Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-03-28@17:40:57 GMT

نقش احمدي‌نژاد در گم‌شدن قاضي‌مرتضوي!

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۸۷۷۶

به گزراش خرداد، روزنامه قانون نوشت: حاشيه‌هاي غيب شدن مرتضوي همچنان ادامه دارد و اين‌بار نمايندگان درباره اين موضوع سخن گفته‌اند. برخي معترض بودند و مي‌گفتند كه بايد از مرتضوي وثیقه سنگين گرفته مي‌شد و در همين حال مسعود گودرزی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه سعید مرتضوی نماد تخلف در یک دولت بوده است، گفت: از این رو باید مراقبت کرد تا تخلفات چنین افرادی خدشه به اصل نظام وارد نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گودرزی، در واکنش به ناپدید شدن سعید مرتضوی متخلف پرونده کهریزک و تامین اجتماعی گفت: در این موضوع از چند جنبه باید دقت بیشتری می شد، البته معتقدیم وی گم نشده و پیدا می شود. نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تاکید کرد: نکته اول این است که بر اساس حجمی از منابع مالی که نسبت به مرتضوی ادعا و طرح دعوی شده لازم بود وثیقه متناسب با این جرم تعیین شود، بنابراين وثیقه دو میلیارد تومانی چندان با جرم وی متناسب نبود. وی افزود: همچنین در خصوص شخص مرتضوی مباحثی وجود دارد چرا که وی مسئولیت مهمی در یکی از دولت ها داشته و همین حساسیت قضیه را افزایش می‌دهد، پس باید در کنترل وی نظارت دقیق تری صورت می‌گرفت. گودرزی ادامه داد: برای مثال در موضوع نگهداری از شخصی مثل سیدامامی سهل انگاری باعث شد اطلاعات مهمی از دست برود، پس لازم است افکار عمومی در نظر گرفته شود و حکومت خود را در برابر افکار عمومی مسئول بداند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: نباید شرایط به گونه ای رقم بخورد که فردی مثل مرتضوی که نماد تخلف در یک دولت محسوب می شود باعث شود اراده و جدیت نظام در مبارزه با جرم و فساد خدشه دار شده و این شائبه ایجاد شود که افرادی در فراری دادن یک متخلف دست داشته اند.
مرتضوي جايي در خارج ايران ندارد
از طرفي ديگر برخي مي‌گويند كه مرتضوي جايگاهي در خارج از كشور ندارد و اگر از ايران خارج شود سرنوشت نامشخصي در انتظارش است و در همين راستا امیر خجسته، نایب ريیس کمیسیون شوراهای مجلس معتقد است بي‌شك مرتضوی از کشور خارج نشده و دستگاه‌های قضایی، امنیتی و اطلاعاتی به زودی وی را پیدا می‌کنند. امیرخجسته، با اشاره به ناپدید شدن سعید مرتضوی پیش از ارسال حکم وی به دایره اجرای احکام گفت: مرتضوی شرایط خاص و ویژه داشت و مسئولان نیز باید برنامه متقنی برای ضمانت حضور وی در کشور و تمکین او از قانون صورت می دادند. نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه بعید است مرتضوی به خارج از کشور رفته باشد، عنوان کرد: با توجه به سابقه ای که مرتضوی دارد و ذهنیتی که نسبت به او در خارج از کشور ایجاد شده، بي‌شك نمی تواند از کشور خارج شده باشد. وی افزود: دستگاه های قضایی، امنیتی و اطلاعاتی باید هرچه سریع تر مرتضوی را یافته و موضوع را اطلاع رسانی کنند و بعد از آن در اسرع وقت، وضعیت محکومیت وی را تعیین تکلیف کرده و احکام صادره را برای ابلاغ و اجرا ارسال کنند تا بیش از این شائبه پیش نیاید. خجسته همچنین ادامه داد: افکار عمومی خواستار پاسخگویی مسئولان در صورت مفقود شدن متهمانی هستند که باید پیش از این نسبت به نظارت آن‌ها کنترل دقیقی صورت می گرفت.
استمداد از اينترپل!
علیرضا سلیمی، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس معتقد است قوه قضاییه باید پیش از رسیدگی به هر پرونده‌ای، مساله متخلفان دانه درشت را مورد بررسی قرار داده و هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف کند. علیرضا سلیمی، با اشاره به ناپدید شدن سعید مرتضوی پیش از اجرای حکم صادره، گفت: اگر این فرد محکوم بوده و حکم او قطعی شده قوه قضاییه باید با کمک دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی وی را مورد پیگرد قرار دهند. نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه پرونده سعید مرتضوی باید هرچه