Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@19:37:10 GMT

حل معضلات حقوقی روش‌های کمک باروری با نگاه جهانی اسلام

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۸۰۳۴

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، دکتر ملک سلیمانی، عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک، در مراسم رونمایی از کتاب جنین شناسی فقهی که در جهاد دانشگاهی استان مرکزی برگزار شد گفت: این کتاب چند منظر مهم را در علم جنین شناسی مورد توجه قرار داده است از جمله روند تکامل جنین که علم بسیار پیچیده‌ای است، تطبیق اشارات قرآن درباره جنین با علوم تجربی و تطبیق علم جنین شناسی با مباحث حقوقی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه مشکل ناباروری در تمام جهان فراگیر است ادامه داد: بخش اعظم مردم محتاج به روش‌های کمک باروری هستند تنوع روش‌های رفع مشکل ناباروری باعث شده مباحث حقوقی زیادی در این زمینه ایجاد شود. متأسفانه در این زمینه با خلاً‌های زیادی مواجه هستیم و از طرفی قوانین مربوط به روش‌های کمک باروری در دنیا به قدری متنوع است که این قوانین گاهی با هم در تضاد قرار می‌گیرند.
سلیمانی تصریح کرد: بنده به دانشجویان رشته حقوق پیشنهاد می‌کنم با توجه به گرفتاری‌های این عرصه و قوانین متضاد کشورها، وارد عرصه تدوین قوانین علم جنین و درمان ناباروری بر اساس دین شوند، خوشبختانه اسلام به خوبی به رفع مشکل ناباروری توجه کرده است.
عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک تأکید کرد: یکی از لوازم صدور انقلاب اسلامی، تدوین همین قوانین با توجه به نیاز کشورهای جهان و صادرات آن است برخی از کشورها از جمله آلمان در زمینه درمان ناباروری قوانین سخت‌گیرانه‌ای دارند که ریشه در دین و فرهنگ آنها دارد.
وی ادامه داد: گرفتاری دولت‌های جهان در مباحث حقوقی جنین مانند اهدای اسپرم، جنین منجمد و ... این ضرورت را برای ما ایجاب می‌کند که با توجه به نگاه خوبی که اسلام به باروری و خانواده دارد قوانین این حوزه را تدوین و در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.
سلیمانی ادامه داد: کتبی در این زمینه تألیف می‌شود باید با نگاه جهانی و به زبان انگلیسی باشد که متأسفانه حوزه علمیه در این زمینه کم کار کرده است.
عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک گفت: بسیاری از کشورها از جنبه‌ها، روش‌ها و توانایی اسلام در رفع مشکلات و مباحث حقوقی و فقهی ناباروری غافل هستند امروز انتقال و مهاجرت نخبگان از حالت فیزیکی به انتقال و حتی فروش ژن تغییر یافته است و همین مباحث مسائل حقوقی جدیدی را به دنبال می‌آورد که دانشمندان علوم اسلامی نباید از آن غافل باشند.
وی تأکید کرد: بارور شدن در اسلام کاملاً پذیرفته شده و در حالیکه بسیاری از مذاهب و مکاتب روش‌های درمان ناباروری را نمی‌پذیرند اسلام این حق را برای خانواده قائل شده که از راه‌های مختلف و شرعی این مشکل را رفع کند و تداوم نسل داشته باشد و همین نگاه اسلام می‌تواند جنلبه تبلیغی برای توسعه اسلام و نظام اسلامی داشته باشد.
عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک در پایان گفت: هر فصل کتاب جنین شناسی فقهی جای تبدیل شدن به کتابی مجزا را دارد و باید دنبال تطبیق‌های جهانی در این زمینه نیز باشیم و روش‌ها و احکام نظام اسلامی را با غرب مقاسه کنیم تا متوجه تنوع و خدمات اسلام بشویم و آن را به جهان صادر کنیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۸۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، داده‌های بررسی ملی رشد خانواده نشان می‌دهد که درصد زنان متأهل ۱۵ تا ۴۹ ساله که نابارور بودند از ۲۰۱۱-۲۰۱۵ (۶.۷٪) به ۲۰۱۵-۲۰۱۹ (۸.۷٪) افزایش یافته است.

محققان داده‌های مبتنی بر ۲۱۰۰۰ مصاحبه با زنان و مردان ۱۵ تا ۴۹ ساله را بررسی کردند.

این تجزیه و تحلیل همچنین به آنچه که محققان آن را «اختلال باروری» می‌نامیدند، نیز پرداخت.

طبق گزارش‌ها، به طور کلی، نرخ باروری مختل بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ ثابت بوده است. در میان زنان متأهل ۱۵ تا ۴۴ ساله، ۱۵.۵ درصد در بررسی قبلی اختلال باروری داشتند، در مقایسه با ۱۶ درصد در بررسی بعدی.

این گزارش تخمین می‌زند که تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۸.۵ میلیون زن آمریکایی ۱۵ تا ۴۴ ساله به نوعی مشکل باروری داشتند.

کد خبر 6090457

دیگر خبرها

  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟
  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟
  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است