Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالقاسم حکیمی‌پور در گفت‌‌وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس گفت: معمولا در بسیاری از کشورها افزایش یا کاهش قیمت بعضی از کالاها یا خدمات می‌تواند اثرات بسیاری زیادی بر تورم داشته باشد و در کشور ما هم تجربه نشان داده که تغییرات نرخ ارز اثر بسیار زیادی بر نرخ تورم دارد و افزایش قیمت آن حتی ممکن است به افزایش 15 درصدی تورم بیانجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه  دیدگاه‌های مختلفی  برای افزایش نرخ ارز در چند ماه اخیر وجود دارد، گفت: دیدگاه اول این است که بانک مرکزی نتوانسته ارز را به صرافی‌ها تزریق کند و طبیعتا قیمت آن افزایش یافته است که خیلی هم مورد قبول کارشناسان نیست. 

وی افزود: دیدگاه دوم این است که بانک مرکزی ارز را با نرخ بالا در اختیار صرافی‌ها قرار می‌دهد و طبیعتا ارز هم با نرخ بالایی به متقاضیان عرضه می‌شود و طبیعی است که واکنش تند بازار به این قضیه وجود داشته باشد.  

حکیمی‌پور با بیان اینکه دیدگاه سوم که امیدوارم حقیقت نداشته باشد و در صورت حقیقت، از جمله ناپاک‌ترین کارهایی است که یک دولت بعد از انقلاب انجام داده است این است که که عمدا قیمت ارز را آنقدر بالا بردند که بعد، یک شبه نرخ آن را 4200 تومان اعلام کنند در حالی که قبل از این قیمت ارز بین 3500 تا 3700 تومان سیر می‌کرد و این افزایش قیمت  در نهایت 25 هزار میلیارد تومان را عاید دولت کرد و دولت بدین وسیله بخشی از کسر بودجه خود را جبران کرد.

* مشاوران دولت خواهان افزایش نرخ ارز بودند

حکیمی‌پور اظهار داشت: تاکید نوبخت مبنی بر اینکه دولت مایل به افزایش نرخ ارز نیست اتفاقا مانند این است که دولت می‌خواهد که نرخ ارز افزایش یابد زیرا مشاورین آقایی روحانی از جمله ترکان و نیلی خواهان این افزایش قیمت هستند.

وی افزود: لیبرالیسم اقتصادی به دیدگاه این آقایان نزدیک است و اینکه نرخ ارز باید براساس عرضه و تقاضا تعیین شود. 

این کارشناس اقتصادی بااشاره به وجود صرافی‌های غیر مجاز گفت: این سوال در این خصوص مطرح است که چرا بانک مرکزی  تاکنون در مورد  صرافی‌های غیرمجاز  اقدامی انجام نداده است؟

وی اظهار داشت: رئیس جمهور در مورد اتفاقات اقتصادی بی‌توجه است و صرفا برای تبلیغ در تلویزیون صحبت می‌کند و اعتبار صحبت‌هایش برای مدت کوتاهی دوام دارد.

* چرا بانک مرکزی اقدامات کنونی برای کنترل نرخ ارز را ۶ ماه پیش انجام نداد؟

حکیمی‌ پور  با بیان اینکه صحبت‌های سیف در خصوص دلایل افزایش قیمت دلار  پیش پا افتاده است، گفت: رئیس کل بانک مرکزی بخاطر کاهش 40 درصدی قدرت خرید مردم و اتفاقات اخیر ارزی باید محاکمه شود.

وی  افزود: رئیس کل بانک مرکزی باید پاسخ دهد که چرا اقدامات کنونی که برای کنترل نرخ ارز بکار می‌گیرد 6 ماه پیش انجام نداده و این نشان می‌دهد که عمدی در کار است. 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در دولت احمدی‌نژاد نرخ سود سپرده و تسهیلات دستوری کاهش یافت و دلیل کاهش نرخ سود تسهیلات حمایت از رونق تولید بود. اما همین دولت فعلی از دولت احمدی‌نژاد برای کاهش دستوری نرخ سود تسهیلات و سپرده انتقاد کرد. 

وی گفت: نقش وزارت اقتصاد در کنترل بازار ارز گم است و نمی‌دانیم این وزارتخانه با این همه کارشناس چه خروجی راجع به کنترل بازار ارز داشته است؟

* یکی از ناکارآمدترین دولت‌های بعد از انقلاب

حکیمی‌پور با بیان اینکه چندی پیش آقای رئیس جمهور در تلویزیون اعلام کردند که خیال مردم از بابت ارز راحت باشد، گفت: صحبتهای رئیس جمهور مفید نیست و از ظواهر این مساله به ذهن متبادر می‌شود که ایشان وقت کافی برای مسائل اقتصادی نمی‌گذارد.

وی با بیان اینکه دولت روحانی یکی از ناکارآمدترین دولت‌های بعد از انقلاب بوده است گفت: اقدامات ایشان طوری بوده است که هنرمندان و ورزشکاران و سایر افرادی که به وی رای داده‌اند از رای دادن به او ابراز پشیمانی می‌کنند. 

حکیمی‌پور بیان داشت: در شرایط فعلی مسئولین باید از طریق رسانه‌ها بیشتر با مردم ارتباط داشته باشند و مردم را خاطرجمع کنند و از مردم بخواهند برای ارام شدن اوضاع با دولت همگام شوند.

* اقتصاد نیاز به جراحی دارد که از عهده تیم اقتصادی فعلی دولت برنمی‌آید

وی گفت: طی دو، سه ماه اخیر حدود 25 تا 30 میلیارد دلار از کشور خارج شد و در کشورهای اروپایی و کشور ترکیه صرف خرید خانه و سایر امور شد.  

حکیمی‌پور بیان داشت: شرایط اقتصادی فعلی نیاز به جراحی دارد در حالی که این کار از عهده تیم اقتصادی فعلی دولت بر نمی‌آید. 

وی گفت: تاکنون هیچ‌گنه کار تحقیقاتی و تحلیلی در مورد قیمت واقعی ارز صورت نگرفته است و مشاورین اقتصادی و دانشگاهیان از روی حدس و گمان برای قیمت ارز پیش‌بینی‌هایی داشته اند و در خصوص نرخ 4200 تومان اخیر ارز هم به نظر می‌رسد توافق دسته‌جمعی در دولت صورت گرفته اما معلوم نیست این نرخ تا 6 ماه آینده ثابت بماند.

* بکارگیری ناگهانی الگوهای لیبرال که زیرساخت آنها فراهم نیست باعث چنین اتفاقاتی می‌شود

حکیمی‌پور گفت: برای کنترل بازار ارز باید وارد معاملات دو جانبه تجاری با کشورهای همسایه و سایر کشورها شد و نیاز به دلار را کاهش داد. 

وی با بیان اینکه مشاورین اقتصادی رئیس جمهور شکست خورده‌اند گفت: باید در خط مشی گذاری اقتصادی تغییراتی ایجاد کرد و لازم است بعضی افراد تغییر کنند. 

حکیمی‌پور بیان داشت: اقتصاد لیبرالیستی یا اقتصاد بازار آزاد در برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی قدمت 150 ساله دارد اما ما زیر ساخت‌های لازم برای این اقتصاد را نداریم.

وی افزود: بکارگیری دفعتی یک الگوی اقتصادی که زیرساخت‌های آن فراهم نیست منجر به بروز چنین اتفاقاتی می‌شود. 

انتهای پیام/ 

 

 

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۲۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی