Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@23:31:09 GMT

چرا نفت، مصدق شد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۲۰۱۲۸

چرا نفت، مصدق شد؟

شهر > شهری - حجت نظری - عضو شورای شهر تهران: ایده نامگذاری خیابانی به نام دکترمحمد مصدق از زمان رونمایی از تابلوی بزرگراه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در معبری که پیش از آن اتوبان نیایش نام داشت، زده شد.

در این مراسم جناب آقای دعایی سخنرانی داشتند و به شورای پنجم پیشنهاد دادند که خیابانی به نام مصدق نامگذاری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشنهاد بعدا نیز به صورت مکتوب در اختیار کمیسیون نامگذاری قرار گرفت . در آنجا ذکر شده بود که بهتر است خیابان نفت به نام دکتر مصدق نامگذاری شود.

بعد از آن، بحث تغییر نام تونل آرش ـ اسفندیار به مصدق نیز مطرح شد اما با نظر کارشناسان در کمیسیون نامگذاری مبنی بر اینکه تغییر نام‌ کمتر داشته باشیم و اصل را بر نامگذاری معابر جدید بگذاریم، تغییر نام این تونل منتفی شد. درباره این موضوع هر کدام از اعضای شورا نظری داشتند و نظر بنده این بود که بهتر است خیابان بزرگ‌تری به نام ایشان شود؛

خیابانی که در حد نام و جایگاه دکتر مصدق باشد. البته پیشنهادهای دیگری هم بود؛ ازجمله تغییر نام بزرگراه فتح به نام ایشان؛ یا اینکه خیابان کارگر 2قسمت شود و بخشی از آن به نام دکتر مصدق تغییر کند؛ بدین ‌ترتیب که حد فاصل میدان انقلاب تا بعد از بزرگراه آیت‌الله حکیم، مصدق نامیده شود و از میدان انقلاب تا راه‌آهن نیز همان خیابان کارگر باقی بماند. همچنین تغییر نام بلوار کشاورز به مصدق مطرح شدو همین‌طور پیشنهادهای دیگر اما در نهایت قرار شد که پیشنهادها به نظرسنجی گذاشته شود.

در 2مرحله نظرسنجی (یک بار هم بنده در صفحه شخصی خودم در توییتر این موضوع را به ‌نظرسنجی گذاشتم) از بین 4گزینه‌ مطرح‌شده (خیابان نفت، بلوار کشاورز، تونل آرش ـ ‌اسفندیار و بزرگراه فتح)، هیچ‌یک نتوانست نیمی از آرا را کسب کند ولی در مجموع بلوار کشاورز و تونل آرش ـ ‌اسفندیار، آرای بیشتری آوردند. در این مرحله یکی از کاربران پیشنهاد کرد که نام خیابان کارگر هم به‌ نظرسنجی گذاشته شود.

در مرحله بعد دکتر حق‌شناس در حساب توییتر خود این موضوع را به نظرسنجی گذاشتند و در اینجا بزرگراه فتح از گزینه‌ها خارج و خیابان کارگر شمالی جایگزین شد. در این نظرسنجی کارگر شمالی رأی آورد و ما فکر کردیم این تغییر نام از چند جنبه مناسب است. این خیابان از طرفی به میدان انقلاب ختم می‌شود و به ‌نحوی دکتر مصدق هم در انقلاب اسلامی نقش داشته و اثرگذار بوده است؛ به این ترتیب که در جنبش ملی‌شدن نفت دخیل بوده.

نکته دیگر اینکه محله جمشیدآباد ـ یکی از کانون‌های درگیر در کودتای 28مرداد ـ در این خیابان است و این موضوع به ‌طور مستقیم با نام دکتر مصدق عجین است. در بخش شمالی خیابان نیز کوی دانشگاه قرار دارد و ارتباط ایشان با دانشگاه را هیچ‌کس نمی‌تواند کتمان کند. دلایل دیگری هم بود و در ضمن نام کارگر هم حفظ می‌شد.

اما با رسانه‌ای‌شدن این مسئله، کسانی که ظاهرا دوست نداشتند نام دکتر مصدق روی یک خیابان گذاشته شود، بهانه‌های مختلفی آوردند. آنها سعی کردند این موضوع منتفی شود و در این میان عده ای از عزیزان که دغدغه کارگری داشتند، معتقد بودند که این تغییر نام می‌تواند کارگران را ناراحت کند؛ چراکه کارگران در این شرایط، وضعیت مطلوبی ندارند و ما هم نباید خاطره بدی برای آنها بگذاریم.

