگر اینکه این پژوهش روی جانوران انجام شده است نه انسان‌ها هرچند دکتر اوترلی با اعتماد کامل حاضر است آن را تکرار کند.

«در پژوهش اخیر که به روش آزمایش مداخله‌ای روی ۸۳ انسان با استفاده از سیر خام، عصاره سیر و آلیسین انجام شد دریافتند که بر بهبود و درمان دامنه وسیعی از بیماری‌ها از جمله سرطان اثر مثبت دارد».

«بسیاری از پژوهش‌های همه‌گیر‌شناسی رژیم‌های غذایی شامل دو پره سیر خام در هفته را بررسی کرده‌اند و دریافتند که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود».

آیا سیر جلوی سرما‌خوردگی را می‌گیرد؟

هرچند برخی متخصصان در این مورد تردید دارند، اما پژوهش‌هایی انجام شده که نشان می‌دهد سیر می‌تواند جلوی سرما‌خوردگی را بگیرد. مارک کوهن، استاد دانشگاه سیدنی غربی، پژوهشی در این زمینه انجام داده است. پژوهش او نتوانست شواهد کافی مبنی بر رد یا قبول این نظر به دست آورد هرچند او معتقد است سیر در این زمینه مفید است.

«شواهدی وجود دارد که از مصرف سیر برای مقابله با عفونت‌ها حمایت می‌کند و سیر خاصیت ضدّ میکروبی و ضدّ ویروسی دارد. پژوهش اخیر نشان داده است که سیر خواص ضدّ ویروسی دارد و می‌تواند جلوی ورود ویروس به سلول‌های میزبان را بگیرد».

چطور سیر بیشتری وارد رژیم غذایی خود کنیم؟

ون‌دی‌بور می‌گوید: «اگر سیر خواص مفیدی داشته باشد گنجاندن سیر در رژیم غذایی به طور مداوم و منظم کلید تندرستی است. چون نسخه‌ای فراگیر و همگانی در این زمینه وجود ندارد هدف این است که حداقل هفته‌ای یک بار در وعده‌های غذایی خود از سیر استفاده کنید».

سیر را در دمای اتاق نگهداری کنید

«سیر‌های سفت را انتخاب کنید و آنها را در مکانی خنک و خشک و تاریک نگهداری کنید و در یخچال نگذارید. اگر پره سیر نرم شده باشد یا وقتی پوست آن را جدا می‌کنید رنگ آن تغییر کرده و قهوه‌ای شده باشد خراب شده است و نباید آن را مصرف کنید».

آیا سیر برای همه مفید است؟

ون دی‌بور می‌گوید: «برای برخی افراد سیر باعث مشکلات گوارشی می‌شود. متأسفانه مصرف سیر برای برخی افراد باعث بروز عوارضی می‌شود به‌ویژه افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر. به همین دلیل برای همه به‌ویژه کودکان مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر مهم است تا میزان تاب‌آوری شخصی نسبت به سیر را بسنجند».

«یک راه عالی برای لذت بردن از طعم سیر استفاده از روغن‌هایی با طعم سیر در آشپزی است. با استفاده از این روغن‌ها احتمال بروز عوارض سندرم روده تحریک‌پذیر کاهش پیدا می‌کند، اما روغن‌ها به‌طور معمول حاوی آلیسین کمتری هستند، ماده‌ای که بسیاری از خاصیت‌های سلامت‌بخش سیر از آن است».

tags # سیر ، اخبار سلامت و پزشکی سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! چرا مو‌های بدن زنان کمتر از مردان است؛ آیا زنان مردان پشمالو را بیشتر می‌پسندند؟

دیگر خبرها

  • معرفی بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز
  • درمان بیماری کبد با چند دانه کوچک!
  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز درخصوص انگل تنیا ساژیناتا
  • هشدار دامپزشکی خوسف برای بیماری تب کریمه و کنگو
  • درمان بیماری کبد با چند دانه‌ کوچک!
  • استرس چگونه هضم غذا را مختل می‌کند؟
  • اسرار سیر برملا شد؛ آیا سیر واقعا برای سلامتی مفید است؟ | چه کسانی نباید سیر بخورند؟
  • یزد رتبه دوم کشوری در غربالگری سرطان روده بزرگ
  • این باکتری در دهان سرطان روده بزرگ را تسریع می‌کند
  • بررسی مهارکننده‌های دارویی در درمان سرطان روده بزرگ