Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،  ازدواج، یکی از مهم‌ترین وقایعی است که در زندگی هر انسانی رخ‌ می‌دهد.

 

 با توجه به اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده و تأثیر آن در تداوم و استحکام خانواده، تربیت فرزندان، داشتن زندگی سالمِ همراه با رضایت، خوشبختی و احساس موفقیت، ضرورت دارد دختران و پسران، هنگام ازدواج از خدمات مشاوره‌ای مناسبی بهره‌مند شده و از این طریق با هدف‌ها، وظیفه‌ها و حقوق یکدیگر به‌خوبی آشنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال سئوال اینکه ،جوانان دردم بخت ،چگونه از خدمات مشاوره‌ای ازدواج، می‌توانند با گام‌های راسخ‌تر و آرامش و اطمینان بیش‌تری در راه پرپیچ‌و‌خم ازدواج و تشکیل خانواده گام نهند.

 

این درحالی است که مادرجامعه شاهداین هستیم که متأسفانه در برخی موردها، دختران و پسران، بدون مطالعه و آگاهی کافی با برخورداری از احساس و ذوق، منهای دقت در بعدهای گوناگون اخلاقی، جسمی و روانی با یکدیگر ازدواج می‌کنند و پس از آن نیز به دلیل نبودعدم‌ آگاهی کافی ازهمدیگر، به مشکل‌ها دامن می‌زنند.

 

گذراز مواردبیشماری ،زوجها بایداول ،خواسته‌ها و انتظارهای یکدیگر را مورد مطالعه قراردهند. باید بدانید همسر آینده شان ، چه انتظارهایی از خودش و شما دارد.دراین آشنایی ها  باید در مورد مسأله‌های مهم زندگی به توافق برسنید. برای نمونه باید بدانید:

 

در چه شهر یا کشوری، زندگی مشترک خود را آغاز خواهند کرد.

زندگی خود را با خانواده‌ همسر، آغاز نکرد یا به ‌طور مستقل.

زمان بچه‌دار شدن‌تان چه مدت پس از ازدواج خواهد بود.

 

نظر همسر احتمالی شما در مورد شغل و فعالیت‌های خارج از منزل چیست.

نظر همسر احتمالی شما در مورد رابطه‌ها و معاشرت خانوادگی و دوستانه چیست.

و ...

 

      *معیارهای اصلی برای انتخاب همسر چیست؟

برای انتخاب همسر باید دو دسته معیار را مدنظر قرار داد؛ معیارهای اصلی نظیر: ایمان ، اخلاق نیک ،شرافت خانوادگی وسلامتی جسمانی و روانی.

 

و معیارهای فرعی و ترجیحی مانند تناسب در زیبایی ،تناسب سنی، جسمی و جنسی ،اقتصادی،تناسب تحصیلی، تناسب فرهنگی- اجتماعی ،هماهنگی روانشناختی.

 

پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود: «با کسی که اخلاق و دینش مورد پسند باشد ازدواج کنید، اگر چنین نکنید فتنه و فساد بزرگی در زمین به وجود خواهد آمد».

 

فرآیند انتخاب همسر برای هر فرد بالغ و مجرد، مرحله ای بسیار مهم و اغلب دشوار محسوب می شود. شاید کمتر انتخاب دیگری ممکن است تا این اندازه در طول زندگی زوج ها مرکز توجه و بسیار با اهمیت تلقی شود.

 

اما متأسفانه، در بحبوحه دروان معاشقه (نامزدی) افراد جوان اغلب بی ملاحظه می شوند و مشکلات اساسی را در ازدواج نادیده می گیرند و یا این که آنها را بررسی نمی کنند. علاوه بر این نگرش ها و عقاید خاصی در جامعه ی ما رواج یافته است که موجب نا امیدی و نارضایتی در فرآیند انتخاب همسر می شوند. در این میان برخی از عقاید و باورها در فرآیند ازدواج و انتخاب همسر غیرمنطقی و محدود کننده به نظر می رسند.

 

باورها و یا عقاید غیرمنطقی (محدود کننده) درباره انتخاب همسر که به عنوان باورهای شخصی تعریف شده اند:

 

الف- زمان ازدواج و انتخاب فرد مورد نظر برای ازدواج را محدود می کنند.

ب - تلاش برای پیدا کردن فرد مناسب برای ازدواج را دچار افراط و یا تفریط می کنند.

ج - از بررسی اندیشمندانه ی توانایی ها و ضعف های بین فردی و شناختن فاکتورهای قبل از ازدواج که در موفقیت ازدواج مؤثر هستند، جلوگیری می کنند.

د- مشکلات و موانع انتخاب همسر را تداوم می بخشند و گزینه های بعدی برای حل مشکلات را به حداقل می رسانند.

 

   مهمترین عوامل توافق در ازدواج عبارتند از :

 

۱ – رشد عاطفی و فکری

۲ – تشابه علایق و طرز تفکر

۳ – تشابه مذهبی ( مسائل عینی مذهبی مد نظر است نه کلیات )

4-تشابه تحصیلی و طبقاتی

۵ – تشابه طرز فکر نسبت به امور جنسی

۶ – تشابه علاقه به زندگی و سرعت عمل در کارها

۷ – رابطه با خانواده زن و شوهر

 

   *سن مناسب ازدواج

 

در خصوص ازدواج، فرد در مرحله اول باید به بلوغ همه جانبه رسیده باشد، یعنی باید به بلوغ فکری، بلوغ عاطفی، بلوغ اجتماعی، بلوغ روانی و بلوغ شخصیتی دست یافته باشد.

 

    *دین داری

 

یکی از ملاک های بسیار مهم در امر ازدواج، دین داری است. دختران و پسران باید به این معیار، توجه کافی داشته باشند و به راحتی از آن نگذرند، زیرا اگر همسری واقعاً دین دار باشد، خودبه خود همه ملاک ها و ارزش های دیگر همانند راست گویی، خوش خلقی، امانت داری و دیگر معیارها را در خود خواهد داشت: «چون که صد آید، نود هم پیش ماست».

 

امامان نیز بر ایمان و دین داری همسر و تقیّد و التزام عملی به آن، تأکید کرده اند، امام صادق علیه السلام فرمود:

هرگاه مردی همسر را تنها به خاطر زیبایی و ثروتش انتخاب کند، خداوند او را به همان زیبایی و ثروت وامی گذارد و هرگاه همسرش را به خاطر دیانتش انتخاب کند، خداوند مال و جمال را نیز به او می دهد.

 

  *معیارهای انتخاب همسر مناسب از دیدگاه روانشناسان

۱- سن

2- وضعیت ظاهر

3- اخلاق

۴- مذهب و دین

۵- سلامت جسم

۶- سلامت روان

۷- رشد اجتماعی

۸- رشد تحصیلی – سطح تحصیلی و فرایند تحصیل

9- اقتصاد

۱۰- سلامت شخصیت و تناسب شخصیت

۱۱- فرهنگ و تناسب فرهنگی خانواده ها

۱۲- سبک تربیت

۱۳- پاکدامنی

۱۴- شغل

۱۵- توانایی باروری

درانتخاب همسر،چه کسانی و یا نهادهایی ،می توانندبه عنوان راهنما ومشاور نقش اساسی داشته باشند:

- نقش خانواده در ازدواج و انتخاب همسر

-نقش مراکزمشاوره وخانواده

-نقش روحانیان

-نقش متولیان فرهنگی

-نقش ریش سفیدان ،بزرگان وپیشکسوتان

-نقش دوستان وهمسالان وهمکاران

-و.....

دراین گفتار ،براهمیت مشاوره در انتخاب همسر ایده آل اشاره می شود:

برای اکثر ما پیش آمده که با نوعروس ها و تازه دامادهایی مواجه شده ایم که پس از گذشت چند ماه یا حتی چند هفته از زندگی مشترکشان اختلاف های آن ها شروع و در بعضی موارد مشکل حاد می شود. ولی مشکل اصلی زمانی به وجود می آید که معمولاً زوج ها نمی دانند چگونه باید با مشکلشان برخورد کنند و حتی در انتخابشان شک می کنند. اما اگر قبل از ازدواج زوجین دارای آگاهی کامل بوده و همسر خود با دقت انتخاب کرده بود، آیا با این مشکل مواجه می شدند؟

 

در واقع زوج ها زمانی به اهمیت آگاهی از مسائل ازدواج و مشاوره پی می برند که به مشکل برمی خورنند. در حالیکه مانند بیماری های فیزیکی پیشگیری می تواند نقش کلیدی داشته باشد. درحقیقت آگاهی، مسئله مهمی است که باید به آن بها داد. توصیه افراد متخصص در زمینه خانواده، داشتن مشاوره پیش از ازدواج و کمک خواستن از افراد خبره در انتخاب همسر مناسب است.

از جمله مواردی که متخصصان برای داشتن ازدواج موفق توصیه می کنند، پرهیز از ازدواجی که در آن ناهماهنگی های بارز وجود دارد حتی با وجود فشارهای اجتماعی. تا فراهم شدن شرایط نسبتاً مناسب بهتر است تحمل کنید و به محض وجود شرایط مناسب با دیده اغماض و انعطاف برای ازدواج اقدام کنید و استفاده از راهنمایی های متخصصان را فراموش نکنید.

 

انتهای پیام/ غ

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۷۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،استاندار فارس در اولین جلسه استانی خانواده و جوانی جمعیت استان با اشاره بر اینکه در حوزه ازدواج و طلاق با دو دسته مسائل مواجه هستیم، افزود: موضوعات این دو حوزه در سطح ملی و استانی دسته‌بندی می‌شوند؛ مسائل کشوری برای همه استان‌ها طبیعتاً یکسان هستند، اما در خصوص حل مسائل استانی باید تدابیر و راه‌کار‌های عملیاتی ارائه شود.
ایمانیه خواستار برگزاری دو جلسه جداگانه و اختصاصی در خصوص افزایش ازدواج و کاهش طلاق شد و افزود: با حضور افراد صاحب نظر پیش جلساتی با هدف مشورت و هم‌اندیشی برگزار شود و ظرفیت‌های همه گروه‌ها و سازمان‌ها برای افزایش میزان ازدواج و کاهش طلاق احصا و در جلسات تصمیم گیری مربوطه ارائه شود.
ایمانیه، تصریح کرد: شهرداری‌های استان همانند شهرداری شیراز با ارائه لایحه به شورا‌های اسلامی نقش خود را در این زمینه ایفا کنند؛ اداره کل شهری و شورا‌های استانداری فارس نیز موظف است میزان فعالیت شهرداری‌ها و شورا‌ها را در این زمینه پایش کند.
وی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز را مامور کرد تا وضعیت ازدواج، طلاق و فرزندآوری را در مرحله اول برای روستا‌ها طی دو ماه آینده ترسیم و ارائه کنند.
ایمانیه، بر ضرورت هم‌افزایی سمن‌های فعال در این حوزه تاکید کرد و گفت: سمن‌هایی که در حوزه ازدواج و فرزندآوری فعال هستند درقالب یک شبکه منسجم و منظم شکل بگیرند تا علاوه بر بازدهی بیشتر اقدامات از موازی‌کاری لوگیری شود.
وی با بیان اینکه در فارس حدود ۴۰۰۰ سمن وجود دارند خاطرنشان ساخت: باید به سایر سمن‌ها هم ابلاغ شود تا در زمینه ازدواج حداقل در مجموعه و اعضای خود فعال باشند و برای ازدواج و کاهش طلاق برنامه‌های کمی و کیفی و مادی و معنوی داشته باشند.
ایمانیه مسئولیت جلوگیری از سقط جنین را متوجه دانشگاه‌های علوم پزشکی دانست و گفت: وضعیت فعلی زیر مجموعه‌های علوم پزشکی استان احصا و از دانشگاه‌ها برای تغییر این وضعیت برنامه مدون و مشخص مطالبه کنید؛ معاونت غذا و دارو نیز با همکاری سازمان صمت و اتحادیه مربوطه در زمینه برخورد با متخلفان احتمالی که در زمینه فروش دارو‌های سقط جنین در بعضی عطاری‌ها و در فروشگاه‌ها فعالیت می‌کند، اقدام کند.
وی همچنین از صدا و سیمای مرکز استان و اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری خواست حقوق پیش بینی شده در قانون را برای کارمندان در دوران بارداری و شیردهی مکررا به اطلاع والدین شرایط برسانند و در ادامه افزود: چنانچه سازمان یا دانشگاهی در این زمینه ها، امتیازات قانونی را برقرار نمی‌کند واجدین شرایط می‌توانند موضوع را به بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری منعکس کنند.

دیگر خبرها

  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان