Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@13:16:11 GMT

۴ راهکار آموزشی برای درمان تیک عصبی

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۲۲۸۷۷

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، یک روانشناس بالینی گفت: تیک‌های عصبی در زمان مشخصی اتفاق نمی‌افتاد و رفتاری کاملا غیر ارادی است و ممکن است به طور ناگهانی در فرد رخ دهد. محمد هادی جاذبی زاده روانشناس بالینی در خصوص تیک‌های عصبی و راه‌های درمان آن، گفت: «تیک‌های عصبی در زبان‌ شناسی رویکردهای مختلفی دارد؛ این رویکرد شامل عوامل شناختی و شناخت گرایی، عوامل ژنتیکی و سرشتی، عوامل محیطی و روان‌ کاوی است که هر کدام از این رویکردها سبب شناسی خاص خود را ارائه می‌دهد، اما مهم است که این سبب شناسی‌ها بین تمام رویکردها اتفاق ‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه تیک عصبی نوعی واکنش فیزیولوژیکی در بدن است، خاطر نشان کرد: «این واکنش فیزیولوژیکی بستگی به محرک درونی و بیرونی در هر فرد دارد؛ محرک درونی مربوط به ارگانیسم بدن است و محرک بیرونی اشاره به محیط اطراف فرد دارد. »

 جاذبی زاده با بیان اینکه تیک عصبی یک پرش در عضلات بدن است، عنوان کرد: «تیک‌های عصبی در هر فرد متفاوت است و خود را با شکل‌های مختلفی در بدن فرد نشان می‌دهد؛ چشمک‌زدن و به‌هم‌خوردن پلک‌ها، تکان‌های سریع ناحیه‌ی سر، اخم غیرارادی و چروک‌شدن مدام بینی، تماس انگشت‌ها به حالتی شبیه بشکن‌زدن و ناخن خوردن، آب بینی را مدام بالا کشیدن، پرش دست و گردن، تکرار حرف یا عبارت‌ها که باعث خستگی اطرافیان شود، از انواع تیک‌های عصبی به شمار می‌آید. وی افزود: همچنین تیک عصبی با رفتاری مانند بالا انداختن شانه، پلک زدن محکم و مداوم، تنگ کردن چشم‌ها، تکان‌های تند سر یا شانه، تکان دادن سر به طرفین یا پایین آوردن سر در فرد دیده شود. »

 

جاذبی زاده با تاکید به اینکه تیک‌های عصبی به هیچ وجه اختیاری نیست، مطرح کرد: «تیک‌های عصبی در زمان مشخصی اتفاق نمی‌افتاد؛ مکیدن انگشت در کودکان کاملا به صورت اختیاری است و کودکان این حرکت را در زمان مشخصی انجام می‌دهند، در صورتی که تیک‌های عصبی کاملا غیر ارادی است و ممکن است به طور ناگهانی در فرد رخ دهد. این روانشناس بالینی عنوان کرد: تیک‌های عصبی محصول مشترک واکنش ارگانیسم به محرک ناخوشایند در بدن فرد است، این ارگانیسم‌ها انواع مختلفی در بدن دارد؛ ارگانیسم یک حرکت پیچیده از اعضای بدن است که بر یکدیگر اثر می‌گذارند، این حرکت با محیط سازگار است و تا حدی ادامه زندگی را برای فرد دچار مشکل می‌کند.»

 

جاذبی زاده با اشاره به اینکه ممکن است تیک عصبی با سندرمی به نام سندرم توره ترکیب شود و مشکلاتی برای فرد به وجود آورد، گفت: «از علائم این سندرم این است که چند تیک، همزمان با هم در بدن فرد اتفاق می‌افتاد؛ ممکن در زمانی که پلک‌های چشم فرد پرش دارد هم زمان دست‌های فرد شروع به لرزش و تکان خوردن کند و فرد شروع به ناخن خوردن بکند، اما ممکن است فقط یکی از اعضای بدن فرد پرش داشته باشد که به آن تیک عصبی می‌گویند. وی افزود: ممکن است تیک عصبی ریشه هورمونی در فرد داشته باشد؛ زمانی که هورمون در بدن فرد تغییر کند و حتی فرد دچار استرس و اضطراب شود به تیک عصبی مبتلا می‌شود. »

 

این روانشناس بالینی در خصوص راه‌های درمان تیک عصبی، خاطر نشان کرد: «راه‌های درمان‌ مشترکی بین رویکردهای روانشناسی وجود دارد؛ در مرحله اول آموزش صحیح به والدین است زیرا نباید در مقابل تیک عصبی فرزندشان واکنش نشان دهند، باید با یک برخورد خونسرد فقط رفتار فرزند خود را مشاهده کنند تا عادت به انجام آن حرکت را فراموش کند.»

جاذبی زاده با بیان اینکه درمان رفتاری یکی از راه‌های درمان تیک عصبی است، عنوان کرد: «راه حل درمان رفتاری این گونه است که فرد در مقابل آینه بایستد و مدام حرکت تیک عصبی خود را تکرار کند؛ به این راه درمان قرقه سازی می‌گویند که به مرور زمان در فرد تاثیر می‌گذارد و فرد درمان می‌شود.»

او با اشاره به اینکه درمان رویکرد زیستی عصبی یکی از انواع راه درمان تیک عصبی است، گفت: «در این راه درمان به فرد داروهای مسکن داده می‌شود مانند هالوپریدول، پیموزاید، نورولپتیک‌های آتیپیک،کلونازپام، باکلوفن و کلونیدین که در این راه درمان اساس بر این گذاشته می‌شود که با کاهش آدرنالین، تیک عصبی در فرد از بین می‌رود. این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راه‌های درمان تیک عصبی، روانکاوی است، اظهار کرد: با روانکاوی می‌توان بعضی از تیک‌های عصبی را از بین برد و این روانکاوی باید با تجویز پزشک صورت گیرد، بعضی از تیک‌های عصبی در یک دوره مشخصی از زندگی فرد رخ می‌دهد که در هر شخص متفاوت است، برخی در دوران کودکی، برخی نوجوانی و جوانی، برخی هم در پیری به این تیک‌های عصبی مبتلا می‌شوند.»

جاذبی زاده خاطر نشان کرد: «در سندرم توره (تورت) اختلالاتی با تیک عصبی در فرد به وجود می‌آید که همراه با تحرک و خارج از اختیار فرد است؛ به همین دلیل روان پزشکان سندرم توره را سندرم خطرناکی می‌دانند و فرد باید سریعا تحت درمان قرار گیرد.»

او در خصوص اینکه فرد چه زمانی که به روانشناس نیاز دارد، گفت: «زمانی که تیک‌های عصبی فرد با درمان‌های خانگی رفع نشود، باید به روانشناس مراجعه کند و سپس با توجه رفتارهای فرد و روانشناسی درست او را درمان می‌کنند؛ تیک‌های عصبی هم در دختران و هم در پسرها رخ می‌دهد اما در پسرها شیوع بیشتری دارد. این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه استرس در ایجاد تیک عصبی بسیار موثر است، یاد آور شد: یکی از راه‌های درمان تیک عصبی، ترساندن فرد و ایجاد محرک ناخوشایند است اما بهترین نوع درمان مراجعه به درمانگر است که فرد با تجویز مناسب پزشک متخصص بتواند درمان شود.»
 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پزشک متخصص تیک عصبی درمان کودکان والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۲۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس

پیام، پیامک، اس ام اس، مسیج، شعر، وضعیت، عکس نوشته، استوری، متن زیبا و تبریک های رسمی روز جهانی روانشناس و مشاور در ۹ اردیبهشت ارسال می‌شود.

به گزارش ایمنا، افکار انسان گاه در مراحلی از زندگی دچار بهم ریختگی شده یا در مواقعی برای گرفتن تصمیمات درست در زندگی نیاز به مشورت با فردی متخصص هست که باید به مشاوره مراجعه نمود.

تاریخ روز مشاور و روانشناس روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم شمسی برابر با ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم میلادی برابر با ۲۸ آپریل ۲۰۲۴ است. روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم قمری برابر با ۱۹ شوال ۱۴۴۵ است.

در شگفتم از صداقت، مهربانی در سخن

ای مشاور بر نوای جان فزایت آفرین

خسته و درمانده‌ایم از ناملایم‌های دهر

بر صدای تازه و مشکل گشایت آفرین

روز مشاور و روان شناس مبارک باد

چه روز اردیبهشتی خوبی، چه لحظه‌های غلیظی و چه حس مطلوبی با آرزو

نه با امید به ایجاد جهانی عاری از ارواح و روان‌های معیوب

چرا که اصل بشر اصلی است لامکانی و پاک

روز روان شناس و مشاور را به کلیه روانشناسان و مشاوران عزیز تبریک عرض می‌کنم

انسان بزرگ‌تر از یک جهان و بزرگ‌تر از مجموعه جهان‌هاست

در اتحاد جان با تن، رازی بیش از راز آفرینش جهان نهفته است

خوشا به روان شناس که این اتحاد را برقرار می‌نماید

۹ اردیبهشت روز جهانی روان شناس و مشاور گرامی باد

انسان بزرگ‌تر از یک جهان و بزرگ‌تر از مجموعه جهان هاست

در اتحاد جان با تن، رازی بیش از راز آفرینش جهان نهفته است

خوشا به روان شناس که این اتحاد را برقرار می‌نماید

۹ اردیبهشت روز جهانی روان شناس و مشاور گرامی باد

روان شناس بودن سخت، اما زیباست

جور دیگر می‌شنوی، جور دیگر می‌بینی

و این شنیدن و فهمیدن پر از سختی و زیبایی ست

روان شناس که باشی دلت دریا می‌شود و روحت وسیع

این حرفه زیبای سخت، ظرفیتت را افزایش می‌دهد و به اندازه درکت، افراد مختلف به تو مراجعه می‌کنند

درکشان می‌کنی و همراهشان می‌شوی تا هم یاری شأن کنی و هم مگذاری وابسته‌ات شوند

و چه حس لطیف و شعف بخشی است وقتی مراجعت که با کوله باری از یاس، غم و ناامیدی پیش تو آمده ولی با برق امید در چشمانش از تو خداحافظی می‌کند و حیات در نگاهش موج میزند.

ناامیدی می‌دهد و امید می‌گیرد، غم می‌دهد و نشاط می‌گیرد و برای ساختن گامی محکم‌تر بر می‌دارد

و این زیباترین لحظه است که هر روانشناسی را در شعف می‌برد و دلش آرام می‌گیرد

روزت مبارک بهترین مشاور و روانشناس

هرگز نباید تحت تأثیر هیچ حس عاشقانه ای قرار بگیری

بیش از حد عاقل بودن هم برازنده تو نیست

تحت تأثیر هیچ رفتار ناشایستی، حتی حق عصبانی شدن هم نداری… چون تو “یک روانشناسی”

بی تابی در سوگ از دست دادن عزیزی از جانب تو بسیار عجیب است…. چون تو همان “سنگ صبوری” که همه از عالم غم‌هایشان به دنیای پر مهر و زیبای کلام و عشق تو پناه می‌آورند

مشاوران “آموزگاران روزگارند” که خود با سختی روزگار دست و پنجه نرم می‌کنند و باز “لبخند بر لب دارند و امید ناامیدانند”

نهم اردیبهشت روز روانشناس و مشاور مبارک باد

آرامش را وامدار شماییم و موفقیت را از سخنان شما به ارث برده‌ایم.

اینجا زندگی طرحی دیگر است.

روز میلاد تفکر و مشاوره مبارک

در دل جاده حقیقت که قدم می‌گذاری

معلمی دلسوز باید باشد که راهنمای لحظات سردرگمی‌ات شود.

روز روان شناس و مشاور مبارک باد

روانشناسان اشخاصی هستند که سینه آنها مانند صندوقچه اسرار افراد خسته از زندگی است

برای یک روانشناس خوب شدن در قدم اول کافیست عشق داشته باشین

روانشناس جان، ۹ اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور را بهت تبریک میگویم

انسان آزاد آفریده شده است، اما همه جا در زنجیری است که خود بافته است. (ژان ژاک روسو)

و روانشناس یگانه کسی است که انسان را از قید و بند این زنجیر آزاد می‌سازد

روز روانشناس مبارک بر فرهیختگان مبارک باد

روان شناس بودن

هم آوا با دغدغه‌ها شدن

سکوت را معنا کردن

و مقاومت‌ها را شکستن است.

برای عرض تبریک به مناسب روز روانشناس مبارک

چه حس لطیف و شعف بخشی است

وقتی مراجعت که با کوله باری از یاس،

غم و نا امیدی پیش تو آمده ولی با برق امید

در چشمانش از تو خداحافظی می‌کند

و حیات در نگاهش موج میزند

نا امیدی می‌دهد و امید می‌گیرد،

غم می‌دهد و نشاط می‌گیرد

و برای ساختن گامی محکم‌تر بر می‌دارد

و این زیباترین لحظه است که هر روانشناسی

را در شعف می‌برد و دلش آرام می‌گیرد

شاید باید روانشناس باشی

تا این لحظه را به درک بنشینی.

روز روانشناسان مبارک

از کجا بنویسم دنیای یک روانشناس دنیایی عمیقی است

که فقط باید روانشناس باشی تا آن را بفهمی

روز جهانی روانشناس مبارک باد

کد خبر 747136

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • از روان تا درمان
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • چرا باید به روانشناس مراجعه کنیم؟
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • راهکار عجیب گرم ماندن در لحظات پنالتی! (عکس)