Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-07@09:34:14 GMT

ایران به سامانه تست لوپ انواع سوخت‌های هسته‌ای مجهز شد

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۲۶۵۲۴

به گزارش وانانیوز، 

 سامانه تست لوپ‌های سوخت 2 بار و 10 بار که مطالعات، طراحی و ساخت آن توسط کارشناسان جوان ایرانی به نتیجه رسیده است روز 20 فروردین سال جاری با دستور رییس‌جمهوری در سایت هسته‌ای تهران کار خود را آغاز کرد. این سامانه‌ علاوه بر تست سوخت در زمینه پزشکی به ویژه رادیوداروها مورد استفاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که اخیرا علی‌اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی از بازسازی کامل راکتور تهران خبر داده بود.

تست لوپ‌های تست سوخت و مواد هسته‌ای به منظور تست و اطمینان از عملکرد صحیح و مطمئن سوخت‌های هسته‌ای در سراسر جهان تنها در کشورهای صاحب تکنولوژی تولید سوخت هسته‌ای موجود و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. انجام تست‌های گرم یا اکتیو سوخت قبل از بارگذاری در قلب راکتور اصلی لازمه و پیش شرط تایید و تکمیل چرخه ساخت سوخت هسته‌ای بوده و اخذ مجوزهای ایمنی و مجوزهای بهره‌برداری از هر سوخت تازه تولید شده‌ای نیازمند انجام این تست‌ها است. در واقع تست سوخت را می‌توان آخرین حلقه از حلقه‌های دستیابی به دانش فنی تولید سوخت هسته‌ای دانست.

تست لوپ تست سوخت راکتورهای تحقیقاتی TRR-FTL1 اولین تست لوپ تست سوخت اکتیو و تحت فشار کشور است که قابلیت انجام انواع تست‌های در حین پرتودهی سوخت را داراست و می‌توان طیف وسیعی از اطلاعات عملکردی سوخت را در اختیار قرار دهد.

طراحی این تست لوپ ماژولا بوده و بنا بر نیاز می‌تواند انواع سوخت‌های میله‌ای و یا صفحه‌ای را برای تست در این مجموعه به کار گرفت. همچنین پارامترهای طراحی این مجموعه به گونه‌ای در نظر گرفته شده که بتواند کلیه شرایط فرآیندی قلب راکتوری که سوخت در نهایت باید در آن مورد بهره‌برداری قرار گیرد شامل اندازه جریان خنک‌کننده، سرعت سیال بر روی غلاف، فشار محفظه تست، دمای ورودی خنک‌کننده و شارنوترونی و شار حرارتی سوخت را تامین کند.

با استفاده از سوخت‌های تجهیز شده، این زیرساخت این قابلیت را داراست تا پارامترهای مهمی از قبیل دمای سوخت و دمای غلاف سوخت، فشار گاز درون میله سوخت، پایش گازهای حاصل از شکافت، تغییرات ابعادی سوخت و غلاف، آنالیز آنلاین مشخصات شیمیایی خنک‌کننده، اندازه‌گیری میزان خوردگی غلاف را در کنار اندازه‌گیری شار نوترونی در معرض سوخت در حال تست اندازه‌گیری کند.

شبیه‌سازی حوادث محتمل برای سوخت یکی دیگر از قابلیت‌های این تست لوپ است که با استفاده از آن می‌توان میزان مقاومت سوخت در مقابل این حوادث و همچنین اثرات این حوادث را در یک شرایط و محیط کنترل شده بررسی و آزمایش کرد.

در کنار تست سوخت انجام انواع تست‌های متریال نیروگاهی مانند غلاف، مواد مخازن و محفظه راکتور (pressure vessel) و همچنین تست ابزارهای اندازه‌گیری مانند سنسورها از دیگر قابلیت‌های این تست لوپ باشد.

با فراهم آوردن تجهیزات مناسب برای انجام تست‌هایی مانند رادیوگرافی نوترونی و اندازه‌گیری ابعادی سوخت در کنار این تست لوپ در راکتور تحقیقاتی تهران انجام آزمایش‌های غیرمخرب بر روی سوخت در فواصل مشخص بین زمان‌های پرتودهی سوخت یا پس از رسیدن به ماکزیمم پرتودهی می‌توان تست‌های سوخت را به صورت وسیع‌تری انجام داد.

این تست لوپ همچنین دارای یک محفظه تست سرد یا غیراکتیو است که دارای قابلیت انجام تست‌های ترموهیدرولیک و هیدرودینامیک بر روی میله و مجتمع سوخت است. تست‌های افت فشار، ایجاد ارتعاشات در اثر جریان و استحکام مکانیکی سوخت از تست‌های قابل انجام در این قسمت است.

بنا بر این گزارش، انتظار است طراحی و ساخت چنین زیرساخت با اهمیتی در حوزه سوخت که برای نخستین بار در کشور و به دست متخصصان صنعت هسته‌ای کشور انجام گرفته است بتواند گام‌های مهمی در تکمیل و اجرای پروژه‌های عظیم صنعت هسته‌ای کشور مانند راه‌اندازی راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک و تولید سوخت‌های نیروگاهی کشور با اتکا به توان داخلی کشورمان ایفا کند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۶۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوش و کرخه خوزستان بدون اکیپ مجهز غریق نجات هستند

شهرستانهای شوش و کرخه دارای سه رودخانه دز، کرخه و شاوور می باشند که یک نعمت بزرگ به حساب می آید. رودخانه دز یکی از رودخانه های مهم کشور و استان می باشد. این رود از به هم پیوستن رودخانه‌های سزار و بختیاری در استان لرستان تشکیل می‌شود و پس از ورود به استان خوزستان به رود کارون می‌ریزد که رود دز بخشی از حوضۀ کارون بزرگ به شمار می‌رود.

دومین رودخانه در شهرستانهای شوش و کرخه، رود کرخه می باشد

رود خانه کرخه سومین رود بلند ایران پس از کارون و سفید رود است. این رود از به هم پیوستن دو رودخانه زال و سیمره در اندیمشک تشکیل شده و پس از طی مسیری نزدیک به ۷۵۵ کیلومتر به تالاب هورالعظیم در مرز ایران و عراق می‌ریزد.

رود خانه شاوور سومین رودخانه در دو شهرستان شوش و کرخه است.

رودخانه شاوور در ۱۸ کیلومتری شمال‌ غرب شهر شوش، در ساحل شرقی روستای جریه سید احمد از به هم پیوستن چند چشمه به هم شکل می‌گیرد. این رودخانه از میان شهر عبور می‌کند و شهرستان شوش را طی و بعد از آن به شهرستان تازه تاسیس کرخه می رسد. و از جاذبه های گردشگری شوش محسوب می‌شود. طبق اسناد تاریخی، شاوور یکی از قدیمی‌ترین و باستانی‌ترین رودخانه‌های ایران است. شاوور یکی از منابع تغذیه‌کننده تالاب بامدژ محسوب می‌شود و دو سد شاوور و خیر آباد، در چند دهه گذشته روی آن احداث شده‌اند.

با شروع فصل گرما مردم خوزستان علاقه خاصی به شنا در رودخانه ها دارند و میشود گفت که شنا کردن در رودخانه ها برای خوزستانی ها یک سنت تبدیل شده و کمتر کسی هست که علاقه ای به شنا کردن در رودخانه نداشته باشد،که متاسفانه شاهد غرق شدگی تعداد بالای مردم در سالهای گذشته بودیم و در سال گذشته خوزستان رتبه اول غرق شدگی را در کشور داشت

نبود استخر در شهرهای خوزستان یکی از دلایلی هست که مردم به رودخانه ها برای شنا مراجعه میکنند،رودخانه هایی که خیلی خطرناک و بدون امکانات غریق نجات هستند

این رودخانه ها مطمینا در هر کدام از مناطق کشور بود یک اداره مستقل با تمام امکانات غریق نجات را داشت اما چرا این اداره یا نهاد در شوش و کرخه وجود ندارد؟

چه کسی باید پیگیر راه اندازی یک غریق نجات مجهز برای شوش و کرخه باشد؟

دو شهرستانی که همیشه نیاز جدی به امکانات غریق نجات دارند و بارها شاهد غرق شدگی جوانان و کودکان در این رودخانه ها بودیم

در چند روز اخیر یک سرباز در رودخانه دز محدوده شوش غرق شد که بعد از گذشت ۶ روز پیدا شد و دلیل اصلی پیدا نشدن جسد این سرباز جوان نبود امکانات غریق نجات بود و مردم بصورت خود جوش پای کار امدند و چندین شبانه روز به دنبال پیدا شدن جسد بودند که بالاخره بعد از ۶ روز توسط نیروهای بسیج حوزه شهید بقایی شوش و هئیت جت اسکی شهرستان دزفول پیدا شد

اهمیت رودخانه ها را بیان کردیم تا نیاز شدید و کمبود یک اکیپ غریق نجات را درک کنیم.

در این شهرستانها چندین شرکت صنعتی و تولیدی، اعم ار خصوصی و دولتی وجود دارد که با کمک این شرکت ها و دولت میتوان یک غریق نجات مجهز و با امکانات کافی را احداث کرد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903151

دیگر خبرها

  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • ۳۵ هزار لیتر سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان کشف شد
  • نمایش دستاوردهای هسته‌ای بومی ایران در حاشیه کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای
  • شوش و کرخه خوزستان بدون اکیپ مجهز غریق نجات هستند
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • همه‌چیز درباره ناو شهید مهدوی؛ ناو مجهز به موشک بالستیکی که وارد نیمکره جنوبی زمین شد
  • این ناو سپاه پاسداران وارد نیمکره جنوبی زمین شد /ناو اقیانوس پیما مجهز به موشک بالستیک است
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است