سریع تر تعیین تکلیف شود، عنوان کرد: قوه قضاییه باید در وهله اول با دانه درشت ها برخورد کرده و به پرونده آن‌ها در اولویت رسیدگی کند و جلوی راه های مخفی شدن آن‌ها را بگیرد. وی افزود: حتی در صورتی که مرتضوی از کشور خارج شده باشد، ما این امکان را داریم که مجرمان را در خارج از کشور ردیابی کنیم، از این رو پیدا کردن افراد در داخل کشور هیچ دشواری برای دستگاه های ذیربط ندارد. عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه قوه قضاییه باید درباره پرونده های حساس با احتیاط رفتار کند، خاطرنشان کرد: اگر مرتضوی فرار کرده است باید با اینترپل هماهنگ شده و بر اساس قرارداد تبادل مجرمین که با کشورها داریم، وی را به کشور استرداد کرد.
نقش احمدي‌نژاد در گم‌شدن مرتضوي
در اين ميان سكوت جريان احمدي‌نژادي در برابر فرار مرتضوي و رابطه نزديك اين فرد با مردان دولت نهم و دهم، حاشيه‌هايي را ايجاد كرده بود و مردم انتقادهاي فراواني را به اين جريان داشتند. در همين حال محمدجواد جمالی نوبندگانی، عضو هیات ريیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با بيان اظهاراتي جالب معتقد است بدون شک تمامی افراد از حکم قانونی صادر شده تمکین نمی‌کنند، از این رو باید مراقبت‌های لازم برای تمکین افراد فراهم شود. محمد جواد جمالی نوبندگانی، با اشاره به ناپدید شدن سعید مرتضوی پیش از ابلاغ حکم وی گفت: آنچه می توان درباره مرتضوی گفت این است که نباید زمانی حکم علیه شخصی صادر می شود توقع تمکین صدر در صدی هم داشته باشیم بلکه باید مراقبت های لازم برای تمکین افراد به حکم نیز فراهم باشد.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط برای تمکین افراد به رای مطمئن و قاطع باید فراهم باشد، عنوان کرد: مرتضوی خودش را از خطوط قرمز احمدی نژاد می‌داند و متاسفانه این قبیل اقدامات از زمانی شروع شد که قرار بازداشت جوانفکر صادر شده بود اما احمدی نژاد در ایرنا حاضر شد تا مانع دستگیری شود. وی افزود: در حال حاضر نیز احمدی نژاد داستان دیگری را درباره دو نفر از همکاران خود به راه انداخته است از این‌رو اگر آقای مرتضوی اقدامی در جهت مخفی شدن یا فرار کرده باشد یا بخواهد با حکم خود مخالفت کند، به نظر می رسد مشورت احمدی نژاد را داشته است. عضو هیات ريیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه انتظار این است که برای افرادی که حساسیت جایگاه آن‌ها در جامعه زیاد است پیش بینی و دقت در حکم شود، خاطرنشان کرد: لازم است تدبیر به گونه ای باشد که خوراک برای رسانه های معاند ایجاد نشود، به خصوص از آنجایی که مرتضوی در مصاحبه‌هایش، خود را سرباز نظام عنوان می کرده لازم است در حال حاضر نیز از قانون و حکم خود تمکین کند.
عملكرد مثبت قوه‌قضاييه
اللهیار ملکشاهی، رييس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس نيز، در خصوص برخی شائبه‌ها درباره فرار سعید مرتضوی، گفت: همه در کشور ما در مقابل قانون مساوی هستند. پیگیری تخلف و جرم برخی از مسئولان رده بالا و محکومیت آن‌ها نیز از نقاط قوت کشور ما و استقلال دستگاه قضایی است. نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: قوه قضاییه ضمن محکومیت مجرمان، در صورت تخلف دادستان و قضات خود برخورد شدیدتر می‌کند، محکومیت و صدور حکم سعید مرتضوی نیز نشان از برخورد عادلانه قوه قضاییه دارد. وی با بیان اینکه هر متهمی ممکن است خود را مخفی و دیرتر به مجموعه قضایی برای اجرای حکم معرفی کند، گفت: آنچه از اهمیت برخوردار است اینکه دستگاه قضایی به جِد به دنبال اجرای احکام صادر شده همه متهمان از جمله سعید مرتضوی است. ملکشاهی معتقد است: هیچ کس از پیگیرد قانونی و حکم قانون مستثنی نیست، بنابراين هیچ تفاوتی بین پرونده افراد در رسیدگی دستگاه قضا وجود ندارد. رييس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اخباری مبنی بر خروج سعید مرتضوی از کشور نشنیده‌ام اما در هر حال باید بدانیم که مرتضوی هم یک شخصی است که محکوم شده و همانند سایرین حکم وی به محض دسترسی اجرا می‌شود. برچسب ها: سعید مرتضوی ، احمدی نژاد ، فرار مرتضوی

منبع: خرداد

کلیدواژه: سعید مرتضوی احمدی نژاد فرار مرتضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۸۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوتِ خبرساز محمود احمدی نژاد /معجزه هزاره سوم منتظر انتخابات ۱۴۰۴ است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یک روز با سخنانش جنجال‌آفرینی می‌کند؛ یک روز با سکوت. محمود احمدی‌نژاد که هر کلامش یک جنجال می‌ساخت، در سال گذشته دفعاتی شاید کمتر از انگشتان یک دست موضع‌گیری کرد؛ این سکوت رئیس‌جمهوری اسبق وقتی بیشتر به چشم می‌آید که حدود ۷ ماه از جنگ اسراییل و حماس در غزه می‌گذرد و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطلقا هیچگونه موضع‌گیری نکرده است.

سکوت خبرساز احمدی نژاد

احمدی‌نژاد که همیشه دوست داشت با سخنان شاذ و عجیب در سرخط خبرها قرار بگیرد، سال گذشته را در سکوتی عجیب گذراند. این بار دیگر نه سخنانش که، سکوتش خبرساز شد.

احمدی‌نژاد ۱۴۰۲ را در حالی آغاز کرد که حرف و حدیث‌های زیادی در ارتباط نقش‌آفرینی احتمالی‌اش در انتخابات پایان سال مطرح بود؛ اما برخی چهره‌های نزدیک به او همواره این امر را رد کردند که اتفاقا هم درست از آب درآمد.

او در سال گذشته آسه و آرام به کلاس‌های درس خود در دانشگاه علم و صنعت می‌رفت و آرام‌تر و بی سر و صدا در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت می‌کرد. اما از اواخر نیمه اول سال او دوباره به خبرها آمد؛ جو بایدن رئیس‌جمهوری ایالات متحده با امضای حکمی، محمود احمدی‌نژاد را در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

سفری پرحاشیه به گواتمالا

پس از این ماجرا بود که یکی از حاشیه‌های او آغاز شد؛ نیمه مهر ماه و یک روز قبل از حمله غافلگیرانه حماس در ۷ اکتبر به اسراییل، احمدی‌نژاد بنا بر دعوت وزیر محیط زیست گواتمالا، عزم سفر به این کشور کرد. اما حواشی از اینجا شروع شد که کانال تلگرامی نزدیک به احمدی‌نژاد اعلام کرد، افرادی که خود را ماموران امنیتی-اطلاعاتی معرفی کرده‌اند، با ضبط پاسپورت رئیس‌جمهوری اسبق، از سفر او ممانعت به عمل آوردند. این خبر با واکنش‌هایی روبرو شد؛ خبرگزاری تسنیم، نزدیک به اصولگرایان تندرو، به نقل از «منابع امنیتی» نوشت «پیش‌تر برخی دستگاه‌های امنیتی با توجه به وضعیت کشور گواتمالا و امکان تهدیدات امنیتی برای او در این سفر به وی گفته بودند که از این سفر خودداری کند.» تسنیم در ادامه نوشت: «به گفته این منابع، ایران در کشور گواتمالا سفارتخانه فعالی ندارد و از طرف دیگر رژیم صهیونیستی و بعضی گروه‌ها نیز در این کشور فعالیت قابل توجهی دارند. این منابع گفتند که با توجه به اعلام پیشین به آقای احمدی‌نژاد و همچنین جلوگیری از خطرات احتمالی امنیتی این سفر برای این مقام سابق کشورمان، از سفر امروز او به گواتمالا ممانعت به عمل آمد؛ رعایت جوانب امنیتی برای هرکدام از مقامات فعلی و سابق، صرف‌نظر از مواضع سیاسی آنها، جزو مسائلی است که دستگاه‌های امنیتی به صورت معمول به آن توجه دارند».

در حالی که رسانه‌های نزدیک به احمدی‌نژاد از ممنوع‌الخروجی او خبر می‌دادند، رئیس‌جمهوری اسبق در فرودگاه امام تهران، بست نشست که باید گذرنامه او را پس بدهند. پس از چندین ساعت کش و قوس سرانجام گویا ممنوع‌الخروجی احمدی‌نژاد مرتفع شد و او سوار بر هواپیما راهی گواتمالا شد.

با این وجود، همچنان برخی چهره‌های فضای مجازی به بیان احتمالات و تحلیل‌های خود در این باره پرداختند. علی‌اکبر رائفی‌پور که سخنانش دستکمی از سخنان احمدی‌نژاد در زمان ریاست‌جمهوری‌اش ندارد، از «احتمال ربایش احمدی‌نژاد از سوی اسراییل در جریان این سفر» سخن گفت: ‌«ایران در گواتمالا سفیر ندارد. از طرفی کشور بسیار بی ‌در و پیکری است و البته حیاط خلوت اسراییل! با توجه به تحریم احمدی‌نژاد، احتمال ربایش او توسط صهیونیست‌ها بالاست و بالطبع چنین اتفاقی تبعات زیادی برای ایران دارد. بله. به احتمال بسیار زیاد این اقدام دستگاه امنیتی صیانت از رییس‌جمهور اسبق کشورمان است:. به عبارت دیگر رائفی‌پور همان خطی را پی گرفت که «منابع امنیتی»‌خبرگزاری تسنیم گفته بودند.

سکوت در مقابل سکوت احمدی نژاد درباره جنگ غزه

پس از بازگشت او از گواتمالا، چند روزی از جنگ حماس و اسراییل می‌گذشت؛ رسانه‌ها منتظر بودند که او پس از بازگشت در فرودگاه یا قبل و بعد از آن، اقدام به موضع‌گیری درباره این جنگ و محکوم کردن اسراییل بپردازد؛ اما چشم منتظران موضع‌گیری احمدی‌نژاد، به رسانه‌ها خشک شد؛ او سکوتی عجیب پیشه کرد.

فردی که در زمان ریاست‌جمهوری‌اش مواضع و سخنانش درباره اسراییل و لزوم نابودی اسراییل، هزینه‌های گزافی را در دامان کشور گذاشت و البته که مورد حمایت طیف وسیعی در حاکمیت هم بود. اما همان‌ها که روزی تمام قد از او دفاع می‌کردند، این روزها درباره سکوت رئیس‌جمهوری محبوبشان حرفی به میان نمی‌آورند؛ آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان که روزگاری معتقد بود باید نامه احمدی‌نژاد به جرج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا در کتب درسی مدارس و دانشگاه‌ها گنجانده شود، هیچ حرف و انتقادی از این سکوت او نمی‌کند. اشخاص بسیار دیگری نیز هستند که ترجیح می‌دهند درباره سکوت احمدی‌نژاد، سکوت کنند؛ سکوت پیرامون فردی که در جایگاه ریاست دولت جمهوری اسلامی، نخستین تبعات سخنانش درباره لزوم نابودی اسراییل، متحد شدن جهان علیه ایران و سخت‌گیری جهان درباره پرونده هسته‌ای ایران و ارسال آن به شورای امنیت سازمان ملل بود.

کیهان هم که یکی از حامیان سفت و سخت احمدی‌نژاد بود، از سکوت او انتقاد کرد؛ البته طوری که نه تعریضی به او کرده باشد و نه باعث رنجش رئیس دولت محبوبشان شود؛ کیهان در ۵۰ کلمه نوشت: «احمدی‌نژاد که همه شهرتش را مدیون شعار نابودی اسراییل است امروز نسبت به بزرگ‌ترین حادثه فلسطین به اغما رفته و سکوت اختیار کرده است.» این روزنامه پا را فراتر نهاد و احتمالا برای اینکه معجزه هزاره سوم(به قول همسر غلامحسین الهام) دلگیر نشود و در این انتقاد تنها نباشد، حمله‌ای هم به حسن روحانی و محمد خاتمی کرد که چرا آنها نیز سکوت کرده‌اند؛ آن هم در حالی که این دو همان روزهای نخست اقدام به محکومیت حملات اسراییل کرده بودند!

رأی در لحظه آخر

هر از گاهی برخی اصولگرایان در شبکه‌های اجتماعی از این سکوت احمدی‌نژاد انتقاد می‌کردند اما او همچنان سر موضع بود. او این سکوت درباره جنگ حماس و اسراییل را به سکوت درباره انتخابات مجلس و خبرگان در یازدهم اسفند پیوند زد و هیچگونه فعالیتی در این زمینه نداشت؛ نه سلبی و نه ایجابی؛ هیچ موضعی اتخاذ نکرد. سرانجام روز رای‌گیری در حالی که بسیاری احتمال می‌دادند در انتخابات شرکت نکند، در آخرین ساعات پای صندوق رای‌یگری رفت و به قول رسانه نزدیک به او، «تعرفه رای» را در صندوق انداخت.

با این وجود چند روز پس از رای‌گیری، ویدئویی از او در فضای مجازی دست به دست می‌شد که سخنانی تند درباره انتخابات بیان می‌کرد: «مردم را کنار گذاشتند و توجیهات می‌آورند، آدم بعضی اوقات واقعا تاسف می‌خورد؛ اول به حال خودش، بعد کشور. خنده‌دارتر از این می‌شود که می گویند «پیروزی عظیم!» دلیلش چیست؟ اینکه دشمنان بسیج شده بودند انتخابات روی مشارکت ۳۰ درصد باشد، ما بردیم روی ۴۰ و خورده‌ای درصد، پس پیروزیم! اینطور که مردم را کنار گذاشتید! وقتی مردم کنار روند که شکست است و پیروزی وجود ندارد. چون روی متن شکست حرکت می‌کنید. کدام پیروزی؟ پیروزی معنا ندارد».

هرچند تاریخ این ویدئو مشخص نیست اما برخی این سخنان را به زمان انتشارش منتسب می‌دانند؛ البته این گزاره که تصور از مشارکت ۳۰ درصد بوده و حالا با ۴۰ و خرده‌ای درصد پیروزی قلمداد می‌شود، مربوط به روزهای بعد از همین انتخابات اخیر است.

احمدی نژاد منتظر چیست؟

محمود احمدی‌نژاد از یک سو سعی دارد خود را اپوزیسیون تمام عیار نظام جلوه دهد و از سوی دیگر با برخی اقدامات می‌خواهد هنوز در دایره خودی‌های نظام باقی بماند؛ او سال ۱۴۰۰ برای ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد اما برای دومین بار از سوی شورای نگهبان «رد صلاحیت» شد؛ او نیز در واکنش گفت که در انتخابات شرکت نخواهد کرد. اما یک سال بعدش عضویتش در مجمع تشخیص مصلحت نظام تمدید شد و او نیز در جلسات شرکت کرده و می‌کند.

با این حال او انگار منتظر اتفاق یا رویدادی است که بتواند از آن به نفع خود بهره گیرد؛ شاید انتخابات ۱۴۰۴ آن رویداد مدنظرش باشد. هر چه باشد محمود احمدی‌نژاد شاید برای بخشی از نظام همچنان محبوب باشد اما در عین حال مغضوب نیز هست و از این لحاظ نیز از حدی بیشتر، دیگر اجازه پیش‌روی ندارد؛ به عبارت بهتر، او در حال کنترل شدن است.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1889013

دیگر خبرها

  • سکوتِ خبرساز احمدی نژاد؛ او منتظر انتخابات ۱۴۰۴ است؟
  • سکوتِ خبرساز محمود احمدی نژاد /او منتظر انتخابات ۱۴۰۴ است؟
  • سکوتِ خبرساز محمود احمدی نژاد /معجزه هزاره سوم منتظر انتخابات ۱۴۰۴ است؟
  • پشت‌پرده رأی لحظه آخری احمدی نژاد در انتخابات
  • ماجرای رأی لحظه آخری احمدی نژاد بعد از عمل جراحی پلک
  • ماجرای رأی لحظه آخری احمدی نژاد در انتخابات مجلس
  • پشت پرده رأی لحظه آخری احمدی‌نژاد در انتخابات بعد از عمل پلک
  • ماجرای اخراج دایی و حضور احمدی‌نژاد در رختکن تیم ملی
  • رد پای احمدی نژاد در واگذاری باغ ازگل
  • کاظم صدیقی برکنار شد؟ /جزئیات ادعای مشاور سابق احمدی نژاد