پس از آن، اعضای شورا برای اینکه بتوانند دین خود را به دکتر مصدق ادا کنند، به این نظر رسیدند که حتی اگر خیابانی کوچک به نام مصدق شود، بهتر از آن است که اصلا نام ایشان در معابر تهران نباشد؛ بنابراین در شورای شهر تهران به اجماع رسیدیم که خیابان نفت به نام دکتر مصدق شود.

در همین زمینه: شب‌های روشن شهر نصب حدود ۶ هزار هولوگرام بازیافت بر درب منازل منطقه ۱۹ بیش از ۲۲ هزار خانوار منطقه ۱۹ سال گذشته آموزش بازیافت دیدند آموزش چهره به چهره در ایستگاه‌های نوروزی شهرداری منطقه ۱۹

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۰۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه نشان داد که رای‌دهندگان آمریکایی با اختلاف ۴۹ به ۴۳ درصدی از ترامپ در رقابت فرضی یک به یک با بایدن حمایت می‌کنند. این در مقایسه با ۴۹ به ۴۵ درصد جمهوری‌خواهان نسبت به حضور این دموکرات فعلی در ژانویه است.

این نظرسنجی نشان داد، در صورتی که میدان کامل رقبا در نظر گرفته شود، مثل زمانی که رای‌دهندگان در ماه نوامبر به پای صندوق‌های رای می‌روند، ترامپ برتری بیشتری دارد. او با اختلاف ۴۲ به ۳۳ درصد نسبت به بایدن جلو است و پس از آن ۱۵ درصد برای رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات آمریکا در نظر گرفته می‌شود. ۱۰  درصد باقیمانده از نامزدهای حزب سوم حمایت کرده‌اند یا فعلا تصمیمی ندارند.

دو سوم رأی‌دهندگان ایالات متحده نمی‌دانند که چگونه کسی می‌تواند از بایدن حمایت کند، در حالی که ۵۲ درصد می‌گویند که در هیچ شرایطی شانسی برای رأی دادن به رئیس‌جمهور فعلی وجود ندارد. در مقایسه، ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند ببینند که چگونه کسی می‌تواند از ترامپ حمایت کند و ۴۷ درصد می‌گویند که شانسی برای رای دادن به او وجود ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که تنها ۴۷ درصد از رای‌دهندگان از نامزدهایی که باید انتخاب کنند، از جمله ۴۴ درصد دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری‌خواهان راضی هستند. ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان نظر منفی نسبت به بایدن دارند، در حالی که ۵۳ درصد نظر منفی نسبت به ترامپ دارند.

تنها ۶۵ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بایدن به طور قانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد و این بدون تغییر نسبت به زمانی است که همین سوال پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ پرسیده شد.

نظرات درباره دوره ریاست جمهوری ترامپ از زمان خروج او از ریاست جمهوری بهبود یافته است. با نگاهی به عملکرد او، ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ریاست جمهوری ترامپ یک «موفقیت» بود، در حالی که این رقم در نظرسنجی پس از شورش، ۴۵ درصد بود. در مقایسه، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند دوره ریاست جمهوری بایدن موفقیت‌آمیز بوده است.

به طور مشابه، از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور ناراضی هستند. بایدن در مدیریت چندین موضوع مهم برای رای‌دهندگان، از جمله ۶۶ درصد نارضایتی در بحث اقتصاد، ۷۱ درصد نارضایتی از تورم و ۷۱ درصد نارضایتی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، امتیازات پایینی دریافت می‌کند. تنها از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر معتقدند که ایالات متحده «مسئولیت دارد» درگیر درگیری‌های غرب آسیا باشد.

ترامپ، بایدن و متحدان او را متهم کرده است که تلاش می‌کنند نامزدی او را از طریق سیستم قضایی منحرف کنند. این رئیس‌جمهور سابق در چهار کیفرخواست جداگانه با ۹۱ اتهام روبروست. یک نظرسنجی سی‌ان‌ان هم که پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد که تنها ۱۳ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند با ترامپ مانند سایر متهمان رفتار می‌شود و تنها ۴۴ درصد مطمئن هستند که هیئت منصفه انتخاب شده در پرونده ترامپ، حکم عادلانه‌ای صادر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • نامگذاری کتابخانه دانشگاه پیام نور کرمان به نام دانشجوی شهید حادثه تروریستی گلزار شهدا
  • افزایش 6 درصدی حمایت نسل Z از فلسطین و حماس
  • فرجام نماینده‌ای که «نخست‌وزیر» شد
  • فلسفه نامگذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • نامگذاری اداره تأسیسات آب شرب مشهد به نام سرلشکر شهید فلاحی
  • شکست یک جنبش بزرگ با توطئه‌های رنگارنگ داخلی و خارجی
  • دانلود نماهنگ شنیدنی «روز ملی خلیج فارس» + علت نامگذاری
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند